خبر های ویژه

قفقاز: جاه طلبی های تجارت ترانزیتی چالش های مهار آلودگی را تشدید می کند

2 اردیبهشت 1403

پل موجی به جزیره اوبولونسکی تقریباً تکمیل شده است

30 فروردین 1403

سفره ی افطاری خیابان

16 فروردین 1403

ارمنستان باید تصمیم بگیرد که به کدام سمت برود. کنفرانس نیروهای دموکراتیک در مورد هم گرایی در اروپا برگزار شد

11 فروردین 1403

ارمنستان: دولت با معضل تعیین حدود مرزها دست و پنجه نرم می کند

8 فروردین 1403

کلیسای کوچک آیواسیل طرابزون

8 فروردین 1403

مسیر ریلی باکو-تفلیس اصلاح می شود

5 فروردین 1403

تغییر ژئوپلتیک در قفقاز ؛ ارمنستان غرب را وارد منطقه می کند

5 فروردین 1403

مردی که انباری ساختمانش تبدیل به مکان گردشگری شد

5 فروردین 1403

حمله به تالار موسیقی در کروکوس روسیه

3 فروردین 1403

نخست وزیر ارمنستان می گوید باید مناطق مورد مناقشه را به آذربایجان بازگرداند وگرنه با جنگ مواجه خواهد شد

29 اسفند 1402

رئیس جمهور آذربایجان می گوید صلح با ارمنستان از همیشه نزدیکتر است

29 اسفند 1402

آیا حمله پوتین به اوکراین موقعیت او را در روسیه بهبود بخشیده است؟

26 اسفند 1402

آلمان نازی در میان رهبران مذهبی آمریکا هوادارانی داشت - و برتری سفیدپوستان به حمایت آنها دامن زد

14 اسفند 1402

ک گروه سیاسی راست افراطی در آلمان محبوبیت پیدا می کند – اما اعتراضات علیه آن نیز همینطور است

14 اسفند 1402

یولیا ناوالنایا اکنون جدیدترین رهبر اپوزیسیون روسیه است

4 اسفند 1402

5 فروردین 1403

تغییر ژئوپلتیک در قفقاز ؛ ارمنستان غرب را وارد منطقه می کند

ارمنستان مسیر پیوستن به اتحادیه اروپا را دنبال می کند

خبرگزاری باز در ماه های اخیر اعلام کرده بود که دولت نخست وزیر نیکول پاشینیان در مورد بررسی روند الحاق به اتحادیه اروپا جدی است. در 9 مارس، آرارات میرزویان، وزیر امور خارجه، در اظهاراتی که در حاشیه یک گردهمایی دیپلماتیک در ترکیه انجام داد، علناً علاقه ایروان را نشان داد. شبکه تی آر تی ترکیه به نقل از میرزویان گفت: «این روزها فرصت‌های جدید عمدتاً در ارمنستان مورد بحث قرار می‌گیرد و اگر بگویم عضویت در اتحادیه اروپا نیز شامل می‌شود، بر کسی پوشیده نخواهد بود». پارلمان اروپا، شعبه مقننه اتحادیه اروپا، با قطعنامه ای در 13 مارس پاسخ داد که توسعه روابط نزدیکتر با ارمنستان را تایید کرد و همچنین خواستار توافق صلح پایدار بین ارمنستان و آذربایجان شد. در این قطعنامه آمده است: «اتحادیه اروپا باید واکنش مثبت نشان دهد و از این تغییر ژئوپلیتیک بالقوه نهایت استفاده را ببرد و به ارمنستان کمک کند تا قوی‌تر خود را در جامعه دموکراسی‌ها لنگر بیاندازد.»

تبریز امروز:

آنی آویتیسیان 19 مارس 2024

نیکول پاشینیان، نخست وزیر ارمنستان، در اواخر فوریه با ناتالی لوزائو، رئیس کمیته فرعی امنیت و دفاع پارلمان اروپا دیدار کرد. (عکس: primeminister.am)

نیکول پاشینیان، نخست وزیر ارمنستان، در اواخر فوریه با ناتالی لوزائو، رئیس کمیته فرعی امنیت و دفاع پارلمان اروپا دیدار کرد. (عکس: primeminister.am)
ارمنستان پس از درگیری با روسیه، اتحادیه اروپا را به عنوان شریک استراتژیک جدید خود پرورش می دهد. پارلمان اروپا در حال پاسخگویی متقابل به پیشنهادات ارمنستان برای تقویت روابط است، اما تعیین موضع سایر نهادهای اتحادیه اروپا دشوارتر است.

Buzz در ماه های اخیر اعلام کرده بود که دولت نخست وزیر نیکول پاشینیان در مورد بررسی روند الحاق به اتحادیه اروپا جدی است. در 9 مارس، آرارات میرزویان، وزیر امور خارجه، در اظهاراتی که در حاشیه یک گردهمایی دیپلماتیک در ترکیه انجام داد، علناً علاقه ایروان را نشان داد. شبکه TRT ترکیه به نقل از میرزویان گفت: «این روزها فرصت‌های جدید عمدتاً در ارمنستان مورد بحث قرار می‌گیرد و اگر بگویم عضویت در اتحادیه اروپا نیز شامل می‌شود، بر کسی پوشیده نخواهد بود».

پارلمان اروپا، شعبه مقننه اتحادیه اروپا، با قطعنامه ای در 13 مارس پاسخ داد که توسعه روابط نزدیکتر با ارمنستان را تایید کرد و همچنین خواستار توافق صلح پایدار بین ارمنستان و آذربایجان شد. در این قطعنامه آمده است: «اتحادیه اروپا باید واکنش مثبت نشان دهد و از این تغییر ژئوپلیتیک بالقوه نهایت استفاده را ببرد و به ارمنستان کمک کند تا قوی‌تر خود را در جامعه دموکراسی‌ها لنگر بیاندازد.»

پاشینیان به سرعت به اقدام پارلمان اروپا پرداخت و خواستار بحث عمومی گسترده در مورد چشم انداز عضویت در اتحادیه اروپا شد. پاشینیان گفت: «این فرصت دیگری برای بحث در مورد چشم انداز آینده ارمنستان است.

وجهه دیرینه روسیه به عنوان حامی حاکمیت ارمنستان در سال 2023 در بحبوحه تسخیر قره باغ کوهستانی توسط آذربایجان از بین رفت. از زمان شکست قره باغ، پاشینیان تلاش های خود را برای تعامل با ایالات متحده و اتحادیه اروپا افزایش داده است و به دنبال حمایت دیپلماتیک و امنیتی است که بتواند برتری فعلی و قطعی آذربایجان را در قدرت نظامی خنثی کند.

نشانه‌های ملموس تغییر ایروان به سمت غرب شامل توقف مشارکت این کشور در سازمان پیمان امنیت جمعی تحت سلطه روسیه و تصویب اساسنامه رم دادگاه بین‌المللی کیفری توسط ارمنستان است، اقدامی که ولادیمیر پوتین، رهبر روسیه را در معرض بازداشت با حکم کیفری دادگاه کیفری بین‌المللی قرار می‌دهد.که پا به خاک ارمنستان می گذارد.

و در 19 مارس، اخباری منتشر شد مبنی بر اینکه اکثر بانک‌های ارمنستان از پایان ماه مارس دیگر کارت‌های متصل به سیستم پرداخت MIR روسیه را نمی‌پذیرند و این امر باعث قطع ارتباط مالی عمده بین دو کشور می‌شود. در حال حاضر، تنها یک بانک ارمنستان که وابسته به یک موسسه روسی است، بانک VTB، می‌گوید که کارت‌های MIR را که نسخه روسی ویزا و مسترکارت هستند، ادامه خواهد داد. ممنوعیت کارت های MIR برای انطباق با تحریم های آمریکا علیه روسیه طراحی شده است.

عضویت در اتحادیه اروپا مطمئناً نوع "سقف" استراتژیک مورد نیاز ارمنستان در حال حاضر برای تقویت حاکمیت خود را فراهم می کند. در عین حال، به نظر می رسد عضویت بالقوه، یا حتی صرفاً شرکت در روند الحاق، ایروان را وادار می کند تا نتایج جنگ دوم قره باغ را دائمی بداند.

قطعنامه پارلمان اروپا بارها رفتار اخیر کرملین در قبال ارمنستان را مورد حمله قرار داد و در یک مقطع اشاره کرد که «آمادگی ادعایی روسیه برای تضمین امنیت ارمنستان ثابت شده است که وجود ندارد». در ادامه این بیانیه آمده است که مسکو "به دنبال تضعیف اعتبار دموکراتیک ارمنستان است و از طریق تلاش های مستمر برای مداخله، از جمله کمپین های اطلاعات نادرست، در حال گسترش هرج و مرج و بی ثباتی است."

در همین حال، روسیه لحن سرسختانه لفاظی های خود را افزایش داده است. در یکی از بیانیه‌های اخیر، وزارت خارجه روسیه غرب را به دلیل تلاش برای «تبدیل ارمنستان به ابزار سیاست ضد روسی در فضای پس از شوروی» مورد حمله قرار داد. این بیانیه در پاسخ به اظهارات جیمز هیپی، یکی از مقامات ارشد وزارت دفاع بریتانیا، که آمادگی بریتانیا را برای حمایت از ارمنستان «در صورت تهدید روسیه» ابراز کرد، بیان شد.

قطعنامه پارلمان علاوه بر این، با استناد به شاخص دموکراسی 2023 اکونومیست در توصیف این کشور به عنوان «دموکراسی پیشرو در منطقه [قفقاز]»، «تغییرات سیاسی مهم ارمنستان در سال‌های اخیر» را ستایش کرد. چنین عباراتی بر دولت همسایه گرجستان سایه افکنده است، دولت همسایه گرجستان که در سال‌های اخیر به طور گسترده به دنبال کردن سیاست‌های غیر لیبرال متهم شده است، بنابراین درخواست پیوستن این کشور به اتحادیه اروپا را پیچیده می‌کند.

دیگر نهادهای اتحادیه اروپا از ایده روابط نزدیک تر با ارمنستان استقبال کرده اند. به عنوان مثال، در اواخر فوریه، کمیسر اتحادیه اروپا برای مشارکت های بین المللی، جوتا اورپیلینن، اظهار داشت که روابط اتحادیه اروپا و ارمنستان "هیچ وقت قوی تر از زمان حال" نبوده است. اوایل بهمن ماه،

جوزپ بورل، نماینده عالی اتحادیه اروپا در امور خارجی، از طرحی "جاه طلبانه" برای گسترش همکاری در زمینه هایی مانند آزادسازی ویزا، تجارت و امنیت خبر داد.

اما قطعنامه پارلمان اروپا حاوی نکاتی درباره اختلافات در اتحادیه اروپا بر سر ارمنستان و روند صلح قره باغ بود. به عنوان مثال، این قطعنامه از کمیسیون اتحادیه اروپا خواسته است تا از سخنان خود با اقدامات حمایت کند و از قوه مجریه بخواهد برنامه های خاصی را برای تحقق وعده بورل در مورد "ارتقای بلندپروازانه روابط اتحادیه اروپا با ارمنستان" تدوین کند.

نمایندگان پارلمان اروپا همچنین گفتند که به شدت با لحن برخی از اظهارات اخیر رهبران کمیسیون و شورای اروپا در تبریک انتخاب مجدد رئیس جمهور [آذربایجان] علی اف [در فوریه] بدون اشاره به عدم وجود دموکراسی در آذربایجان و توصیف گمراه کننده آذربایجان به عنوان مخالف هستند. یک شریک قابل اعتماد.»

در این قطعنامه آمده است: «این اظهارات منعکس کننده موضع اتحادیه اروپا نیست و هرگز نباید در پرتو پاکسازی قومی در قره باغ کوهستانی توسط آذربایجان بیان می شد». به نظر می رسد که اقدامات کمیسیون با هدف دستیابی به تعادل بین منافع اتحادیه اروپا در روابط نزدیکتر با ارمنستان و تمایل به تقویت همکاری های مرتبط با انرژی با آذربایجان برای کاهش وابستگی اتحادیه به نفت و گاز طبیعی روسیه صورت می گیرد.

در همین حال، به نظر می رسد که نگرش های عمومی در ارمنستان در پشت موقعیت دولت تقویت شده است. حتی در بحبوحه سیل اطلاعات نادرست و نادرست در مورد خیانت احتمالی پاشینیان و خطرات همکاری با غرب که توسط رسانه های روسی منتشر می شود، تصورات درباره اتحادیه اروپا در حال بهبود است. یک نظرسنجی در ماه مارس که توسط مؤسسه بین‌المللی جمهوری‌خواه انجام شد نشان داد که اعتماد بیشتری به اتحادیه اروپا و رضایت گسترده از جهت‌گیری روابط اتحادیه اروپا و ارمنستان وجود دارد و بیش از 80 درصد از پاسخ‌دهندگان گفتند از وضعیت فعلی روابط دوجانبه خوشحال هستند. همین نظرسنجی نشان داد که اعتماد عمومی به روسیه به شدت کاهش یافته است، به طوری که تنها 31 درصد ارمنی ها در مقایسه با 93 درصد در سال 2019.روابط ارمنستان و روسیه را خوب می دانند، 

ارتباط با تبریز امروز

اخبار ، گزارشات ، عکسها و فیلم های خود را برای ما ارسال دارید . برای ارسال میتوانید از طریق آدرس تلگرامی یا ایمیل استفاده کنید.

info@tabriz-emrooz.ir

اشتراک در خبرنامه

برای اطلاع از آخرین خبرهای تبریز امروز در کانال تلگرام ما عضو شوید.

کانل تلگرام تبریز امروز

فرم تماس با تبریز امروز

کلیه حقوق این سایت متعلق به پایگاه خبری تبریز امروز بوده و استفاده از مطالب آن با ذکر منبع بلامانع است.
طراحی وتولید توسططراح وب سایت