خبر های ویژه

قفقاز: جاه طلبی های تجارت ترانزیتی چالش های مهار آلودگی را تشدید می کند

2 اردیبهشت 1403

پل موجی به جزیره اوبولونسکی تقریباً تکمیل شده است

30 فروردین 1403

سفره ی افطاری خیابان

16 فروردین 1403

ارمنستان باید تصمیم بگیرد که به کدام سمت برود. کنفرانس نیروهای دموکراتیک در مورد هم گرایی در اروپا برگزار شد

11 فروردین 1403

ارمنستان: دولت با معضل تعیین حدود مرزها دست و پنجه نرم می کند

8 فروردین 1403

کلیسای کوچک آیواسیل طرابزون

8 فروردین 1403

مسیر ریلی باکو-تفلیس اصلاح می شود

5 فروردین 1403

تغییر ژئوپلتیک در قفقاز ؛ ارمنستان غرب را وارد منطقه می کند

5 فروردین 1403

مردی که انباری ساختمانش تبدیل به مکان گردشگری شد

5 فروردین 1403

حمله به تالار موسیقی در کروکوس روسیه

3 فروردین 1403

نخست وزیر ارمنستان می گوید باید مناطق مورد مناقشه را به آذربایجان بازگرداند وگرنه با جنگ مواجه خواهد شد

29 اسفند 1402

رئیس جمهور آذربایجان می گوید صلح با ارمنستان از همیشه نزدیکتر است

29 اسفند 1402

آیا حمله پوتین به اوکراین موقعیت او را در روسیه بهبود بخشیده است؟

26 اسفند 1402

آلمان نازی در میان رهبران مذهبی آمریکا هوادارانی داشت - و برتری سفیدپوستان به حمایت آنها دامن زد

14 اسفند 1402

ک گروه سیاسی راست افراطی در آلمان محبوبیت پیدا می کند – اما اعتراضات علیه آن نیز همینطور است

14 اسفند 1402

یولیا ناوالنایا اکنون جدیدترین رهبر اپوزیسیون روسیه است

4 اسفند 1402

1 بهمن 1402

آذربایجان تقاضا برای کریدور از طریق ارمنستان را احیا می کند

نخست‌وزیر ارمنستان می‌گوید که ادعاهای علی‌اف ضربه‌ای به روند صلح است.

نیکول پاشینیان، نخست وزیر ارمنستان، اظهارات اخیر الهام علی اف، رئیس جمهور آذربایجان در مورد تحدید حدود/تعیین مرزها و خطوط ترانزیتی را "کاملا غیرقابل قبول" و "ضربه" به روند صلح خواند. پاشینیان در 13 ژانویه به جمعی از نمایندگان مجلس گفت: «به هر کسی که عبارت «کریدور زنگزور» را در توافقنامه 9 نوامبر بیابد، قول پاداش مالی می دهم. این یک اشاره کنایه آمیز به ادعای طرف آذربایجانی بود که اخیراً توسط علی اف تکرار شد، مبنی بر اینکه مفاد مربوط به باز کردن خطوط ترانزیتی در توافقنامه صلح با میانجیگری روسیه که به جنگ دوم قره باغ در سال 2020 پایان داد، یک کریدور بدون درز را از طریق ارمنستان تعیین می کند که سرزمین اصلی آذربایجان و منطقه نخجوان را بدون چک مرزی یا گمرکی ارمنستان به هم متصل می کند. ، این ایده در آذربایجان به عنوان «کریدور زنگزور» شناخته می‌شود و باکو از زمان آتش‌بس 2020 با درجات متفاوتی برای آن تلاش کرده است. در اوایل سال گذشته به نظر می رسید که از این خواسته در چارچوب مذاکرات صلح عقب نشینی کند.

تبریز امروز:

دیدار علی اف (L) و پاشینیان در اجلاس کشورهای مستقل مشترک المنافع در سال 2021 (عکس دولت ارمنستان)

دیدار علی اف و پاشینیان در اجلاس کشورهای مستقل مشترک المنافع در سال 2021 
نیکول پاشینیان، نخست وزیر ارمنستان، اظهارات اخیر الهام علی اف، رئیس جمهور آذربایجان در مورد تحدید حدود/تعیین مرزها و خطوط ترانزیتی را "کاملا غیرقابل قبول" و "ضربه" به روند صلح خواند.

پاشینیان در 13 ژانویه به جمعی از نمایندگان مجلس گفت: «به هر کسی که عبارت «کریدور زنگزور» را در توافقنامه 9 نوامبر بیابد، قول پاداش مالی می دهم.

این یک اشاره کنایه آمیز به ادعای طرف آذربایجانی بود که اخیراً توسط علی اف تکرار شد، مبنی بر اینکه مفاد مربوط به باز کردن خطوط ترانزیتی در توافقنامه صلح با میانجیگری روسیه که به جنگ دوم قره باغ در سال 2020 پایان داد، یک کریدور بدون درز را از طریق ارمنستان تعیین می کند که سرزمین اصلی آذربایجان و منطقه نخجوان را بدون چک مرزی یا گمرکی ارمنستان به هم متصل می کند. ، 

این ایده در آذربایجان به عنوان «کریدور زنگزور» شناخته می‌شود و باکو از زمان آتش‌بس 2020 با درجات متفاوتی برای آن تلاش کرده است. در اوایل سال گذشته به نظر می رسید که از این خواسته در چارچوب مذاکرات صلح عقب نشینی کند.

در اوایل اکتبر، اندکی پس از حمله برق آسای آذربایجان برای تصرف کل قره باغ کوهستانی، به نظر می رسید که پروژه کریدور پس از شکسته شدن زمین در مسیر دیگری از طریق ایران، از جدول خارج شده است. (تهران، مانند ارمنستان، به شدت با ایده کریدور زنگزور مخالف است.)

موضوعی که مدت‌ها ترس ارمنیان از حمله آذربایجان را برانگیخته بود، اکنون دوباره در دستور کار قرار گرفته است، زیرا علی اف در مصاحبه‌ای در 10 ژانویه گفت که اگر این کریدور باز نشود، "ارمنستان در بن بست ابدی باقی خواهد ماند. من گفتم باز نشده است، ما مرز خود را با ارمنستان در هیچ جای دیگری باز نمی کنیم، بنابراین آنها بیشتر از اینکه فایده ای داشته باشند به خودشان آسیب می زنند.

در اکتبر سال گذشته، نخست وزیر ارمنستان طرحی به نام «تقاطع صلح» با هدف همکاری های منطقه ای ارائه کرد. این پیشنهاد شامل ارتباط بین سرزمین اصلی آذربایجان و نخجوان با بازرسی های مرزی و گمرکی ارمنستان است. آذربایجان آن را به طور غیرقانونی به عنوان "PR" رد کرده است. (طبق توافقنامه 9 نوامبر 2020 که به جنگ دوم قره باغ پایان داد، مسیری که سرزمین اصلی آذربایجان نخجوان را به هم متصل می کند باید توسط نیروهای مرزی روسیه تحت نظر باشد.)

دهکده ها و روستاها

علی اف در جای دیگری در مصاحبه 10 ژانویه خود خواستار بازگرداندن مناطق تحت کنترل و روستاهای مرزی شد که از زمان جنگ اول قره باغ در سه دهه پیش تحت کنترل ارمنستان بوده اند.

به نظر می‌رسد پاشینیان از ایده مبادله مناطق تحت پوشش با «نقشه مورد توافق دوجانبه» به عنوان بخشی از فرآیند حمایت می‌کند، اما گفت که اگر آذربایجان خواستار بازگرداندن هشت روستا باشد، ارمنستان «مسئله 32 روستا را مطرح خواهد کرد».

این اشاره به چند بخش از خاک ارمنستان شوروی سابق بود که به طور مشابه از زمان جنگ اول تحت کنترل آذربایجان بوده است، و همچنین به قلمرو داخل ارمنستان که مجموعاً حدود 215 کیلومتر مربع تخمین زده می شود، که نیروهای آذربایجان پس از چندین تهاجم بین آنها در می 2021 و سپتامبر 2022 آنها را اشغال کرده اند. .

ارمنستان و چندین کشور غربی خواستار خروج نیروهای آذربایجان از اراضی ارمنستان شده اند. اما باکو این امر را رد کرده و عدم تعیین مرزها را توجیه می کند.

و علی اف در اظهارات 10 ژانویه خود به صراحت گفت که قصد ندارد آنها را پس بگیرد. ما گامی به عقب بر نمی‌داریم زیرا آن مرز باید مشخص شود. با این حال، مکان ما که در حال حاضر مورد مناقشه ارمنستان است، شامل هیچ حل و فصلی نمی‌شود.»

تعیین حدود و تعیین مرزهای دولتی بین ارمنستان و آذربایجان و همچنین باز کردن خطوط حمل و نقل، بحث برانگیزترین موضوعات بین دو کشور پس از تسلط آذربایجان بر قره باغ در ماه سپتامبر است. کمیسیون مرزی که بر روی مسائل تحدید حدود و مرزبندی کار می کند، آخرین جلسه خود را اواخر سال گذشته برگزار کرد و به گفته علی اف، نشست بعدی در ماه جاری برگزار می شود و موضوع روستاهای مرزی در منطقه اشغالی آذربایجان در دستور کار قرار دارد. .

اگرچه گفته شد که اصول یک توافق صلح در ماه نوامبر مورد توافق قرار گرفته است، به نظر می رسد که طرفین پیش نویس پیشنهادهای یکدیگر را برای توافقنامه صلح رد کرده اند.

علاوه بر این، طرفین در مورد اینکه چه کسی باید میانجی مذاکرات باشد، اختلاف نظر دارند. ایروان با میانجیگری مسکو مخالف است، در حالی که باکو مذاکرات اتحادیه اروپا یا آمریکا را در ماه های اخیر رد کرده است.

در ماه دسامبر، دو کشور موفق به صدور بیانیه مشترک و توافق بر سر تبادل زندانیان شدند، اما برنامه مشخصی برای ادامه مذاکرات دوجانبه ندارند.

ارتباط با تبریز امروز

اخبار ، گزارشات ، عکسها و فیلم های خود را برای ما ارسال دارید . برای ارسال میتوانید از طریق آدرس تلگرامی یا ایمیل استفاده کنید.

info@tabriz-emrooz.ir

اشتراک در خبرنامه

برای اطلاع از آخرین خبرهای تبریز امروز در کانال تلگرام ما عضو شوید.

کانل تلگرام تبریز امروز

فرم تماس با تبریز امروز

کلیه حقوق این سایت متعلق به پایگاه خبری تبریز امروز بوده و استفاده از مطالب آن با ذکر منبع بلامانع است.
طراحی وتولید توسططراح وب سایت