خبر های ویژه

11 خرداد 1403

موزه هنر کلیولند مجسمه باستانی را به لیبی باز خواهد گرداند

این اثر باستانی دو فوتی که متعلق به دوران بطلمیوسی مصر باستان است، برای «چند سال» در کلیولند باقی خواهد ماند.

موزه هنر کلیولند با بازگرداندن مجسمه 2200 ساله از سلسله مصر باستان که گمان می رود پس از جنگ جهانی دوم به غارت رفته است، موافقت کرد. توافقی که به طور مشترک توسط موزه و دپارتمان آثار باستانی لیبی به دست آمده است، حاکی از آن است که موزه هنر کلیولند به طور داوطلبانه مجسمه را به عنوان دارایی لیبی به رسمیت می شناسد و اجازه می دهد این اثر باستانی به عنوان یک امانت برای «چند سال» ، همراه با وعده کمک هزینه تحصیلی مشترک در آینده و برچسب به روز شده با ذکر لیبی به عنوان مالک قانونی در کلیولند باقی بماند. این شی، یک مجسمه بازالت سیاه با ارتفاع تقریباً 60 سانتی متری است که مربوط به سال‌های 200 پیش از میلاد ، سلسله بطلمیوسی است که با زیبایی‌شناسی ترکیبی یونانی-رومی متمایز بود، با خودکشی ملکه کلئوپاترا در سال 30 قبل از میلاد به پایان رسید. لارنس فلیشمن، مجموعه دار، مجسمه را به افتخار آریل پی کوزلوف، متصدی وقت موزه هنرهای باستانی، به موزه داد. فلیشمن که در سال 1997 درگذشت، یک حامی مشهور هنر با مجموعه قابل توجهی از آثار باستانی بود. در سال 2023، دپارتمان آثار باستانی لیبی با موزه هنر کلیولند تماس گرفت و اعلام کرد که مجسمه از موزه بطلمیوس در لیبی برداشته شده است. پس از بررسی مستندات و تاریخچه انتشار شی، موزه مشخص کرد که این مجسمه احتمالاً در سال 1941 زمانی که موزه بطلمیوس در طول اشغال بریتانیا ویران شد، ربوده شده است. تصور می شد که فلیشمن ها این مجسمه را در سال 1966 به دست آوردند. این مجسمه تا زمانی که در سال 1991 در بولتن هنری ماهانه موزه هنر کلیولند منتشر شد، بی خبر مانده بود.

تبریز امروز:

توری آکرز
مجسمه مرد، 200 قبل از میلاد تا 100 پیش از میلاد یا بعد از آن، مصری از دوره یونانی-رومی (332 پ.م.-395 بعد از میلاد) و از سلسله بطلمیوسی (305 پیش از میلاد تا 30 پیش از میلاد) در نظر گرفته می‌شود. موزه هنر کلیولند
مجسمه مرد، 200 قبل از میلاد تا 100 پیش از میلاد یا بعد از آن، مصری از دوره یونانی-رومی (332 پ.م.-395 بعد از میلاد) و از سلسله بطلمیوسی (305 پیش از میلاد تا 30 پیش از میلاد) 
موزه هنر کلیولند

موزه هنر کلیولند با بازگرداندن مجسمه 2200 ساله از سلسله مصر باستان که گمان می رود پس از جنگ جهانی دوم به غارت رفته است، موافقت کرد. توافقی که به طور مشترک توسط موزه و دپارتمان آثار باستانی  لیبی به دست آمده است، حاکی از آن است که موزه هنر کلیولند به طور داوطلبانه مجسمه را به عنوان دارایی لیبی به رسمیت می شناسد و اجازه می دهد این اثر باستانی به عنوان یک امانت برای «چند سال» ، همراه با وعده کمک هزینه تحصیلی مشترک در آینده و برچسب به روز شده با ذکر لیبی به عنوان مالک قانونی در کلیولند باقی بماند.

این شی، یک مجسمه بازالت سیاه با ارتفاع تقریباً  60 سانتی متری است که مربوط به سال‌های 200 پیش از میلاد ، سلسله بطلمیوسی است که با زیبایی‌شناسی ترکیبی یونانی-رومی متمایز بود، با خودکشی ملکه کلئوپاترا در سال 30 قبل از میلاد به پایان رسید. لارنس فلیشمن، مجموعه دار، مجسمه را به افتخار آریل پی کوزلوف، متصدی وقت موزه هنرهای باستانی، به موزه داد. فلیشمن که در سال 1997 درگذشت، یک حامی مشهور هنر با مجموعه قابل توجهی از آثار باستانی بود.

در سال 2023، دپارتمان آثار باستانی لیبی با موزه هنر کلیولند تماس گرفت و اعلام کرد که مجسمه  از موزه بطلمیوس در لیبی برداشته شده است. پس از بررسی مستندات و تاریخچه انتشار شی، موزه مشخص کرد که این مجسمه احتمالاً در سال 1941 زمانی که موزه بطلمیوس در طول اشغال بریتانیا ویران شد، ربوده شده است.

تصور می شد که فلیشمن ها این مجسمه را در سال 1966 به دست آوردند. این مجسمه تا زمانی که در سال 1991 در بولتن هنری ماهانه موزه هنر کلیولند منتشر شد، بی خبر مانده بود.

ویلیام گریسولد، مدیر و رئیس CMA در بیانیه ای گفت: «ما از همکاری و گفتگوی باز که با همکاران خود در لیبی داشتیم بسیار خرسندیم و مشتاقانه منتظر فرصتی برای تبادل فرهنگی بیشتر هستیم که توافق ما با آنها نشان دهنده آن است. .

به گفته گریسولد، توافق CMA با مقامات لیبی مطابق با رویکرد سفارشی موزه در مورد مسائل مربوط به بازگشت به کشور است. او به Cleveland.com گفت: "تاریخ هر اثر هنری محصول مجموعه ای منحصر به فرد از حقایق و شرایط است." ما سعی می کنیم به شدت به حقایق نگاه کنیم و تحقیقات جدی انجام دهیم تا مطمئن شویم که آیا واقعا عنوان خوبی داریم یا خیر. هر شیئی چیز خاص خود است، مورد خاص خود را.»

در سال 2015، CMA حکاکی سنگی از ژنرال میمون هندو نیمه الهی هانومان را پس از اینکه تحقیقات سوالاتی را در مورد منشأ آن ایجاد کرد، برگرداند، حرکتی که منجر به همکاری گسترده بین موسسه و دولت کامبوج شد. در سال 2017، موزه یک رئیس دوران رومی دروسوس کوچک، پسر امپراتور تیبریوس، را به دولت ایتالیا بازگرداند که باعث مشارکت مشابه شد. علیرغم این تاریخ اخیر، موزه دستور دادستان منطقه منهتن را برای بازگرداندن مجسمه برنزی باستانی که زمانی تصور می شد مارکوس اورلیوس را به تصویر می کشد به ترکیه به چالش کشیده است و شکایتی را برای جلوگیری از تلاش های بازپرداخت به ترکیه مطرح کرده است.

ارتباط با تبریز امروز

اخبار ، گزارشات ، عکسها و فیلم های خود را برای ما ارسال دارید . برای ارسال میتوانید از طریق آدرس تلگرامی یا ایمیل استفاده کنید.

info@tabriz-emrooz.ir

اشتراک در خبرنامه

برای اطلاع از آخرین خبرهای تبریز امروز در کانال تلگرام ما عضو شوید.

کانل تلگرام تبریز امروز

فرم تماس با تبریز امروز

کلیه حقوق این سایت متعلق به پایگاه خبری تبریز امروز بوده و استفاده از مطالب آن با ذکر منبع بلامانع است.
طراحی وتولید توسططراح وب سایت