خبر های ویژه

برخورد با بانيان ضعف ديپلماسي

25 مرداد 1404

به مناسب روز خبرنگار! اگر روزنامه نگاران نگویند و نپرسند وننویسندچه کسانی باید بگویند و بپرسند و بنویسند.

17 مرداد 1404

طرحي نو دراندازيم

12 مرداد 1404

کسادي بازار سوداگري با اتباع

28 تیر 1404

تضاد مطامع افراطي با منافع ملي

24 تیر 1404

مذاکره، مسير اعتدال

20 تیر 1404

از "قوناق اوی" باسمنج تا ۲۵سال وزیر خارجه دوره ناصری در دوره قاجار

18 تیر 1404

آیا اژدهای چینی به ایران خواهد آمد؟

12 تیر 1404

نفوذي‌ها و جنگ تحميلي 12 روزه

8 تیر 1404

پیروزی بر رژیم صهیونی، سیلی سخت به آمریکا و اتحاد و یکصدایی فوق‌العاده ملت

6 تیر 1404

ملت ایران در مقابل جنگ و صلح تحمیلی محکم می‌ایستد و تسلیم نخواهد شد

28 خرداد 1404

ایجاد حس آرامش برای مردمان در شرایط جنگی

27 خرداد 1404

نیروهای مسلح، رژیم رذل صهیونی را بیچاره خواهندکرد

23 خرداد 1404

شأن و جایگاه بی‌نظیر مجلس شورای اسلامی، نمایندگان این جایگاه وزین را حفظ کنند

22 خرداد 1404

براي تأمين صيانت قوه قضائيه

19 خرداد 1404

پیشرفت، امنیت و رفاه با ادامه مسیر عقلانیت امام(ره)

14 خرداد 1404

13 تیر 1402

براي تکريم روز قلم

اسلام که «ن وَ الْقَلَمِ وَ ما يَسْطُرُون» دارد و «الرَّحْمَنُ، عَلَّمَ الْقُرْآنَ، خَلَقَ الْإِنْسَانَ عَلَّمَهُ الْبَيَان» را با رساترين فرياد به گوش انسان‌ها مي‌رساند، حکمراني همراه با آزادي قلم و بيان را براي انسان‌ها خواسته است. جامعه‌اي که مدعي دارا بودن حکمراني از نوع اسلامي است، بايد بيشترين مجال را به آزادي قلم و بيان بدهد. تکريم روز قلم به اينست که براي رسيدن به چنين جامعه‌اي تلاش کنيم.

تبریز امروز:

بسم‌الله الرحمن الرحيم
⬅️ قرآن کريم، به قلم و آنچه مي‌نويسد قسم مي‌خورد «ن. وَ الْقَلَمِ وَ ما يَسْطُرُون» و سخن گفتن را نعمت ممتاز الهي به بشر مي‌داند «الرَّحْمَنُ، عَلَّمَ الْقُرْآنَ، خَلَقَ الْإِنْسَانَ عَلَّمَهُ الْبَيَان» و از اين طريق ارزش و اهميت اين دو ويژگي اختصاصي انسان را به خود انسان گوشزد مي‌کند.
از اين يادآوري، قاعدتاً اهداف مهمي مورد نظرند که يکي از آنها استفاده صحيح از قلم و زبان است. زبان، سلاح موجود در بدن انسان است و قلم نيز در عين ‌حال که به بدن متصل نيست، از طريق دست که عضوي از بدن است کار مي‌کند. بنابراين، هر دو بخش‌هائي از خلقت انسان را تشکيل مي‌دهند و طبعاً تابع وجود و حقوق انساني صاحب خود هستند.
بالاترين حقي که براي انسان‌ها در احکام شرع، قوانين کشورها و عرف بين‌الملل در نظر گرفته شده، آزادي بيان و آزادي قلم است. قانون اساسي نظام جمهوري اسلامي ايران نيز در اصول 23 و 24 حق آزادي بيان و آزادي قلم را تضمين کرده است.
اين اصل عقلائي را نيز همه پذيرفته‌اند که آزادي، چه در مورد قلم، چه در مورد بيان و چه در ساير موارد، به مشروع بودن، مقيد است. منظور از مشروع بودن، قرار داشتن در چارچوب قانون و عدم تزاحم با حقوق ديگران است. جامعه‌اي که از آزادي قلم و بيان مشروع برخوردار باشد، قطعاً جامعه‌اي سالم، اخلاقي و مترقي خواهد بود و البته جامعه‌اي که از اين موهبت محروم باشد، مريض و عقب‌افتاده است.
آزادي قلم و بيان، فوايد زيادي نيز براي حکمراني و حکمرانان دارد. کار بزرگ صاحبان قلم و بيان اينست که عملکردها را نقد مي‌کنند و حکمرانان مي‌توانند با ملاحظه آنچه صاحبنظران مي‌نويسند و مي‌گويند، به اصلاح امور بپردازند و حکمراني را به طرف صلاح و سداد ببرند. علاوه بر اين، نوشتارها و گفتارها مي‌توانند معيارهائي براي مشخص شدن ميزان تحمل حکمرانان باشند و اين نکته را درباره آنها به اثبات برسانند که آنان آيا به منافع مردم بيشتر علاقمند هستند يا به ارتقاء ميزان قدرت خود. کساني که انتقاد سالم و منصفانه را نمي‌پسندند، قلم‌ها و زبان‌ها را محدود مي‌کنند ولي آن دسته از حکمرانان که خواهان رشد و پيشرفت جامعه هستند، از انتقاد استقبال مي‌کنند و به صاحبان قلم و بيان مجال ابراز نظر و نقد عملکردها را مي‌دهند.
تفاوت اين دو نوع حکمراني در اينست که مخالفان آزادي قلم و بيان، جامعه را به سوي اختناق سوق مي‌دهند و فقط به افراد متملق، چاپلوس، بله‌قربان‌گو و رياکار ميدان مي‌دهند. حضور اين افراد در بدنه حکمراني موجب پيدايش و گسترش فساد در جامعه مي‌شود و حکمراني را از پشتوانه مردمي محروم مي‌کند. حکمراني نوع دوم که تحمل انتقاد را دارد و منتقدان را تشويق و تقويت مي‌کند، جامعه را به سوي آزادي به پيش مي‌برد، روحيه نشاط، شادي و همبستگي در مردم ايجاد مي‌کند و پشتوانه مردمي را براي حکمراني تضمين مي‌نمايد.
اسلام که «ن وَ الْقَلَمِ وَ ما يَسْطُرُون» دارد و «الرَّحْمَنُ، عَلَّمَ الْقُرْآنَ، خَلَقَ الْإِنْسَانَ عَلَّمَهُ الْبَيَان» را با رساترين فرياد به گوش انسان‌ها مي‌رساند، حکمراني همراه با آزادي قلم و بيان را براي انسان‌ها خواسته است. جامعه‌اي که مدعي دارا بودن حکمراني از نوع اسلامي است، بايد بيشترين مجال را به آزادي قلم و بيان بدهد. تکريم روز قلم به اينست که براي رسيدن به چنين جامعه‌اي تلاش کنيم.

ارتباط با تبریز امروز

اخبار ، گزارشات ، عکسها و فیلم های خود را برای ما ارسال دارید . برای ارسال میتوانید از طریق آدرس تلگرامی یا ایمیل استفاده کنید.

info@tabriz-emrooz.ir

اشتراک در خبرنامه

برای اطلاع از آخرین خبرهای تبریز امروز در کانال تلگرام ما عضو شوید.

کانل تلگرام تبریز امروز

فرم تماس با تبریز امروز

کلیه حقوق این سایت متعلق به پایگاه خبری تبریز امروز بوده و استفاده از مطالب آن با ذکر منبع بلامانع است.
طراحی وتولید توسططراح وب سایت