خبر های ویژه

پارادوکس «تضمین امنیت»: اگر خیلی ضعیف باشد از اوکراین محافظت نمی‌کند؛ اگر خیلی قوی باشد روسیه آن را نمی‌پذیرد

1 شهریور 1404

موانع زیادی هنوز بر سر راه صلح ارمنستان و آذربایجان وجود دارد

20 مرداد 1404

مسیر ترامپ برای صلح و شکوفایی نام گدرگاه زنگزور شذ

17 مرداد 1404

جامعه ارمنستان به دو بخش تقسیم شده است: طرفدار اروپا و طرفدار روسیه

1 مرداد 1404

محدودیت‌های قانونی نسل‌کشی: درس‌هایی که قتل‌عام سربرنیتسا درباره غزه به ما می‌آموزد

26 تیر 1404

روسیه مرگ وزیر حمل و نقل خود را تأیید کرد، 

16 تیر 1404

منازعه ایران و اسرائیل، موقعیت دشوار ژئوپلیتیکی ارمنستان را برجسته می‌کند

4 تیر 1404

منازعه دولت و کلیسا در ارمنستان به سوی جنون پیش می‌رود

4 تیر 1404

خاطره ی جنگی از خنجرهای پشت پرده

26 خرداد 1404

سارکوزی نشان لژیون دونور، بالاترین نشان افتخار فرانسه را از دست داد

26 خرداد 1404

کاهش شدید تجارت الماس و طلا، ضربه‌ای به گردش تجاری ارمنستان

22 خرداد 1404

ارمنستان با دستیابی به پیشرفت در هوش مصنوعی، در تلاش برای تبدیل شدن به قطب نوآوری منطقه‌ای است

22 خرداد 1404

چهل درصد والدین دانمارکی، در مدیریت الکل نوجوانان با مشکل مواجه‌اند

19 خرداد 1404

عملیات «تار عنکبوت» اوکراین فقط هواپیماها را نابود نکرد – بلکه این ایده که پایگاه‌هایی دور از خط مقدم امن هستند را نیز زیر سوال برد

16 خرداد 1404

تارعنکبوت چگونه تنیده شد

12 خرداد 1404

موسیقی علیه سکوت، موزیسین‌ها برای فلسطین می‌نوازند

11 خرداد 1404

27 بهمن 1401

ساکنان قفقاز جنوبی در مورد خطرات زلزله فکر می کنند

در پی زمین لرزه های ویرانگر ترکیه، ساکنان آذربایجان، ارمنستان و گرجستان در این فکر هستند که شهرهایشان چقدر امن است.

پس از زلزله‌های عظیم در ترکیه و سوریه در 6 فوریه که ده‌ها هزار کشته و تعداد زیادی بی‌خانمان برجای گذاشت، ساکنان منطقه قفقاز جنوبی در حال بررسی و مطالعه تاب‌آوری مناطق شهری خود هستند. یک نگرانی رایج در ارمنستان، آذربایجان و گرجستان این واقعیت است که ساختمان‌های قدیمی‌تر در اثر تلفات زمان ضعیف شده‌اند، در حالی که بسیاری از ساختمان‌های جدیدتر محصول شیوه‌های ساخت‌وساز ضعیف و اغلب ناایمن هستند.

تبریز امروز:

 انقشه های خطوط گسل در قفقاز جنوبی

خطوط گسل فعال در داخل و اطراف قفقاز جنوبی بنیاد مدل جهانی زلزله، سازمان زمین شناسی ایالات متحده

به گزارشاوراسیانت
پس از زلزله‌های عظیم در ترکیه و سوریه در 6 فوریه که ده‌ها هزار کشته و تعداد زیادی بی‌خانمان برجای گذاشت، ساکنان منطقه قفقاز جنوبی در حال بررسی و مطالعه تاب‌آوری مناطق شهری خود هستند.

یک نگرانی رایج در ارمنستان، آذربایجان و گرجستان این واقعیت است که ساختمان‌های قدیمی‌تر در اثر تلفات زمان ضعیف شده‌اند، در حالی که بسیاری از ساختمان‌های جدیدتر محصول شیوه‌های ساخت‌وساز ضعیف و اغلب ناایمن هستند.

آذربایجان

این نگرانی به ویژه در باکو، پایتخت آذربایجان، شدید است. ترکیه نزدیکترین متحد آذربایجان است و این فاجعه در خط مقدم آگاهی آذربایجانی ها بوده است. بسیاری نمی توانند تصورکنند که در صورت وقوع یک فاجعه مشابه چه اتفاقی برای شهرشان می افتد.

بر اساس گزارش کمیته آمار دولتی، جمعیت باکو تا ژانویه 2022 کمی بیش از 2.3 میلیون نفر بوده است. اما برآوردهای غیررسمی با توجه به تعداد زیادی از مهاجران اخیر از مناطق روستایی، این رقم را بیش از 3 میلیون نفر تخمین می‌زند.

مدیر این مرکز در یک کنفرانس مطبوعاتی گفت و در میان رونق ساخت و ساز ، هیچ بنیاد  و موسسه توسعه شهری از سال 2019 با مرکز خدمات لرزه‌شناسی جمهوری مشورت نکرده است.

قربان یتیرمیشلی در ادامه گفت: برای به حداقل رساندن خطرات و نجات جان انسان‌ها، فونداسیون تک تک ساختمان‌ها باید مورد مطالعه قرار گیرد.

یکی دیگر از زلزله شناسان مرکز، طاهر ممدوف، به تلویزیون عمومی گفت که ساختمان های زیادی در باکو وجود دارد که در صورت وقوع زلزله "به راحتی فرو می ریزند"، ادعایی که انور علی اف، جغرافیدان آکادمی ملی علوم آذربایجان نیز به آن معتقد است.

"آپارتمان های زیادی در باکو ساخته می شود. حتی مدرن ترین ساختمان ها هم مشکل دارند. چهار یا پنج ساختمان کنار هم و به فاصله یک متر از هم ساخته می شوند. اگر در یکی مشکلی ایجاد شود، یک دومینویی همراه خواهد داشت و سه ساختمان را خراب می کند. او به " مدرن آذربایجان " گفت که چنین ساخت و ساز متراکمی در دوران شوروی ممنوع بود.

اما مشکل فقط مقررات سهل‌انگیز ساخت‌وساز در دوره پس از شوروی نیست، پرسکلاب آذربایجان نوشت: «در باکو که بیش از 3 میلیون نفر در آن زندگی می‌کنند، مشکل تنها ساختمان‌های جدید نیست، هزاران ساختمان باقی مانده است. از دوران اتحاد جماهیر شوروی، که منسوخ شده اند و در وضعیت خرابی قرار دارند که منبع بالقوه خطری برای جان ده ها هزار نفر است."

الدار عزیزوف، رئیس اداره اجرایی شهر باکو، سال گذشته به رسانه ها گفت که تعداد رسمی ساختمان های در وضعیت خطرناک در باکو نزدیک به 1000 ساختمان است.

یکی از مقامات وزارت شرایط اضطراری، الخان اسدوف، در 9 فوریه در تلویزیون عمومی ظاهر شد تا به مردم اطمینان دهد که دولت بر ساخت ساختمان‌ها در سال‌های اخیر نظارت و تایید کرده است، اگرچه او نمی‌توانست مقاومت ساختمان‌های قدیمی را تضمین کند. او گفت: "ساختمان هایی در باکو وجود دارد که قدمت آنها به 100 تا 200 سال قبل بازمی گردد. و تا سال 1961 هیچ هنجار و آستانه ای برای یک خطر نیز در ساخت و ساز در برابر زلزله وجود نداشت." 

جدیدترین زمین لرزه مهم در سال 2000 باکو را با بزرگی بین 6.1 تا 6.3 لرزاند که سه کشته بر جای گذاشت (دو نفر در اثر سکته قلبی). ساختمان ها صدمات عمده ای را متحمل نشدند، اگرچه ترک هایی در بسیاری از آنها ظاهر شد.

ارمنستان

نگرانی های مشابهی در ارمنستان ابراز شده است، ارمنستانی که در سال 1988 یک زلزله ویرانگر در نزدیکی اسپیتاک را تحمل کرد. ده ها هزار نفر را کشت و صدها هزار نفر را بی خانمان کرد.

از آن زمان هر زلزله ای در یک کشور مجاور بحث هایی را در مورد وضعیت مقاومت لرزه ای بلوک های آپارتمانی شهری برانگیخته است.

طبق بررسی اجمالی انجام شده توسط کمیته توسعه شهری ارمنستان در سال 2020، تقریباً 85 درصد از تقریباً 19000 ساختمان آپارتمانی ارمنستان قبل از سال 1990 ساخته شده است. این بدان معنی است که اکثریت قریب به اتفاق آنها در طول زلزله 1988 در اطراف فشار بوده اند و دهه ها فرسودگی و شکست را تحمل کرده اند..

بر اساس اطلاعات رسمی، 614 آپارتمان در ارمنستان (3.2 درصد از کل) در وضعیت فنی نامناسبی قرار دارند و از این تعداد 90 واحد در معرض تخریب قرار دارند.

در گیومری 92 ساختمان چند طبقه آسیب پذیر وجود دارد که در مجموع حدود 6500 نفر را در خود جای داده است، جایی که آسیب های ناشی از زلزله 1988 فراموش نشده است.

به گفته تانیا ارزومانیان، رئیس اداره مدیریت سهام مسکن و زیرساخت های اشتراکی کمیته برنامه ریزی شهری، حتی این اعداد نیز وضعیت فعلی را نشان نمی دهند. چنین مطالعه جامعی انجام نشده است

گرجستان

لاشا سوخیشویلی، معاون مؤسسه علوم زمین و مرکز ملی پایش لرزه نگاری، در رسانه های گرجستان به سوالاتی درباره تاب آوری آن کشور در برابر زلزله پاسخ می دهد.

او به وب‌سایت خبری باتوملبی گفت که گرجستان در معرض خطر لرزه‌ای قرار دارد، اما هیچ‌چیز شبیه به محل زمین‌لرزه‌های ترکیه که روی یک خط گسل فعال قرار دارند، نیست.

وی گفت که مقررات فعلی ساختمان گرجستان بر اساس داده های لرزه ای و دیگر زمین شناسی از سال 2009 است و به شدت نیاز به ارزیابی مجدد دارد. او گفت که در محیط نظارتی فعلی، تنها تعداد کمی از برج سازان منتخب اراده کرده اند که ایمنی بلندمدت را بر سود ترجیح دهند.

در 12 فوریه، پس از سه زمین لرزه جزئی که استان گوریا در نزدیکی دریای سیاه را لرزاند، زلزله شناسان به دنبال آرام کردن اذهان در جنوب غربی گرجستان بودند.

سه روز قبل از آن، در 9 فوریه، زلزله شناسان به رسانه ها آمدند تا پیش بینی جعلی زلزله 6 ریشتری در تفلیس را که در پیام رسان واتس اپ منتشر شده بود، رد کنند.

تئا گودولادزه، زلزله شناس به تلویزیون گفت: "ما نمی توانیم زلزله ها را پیش بینی کنیم. این کار انجام نشده است. تنها کاری که می توانیم انجام دهیم این است که پیش بینی های بلندمدت انجام دهیم."

حیدر ایسایف روزنامه نگار اهل باکو- آرشالوییس مگدسیان روزنامه نگار مقیم ایروان

ارتباط با تبریز امروز

اخبار ، گزارشات ، عکسها و فیلم های خود را برای ما ارسال دارید . برای ارسال میتوانید از طریق آدرس تلگرامی یا ایمیل استفاده کنید.

info@tabriz-emrooz.ir

اشتراک در خبرنامه

برای اطلاع از آخرین خبرهای تبریز امروز در کانال تلگرام ما عضو شوید.

کانل تلگرام تبریز امروز

فرم تماس با تبریز امروز

کلیه حقوق این سایت متعلق به پایگاه خبری تبریز امروز بوده و استفاده از مطالب آن با ذکر منبع بلامانع است.
طراحی وتولید توسططراح وب سایت