خبر های ویژه

به علت آلودگی هوا مدارس ابتدایی استان آذربایجان شرقی در روز چهارشنبه غیرحضوری شد.

16 دی 1404

گرانی، فقر و دولت؛ جامعه‌ای متوقف در کف هرم نیازها

10 دی 1404

فاصله ما با فرهنگ علوي

9 دی 1404

باز هم بودجه دستگاه‌هاي بي‌خاصيت!

6 دی 1404

طالبان، ترور در قلب تهران؟

6 دی 1404

ادارات، مدارس و موسسات دولتی فردا با دو ساعت تاخیر کار خود را آغاز می‌کنند

30 آذر 1404

شیر را گران نکنید؛ بدون هرگونه بازی روانی و ایجاد لنگر قیمتی

26 آذر 1404

وظايف بر زمين مانده حکمرانان

18 آذر 1404

شنبه مدارس تعطیل هستند اما از شبکه شاد استفاده خواهند کرد

7 آذر 1404

بنزین را گران نکنید؛ کوتاه‌ترین راه همیشه بهترین راه‌حل نیست!  هنوز امکان بازگشت از خطا وجود دارد! 

7 آذر 1404

حملات رژیم صهیونیستی به لبنان، تجاوز به سوریه و جنایات آن در کرانه غربی و وضع اسف‌بار غزه را مصادیق دیگری از حمایت‌های عیان آمریکا از جنگ و جنایت رژیم پلید برشمردند و گفتند: البته شایعاتی درست می‌کنند که دولت ایران به واسطه فلان کشور به آمریکا پیغام فرستاده است که این، دروغ محض است و چنین چیزی حتماً وجود نداشت.

7 آذر 1404

«جشنوارۀ تبریز ما» ؛ با معرفی برترین‌های رسانه و پژوهش شهری به کار خود پایان داد

30 آبان 1404

جشنوارۀ «تبریز ما» در ایستگاه چهارم

24 آبان 1404

نقش خرد جمعي در مقابله با انحطاط

20 آبان 1404

امپراتور رومی در برابر شاه ایرانی زانو زده است:

20 آبان 1404

از داخل بترسيد

17 آبان 1404

13 دی 1400

شريک رنج مردم شويد

يک نماينده مجلس و يک مسئول دولتي در اظهارنظرهاي جداگانه‌اي در توجيه انقباضي بودن لايحه بودجه 1401 کل کشور گفتند با توجه به اينکه اصلاح روند بودجه‌نويسي يک ضرورت است و اگر امسال شيوه بودجه‌نويسي را تغيير ندهيم کارمان عقب مي‌افتد، بايد همکاري کنيم و اگر لازم باشد، مردم بايد قدري شرايط سخت را بپذيرند. در سخنان اين دو کارگزار نظام، سه نکته وجود دارند که حساب هر يک از آنها را بايد از ديگري جدا دانست. نکته اول اينست که بودجه‌نويسي بايد اصلاح شود. نکته دوم اينست که براي اجرائي شدن بودجه‌اي که اصلاح مي‌شود بايد با دولت همکاري کرد. و نکته سوم اينست که براي اجرائي شدن بودجه اصلاح‌شده، مردم بايد قدري شرايط سخت را بپذيرند. در صحت دو نکته اول و دوم ترديدي وجود ندارد. بودجه‌نويسي بايد اصلاح شود و اين حق دولت است که طبق ميل خود در بودجه اصلاحاتي به وجود بياورد. دولت‌هاي بعدي هم همين حق را دارند و کسي نمي‌تواند آنها را از اين حق محروم کند. براي اجرائي شدن بودجه‌اي که اصلاح مي‌شود نيز بايد با دولت همکاري شود تا دولت بتواند آن را به مرحله عمل برساند. اين همکاري، به شکل‌هاي مختلف مي‌تواند انجام شود که يکي از آنها تحمل شرايط سخت معيشتي است. سؤال بسيار مهم مربوط به نکته سوم است که چرا مردم بايد شرايط سخت را بپذيرند و آن را تحمل کنند؟ درباره شرايط سخت اجرائي شدن بودجه‌اي که قرار است در سال 1401 به صورت قانون مصوب مجلس در دستور کار دولت قرار گیرد، راهکار مشخص اينست که اين سختي را خود مسئولين تحمل کنند و يا با مردم در تحمل سختي‌ها شريک باشند. اين، فرمايش اميرالمؤمنين عليه‌السلام به عثمان‌بن‌حنيف والي بصره است که: آيا درست است که من خودم را به اينکه به من بگويند اميرالمؤمنين راضي کنم در حالي که در سختي‌هاي روزگار با مردم شريک نباشم؟ أأقْنَعُ مِنْ نَفْسِي بِأَنْ يُقَالَ هذا امِيرُ الْمُؤْمِنِينَ وَ لَا أُشَارِكَهُمْ فِي مَكَارِهِ الدَّهْر؟

تبریز امروز:

بسم‌الله الرحمن الرحيم
⬅️ يک نماينده مجلس و يک مسئول دولتي در اظهارنظرهاي جداگانه‌اي در توجيه انقباضي بودن لايحه بودجه 1401 کل کشور گفتند با توجه به اينکه اصلاح روند بودجه‌نويسي يک ضرورت است و اگر امسال شيوه بودجه‌نويسي را تغيير ندهيم کارمان عقب مي‌افتد، بايد همکاري کنيم و اگر لازم باشد، مردم بايد قدري شرايط سخت را بپذيرند.
در سخنان اين دو کارگزار نظام، سه نکته وجود دارند که حساب هر يک از آنها را بايد از ديگري جدا دانست.
نکته اول اينست که بودجه‌نويسي بايد اصلاح شود.
نکته دوم اينست که براي اجرائي شدن بودجه‌اي که اصلاح مي‌شود بايد با دولت همکاري کرد.
و نکته سوم اينست که براي اجرائي شدن بودجه اصلاح‌شده، مردم بايد قدري شرايط سخت را بپذيرند.
در صحت دو نکته اول و دوم ترديدي وجود ندارد. بودجه‌نويسي بايد اصلاح شود و اين حق دولت است که طبق ميل خود در بودجه اصلاحاتي به وجود بياورد. دولت‌هاي بعدي هم همين حق را دارند و کسي نمي‌تواند آنها را از اين حق محروم کند.
براي اجرائي شدن بودجه‌اي که اصلاح مي‌شود نيز بايد با دولت همکاري شود تا دولت بتواند آن را به مرحله عمل برساند. اين همکاري، به شکل‌هاي مختلف مي‌تواند انجام شود که يکي از آنها تحمل شرايط سخت معيشتي است.
سؤال بسيار مهم مربوط به نکته سوم است که چرا مردم بايد شرايط سخت را بپذيرند و آن را تحمل کنند؟
درباره شرايط سخت اجرائي شدن بودجه‌اي که قرار است در سال 1401 به صورت قانون مصوب مجلس در دستور کار دولت قرار گیرد، راهکار مشخص اينست که اين سختي را خود مسئولين تحمل کنند و يا با مردم در تحمل سختي‌ها شريک باشند. اين، فرمايش اميرالمؤمنين عليه‌السلام به عثمان‌بن‌حنيف والي بصره است که: آيا درست است که من خودم را به اينکه به من بگويند اميرالمؤمنين راضي کنم در حالي که در سختي‌هاي روزگار با مردم شريک نباشم؟ أأقْنَعُ مِنْ نَفْسِي بِأَنْ يُقَالَ هذا امِيرُ الْمُؤْمِنِينَ وَ لَا أُشَارِكَهُمْ فِي مَكَارِهِ الدَّهْر؟ (نامه 45 نهج‌البلاغه).
بودجه کل کشور بايد بگونه‌اي تنظيم و اجرا شود که بتواند گره‌هاي زندگي مردم را بگشايد. اينکه مسئولان کشور اعم از تقنيني و اجرائي بنشينند و تصميم بگيرند و از مردم بخواهند براي اجرائي شدن مصوباتشان سختي‌هائي را تحمل کنند، در هيچ قانون و آئين‌نامه‌اي پيش‌بيني نشده است. قانون اساسي جمهوري اسلامي که ميثاق ملي کشور است، مسئولين را ملزم به تصويب قوانيني کرده است که تمام شئون زندگي مردم اعم از معيشت، تعليم، مسکن، شغل و حتي تفريحات را تسهيل کنند بطوري که عموم مردم بتوانند در رفاه و آسايش زندگي کنند.
حساب مقاطع استثنائي از قبيل زماني که جنگي تحميل شود و يا حوادث طبيعي مشکلات فوق‌العاده به وجود بياورد، جداست ولي در شرايطي که عملکرد خود مسئولين موجب بروز مشکلات اقتصادي مي‌شود، بايد خود مسئولين در تحمل سختي‌ها پيشقدم باشند و با کاستن از حقوق و مزاياي خود، حذف کردن رديف‌هاي زايد و بي‌خاصيت از بودجه و صرفه‌جوئي در هزينه‌هاي دستگاه‌هاي دولتي، مشکل کمبود بودجه را حل کنند و کشور را از مرحله دشوار اقتصادي عبور دهند. بر اين اساس، اکنون سؤال اينست که در لايحه بودجه 1401 براي کاهش حقوق و مزاياي نمايندگان مجلس، وزرا، معاونان وزرا، مديران کل، رؤساي قوا و ساير مسئولين ارشد چه پيش‌بيني‌هائي شده است؟ براي حذف حق مأموريت‌ها، کاهش هزينه‌هاي تشريفاتي سفرهاي داخلي و خارجي، مخارج پذيرائي‌ها و برگزاري همايش‌هاي بي‌خاصيت چه تدابيري انديشيده شده است؟ و سرانجام اينکه آن نماينده مجلس و آن مسئول دولتي که مردم را به پذيرش و تحمل سختي بيشتر دعوت کرده‌اند، آیا مي‌دانند که ظرفيت تحمل مردم تکميل شده و بيش از اين نمي‌توان از آنها انتظار داشت؟ آيا اين حضرات از کارتن‌خواب‌هاي تهران که مرکز اين کشور اسلامي است خبر دارند؟ آيا مي‌دانند که اخيراً اتوبوس‌خواب‌ها هم بر قشر محروم اضافه شده‌اند؟ آيا آماري از خانواده‌هاي زير خط فقر دارند؟ کساني که در رنج مردم شريک نيستند چگونه به خود اجازه مي‌دهند از مردم بخواهند شرايط سخت را بپذيرند؟

ارتباط با تبریز امروز

اخبار ، گزارشات ، عکسها و فیلم های خود را برای ما ارسال دارید . برای ارسال میتوانید از طریق آدرس تلگرامی یا ایمیل استفاده کنید.

info@tabriz-emrooz.ir

اشتراک در خبرنامه

برای اطلاع از آخرین خبرهای تبریز امروز در کانال تلگرام ما عضو شوید.

کانل تلگرام تبریز امروز

فرم تماس با تبریز امروز

کلیه حقوق این سایت متعلق به پایگاه خبری تبریز امروز بوده و استفاده از مطالب آن با ذکر منبع بلامانع است.
طراحی وتولید توسططراح وب سایت