خبر های ویژه

به علت آلودگی هوا مدارس ابتدایی استان آذربایجان شرقی در روز چهارشنبه غیرحضوری شد.

16 دی 1404

گرانی، فقر و دولت؛ جامعه‌ای متوقف در کف هرم نیازها

10 دی 1404

فاصله ما با فرهنگ علوي

9 دی 1404

باز هم بودجه دستگاه‌هاي بي‌خاصيت!

6 دی 1404

طالبان، ترور در قلب تهران؟

6 دی 1404

ادارات، مدارس و موسسات دولتی فردا با دو ساعت تاخیر کار خود را آغاز می‌کنند

30 آذر 1404

شیر را گران نکنید؛ بدون هرگونه بازی روانی و ایجاد لنگر قیمتی

26 آذر 1404

وظايف بر زمين مانده حکمرانان

18 آذر 1404

شنبه مدارس تعطیل هستند اما از شبکه شاد استفاده خواهند کرد

7 آذر 1404

بنزین را گران نکنید؛ کوتاه‌ترین راه همیشه بهترین راه‌حل نیست!  هنوز امکان بازگشت از خطا وجود دارد! 

7 آذر 1404

حملات رژیم صهیونیستی به لبنان، تجاوز به سوریه و جنایات آن در کرانه غربی و وضع اسف‌بار غزه را مصادیق دیگری از حمایت‌های عیان آمریکا از جنگ و جنایت رژیم پلید برشمردند و گفتند: البته شایعاتی درست می‌کنند که دولت ایران به واسطه فلان کشور به آمریکا پیغام فرستاده است که این، دروغ محض است و چنین چیزی حتماً وجود نداشت.

7 آذر 1404

«جشنوارۀ تبریز ما» ؛ با معرفی برترین‌های رسانه و پژوهش شهری به کار خود پایان داد

30 آبان 1404

جشنوارۀ «تبریز ما» در ایستگاه چهارم

24 آبان 1404

نقش خرد جمعي در مقابله با انحطاط

20 آبان 1404

امپراتور رومی در برابر شاه ایرانی زانو زده است:

20 آبان 1404

از داخل بترسيد

17 آبان 1404

17 مهر 1400

بزرگراه نیمه تمام اهر- تبریز جاده مرگ شمالغرب کشور

محمد فرج‌پور باسمنجی

یکی از مهم ترین شاخصه های توسعه یافتگی وجود جاده های ایمن و مناسب برای دسترسی و ارتباط با مراکز گردشگری، اقتصادی و جمعیتی است و مناطق مرزی و اتصال آن به مراکز اقتصادی تأثیر عمیقی در توسعه شبکه حمل و نقل جاده ای دارد. کارشناسان حمل و نقل معتقدند رابطه ی مستقیمی بین توسعه‌ی بخش حمل و نقل با رشد اقتصادی و کارآیی بخش اقتصاد وجود دارد و قطعا حمل و نقل حلقه‌ی واسط بین فعالیت های صنعتی، خدماتی و بازرگانی و کشاورزی دارد..........با این حال همین جاده ۹۵ کیلومتری تبریز-اهر نماد گویای مظلومیت این دیار است.۱۴ سال است که عملیات احداث بزرگراه در ان آغاز شده و هنوز این جاده مهم ترانزیت کالا و مسافر شمال اذربابجان نیمه تمام به حال خود رها شده و علیرغم قول شخص استاندار و مقامات محلی و راه و شهر سازی و راهداری این جاده همچنان نیمه تمام و قربانی می گیرد و هنوز سر و ته ان نیمه تمام کار شده و اهتمام جدی برای اتمام ان نیز دیده نمی شود.

تبریز امروز:

یکی از مهم ترین شاخصه های توسعه یافتگی وجود جاده های ایمن و مناسب برای دسترسی و ارتباط با مراکز گردشگری، اقتصادی و جمعیتی است و مناطق مرزی و اتصال آن به مراکز اقتصادی تأثیر عمیقی در توسعه شبکه حمل و نقل جاده ای دارد.
کارشناسان حمل و نقل معتقدند رابطه ی مستقیمی بین توسعه‌ی بخش حمل و نقل با رشد اقتصادی و کارآیی بخش اقتصاد وجود دارد و قطعا حمل و نقل حلقه‌ی واسط بین فعالیت های صنعتی، خدماتی و بازرگانی و کشاورزی دارد.
بزرگراه نیمه تمام تبریز - اهر در شمالغرب کشور از این قاعده مستثنا نیست.
به تاریخ آذربایجان بنگریم می بینیم روزگاری نه چندان دور حاکم برخی خانات از جمله تالش در اهر رقم می‌خورد و بازار سرپوشیده تاریخی این شهر که بعد از بازار بزرگ تبریز جلوه خاصی در معماری و تجارت دیار ما دارد نشانگر عظمت و شکوه بزرگترین کانون جمعیت منطقه قره داغ است. قره داغ که به منطقه وسیعی گفته میشود که اکنون به چند شهرستان مجزا تقسیم شده و حدود ۵۰۰ هزار نفر جمعیت دارد ولی به این مناطق هم در گذشته و هم حال توجه چندانی نشده و بااینکه اکثر سرزمین های آن معادن و فلزات گرانبها را در خود دارد و درصد قابل توجه مس و طلای جهان در خاک زر خیز ان نهفته شده ولی باز هم غبار محرومیت را در گوشه و کنار ان میتوان دید.
در یکی از بررسی های جمعیتی مناطق مهاجر فرست کشور یافتم که از دهه چهل همین محرومیت ها به مهاجر فرستی صدها هزار ساکن این منطقه به شهرهای بزرگ از جمله تبریز،کرج و قم منجر شده است.
با این حال همین جاده ۹۵ کیلومتری تبریز-اهر نماد گویای مظلومیت این دیار است.۱۴ سال است که عملیات احداث بزرگراه در ان آغاز شده و هنوز این جاده مهم ترانزیت کالا و مسافر شمال اذربابجان نیمه تمام به حال خود رها شده و علیرغم قول شخص استاندار و مقامات محلی و راه و شهر سازی و راهداری این جاده همچنان نیمه تمام و قربانی می گیرد و هنوز سر و ته ان نیمه تمام کار شده و اهتمام جدی برای اتمام ان نیز دیده نمی شود.
جمعه گذشته از سواحل ارس بر می گشتیم از جاده جانانلو به کلیبر و سپس به اهر رسیدیم و حجم ترافیک،نبود شانه بندی مناسب کناره ها، فقدان روشنایی، نواقصات زیرساختی در طول بزرگراه،احداث نشدن سرویس های بهداشتی و عمومی را می توان از کمبودهای ان شمرد.قره داغیهای مقیم سایر استانها و ازجمله مرکز استان ما روز های تعطیل به دیار زاد و بوم خود می‌روند در برخی ایام تعطیل و فصل گردشگری تردد وسایط نقلیه سبک و سنگین در آن برای رسیدن به صدها شهر و روستا تا سواحل ارس و حمل کالا به کشور های جنوبی قفقاز تا ۴۰ هزار وسیله شمارش شده است و این رونق اقتصادی و گردشگری ایجاب می کرد که این بزرگراه مثل راه های مواصلاتی شهرهای کویری، دهه های قبل مورد بهره‌برداری قرار می گرفت ولی هنوز که سال ۱۴۰۰ بسرعت رو به اتمام حداقل از لحاظ فصل کاری در استانهای سر دبیر و کوهستانی است به نظر می‌رسد همت لازم و کافی و اعتبار لازم برای اتمام ان وجود ندارد و در یک کلام بهره برداری از این پروژه حیاتی نیاز به همت جدی مسئولان محلی و وزارت راه و شهر سازی و تخصیص اعتبار دارد.

ارتباط با تبریز امروز

اخبار ، گزارشات ، عکسها و فیلم های خود را برای ما ارسال دارید . برای ارسال میتوانید از طریق آدرس تلگرامی یا ایمیل استفاده کنید.

info@tabriz-emrooz.ir

اشتراک در خبرنامه

برای اطلاع از آخرین خبرهای تبریز امروز در کانال تلگرام ما عضو شوید.

کانل تلگرام تبریز امروز

فرم تماس با تبریز امروز

کلیه حقوق این سایت متعلق به پایگاه خبری تبریز امروز بوده و استفاده از مطالب آن با ذکر منبع بلامانع است.
طراحی وتولید توسططراح وب سایت