2 مهر 1400
حتی قبل از آخرین دور ممانعت از ورود ایرانیان به گرجستان ، دارندگان ایرانی مجوزهای اقامت گرجستان مدتهاست که شکایت می کنند که گه گاه به دلایل غیر مجاز ورود آنها ممنوع می گردد. یک ایرانی میانسال که مصالح ساختمانی را به گرجستان وارد می کند ، می گوید: "من پول ، تلاش و زمان زیادی را در گرجستان سرمایه گذاری کرده ام." من خانه ای خریدم اما اکنون می ترسم حتی یک روز از کشور خارج شوم ، زیرا نمی دانم آیا می توانم برگردم. "
تبریز امروز:
در سالهای اخیر این کشور قفقاز به عنوان یک مقصد برای دانشجویان ایرانی ، صاحبان مشاغل و محل تفریح تبدیل شده است. اما اکنون بسیاری گزارش می دهند که اجازه ورود ندارند.
نامها و سایر عناصر شناسایی کننده در این داستان بنا به درخواست مصاحبه شوندگان و برای ایمنی آنها تغییر کرده است
وقتی عباس به پیشخوان خطوط هوایی ترکیه در فرودگاه استانبول نزدیک شد ، انتظار هیچ مشکلی را نداشت.
عباس ، یکی از کوچ نشینان دیجیتال ایرانی در اواسط 20 سالگی ، به گرجستان باز می گشت ، مکانی که تقریباً یک دهه است که به آن خانه می گوید و خانواده اش در آنجا زندگی می کنند. نماینده شرکت هواپیمایی اوراق خود را بررسی کرد و پس از گفتگوی کوتاهی که عباس با پلیس مرزی گرجستان انجام داد ، گفت که عباس اجازه پرواز ندارد.
"آنها هیچ پاسخی به من ندادند. آنها به من نگفتند چرا ، ”عباس به اوراسیانت گفت. "من با پلیس مرزی [گرجستان] تماس گرفتم و حتی افرادی که در خط تلفن پلیس مرز بودند تعجب کردند. آنها گفتند شاید اشتباهی رخ داده است. "
مدت کوتاهی قبل از آن ، در همان فرودگاه ، فرح و گروهی از دانشجویان ایرانی اش در هواپیمایی به مقصد تفلیس نشسته بودند که مهماندار نزدیک شد و از آنها خواست پیاده شوند. "ما مانند یک نوع تروریست بیرون رانده شدیم. همه به ما نگاه می کردند. "فرح می گوید که یک سال را در دانشگاه گرجستان گذرانده است و برای ترم پاییز آینده مبلغ اولیه پرداخت کرده است.
چندین ایرانی مقیم گرجستان به اوراسیانت گفتند که این صحنه ها در دو ماه گذشته بارها و بارها تکرار شده است. از داستان ها و گزارش های دیگر آنها ، تصویری از سیاست جدید گرجستان به طور خودسرانه ظاهر می شود که ایرانیان را از ورود به این کشور منع می کند ، حتی برای کسانی که دارای مجوز اقامت ، واکسیناسیون COVID و سایر مواردی هستند که قانون مستلزم آن است.
فکر فوری عباس این بود که رد او ارتباطی با تغییر مداوم محدودیت های همه گیر دارد که سفر را برای بسیاری از افراد در سراسر جهان سخت تر کرده است. اما وی مدرک واکسیناسیون را داشت که در گرجستان دریافت کرد و همچنین هنگام ورود به فرودگاه آزمایش PCR منفی در دست داشت. دیگران هم همینطور. بنابراین همه آنها با مقررات فعلی ورود مرزهای مربوط به COVID-19 گرجستان مطابقت کامل داشتند.
گروه های بحث آنلاین با داستان هایی مبنی بر جلوگیری از ورود ایرانیان سرگردان شده اند. چندین گرجی همچنین به صورت آنلاین شکایت کردند که منتظر میهمانان ایرانی بوده اند که اجازه عبور از مرز را ندارند. دانشگاه جورجیا ، یک مدرسه خصوصی که تعداد زیادی دانش آموز خارجی را در خود مشغول به تحصیل می کند ، فهرستی بلند از دانش آموزان ایرانی که با مشکلاتی روبرو هستند که سعی می کنند آنها را به کشور بیاورند ، برشمرده است. "بسیاری از این دانش آموزان در میانه تحصیل هستند. آنها تابستان را ترک کردند و برای ادامه تحصیل برمی گشتند. "
رسانه های ایرانی ، چه در داخل ایران و چه در سایر نقاط ، به این موضوع دامن زده اند و آن را رفتار تبعیض آمیز با اتباع ایرانی توصیف کرده اند. سفارت ایران در گرجستان در اواخر ماه اوت گزارش داد که موارد انکار خودسرانه را ثبت کرده است و می گوید که از مقامات گرجستان خواستار توضیح است. اما حوادث همچنان ادامه داشت.
در 22 سپتامبر ، وزارت خارجه ایران علنا به این حوادث واکنش نشان داد. سخنگوی سعید خطیب زاده "رفتار تبعیض آمیز و نامناسب نیروهای مرزبانی کشور که محدودیت ها و ممنوعیت ورود ممنوع را وضع کرده اند" توصیف کرد و "انتظار می رود مقامات گرجستان این مشکلات را در اسرع وقت حل کنند."
وزارت خارجه گرجستان به سوالات اوراسیانت پاسخ نداده است.
عباس ، در عین حال ، در بلاتکلیفی در استانبول گیر می کند در حالی که مادر و خواهر و برادرش در گرجستان منتظر او هستند. او به اوراسیانت گفت: "خوشبختانه ، من می توانم آنلاین کار کنم و خانواده ام را از اینجا تامین کنم."
وضعیت ایرانیان را پیچیده می کند این است که برخلاف عباس ، بسیاری از آنها حتی به دلایل سیاسی یا مذهبی نمی توانند از سفارت خودشان کمک بگیرند ، زیرا در کتابهای خوب تهران نیامده اند. برخی حتی در ایران زندگی نمی کنند و مجوز اقامت در کشورهای دیگر را دارند.
حتی قبل از آخرین دور ممانعت از ورود ایرانیان به گرجستان ، دارندگان ایرانی مجوزهای اقامت گرجستان مدتهاست که شکایت می کنند که گه گاه به دلایل غیر مجاز ورود آنها ممنوع می گردد. یک ایرانی میانسال که مصالح ساختمانی را به گرجستان وارد می کند ، می گوید: "من پول ، تلاش و زمان زیادی را در گرجستان سرمایه گذاری کرده ام." من خانه ای خریدم اما اکنون می ترسم حتی یک روز از کشور خارج شوم ، زیرا نمی دانم آیا می توانم برگردم. "
به دلیل تحریم های بین المللی علیه ایران ، دانشجویان ایرانی با انواع مختلف حلقه ها روبرو می شوند تا به گرجستان بروند و هزینه تحصیل خود را بپردازند. تحریم ها مانع از پرداخت آنلاین هزینه مدرسه و به دلیل محدودیت های محدود ایران برای حمل وجوه نقد به خارج از کشور می شوند
منبع اوراسیا نت
برگردان به فارسی از وحیدی آذر
اخبار ، گزارشات ، عکسها و فیلم های خود را برای ما ارسال دارید . برای ارسال میتوانید از طریق آدرس تلگرامی یا ایمیل استفاده کنید.