خبر های ویژه

پس از سقوط اسد، روسیه به لیبی و سودان نظر دارد

1 اسفند 1403

یک‌پنجم خاک زیمبابوه در اختیار امارات/ ابوظبی به دنبال چیست؟

23 مهر 1402

فرانسه کودتای نیجر را محکوم کرد

9 مرداد 1402

جشن سنتی جهش ماسایی مارا

29 خرداد 1402

مرگ گورخر از بی آبی و تشنگی

22 آبان 1401

آوارگان جنگ کنگو

16 آبان 1401

جزیره نیل در مصر آماده انجام پروژه های دولتی

14 شهریور 1401

بیش از ۸۰ میلیون تن در ۷ کشور افریقایی با ناامنی غذایی مواجه هستند

14 مرداد 1401

پاره ای از روح من با او رفت ! ( بخش سوم - در ستايش‌ نومزاموويني‌ ماندلا )

26 آذر 1400

کوه طلا با خلوص 60 تا 90 درصد در کنگو کشف شد+ ویدئو

18 اسفند 1399

مونگوس ها در حال عبور از نهر آب

27 تیر 1399

هنر صنایع دستی در حمایت از پناهندگان سودان جنوبی قرار می گیرد

16 تیر 1399

فولی : هیچ حرکتی بدون ریتم وجود ندارد!+ ویدئو

19 اردیبهشت 1399

تصویر پزشک زن بر روی دینار + ویدئو

18 فروردین 1399

نماز برای دعا علیه کرونا ویروس

23 اسفند 1398

درگیری و مرگ برای غذای رایگان

29 بهمن 1398

15 بهمن 1398

مرگ دانیل آراپ مووی

کنیا

دانیل آراپ مووی رییس جمهور پیشین کنیا در 95 سالگی مرد، وی 24 سال بر کنیا حکومت کرد تا اینکه در سال 2002 از قدرت کناره گیری نمود.اما در گزارش کمیسیون حقیقت و آشتی دولت آمده است که فعالان سیاسی و سایرین که جرات مخالفت با حکومت مووی را داشتند ، بازداشت و شکنجه شدند ، از جمله قتل رابرت اوکو وزیر امور خارجه که از اقدامات دانیل آراپ مووی بوده است. هنگامی که مووی در سال 2002 قدرت را ترک کرد ، فساد اقتصادی کنیا را که از کشورهای توسعه یافته در شرق آفریقا بود ، با رشد منفی کشور را کنار رانده بود. کنیایی ها بعداً به قانون اساسی جدیدی که در سال 2010 اجرا شد رای دادند. دانیل آراپ مووی غالباً غرب را به دلیل تبلیغات نامناسب و سختی های اقتصادی سرزنش می كرد كه بسیاری از كنیایی ها مجبور به تحمل آن در زمان حكومت او بودند. مانند پیشینیان او ، درکنیا ، بسیاری از پروژه های دولتی ، ساختمان ها و اسکناس ها و سکه های ارز به نام دانیل آراپ مووی نامگذاری شدند

تبریز امروز:

دانیل آراپ مووی رییس جمهور پیشین کنیا در 95 سالگی درگذشت. مووی غالباً غرب را به دلیل تبلیغات نامناسب و فشارهای اقتصادی مقصر اصلی درد و رنج مردم کنیا در سال های حکومتش عنوان می کرد. در بیانیه کاخ ریاست جمهوری کنیا امده است با ناراحتی و اندوه عمیق درگذشت یک دولتمرد بزرگ آفریقا ،دانیل آراپ مووی ، رئیس جمهور دوم جمهوری کنیا را اعلام می کنم."

"عالیجناب رئیس جمهور پیشین در اوایل صبح 4 فوریه 2020 ، در حضور خانواده اش در بیمارستان نایروبی گذشت."

کنیاتا دستور داد یک دوره عزاداری ملی تا زمان برگزاری مراسم خاکسپاری دولتی برگزار شود ، تاریخی که هنوز اعلام نشده است.

مووی بیش از یک ماه در بیمارستان بود.

Kenya Arap Moi

مووی ، مدرس سابق مدرسه ، بیش از یک ماه قبل از مرگش در بیمارستان نایروبی بود کاترین سو خبرنگار الجزیره از کاکامگا در غرب کنیا در گزارش خود نظر متفاوت مردم را در مورد وی ابراز می دارد.

وی گفت: "بعضی ها می گویند که او دوران ریاست جمهوری خود را به خوبی شروع کرد. او کشور را در شرایطی که کشورهای همسایه با هم درگیر بودند نسبتاً پایدار نگه داشت. وی به تحصیل بسیار اشتیاق داشت و مدارس زیادی ساخت. ، وی افزود: "دیگران می گویند همه چیز تحت الشعاع قرار گرفتن وی توسط تروریسم ، بازداشت مخالفان سیاسی قرار گرفته است. تعدادی از آنها در زمان ریاست جمهوری جان خود را از دست دادند."

سلطنت 24 ساله
علی رغم اینکه از سوی منتقدین به عنوان یک دیکتاتور خوانده می شود ، مووی از حمایت شدید بسیاری از کنیا ایها برخوردار بود و هنگامی که قدرت را پس از رئیس جمهور جومو کنیاتا در سال 1978 صاحب گردید ، به عنوان یک چهره متحد دیده شد.

با این حال برخی از متحدان کنیاتا سعی کردند قانون اساسی را تغییر دهند تا دانیل آراپ مووی ، که پیش از آن معاون رئیس جمهور بود ، به طور خودکارپس از زمان مرگ کنیاتا ، قدرت را به دست نیاورد.

در آن زمان و پس از مرگ  کنیاتا ؛ او با احتیاط از هر گونه تهدید در آن دوره ،دانیل آراپ مووی هنگامی که مرگ كنیاتا را شنید ، به خانه خود در دره ریفت گریخت و تنها پس از دریافت اطمینان از ایمنی خود ، بازگشت.

در سال 1982 ، دولت مووی اصلاح قانون اساسی را از طریق پارلمان اعمال كرد كه باعث شد كنیا به طور مؤثر یك كشور یک حزبی باشد. بعداً در همان سال ، ارتش اقدام به كودتا كرد كه توسط اعضای مخالف و برخی از افسران نیروی هوایی کودتا شکست خورد. حداقل 159 نفر کشته شدند.

 

 

Image result for Robert Ouko."

 

رابرت اوکو  وزیر امورخارجه کنیا که قتل وی توسط آراپ موی  برنامه ریزی شد

اما در گزارش کمیسیون دادگستری حقیقت و آشتی دولت آمده است که فعالان سیاسی و سایرین که جرات مخالفت با حکومت مووی را داشتند ، بازداشت و شکنجه شدند ، و خاطرنشان کرد: بازداشت ها و ترورهای غیرقانونی ، از جمله قتل رابرت اوکو وزیر امور خارجه از اقدامات دانیل آراپ مووی بوده است.

 

در این گزارش آمده است: "قوه قضاییه در ارتکاب تخلفات همدست شد ، در حالی که مجلس به دست نشانده ای که توسط دست سنگین اجرایی کنترل می شود تبدیل شد."

 گزارش این چنین ادامه می دهد، که فساد ، به ویژه در تخصیص غیرقانونی زمین نهادینه شده است ، در حالی که قدرت اقتصادی در دست معدودی متمرکز شده است.

در سال 1991 ، مووی به دلیل فشارهای داخلی ، از جمله تظاهرات هایی که در طی آن پلیس بیش از 20 نفر را کشت و فشارهای بیرونی غرب ، خواسته های یک دولت چند حزبی را پذیرفت .

انتخابات چند حزبی در سال 1992 و 1997 به دلیل خشونت های سیاسی و قومی که منتقدان ادعا می کردند توسط دولت ایجاد شده بود ، دچار خدشه شد.

هنگامی که مووی در سال 2002 قدرت را ترک کرد ، فساد اقتصادی کنیا را که از کشورهای توسعه یافته در شرق آفریقا بود ، با رشد منفی کنار رانده بود. کنیایی ها بعداً به قانون اساسی جدیدی که در سال 2010 اجرا شد رای دادند.

مووی غالباً غرب را به دلیل تبلیغات نامناسب و سختی های اقتصادی سرزنش می كرد كه بسیاری از كنیایی ها مجبور به تحمل آن در زمان حكومت او بودند.

مانند پیشینیان او ، درکنیا ، بسیاری از پروژه های دولتی ، ساختمان ها و اسکناس ها و سکه های ارز به نام دانیل آراپ مووی نامگذاری شدند

ارتباط با تبریز امروز

اخبار ، گزارشات ، عکسها و فیلم های خود را برای ما ارسال دارید . برای ارسال میتوانید از طریق آدرس تلگرامی یا ایمیل استفاده کنید.

info@tabriz-emrooz.ir

اشتراک در خبرنامه

برای اطلاع از آخرین خبرهای تبریز امروز در کانال تلگرام ما عضو شوید.

کانل تلگرام تبریز امروز

فرم تماس با تبریز امروز

کلیه حقوق این سایت متعلق به پایگاه خبری تبریز امروز بوده و استفاده از مطالب آن با ذکر منبع بلامانع است.
طراحی وتولید توسططراح وب سایت