28 آذر 1404

کنسرتو ویلن و پیانو اثر آلبرتو چورچی؛ ویولنیست انریکو وحیدی آذر

انریکو وحیدی آذر فرزند سیاوش و آنا است ؛ او در بولونیا زندگی و تحصیل می کند ! سیاوش شاگرد استاد زاون یدیقاریانس بود و در ارکستر سمفونیک تبریز به رهبری و هدایت بهروز وحیدی آذر ویلن می نواخت . این قطعه توسط انریکو در تالار بولونیآ اجرا شده است .اثر متعلق به آلبرتو چورچی هنرمند ایتالیایی است ، آلبرتو چورچی نواختن ویولن را نزد استاد اِی. فرنی آموخت و در سال 1904 از کنسرواتوار "سن پیترو آ ماجلا"ی ناپل فارغ‌التحصیل شد. سال بعد برای تکمیل تخصص نزد جوزف یوآخیم به برلین رفت و خیلی زود کارنامه‌ای سریع و درخشان را آغاز کرد و برای چندین سال در شهرهای اصلی اروپا، هند شرقی هلند و شرق دور کنسرت اجرا کرد. پدربزرگش، فرانچسکو کورچی، در آولینو (شهر مهمی در منطقه کامپانیای ایتالیا) به دنیا آمده بود و در سال 1860 به ناپل نقل مکان کرده بود تا مغازه‌ای برای فروش سازهای موسیقی و نت‌های دست‌نویس افتتاح کند و کسب‌وکاری را پایه‌گذاری نمود که به لطف کار نوادگانش رشد و گسترش یافت. فعالیت واقعی نشر "خانه موسیقی کورچی" با اپرت "لیبس‌بایکوت" (جنگ به عشق) آغاز شد که آلبرتو کورچی روی لیبرتوی آلمانی یوهانس بوبنده ساخته بود و در هامبورگ در "تئاتر اپرت نو" اجرا شد. برای مطالعه بیشتر به پایگاه خبری تبریز امروز مراجعه نمایید

تبریز امروز:

 

آلبرتو کورچی در ناپل (مرکز منطقه کامپانیا، ایتالیا) در ۵ دسامبر ۱۸۸۶ به دنیا آمد و در ۲ ژوئن ۱۹۷۳ در همان شهر درگذشت.
او نواختن ویولن را نزد استاد اِی. فرنی آموخت و در سال ۱۹۰۴ از کنسرواتوار "سن پیترو آ ماجلا"ی ناپل فارغ‌التحصیل شد.
سال بعد برای تکمیل تخصص نزد جوزف یوآخیم به برلین رفت و خیلی زود کارنامه‌ای سریع و درخشان را آغاز کرد و برای چندین سال در شهرهای اصلی اروپا، هند شرقی هلند و شرق دور کنسرت اجرا کرد.
پدربزرگش، فرانچسکو کورچی، در آولینو (شهر مهمی در منطقه کامپانیای ایتالیا) به دنیا آمده بود و در سال ۱۸۶۰ به ناپل نقل مکان کرده بود تا مغازه‌ای برای فروش سازهای موسیقی و نت‌های دست‌نویس افتتاح کند و کسب‌وکاری را پایه‌گذاری نمود که به لطف کار نوادگانش رشد و گسترش یافت.

فعالیت واقعی نشر "خانه موسیقی کورچی" با اپرت "لیبس‌بایکوت" (جنگ به عشق) آغاز شد که آلبرتو کورچی روی لیبرتوی آلمانی یوهانس بوبنده ساخته بود و در هامبورگ در "تئاتر اپرت نو" اجرا شد.

پس از بازگشت به ایتالیا، آلبرتو خود را وقاف حرفه آموزش نمود و از طریق شرکت در مسابقات، به سمت استادی ویولن در پالرمو و پارما دست یافت. پس از آن، فرانچسکو چیلِآ، مدیر کنسرواتوار "سن پیترو آ ماجلا"ی ناپل، او را بدون برگزاری مسابقه، به عنوان استاد تمام ویولن منصوب کرد. از آن پس، آلبرتو ۴۰ سال را صرف پرورش جمع کثیری از ویولنیست‌های برجسته، چه معلم و چه هنرمند کنسرت، از جمله آلدو پاوانلی و آنجلو گائودینو کرد.

در سال ۱۹۱۹، آلبرتو به همراه برادرش آلفردو و استاد اورسته دِ روبرتیس، ابتکار بسیار باشکوهی را پایه‌گذاری کردند: تأسیس انجمن "دوستان موسیقی" که "خانه موسیقی کورچی" از اهداف حمایتی آن پشتیبانی می‌کرد.
این نهاد برای یک دهه کامل، فعالیت فرهنگی ارزشمند و فشرده‌ای را انجام داد که هدف آن شناساندن آثار برجسته‌ترین موسیقیدانان تمام اعصار به عموم ناپلی‌ها، با اجرای برجسته‌ترین مفسران آن آثار بود. این وجه از کار آلبرتو کورچی، که معطوف به گسترش جهانی فرهنگ موسیقی بود، به ویژه وقف انتشار شاهکارهای ماندگار با "اِدیتزیونی کورچی" (نام جدید "خانه موسیقی کورچی") شد.

انجمن "دوستان موسیقی"

در میان پیانیست‌هایی که توسط این نهاد دعوت شدند می‌توان به این افراد اشاره کرد: اِوْژِن دالبر، ویلهِلم باخائوس، آرتور اشنابل، کارلو تسکی، ادوین فیشر، والتر گیزرینگ، لئونید کرویتزر، لئوپولد گودوفسکی، الکساندر بوروفسکی، آلفردو کازلا، ماریو کاستلنوئو تدسکو، ارنستو کونسولو، آلفرد کورتو، آرتور روبینشتاین، رودولف سرکین.
در میان ویولنیست‌ها: کارل فِلِش، فرنتس فون وِچی، آریگو سراتو، فریتس کرایسلر، آدولف بوش، ماریو کورتی، رمی پرینچیپه، یاشا هایفتس، فلوریزل فون رویتر، جوکوندا دِ ویتو.
در میان ویولن‌سل‌یست‌ها: آرنولد فولدِسی، آرتورو بونوچی، یولیوس دُکتور، امانوئل فورمن، گاسپار کاسادو؛ و در میان گروه‌ها: کوارتت بوش، کوارتت بوداپست، تریوی کونسولو-سراتو-بونوچی.
بیشتر هنرمندان خارجی برای اولین بار در ایتالیا دعوت شده بودند.

آلبرتو کورچی به همراه استادان وینچنزو رومانیِلو و چِلِسته کاپوانا، از اولین معلمان موسیقی یک پسر بچه ناپلی به نام رناتو کاروزونه بود که از همان ابتدا به طور جبران‌ناپذیری تحت تأثیر شور و اشتیاق مهارنشدنی خود به موسیقی قرار داشت.

آثار آهنگسازی آلبرتو همیشه با تکنیک ساز محبوبش، که برایش مأنوس‌ترین و بالاترین وسیله بیان هنری می‌دانست، یعنی ویولن، پیوندی نزدیک داشتند.

یک قرن با اِدیتزیونی کورچی

قطعات او برای ویولن و ارکستر گواه روشن این امر هستند: سه "کنسرتو" (شامل "کنسرتو رومانتیکو" و "سوئیت ایتالیایی در سبک کهن") و آثار آموزشی‌اش که هنوز هم به طور گسترده استفاده می‌شوند؛ برای مثال، "تکنیک بنیادی ویولن" در ۶ جلد.

فعالیت همه‌جانبه، خستگی‌ناپذیر و پرشور آلبرتو با دریافت بالاترین افتخارات پاداش داده شد؛ از جمله انتخاب به عنوان عضو شورای عالی هنرهای زیبا برای دو دوره سه‌ساله، انتصاب به عنوان آکادمیسین سانتا چچیلیا، و اهدای مدال طلای وزارت آموزش دولتی برای شایستگی‌های فرهنگی و آموزشی.

تأسیس "بنیاد کورچی" در سال ۱۹۶۶، که شب افتتاحیه آن با کنسرتی از "کوارتتو ایتالیانو" به پایان رسید، فراموش‌نشدنی‌ترین و بی‌نظیرترین اقدام زندگی‌ای بود که کاملاً وقف موسیقی شده بود. آلبرتو در آن زمان ۸۰ سال داشت و می‌توانست سرانجام با غرور و رضایت از اهدافی که با کار سخت‌کوشانه‌اش به آنها دست یافته بود، استراحت کند و از ثروتش لذت ببرد.
در عوض، با وجود سالخوردگی اما تسلیم‌ناپذیر، بخش بزرگی از دارایی خود را برای این نهاد بزرگ و غیرانتفاعی حمایتی وقف کرد، که مقر وسیع آن در یک ساختمان قدیمی در مرکز ناپل، در تقاطع "پیاْتْزا تْریستِ اِ ترِنتو" و "ویا ناردونه‌س" قرار داشت و اخیراً به خیابان نزدیک "ویا سانتا بریجیدا شماره ۶۸" منتقل شده است.

او به تدریج شروع به اجرای اهداف مختلف بنیاد خود کرد: مسابقات جایزه برای آهنگسازان موسیقی سمفونیک و مجلسی، مسابقات جایزه برای اجرای سازها (با شروع از ویولن)، ایجاد جوایز تشویقی برای دانش‌آموزان جوان موسیقی، و مجموعه‌ای از کنسرت‌های موسیقی مجلسی سازی و آوازی.

بلندپروازانه‌ترین بخش برنامه بنیاد کورچی مربوط به مسابقات اجرای سازها بود. در پاییز ۱۹۶۷، اولین دوره رقابت بین‌المللی ویولن به صورت دوسالانه برگزار شد و بلافاصله توجه گسترده جهانی را برانگیخت و در دوره‌های بعدی نیز استعدادهای زیادی را معرفی کرد.

پس از رویدادهای ناموفق بسیاری که منجر به سال‌ها سکوت بنیاد و همچنین تغییر مکان آن شد، رقابت بین‌المللی ویولن در نوامبر ۲۰۰۲ احیا شد، زمانی که دوازدهمین دوره آن با موفقیت برگزار گردید و ریاست آن بر عهده جوآکینو لانْتْزا توماسی بود. اعضای هیئت داوران عبارت بودند از: میشله آبادو، مارکو فورناچیاری، آنجلو گائودینو، مایکل فریشن‌شلاگر، سرگی کریلوْف، آیْمان مُساخوْگیِیوا، اِوْگِن ساربو.

برای اطلاعات بیشتر:

 

ارتباط با تبریز امروز

اخبار ، گزارشات ، عکسها و فیلم های خود را برای ما ارسال دارید . برای ارسال میتوانید از طریق آدرس تلگرامی یا ایمیل استفاده کنید.

info@tabriz-emrooz.ir

اشتراک در خبرنامه

برای اطلاع از آخرین خبرهای تبریز امروز در کانال تلگرام ما عضو شوید.

کانل تلگرام تبریز امروز

فرم تماس با تبریز امروز

کلیه حقوق این سایت متعلق به پایگاه خبری تبریز امروز بوده و استفاده از مطالب آن با ذکر منبع بلامانع است.
طراحی وتولید توسططراح وب سایت