خبر های ویژه

درگیری ایلان ماسک با قاضی برزیلی چیزی فراتر از یک نزاع شخصی است – مسئله‌ای است درباره‌ی حاکمیت ملی، آزادی بیان و حاکمیت قانون

26 فروردین 1404

کمبود پزشکان متخصص، مراقبت‌های بهداشتی را دهه‌ها مختل کرده است − و این روند ممکن است بدتر شود

21 فروردین 1404

معامله تیک‌تاک به دلیل اعتراض چین به تعرفه‌ها متوقف شد

18 فروردین 1404

در دفاع از رسانه و دموکراسی: زندگی و میراث رابرت دبلیو مک‌چسنی

10 فروردین 1404

دانشجوی دانشگاه تافتس توسط مأموران مهاجرت در ماساچوست بازداشت شد

10 فروردین 1404

یوتا اولین ایالت آمریکا شد که فلوراید را از آب آشامیدنی عمومی حذف کرد

9 فروردین 1404

بنیان‌گذار نیکولا که به کلاهبرداری از سرمایه‌گذاران محکوم شده بود و حامی مالی ترامپ بود، از رئیس‌جمهور عفو دریافت کرد

9 فروردین 1404

چگونه اجبار دونالد ترامپ به تسلط، معامله را مختل می‌کند، دموکراسی را تضعیف می‌کند و ثبات جهانی را تهدید می‌کند

14 اسفند 1403

اعلام انگلیسی به‌عنوان زبان رسمی ایالات متحده نمی‌تواند واقعیت میلیون‌ها اسپانیایی‌زبان و تاریخ چندزبانه طولانی این کشور را پاک کند

14 اسفند 1403

ننگ ترامپ

11 اسفند 1403

ترامپ به‌طور آشکار با اوکراین دشمنی می‌کند — و روزبه‌روز بیشتر در کنار روسیه قرار می‌گیرد

11 اسفند 1403

افزایش قیمت خانه‌ها نه‌تنها دستیابی به مالکیت خانه را دشوارتر می‌سازد، بلکه شکاف ثروت را نیز گسترش می‌دهد

6 اسفند 1403

ماسک به تمام کارمندان فدرال ۴۸ ساعت مهلت می‌دهد تا توضیح دهند هفته گذشته چه کرده‌اند، در غیر این صورت با عواقب روبرو خواهند شد

5 اسفند 1403

اتهامات کودتا در برزیل ممکن است به پایان کار سیاسی بولسونارو منجر شود، اما بولسوناریسم را از بین نخواهد برد

3 اسفند 1403

فرو ریختن پل

27 بهمن 1403

کارایی یا امپراتوری؟ چگونه تصاحب خصمانه ایلان ماسک می‌تواند پایان‌دهنده به حکمرانی دولتی باشد که می‌شناسیم

26 بهمن 1403

10 فروردین 1404

در دفاع از رسانه و دموکراسی: زندگی و میراث رابرت دبلیو مک‌چسنی

جان نیکولز 

رابرت مک‌چسنی، پژوهشگر پیشگام رسانه و دموکراسی، که سه‌شنبه گذشته در ۷۲ سالگی درگذشت، بیش از سه دهه از عمر خود را صرف مبارزه با انحصار شرکتی رسانه‌ها و دفاع از روزنامه‌نگاری مستقل کرد. او مانند تام پین، باور داشت که مردم می‌توانند با آگاهی و سازماندهی، نظام رسانه‌ای را تغییر دهند و دموکراسی را از چنگال الیگارشی نجات دهند. آغاز یک دوستی و همکاری تاریخی آشنایی من با مک‌چسنی به حدود ۳۰ سال پیش برمی‌گردد، زمانی که در یک برنامه تلویزیونی در مدیسن، ویسکانسین درباره آینده روزنامه‌نگاری بحث می‌کردیم. قرار بود او به عنوان «بدبین» هشدار دهد که تمرکز شرکتی رسانه‌ها در حال نابودی روزنامه‌نگاری است، و من به عنوان «خوشبین» استدلال کنم که آینده روشن است. اما هر دو به این نتیجه رسیدیم که سودجویی شرکت‌ها، روزنامه‌نگاری و دموکراسی آمریکا را نابود می‌کند. این بحث، آغاز همکاری ما بود — از تألیف کتاب‌های مشترک مانند «دلارکراسی» (۲۰۱۳) تا مصاحبه‌های متعدد با بیل مویرز در PBS درباره تهدیدات علیه دموکراسی.

تبریز امروز:

 رابرت مک چسنی- جان نیکولس

رابرت مک‌چسنی، پژوهشگر پیشگام رسانه و دموکراسی، که سه‌شنبه گذشته در ۷۲ سالگی درگذشت، بیش از سه دهه از عمر خود را صرف مبارزه با انحصار شرکتی رسانه‌ها و دفاع از روزنامه‌نگاری مستقل کرد. او مانند تام پین، باور داشت که مردم می‌توانند با آگاهی و سازماندهی، نظام رسانه‌ای را تغییر دهند و دموکراسی را از چنگال الیگارشی نجات دهند.

آغاز یک دوستی و همکاری تاریخی

آشنایی من با مک‌چسنی به حدود ۳۰ سال پیش برمی‌گردد، زمانی که در یک برنامه تلویزیونی در مدیسن، ویسکانسین درباره آینده روزنامه‌نگاری بحث می‌کردیم. قرار بود او به عنوان «بدبین» هشدار دهد که تمرکز شرکتی رسانه‌ها در حال نابودی روزنامه‌نگاری است، و من به عنوان «خوشبین» استدلال کنم که آینده روشن است. اما هر دو به این نتیجه رسیدیم که سودجویی شرکت‌ها، روزنامه‌نگاری و دموکراسی آمریکا را نابود می‌کند.

این بحث، آغاز همکاری ما بود — از تألیف کتاب‌های مشترک مانند «دلارکراسی» (۲۰۱۳) تا مصاحبه‌های متعدد با بیل مویرز در PBS درباره تهدیدات علیه دموکراسی.

مک‌چسنی که بود؟

  • دانشمندی مردمی: او اگرچه استاد دانشگاه بود، اما هرگز در برج عاج نماند. همیشه می‌گفت: «بیایید دور هم فکر کنیم...» — این جمله رمز او برای نوشتن کتاب جدید، سازماندهی کنفرانس یا راه‌اندازی جنبشی تازه بود.

  • پیش‌بینِ بحران‌های رسانه‌ای: در کتاب «رسانه ثروتمند، دموکراسی فقیر» (۱۹۹۹)، هشدار داد که زوال روزنامه‌نگاری به فروپاشی هنجارهای دموکراتیک می‌انجامد. در «قطع ارتباط دیجیتال» (۲۰۱۳)، خطر تسلط میلیاردرهای سیلیکون‌ولی بر فضای آنلاین را افشا کرد.

  • فعالی خستگی‌ناپذیر: او در سال ۲۰۰۳ سازمان «فری پرس» را تأسیس کرد تا برای تنوع مالکیت رسانه‌ها، بی‌طرفی اینترنت و رسانه‌های عمومی قوی مبارزه کند.

نبرد با الیگارشی: از ترامپ تا ماسک

مک‌چسنی با دقت هشدار داده بود که ترامپ و الیگارش‌هایی مانند ایلان ماسک، رسانه‌ها و سیاست را به ابزاری برای تحکیم قدرت خود تبدیل می‌کنند. در مصاحبه با مویرز، سیاست‌گذاری رسانه‌ای در واشنگتن را به صحنه‌ای از «پدرخوانده: قسمت دوم» تشبیه کرد:
«کیک کوبا را بین گانگسترها تقسیم می‌کنند. سیاست رسانه‌ای آمریکا هم همین‌طور است — لابیست‌ها و سیاستمداران، آن را بین خود تقسیم می‌کنند.»

امیدش به جنبش‌های مردمی

با وجود همه هشدارهایش، مک‌چسنی هرگز امید خود را به قدرت مردم از دست نداد. در آخرین روزهای زندگی، با اشتیاق از تور «مبارزه با الیگارشی» برنی سندرز و اعتراضات مردمی علیه جمهوری‌خواهان صحبت می‌کرد. مانند تام پین، باور داشت که مردم می‌توانند «دنیا را از نو بسازند».

واکنش‌ها به مرگ او

  • کریگ آرون (هم‌بنیان‌گذار فری پرس):
    «مک‌چسنی نسل‌ها را بیدار کرد. او باور داشت مردم می‌توانند نظام رسانه‌ای را تغییر دهند.»

  • نوام چامسکی:
    «کار او برای آزادی و حقوق بشر حیاتی بود.»

  • چارلز لوئیس (بنیان‌گذار مرکز صداقت عمومی):
    «او وجدان رسانه‌های آمریکا بود.»

وصیت او به ما

آخرین جمله‌اش به من این بود: «بیایید دور هم فکر کنیم...» — یعنی برنامه بریزیم، دست به کار شویم. بهترین راه برای بزرگداشت مک‌چسنی، ادامه دادن مبارزه اوست:
رسانه‌های مستقل، دموکراسی زنده، و آینده‌ای که به جای انحصار شرکتی، به مردم تعلق دارد.


یادش گرامی، و راهش پررهرو باد.

 
New chat
 

ارتباط با تبریز امروز

اخبار ، گزارشات ، عکسها و فیلم های خود را برای ما ارسال دارید . برای ارسال میتوانید از طریق آدرس تلگرامی یا ایمیل استفاده کنید.

info@tabriz-emrooz.ir

اشتراک در خبرنامه

برای اطلاع از آخرین خبرهای تبریز امروز در کانال تلگرام ما عضو شوید.

کانل تلگرام تبریز امروز

فرم تماس با تبریز امروز

کلیه حقوق این سایت متعلق به پایگاه خبری تبریز امروز بوده و استفاده از مطالب آن با ذکر منبع بلامانع است.
طراحی وتولید توسططراح وب سایت