خبر های ویژه

گفتگوی ترامپ با پوتین

25 خرداد 1404

ترامپ دستور اعزام تفنگداران دریایی به لس‌آنجلس را در پی تشدید اعتراضات علیه یورش‌های مهاجرتی صادر کرد

20 خرداد 1404

تسلیم دلبِرت آفریقا پس از چند دهه، همچنان تصویری نیرومند از نژادپرستی در آمریکا و قربانی بودن سیاه‌پوستان ارائه می‌دهد

18 خرداد 1404

تعرفه چیست؟ یک اقتصاددان توضیح می‌دهد

30 اردیبهشت 1404

مناقشه تجاری گوجه‌فرنگی بین آمریکا و مکزیک دوباره داغ شده است – با تعرفه‌های 21 درصدی که در ماه جولای اعمال می‌شود

30 اردیبهشت 1404

کنگره دهه‌هاست که قدرت خود را از دست داده — و اکنون آنچه باقی مانده را به ترامپ واگذار می‌کند

28 اردیبهشت 1404

بیل گیتس تمام ثروت خود را در ۲۰ سال آینده به امور خیریه اهدا می‌کند

19 اردیبهشت 1404

لئو چهاردهم پاپ شد

18 اردیبهشت 1404

قصه های مادربزرگ

18 اردیبهشت 1404

تحقیقات پایه علم را پیش می‌برد و می‌تواند تأثیرات گسترده‌تری بر جامعه مدرن داشته باشد

18 اردیبهشت 1404

ترامپ و ماسک می‌خواهند به داده‌های حساس تأمین اجتماعی آمریکا دسترسی پیدا کنند

15 اردیبهشت 1404

از یاری تا آسیب: چگونه دولت به‌طور پنهانی داده‌های همه را برای نظارت مجدد استفاده می‌کند

4 اردیبهشت 1404

درگیری ایلان ماسک با قاضی برزیلی چیزی فراتر از یک نزاع شخصی است – مسئله‌ای است درباره‌ی حاکمیت ملی، آزادی بیان و حاکمیت قانون

26 فروردین 1404

کمبود پزشکان متخصص، مراقبت‌های بهداشتی را دهه‌ها مختل کرده است − و این روند ممکن است بدتر شود

21 فروردین 1404

معامله تیک‌تاک به دلیل اعتراض چین به تعرفه‌ها متوقف شد

18 فروردین 1404

در دفاع از رسانه و دموکراسی: زندگی و میراث رابرت دبلیو مک‌چسنی

10 فروردین 1404

26 بهمن 1403

ترامپ و مادورو، تجدید یک رابطه پیچیده که بر اساس منافع شخصی شکل گرفته و با تقلب انتخاباتی ونزوئلا خدشه‌دار شده است

پاول وبستر هیر استاد ارشد و مدیر موقت مطالعات آمریکای لاتین، دانشگاه بوستون

در سال ۲۰۱۹، رئیس‌جمهور دونالد ترامپ، خوان گوایدو، رهبر وقت مخالفان ونزوئلا را به‌عنوان رهبر موقت این کشور به‌رسمیت شناخت و نیکلاس مادورو را که از سال ۲۰۱۳ حکومت کرده بود، کنار گذاشت. این سیاست که منجر به قطع رسمی روابط ونزوئلا با ایالات متحده شد، با سیاست "حداکثر فشار" و تمایل دولت نخست ترامپ برای تغییر رژیم در کاراکاس همخوانی داشت. حال، شش سال بعد: در نخستین روزهای دولت دوم ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا با مادورو درباره آزادی بازداشت‌شدگان آمریکایی مذاکره کرده و به نظر می‌رسد که ونزوئلا نیز تمایل دارد صدها هزار شهروند خود را که از آمریکا اخراج شده‌اند، بپذیرد. به عنوان یک دیپلمات که در ونزوئلا خدمت کرده‌ و مادورو را از زمان پیشوایش، هوگو چاوز، می‌شناسم، تغییری نامحسوس در سیاست دولت دوم ترامپ در قبال ونزوئلا مشاهده می‌کنم. درست است که این دولت همچنان موضعی ضد مادورو دارد، به‌ویژه با توجه به انتخابات پر سوال مادورو در سال ۲۰۲۴ و فضای خصومت‌آمیز واشنگتن نسبت به حکومت‌های اقتدارگرای چپ‌گرا در آمریکای لاتین. اما روابط آمریکا و ونزوئلا در دوره دوم ترامپ تحت تأثیر عوامل و پویایی‌های دیگری نیز قرار دارد، از جمله تمایل ترامپ برای شهرت به‌عنوان یک معامله‌گر و تحقق وعده انتخاباتی‌اش برای بازگرداندن مهاجران به آمریکای لاتین. در عین حال، ترامپ باید بین راضی نگه داشتن مخالفان مادورو در ائتلاف خود و جلوگیری از کشیده شدن ونزوئلا به سمت چین – کشوری که علاقه زیادی به گسترش نفوذ خود در آمریکای لاتین دارد – تعادل برقرار کند.

تبریز امروز:

مادورو 

در سال ۲۰۱۹، رئیس‌جمهور دونالد ترامپ، خوان گوایدو، رهبر وقت مخالفان ونزوئلا را به‌عنوان رهبر موقت این کشور به‌رسمیت شناخت و نیکلاس مادورو را که از سال ۲۰۱۳ حکومت کرده بود، کنار گذاشت.

این سیاست که منجر به قطع رسمی روابط ونزوئلا با ایالات متحده شد، با سیاست "حداکثر فشار" و تمایل دولت نخست ترامپ برای تغییر رژیم در کاراکاس همخوانی داشت.

حال، شش سال بعد: در نخستین روزهای دولت دوم ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا با مادورو درباره آزادی بازداشت‌شدگان آمریکایی مذاکره کرده و به نظر می‌رسد که ونزوئلا نیز تمایل دارد صدها هزار شهروند خود را که از آمریکا اخراج شده‌اند، بپذیرد.

به عنوان یک دیپلمات که در ونزوئلا خدمت کرده‌ و مادورو را از زمان پیشوایش، هوگو چاوز، می‌شناسم، تغییری نامحسوس در سیاست دولت دوم ترامپ در قبال ونزوئلا مشاهده می‌کنم. درست است که این دولت همچنان موضعی ضد مادورو دارد، به‌ویژه با توجه به انتخابات پر سوال مادورو در سال ۲۰۲۴ و فضای خصومت‌آمیز واشنگتن نسبت به حکومت‌های اقتدارگرای چپ‌گرا در آمریکای لاتین.

اما روابط آمریکا و ونزوئلا در دوره دوم ترامپ تحت تأثیر عوامل و پویایی‌های دیگری نیز قرار دارد، از جمله تمایل ترامپ برای شهرت به‌عنوان یک معامله‌گر و تحقق وعده انتخاباتی‌اش برای بازگرداندن مهاجران به آمریکای لاتین. در عین حال، ترامپ باید بین راضی نگه داشتن مخالفان مادورو در ائتلاف خود و جلوگیری از کشیده شدن ونزوئلا به سمت چین – کشوری که علاقه زیادی به گسترش نفوذ خود در آمریکای لاتین دارد – تعادل برقرار کند.

معامله‌گری و مهاجرت

تا اینجا، دولت دوم ترامپ همچنان مادورو را به‌رسمیت نشناخته و ترجیح می‌دهد که او از قدرت کنار برود. تحریم‌های این کشور را حفظ کرده و همچنان مخالف مادورو، یعنی "ادموندو گونزالس"، را به‌عنوان رئیس‌جمهور منتخب قانونی ونزوئلا به‌رسمیت می‌شناسد.

اما این موضوع مانع از آن نشده است که دولت ترامپ وارد مذاکره با ونزوئلا شود. در اواخر ژانویه، فرستاده ترامپ، "ریچارد گرنل"، به کاراکاس سفر کرد تا آزادی شش آمریکایی را که به توطئه برای بی‌ثبات کردن کشور متهم شده بودند، تضمین کند. ترامپ پس از آن اعلام کرد که مادورو با بازگرداندن مهاجران ونزوئلایی از ایالات متحده موافقت کرده است. همچنین، دولت ترامپ وضعیت "حمایت موقت" (Temporary Protected Status) را که توسط جو بایدن برای صدها هزار ونزوئلایی فراری از حکومت مادورو ایجاد شده بود، لغو کرد.

در ۱۰ فوریه، دو هواپیمای ونزوئلایی با نزدیک به ۲۰۰ ونزوئلایی اخراج‌شده از آمریکا به کشور بازگشتند، که نشانه‌ای از آن بود که مذاکرات میان دو کشور تنها نمایش سیاسی نیست. اما خبر انتقال بازداشت‌شدگان ونزوئلایی به یک اردوگاه نظامی ایالات متحده در خلیج گوانتانامو و تلاش دولت ترامپ برای اعزام تعداد بیشتری از آنها به این محل، می‌تواند مانعی در مسیر هرگونه بهبود دیپلماتیک باشد.

تناقض میان گفتار و واقعیت

رابطه پیچیده میان دو مردی که از نظر ایدئولوژیک مخالف یکدیگرند اما از منافع مشترک خود آگاه‌اند، در رفتار مادورو نیز دیده می‌شود. رهبر ونزوئلا پیروزی ترامپ در انتخابات نوامبر را تبریک گفت و به نظر می‌رسد که نسبت به رقیب قدرتمند خود رویکردی عمل‌گرایانه دارد. اما مادورو همچنان حاضر است در سخنرانی‌های خود موضعی تند اتخاذ کند، تا جایی که حتی تهدید کرد در صورت ادامه مداخله آمریکا در امور ونزوئلا، این کشور ممکن است "پورتوریکو را آزاد کند".

با این حال، مادورو – همان‌گونه که آمادگی خود را برای معامله با دولت جدید در موضوع گروگان‌ها و مهاجرت نشان داده – احتمالاً در هر فرصتی که بتواند منافع خود را تأمین کند، عمل خواهد کرد.

تقلب انتخاباتی و فراتر از آن

در سال ۲۰۲۴، مادورو یکی از بزرگ‌ترین تقلب‌های انتخاباتی در تاریخ آمریکای لاتین را انجام داد. پرینت‌های کامپیوتری نشان داده بودند که کمپین اپوزیسیون به رهبری "گونزالس" و "ماریا کورینا ماچادو" با اختلافی چشمگیر در انتخابات جولای پیروز شده‌اند. اما مادورو بدون ارائه هیچ مدرکی خود را برنده اعلام کرد.

بسیاری از افراد نزدیک به ترامپ این انتخابات تقلبی را دلیلی دیگر برای اتخاذ سیاستی تندروانه علیه ونزوئلا می‌دانند، سیاستی که هم جنبه ایدئولوژیک دارد و هم انتخاباتی.

رقابت با چین

دولت ترامپ در دوره نخست خود نتوانست مادورو را از قدرت برکنار کند. در همین حال، مادورو – مانند چاوز پیش از او – نشان داده که قادر به مقاومت در برابر فشارهای آمریکا است.

چین بزرگ‌ترین واردکننده نفت خام ونزوئلا بوده و مجموعه‌ای از توافق‌نامه‌های تجاری و گردشگری را امضا کرده که برای مادورو به‌عنوان یک راه نجات اقتصادی عمل کرده است.

برخی از مقامات تندرو آمریکایی، نفوذ چین در ونزوئلا را نقض "اصل هژمونی منطقه‌ای" ایالات متحده، مطابق با دکترین مونرو، می‌دانند. اما در مقابل، برخی دیگر در دولت – از جمله خود ترامپ که درباره تعامل دیپلماتیک با پکن نظر مثبتی داشته – ممکن است نگرشی متفاوت داشته باشند.

در نهایت، هر مسیری که ترامپ برای روابط با ونزوئلا انتخاب کند، به رقابت‌های داخلی در دولتش و گروه‌های سیاسی که او می‌خواهد راضی نگه دارد، بستگی خواهد داشت.

 
4o
 
 
 
 
 
 

ارتباط با تبریز امروز

اخبار ، گزارشات ، عکسها و فیلم های خود را برای ما ارسال دارید . برای ارسال میتوانید از طریق آدرس تلگرامی یا ایمیل استفاده کنید.

info@tabriz-emrooz.ir

اشتراک در خبرنامه

برای اطلاع از آخرین خبرهای تبریز امروز در کانال تلگرام ما عضو شوید.

کانل تلگرام تبریز امروز

فرم تماس با تبریز امروز

کلیه حقوق این سایت متعلق به پایگاه خبری تبریز امروز بوده و استفاده از مطالب آن با ذکر منبع بلامانع است.
طراحی وتولید توسططراح وب سایت