خبر های ویژه

اخراج خبرنگاران معترض به مرگ ۳۰۰ خبرنگار در غزه

28 دی 1403

آتش سوزی مهیب در امریکا، شهری می سوزد

20 دی 1403

مارکو روبیو دوست هاوانا نیست - اما آیا انتخاب ترامپ برای وزیر خارجه به معنای تعیین سیاست کوبا است؟

26 آذر 1403

چگونه شوروی اسرار هسته ای را ربود و اوپنهایمر، "پدر بمب اتمی" را هدف قرار داد

12 آذر 1403

اعدام روزنبرگ‌ها برای جاسوسی در جنگ سرد و سندی که اخیراً از طبقه بندی خارج شده که اتل روزنبرگ بی گناه است.

12 آذر 1403

تظاهرات هنرمندان در جشن بنیاد هنر تورنتو به دلیل کمک دریافتی از سوی بنیاد خیریه شرکت املاک و مستغلات آزریلی

8 آذر 1403

ترامپ .0 2 و تقویت ایلان ماسک

23 آبان 1403

آیا چراغ ها بر سر رهبران کمونیست کوبا خاموش خواهند شد؟ با گزینه های کمتری برای تقویت اقتصاد، آینده آنها تیره تر به نظر می رسد

22 آبان 1403

اکثر ممنوعیت های کتاب در ایالات متحده، ادبیات کودکان با شخصیت های مختلف و نویسندگان رنگین پوست را هدف قرار می دهند

22 آبان 1403

3 دلیل برای اینکه کاخ سفید ترامپ ممکن است برای اوکراین فاجعه نباشد - در واقع، ممکن است پیچ ها را بر روسیه سفت کند.

22 آبان 1403

تورم رادیواکتیو است": پیروزی ترامپ بخشی از موج پوپولیستی جهانی از رای دهندگان است که مقامات فعلی را بیرون می کنند

21 آبان 1403

ترامپ 2.0

17 آبان 1403

مشاوران او نگران بودند که «ترامپ ترامپ باشد.» به هر حال او پیروز شد.

16 آبان 1403

هریس در نظرسنجی آیووا در آخرین لحظه از ترامپ پیشی گرفت

13 آبان 1403

میمون‌ها می‌دانند چه کسی در انتخابات پیروز می‌شود - غرایز اولیه انسان‌ها با آنها به اشتراک می‌گذارند، انتخاب‌های رای‌دهندگان را شکل می‌دهد

11 آبان 1403

اکسیر جوانی؛ میلیونر آمریکایی «طلای مایع» خون‌اش را جایگزین کرد

30 مهر 1403

12 آذر 1403

چگونه شوروی اسرار هسته ای را ربود و اوپنهایمر، "پدر بمب اتمی" را هدف قرار داد

کالدر والتون دستیار مدیر، پروژه تاریخ کاربردی و پروژه هوش، دانشکده هاروارد کندی

«اپنهایمر»، فیلم حماسی به کارگردانی کریستوفر نولان، مخاطبان را به ذهن و تصمیمات اخلاقی جی رابرت اوپنهایمر، رهبر تیم دانشمندان برجسته در لوس آلاموس، نیومکزیکو، که اولین بمب اتمی جهان را ساختند، می برد. این یک مستند نیست، اما لحظات و موضوعات مهم تاریخی را به درستی نشان می دهد. مسائلی که نولان به تصویر می کشد، یادگاری از گذشته های دور نیست. دنیای جدیدی که اوپنهایمر به ایجاد آن کمک کرد و کابوس هسته ای که او از آن می ترسید، امروز هم وجود دارد. ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه تهدید کرده است که در جنگ خود در اوکراین از سلاح هسته ای استفاده خواهد کرد. کشورهایی هستند که تمام تلاش خود را برای ساخت سلاح هسته ای انجام می دهد. چین در حال گسترش زرادخانه هسته ای خود است. دولت هایی مانند چین فناوری های دفاعی ایالات متحده از جمله از لوس آلاموس را می دزدند. اتهامات مبنی بر اینکه اوپنهایمر یک جاسوس شوروی و یک خطر امنیتی - محور اصلی فیلم - بوده، رد شده است. در دسامبر 2022، دولت بایدن پس از مرگ او تصمیم کمیسیون انرژی اتمی ایالات متحده در سال 1954 مبنی بر لغو مجوز امنیتی اوپنهایمر را باطل کرد و این روند را مغرضانه و ناعادلانه خواند. سوابق محرمانه نشان می دهد که جاسوسی شوروی در تلاش برای بمب اتمی ایالات متحده باعث پیشرفت برنامه بمب مسکو شده است، اما اوپنهایمر جاسوسی نبود.

تبریز امروز:

اوپنهایمر
«اپنهایمر»، فیلم حماسی به کارگردانی کریستوفر نولان، مخاطبان را به ذهن و تصمیمات اخلاقی جی رابرت اوپنهایمر، رهبر تیم دانشمندان برجسته در لوس آلاموس، نیومکزیکو، که اولین بمب اتمی جهان را ساختند، می برد. این یک مستند نیست، اما لحظات و موضوعات مهم تاریخی را به درستی نشان می دهد.

مسائلی که نولان به تصویر می کشد، یادگاری از گذشته های دور نیست. دنیای جدیدی که اوپنهایمر به ایجاد آن کمک کرد و کابوس هسته ای که او از آن می ترسید، امروز هم وجود دارد.

ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه تهدید کرده است که در جنگ خود در اوکراین از سلاح هسته ای استفاده خواهد کرد. کشورهایی هستند که  تمام تلاش خود را برای ساخت سلاح هسته ای انجام می دهد. چین در حال گسترش زرادخانه هسته ای خود است. دولت هایی مانند چین فناوری های دفاعی ایالات متحده از جمله از لوس آلاموس را می دزدند.

اتهامات مبنی بر اینکه اوپنهایمر یک جاسوس شوروی و یک خطر امنیتی - محور اصلی فیلم - بوده، رد شده است. در دسامبر 2022، دولت بایدن پس از مرگ او تصمیم کمیسیون انرژی اتمی ایالات متحده در سال 1954 مبنی بر لغو مجوز امنیتی اوپنهایمر را باطل کرد و این روند را مغرضانه و ناعادلانه خواند. سوابق محرمانه نشان می دهد که جاسوسی شوروی در تلاش برای بمب اتمی ایالات متحده باعث پیشرفت برنامه بمب مسکو شده است، اما اوپنهایمر جاسوسی نبود.

ابر نارنجی بزرگی بر فراز زمین بیابانی بلند می شود.

یک ابر قارچ چند ثانیه پس از انفجار اولین بمب اتمی در سایت آزمایش ترینیتی در نیومکزیکو در 16 ژوئیه 1945 تشکیل می شود. وزارت انرژی ایالات متحده / ویکی مدیا
دیدگاه اوپنهایمر
اوپنهایمر در سال 1942 به پروژه منهتن، یک تلاش سراسری برای ساخت بمب اتمی قبل از ساخت بمب اتمی توسط نازی‌ها، پیوست. دانشمندانی که او در سایت لوس آلاموس رهبری می‌کرد،از جمله 12 مورد نهایی. برندگان جایزه نوبل احتمالاً با استعدادترین گروه ذهنی بودند که تا به حال در یک آزمایشگاه جمع شده بودند، 

در سال 1954، در اوج دوران مک کارتی، اوپنهایمر به یک کمونیست و حتی جاسوس شوروی متهم شد. حقیقت چیست؟

می دانیم که در دهه 1930 و تا سال 1943، اوپنهایمر از هواداران کمونیست ها بود. برادرش فرانک و دوست دخترش ژان تاتلوک به حزب کمونیست ایالات متحده تعلق داشتند و همسر اوپنهایمر کاترین عضو سابق آن بود.

برای اوپی ، همانطور که شاگردانش او را صدا می کردند، مارکسیسم از نظر فکری جالب بود، اما عملی نیز بود. اوپنهایمر کمونیسم را بهترین دفاع در برابر ظهور فاشیسم در اروپا می دانست، فاشیسمی که به دلیل داشتن میراث یهودی، برای او شخصی بود.

با این حال، در سال 1943، حمایت اوپنهایمر از حزب کمونیست تغییر کرد - بدیهی است که او به عظمت مأموریت خود برای تولید بمب اتمی پی برد. در آن سال، اوپنهایمر به افسران امنیتی ارتش ایالات متحده کمک کرد تا دانشمندانی را که او معتقد بود کمونیست بودند شناسایی کنند.


لس آلاموس، N.M، به عنوان یک شهر مخفی توسعه یافت که در آن دانشمندان اولین بمب اتمی را ساختند و آزمایش کردند.
اورتورهای روسی
اوپنهیمر یک هدف اصلی برای اطلاعات شوروی بود که نام‌های رمز CHESTER و CHEMIST را به او اختصاص داد. او همچنین توسط افسران اطلاعاتی شوروی پرورش می یافت. اما هدف قرار گرفتن و پرورش یافتن برای جذب نیرو با یک جاسوس استخدام شده یکسان نیست.

همانطور که فیلم نشان می دهد، در سال 1943، هاکون شوالیه، همکار آکادمیک اوپنهایمر در دانشگاه کالیفرنیا، برکلی، به اوپنهایمر گفت که یک دانشمند بریتانیایی که در سانفرانسیسکو کار می کند می تواند اطلاعات را به شوروی منتقل کند. اوپنهایمر این رویکرد را رد کرد، اما به دلایلی که هنوز مشخص نیست، چندین ماه به مقامات اطلاع نداد.

در طول سال‌های بعد، اوپنهایمر حداقل سه نسخه از داستان را ارائه کرد که گاهی اوقات شامل برادرش فرانک می‌شد. به نظر می رسد که رابرت در تلاش بود تا از برادرش در برابر امنیت ارتش محافظت کند.

بایگانی‌هایی که پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی در دسترس قرار گرفتند، اکنون بدون شک ثابت می‌کنند که اوپنهایمر یک مأمور شوروی نبوده است. در واقع، گزارش‌های اطلاعاتی شوروی در مورد پروژه منهتن نشان می‌دهد که در نقاط کلیدی، روسای جاسوسی استالین از اینکه عاملان آنها اوپنهایمر را استخدام نکرده بودند، ناامید بودند. اما روس ها به پروژه منهتن نفوذ کردند - بزرگترین نقض امنیتی در تاریخ ایالات متحده.

صفحه‌ای از گزارش یک آژانس امنیتی طبقه‌بندی‌شده، وقایع تصویر شده در «اپنهایمر» را توصیف می‌کند.

گزیده ای از پرونده آژانس امنیتی بریتانیا MI5 در مورد جی رابرت اوپنهایمر تلاش هایی را برای متقاعد کردن اوپنهایمر و سایر دانشمندان برای به اشتراک گذاشتن اطلاعات در مورد تحقیقات بمب اتمی ir با اتحاد جماهیر شوروی. کالدر والتون
همه مردان کرملین
چندین دانشمند که بر روی پروژه منهتن کار می کردند اطلاعات مهمی در مورد تحقیقات بمب اتمی ایالات متحده به اتحاد جماهیر شوروی ارائه کردند.

«اپنهایمر» بر کلاوس فوکس، فیزیکدان نظری درخشانی که از آلمان نازی به بریتانیا گریخت و تابعیت بریتانیایی شد، تمرکز دارد. فوکس از زمانی که شروع به کار بر روی پروژه بمب اتمی زمان جنگ بریتانیا کرد، در همان چیزی بود که بعداً به عنوان "تماس مستمر" با اطلاعات شوروی توصیف کرد و محاسبات نظری را ارائه کرد که برای ساخت بمب اتمی لازم بود.

ژنرال لزلی گرووز، فرمانده نظامی پروژه منهتن، بعداً انگلیسی ها را به دلیل ناتوانی در شناسایی فوکس به عنوان جاسوس شوروی سرزنش کرد. این درست است. اما پرونده محرمانه‌شده در مورد فوکس از سرویس امنیتی بریتانیا، MI5، نشان می‌دهد که در آن زمان، آژانس هیچ مدرک مثبت و قابل اعتمادی از کمونیسم فوکس نداشت. MI5 می دانست که فوکس ضد نازی است، اما نه اینکه طرفدار شوروی است.

پرتره سر و شانه مردی با برچسب "K.E.J. فوکس

عکس شناسایی کارگر لس آلاموس از فیزیکدان نظری کلاوس فوکس، که اطلاعاتی در مورد ساخت سلاح های هسته ای به اتحاد جماهیر شوروی داد. Corbis از طریق Getty Images
همانطور که در کتاب جدیدم «جاسوس‌ها: جنگ اطلاعاتی حماسی بین شرق و غرب» بحث می‌کنم، جاسوسان دیگری در لوس آلاموس شامل دانشمند برجسته‌ای، تئودور «تد» هال (نام رمز MLAD یا «جوان») بودند. جولیوس روزنبرگ (نام رمز ANTENNA، بعداً LIBERAL)؛ دیوید گرین گلاس (BUMBLEBEE، CALIBER). جاسوسان دیگر شوروی، مانند دانشمند بریتانیایی آلن نون می، در بخش‌های دیگر پروژه منهتن کار می‌کردند.

این افراد انگیزه های متعددی برای خیانت به اسرار اتمی ایالات متحده داشتند. آنها معتقدان واقعی کمونیست بودند و فکر می کردند که سلاح اتمی آنقدر قوی است که نمی توان آن را به تنهایی در اختیار یک کشور قرار داد. علاوه بر این، آنها یک دفاع (اشتباه) داشتند - اینکه اتحاد جماهیر شوروی متحد آمریکا در زمان جنگ بود، بنابراین آنها «فقط» اسرار را به یک دولت متحد تحویل می دادند. اما همانطور که نولان در فیلم به درستی نشان می دهد، زمانی که شوالیه با همان استدلال به اوپنهایمر نزدیک شد، اوپنهایمر پاسخ داد که هنوز خیانت است.

جاسوسی شوروی در پروژه منهتن تاریخ را تغییر خواهد داد. در پایان جنگ جهانی دوم، جاسوسان استالین اسرار بمب اتمی را به کرملین رساندند. این امر به پروژه بمب مسکو سرعت بخشید. هنگامی که شوروی اولین سلاح اتمی خود را در آگوست 1949 منفجر کرد، این یک کپی از سلاحی بود که در لوس آلاموس ساخته شد و توسط آمریکایی ها در ناکازاکی انداخته شد.

حتی اکنون، نزدیک به 80 سال بعد، اسرار جاسوسی اتمی شوروی هنوز در حال آشکار شدن است. یکی از ماموران شوروی که اخیراً جاسوسی‌اش فاش شده است، جورج کووال (نام رمز DEVAL)، یک مهندس آمریکایی است که به پروژه منهتن فراخوانده شد، جایی که او بر روی «آغازکننده‌های» بمب پولونیوم در تأسیساتی در دیتون، اوهایو کار می‌کرد.

پس از مرگ کووال در سال 2006، در سن 93 سالگی، وزارت دفاع روسیه فاش کرد که آغازگر اولین بمب اتمی شوروی مطابق با مشخصات ارائه شده توسط کوال آماده شده بود. پوتین پس از مرگ از کوال به عنوان "قهرمان روسیه" تقدیر کرد و به افتخار او نان تست شامپاین ارائه کرد.

عکس نگاهی به ده ها ساختمان و امکانات.

امروزه آزمایشگاه ملی لس آلاموس یکی از سه آزمایشگاه فدرال است که زرادخانه هسته ای ایالات متحده را حفظ می کند. AP Photo/ Jae C. Hong
اهداف جدید
اگر فیلم نولان مخاطبان را برانگیزد تا زندگی‌نامه اوپنهایمر توسط کای برد و مارتین شروین را که الهام‌بخش نولان برای ساخت این فیلم است، یا سایر روایت‌های پروژه منهتن یا جنگ سرد مطالعه کنند، متوجه خواهند شد که بافت‌های زیرین علم و جاسوسی زنده می ماند

امروز، جهان در لبه انقلاب‌های تکنولوژیکی قرار دارد که جوامع را در قرن بیست و یکم متحول خواهند کرد، درست مانند آنچه که سلاح‌های هسته‌ای در قرن بیستم انجام دادند: هوش مصنوعی، محاسبات کوانتومی و مهندسی بیولوژیک. تماشای «اپنهایمر» مرا به این فکر می‌اندازد که آیا دولت‌های خارجی متخاصم ممکن است کلیدهای باز کردن قفل این فناوری‌های جدید را دزدیده باشند، همان کاری که شوروی با بمب اتم انجام داد.

ارتباط با تبریز امروز

اخبار ، گزارشات ، عکسها و فیلم های خود را برای ما ارسال دارید . برای ارسال میتوانید از طریق آدرس تلگرامی یا ایمیل استفاده کنید.

info@tabriz-emrooz.ir

اشتراک در خبرنامه

برای اطلاع از آخرین خبرهای تبریز امروز در کانال تلگرام ما عضو شوید.

کانل تلگرام تبریز امروز

فرم تماس با تبریز امروز

کلیه حقوق این سایت متعلق به پایگاه خبری تبریز امروز بوده و استفاده از مطالب آن با ذکر منبع بلامانع است.
طراحی وتولید توسططراح وب سایت