خبر های ویژه

کشتی مرتبط با انتقال تسلیحات کره شمالی به روسیه در چین لنگر انداخته است

6 اردیبهشت 1403

قزاقستان قوانین خشونت خانگی را تشدید می کند

3 اردیبهشت 1403

بانک جهانی: نرخ رشد در قفقاز و آسیای مرکزی کاهش می یابد

3 اردیبهشت 1403

بازگشایی درهای آموزش؛ خواست دختران به عنوان عیدی از امارات اسلامی طالبان

20 فروردین 1403

"همه چیز همچنان در حال حرکت است": شوک و اندوه در هوالیان حکمفرماست

17 فروردین 1403

دانشگاه های چین به تازگی 8 رتبه از 10 رتبه برتر را در یک رتبه بندی علمی در سراسر جهان کسب کرده اند

14 فروردین 1403

کیفیت هوای آسیای مرکزی نمره پایینی می گیرد

14 فروردین 1403

نشت غیرقابل توضیح نگرانی در مورد پروژه کانال افغانستان را افزایش می دهد

14 فروردین 1403

حمله مسکو نشان دهنده گسترش ردپای گروه دولت اسلامی خراسان در آسیای مرکزی است

10 فروردین 1403

سیل عظیم قزاقستان را غافلگیر کرد

10 فروردین 1403

مهاجران تاجیک در روسیه پس از کشتار شهر کروکوس در وحشت زندگی می کنند

9 فروردین 1403

تهامات فساد در دهلی نو

5 فروردین 1403

چگونه برنامه بانک مرکزی ژاپن برای خروج نرم از محرک اقتصادی آشکار شد

1 فروردین 1403

ازبکستان: توسعه بخارا در میان مخالفت های فزاینده پیش می رود

26 اسفند 1402

رئیس جمهور قانون محدودکننده رسانه را پس گرفت

23 اسفند 1402

افزایش شدید رطوبت هوا

22 اسفند 1402

20 بهمن 1402

کشف زین مغولی باستان تاریخ اسب سواری را بازنویسی می کند

مغولستان

در آوریل 2015، یک دفینه غار باستانی در "اورد اولان اونیت" ، واقع در کوه های مرتفع آلتای در غرب مغولستان، توسط دزدان غارت شد. پس از دستگیری آنها، پلیس مصنوعات مختلفی از جمله یک زین ساخته شده از چندین قطعه چوب توس را کشف کرد. اکنون، در یک مطالعه جدید، محققان مغولستانی با همکاری باستان شناس دانشگاه کلرادو بولدر، ویلیام تیلور، این یافته را توصیف کرده اند. تاریخ‌گذاری رادیوکربن این تیم، این مصنوع را تقریباً به قرن چهارم میلاد می‌رساند و آن را به یکی از اولین زین‌های قاب شناخته‌شده در جهان تبدیل می‌کند. تیلور، نویسنده مسئول مطالعه جدید و متصدی باستان شناسی در موزه تاریخ طبیعی CU، گفت: «این لحظه نقطه عطفی در تاریخ فناوری مردم و اسب ها بود.

تبریز امروز: 

زین اسب مغولی - 4 میلاد

دانشمندان یک زین حکاکی شده زیبا را کشف کردند که از چند تکه چوب توس از یک غار باستانی در مغولستان ساخته شده بود.

در آوریل 2015، یک دفینه غار باستانی در "اورد اولان اونیت" ، واقع در کوه های مرتفع آلتای در غرب مغولستان، توسط دزدان غارت شد. پس از دستگیری آنها، پلیس مصنوعات مختلفی از جمله یک زین ساخته شده از چندین قطعه چوب توس را کشف کرد.

اکنون، در یک مطالعه جدید، محققان مغولستانی با همکاری باستان شناس دانشگاه کلرادو بولدر، ویلیام تیلور، این یافته را توصیف کرده اند. تاریخ‌گذاری رادیوکربن این تیم، این مصنوع را تقریباً به قرن چهارم میلاد می‌رساند و آن را به یکی از اولین زین‌های قاب شناخته‌شده در جهان تبدیل می‌کند.

تیلور، نویسنده مسئول مطالعه جدید و متصدی باستان شناسی در موزه تاریخ طبیعی CU، گفت: «این لحظه نقطه عطفی در تاریخ فناوری مردم و اسب ها بود.

او و همکارانش از جمله دانشمندانی از 10 کشور اخیرا یافته های خود را در مجله Antiquity منتشر کردند.

این تحقیق نقش نادیده گرفته شده مغولان باستان را در گسترش فناوری و فرهنگ اسب سواری در سراسر جهان نشان می دهد. این پیشرفت‌ها دوران جدیدی و گاه بی‌رحمانه‌ای از جنگ‌های سواره را تقریباً همزمان با سقوط امپراتوری روم آغاز کرد.

این کشف همچنین روابط عمیق بین انسان و حیوانات در مغولستان را برجسته می کند. برای هزاران سال، مردمان چوپانی با اسب‌های خود بین چمن‌زارهای وسیع استپ مغولی سفر می‌کردند - اسب‌هایی که در این منطقه معمولاً کوتاه اما محکم هستند و می‌توانند در دمای زمستانی که می‌توانند به شدت زیر صفر می‌رسند، زنده بمانند. ایراگ، یک نوشیدنی الکلی سبک که از شیر تخمیر شده اسب تهیه می‌شود، همچنان در مغولستان یک نوشیدنی محبوب است.

تیلور گفت: «در نهایت، فناوری پدیدار شده از مغولستان، از طریق یک اثر دومینو، به فرهنگ اسب که امروز در آمریکا داریم، به ویژه سنت‌های ما در زین‌فروشی و رکاب شکل داد.»

جمسرنجو بایارسایخان، سرپرست این مطالعه، گفت: اما این بینش‌ها همچنین در زمانی به دست می‌آیند که فرهنگ اسب مغولستان در حال از بین رفتن است.

بایارسایخان، باستان شناس مؤسسه ماکس پلانک برای علم تاریخ بشر در آلمان، گفت: «اسب ها نه تنها بر تاریخ منطقه تأثیر گذاشته اند، بلکه تأثیر عمیقی بر هنر و جهان بینی مغول های کوچ نشین بر جای گذاشته اند». با این حال، عصر تکنولوژی به آرامی فرهنگ و استفاده از اسب ها را از بین می برد. در دشت‌های مغولستان به‌جای گله‌دارانی که اسب‌سواری می‌کنند، مردم بیشتری موتورسیکلت سوار می‌شوند.»

بایارسایخان به عنوان متصدی موزه ملی مغولستان مشغول به کار بود که او و همکارانش از پلیس استان هوود تماس گرفتند. این تیم بعداً غار "اورد اولان اونیت" را حفاری کردند و بقایای مومیایی شده یک اسب را کشف کردند که گروه تا حدی آن را در مقاله ای در سال 2018 توصیف کرد.

خود زین از حدود شش تکه چوب توس ساخته شده بود که با میخ های چوبی به هم چسبیده بودند. آثاری از رنگ قرمز با تزئینات مشکی دارد و شامل دو بند چرمی است که احتمالاً زمانی از رکاب پشتیبانی می کردند. (محققان همچنین یک رکاب آهنی را گزارش کردند که اخیراً در همان دوره زمانی در شرق مغولستان کشف شده است).

این گروه نمی توانست به طور قطعی مبدا این مواد را اعلام کند . با این حال، درختان توس معمولاً در آلتای مغولی رشد می‌کنند و این نشان می‌دهد که مردم محلی این زین را خودشان درست کرده‌اند، نه اینکه با آن معامله کنند.

تیلور توضیح داد که انسان‌ها از اولین روزهای سوارکاری از پدهایی استفاده می‌کردند، نوعی زین اولیه، تا قسمت‌های عقب خود را بر روی اسب راحت نگه دارند. زین های چوبی سفت و سخت، که بسیار محکم تر بودند، همراه با رکاب، طیف جدیدی از کارهایی را ایجاد کردند که مردم می توانستند با اسب ها انجام دهند.

تیلور می‌گوید: «یک چیزی که آن‌ها باعث ایجاد آن شدند، سواره نظام سنگین و نبرد شدید بر روی اسب بود. "به جوست در اروپای قرون وسطی فکر کنید."

سفر به غرب
در قرن‌ها پس از ساخت زین مغولی، این نوع ابزارها به سرعت در غرب در سراسر آسیا و در اوایل جهان اسلام گسترش یافتند. در آنجا، نیروهای سواره نظام کلید فتح و تجارت در بخش بزرگی از منطقه مدیترانه و شمال آفریقا شدند.

با این حال، از کجا شروع شد، کمتر مشخص است. باستان شناسان معمولاً چین امروزی را زادگاه اولین زین ها و رکاب های قاب می دانند - برخی از یافته ها مربوط به قرن پنجم تا ششم میلاد مسیح یا حتی قبل از آن است.

تیلور گفت، با این حال، مطالعه جدید این تصویر را پیچیده می کند.

او گفت: «این تنها اطلاعاتی نیست که نشان می‌دهد مغولستان ممکن است یکی از اولین پذیرندگان این فناوری‌های جدید بوده باشد - یا در واقع می‌تواند مکانی باشد که برای اولین بار در آن نوآوری شده‌اند.

او مشکوک است که جایگاه مغولستان در آن تاریخ ممکن است برای مدت طولانی نادیده گرفته شده باشد، زیرا

جغرافیای منطقه تراکم جمعیت در گستره‌های کوهستانی این کشور کم است و در میان پایین‌ترین جمعیت‌های روی زمین قرار دارد و برخورد و تحلیل یافته‌های مهم باستان‌شناسی را دشوار می‌کند.

بایارسایخان، به نوبه خود، خواهان تحقیقات بیشتر باستان شناسی در کشور برای بیان بهتر داستان اسب ها در مغولستان است.

وی گفت: "مغولستان یکی از معدود کشورهایی است که فرهنگ اسب را از دوران باستان تا به امروز حفظ کرده است." اما درک علمی منشا این فرهنگ هنوز ناقص است.

 

Urd Ulaan Uneet

ارتباط با تبریز امروز

اخبار ، گزارشات ، عکسها و فیلم های خود را برای ما ارسال دارید . برای ارسال میتوانید از طریق آدرس تلگرامی یا ایمیل استفاده کنید.

info@tabriz-emrooz.ir

اشتراک در خبرنامه

برای اطلاع از آخرین خبرهای تبریز امروز در کانال تلگرام ما عضو شوید.

کانل تلگرام تبریز امروز

فرم تماس با تبریز امروز

کلیه حقوق این سایت متعلق به پایگاه خبری تبریز امروز بوده و استفاده از مطالب آن با ذکر منبع بلامانع است.
طراحی وتولید توسططراح وب سایت