خبر های ویژه

بانک جهانی زنگ خطری را در مورد «واژگونی تاریخی» توسعه برای فقیرترین کشورها به صدا در می آورد

28 فروردین 1403

برای مایاها، خورشید گرفتگی نشانه برخوردهای آسمانی بود - و ستاره شناسان آنها سوابق پیچیده ای را برای پیش بینی آنها نگه داشتند.

17 فروردین 1403

تغییرات آب و هوایی به ظهور و نابودی امپراتوری نئوآسوری، ابرقدرت دنیای باستان دامن زد.

17 اسفند 1402

آنچه امپراتوری عثمانی می تواند در مورد پیامدهای تغییرات آب و هوایی به ما بیاموزد - و چگونه خشکسالی می تواند مردم را ریشه کن کند و به جنگ دامن بزند.

17 اسفند 1402

ماه رمضان در مدارس آمریکایی معرفی می شود

17 اسفند 1402

کووید-19 اثر خود را بر روی مغز باقی می گذارد

10 اسفند 1402

روزگاری که ۱۱ کنسولگری در تبریز و ۷ سفارتخانه درتهران نبض سیاست خارجی ایران بودند.

10 اسفند 1402

"مغز من را ربوده است" - تیمی از متخصصان راه هایی برای کمک به جوانان معتاد به رسانه های اجتماعی برای کاهش ولع پیدا کردند.

30 بهمن 1402

بودجه برای پناهندگان مدت هاست که سیاسی شده است - اقدامات تنبیهی علیه انروا و فلسطینی ها با این الگو مطابقت دارد.

12 بهمن 1402

رشد بازار جهانی خودروهای برقی در سال جاری با کاهش یارانه ها کاهش می یابد

30 دی 1402

اولین شاهکارهای هوش مصنوعی

5 دی 1402

شیوه‌های معماری افغانستان با نگاهی به معماری اسلامی

3 دی 1402

تحقیقات رو به افزایش اثرات مضر استفاده از رسانه های اجتماعی بر سلامت روان، از جمله تصویر بدن و ایجاد اختلالات خوردن را مستند می کند

1 دی 1402

یادداشتی کوتاه برای قدر دانی از تصمیم دیوان عدالت اداری

29 آذر 1402

خندیدن برای ذهن و بدن شما مفید است - این چیزی است که تحقیقات نشان می دهد

28 آذر 1402

تربیت ملایم فرزند می تواند برای والدین بسیار سخت باشد

13 آذر 1402

12 بهمن 1402

بودجه برای پناهندگان مدت هاست که سیاسی شده است - اقدامات تنبیهی علیه انروا و فلسطینی ها با این الگو مطابقت دارد.

کمک به پناهندگان از سوی ثروتمندان غربی کاهش داده شد

دست‌کم ده‌ها کشور، از جمله ایالات متحده، کمک مالی به انروا ، آژانس سازمان ملل متحد که مسئول کمک رسانی به آوارگان فلسطینی است را به حالت تعلیق درآورده‌اند. این در پی ادعاهای اسرائیل مبنی بر مشارکت 12 کارمند آنروا در حمله حماس در 7 اکتبر 2023 است. انروا با اخراج همه کارکنان متهم و آغاز تحقیقات پاسخ داد. در حالی که جدیت اتهامات برای همه روشن است و ایالات متحده مایل است اهمیت توقف خود در تامین مالی را کم اهمیت جلوه دهد، این اقدام مطابق با سابقه نیست. به عنوان مثال، کمک‌کنندگان غربی در بحبوحه اتهامات تجاوز جنسی، فساد یا همدستی در جنایات جنگی، دیگر آژانس‌های سازمان ملل یا عملیات‌های حافظ صلح بودجه خود را کم نکردند. به طور واقعی، کاهش بودجه به آنروا بر 1.7 میلیون پناهنده فلسطینی در غزه و 400000 فلسطینی بدون پناهنده گی تأثیر می گذارد که بسیاری از آنها از زیرساخت های آنروا بهره می برند. برخی از منتقدان پا را فراتر گذاشته و گفته اند که محروم کردن آژانس از بودجه به منزله مجازات دسته جمعی علیه فلسطینیان است. کمک به پناهندگان، و به طور کلی کمک های بشردوستانه، از لحاظ نظری به معنای بی طرفی و بی طرفی است. اما به‌عنوان متخصص در امور مهاجرت و روابط بین‌الملل، می‌دانیم که بودجه اغلب به عنوان یک ابزار سیاست خارجی استفاده می‌شود که به موجب آن متحدان پاداش می‌گیرند و دشمنان را مجازات می‌کنند. در این زمینه، ما معتقدیم که کاهش بودجه برای آنروا با الگوی گسترده‌تری از سیاسی کردن کمک به پناهندگان، به ویژه پناهندگان فلسطینی، مطابقت دارد.

تبریز امروز:

نیکلاس آر میسینسکی
استادیار علوم سیاسی و امور بین الملل، دانشگاه مین آمریکا

کلسی نورمن
همکار خاورمیانه، موسسه بیکر دانشگاه رایس برای سیاست عمومی، دانشگاه رایس آمریکا

پناهندگان فلسطینی
دست‌کم ده‌ها کشور، از جمله ایالات متحده، کمک مالی به انروا ، آژانس سازمان ملل متحد که مسئول کمک رسانی به آوارگان فلسطینی است را به حالت تعلیق درآورده‌اند.

این در پی ادعاهای اسرائیل مبنی بر مشارکت 12 کارمند آنروا در حمله حماس در 7 اکتبر 2023 است. انروا با اخراج همه کارکنان متهم و آغاز تحقیقات پاسخ داد.

در حالی که جدیت اتهامات برای همه روشن است و ایالات متحده مایل است اهمیت توقف خود در تامین مالی را کم اهمیت جلوه دهد، این اقدام مطابق با سابقه نیست.

به عنوان مثال، کمک‌کنندگان غربی در بحبوحه اتهامات تجاوز جنسی، فساد یا همدستی در جنایات جنگی، دیگر آژانس‌های سازمان ملل یا عملیات‌های حافظ صلح  بودجه خود را کم نکردند.

به طور واقعی، کاهش بودجه به آنروا بر 1.7 میلیون پناهنده فلسطینی در غزه و 400000 فلسطینی بدون پناهنده گی تأثیر می گذارد که بسیاری از آنها از زیرساخت های آنروا بهره می برند. برخی از منتقدان پا را فراتر گذاشته و گفته اند که محروم کردن آژانس از بودجه به منزله مجازات دسته جمعی علیه فلسطینیان است.

کمک به پناهندگان، و به طور کلی کمک های بشردوستانه، از لحاظ نظری به معنای بی طرفی و بی طرفی است. اما به‌عنوان متخصص در امور مهاجرت و روابط بین‌الملل، می‌دانیم که بودجه اغلب به عنوان یک ابزار سیاست خارجی استفاده می‌شود که به موجب آن متحدان پاداش می‌گیرند و دشمنان را مجازات می‌کنند. در این زمینه، ما معتقدیم که کاهش بودجه برای آنروا با الگوی گسترده‌تری از سیاسی کردن کمک به پناهندگان، به ویژه پناهندگان فلسطینی، مطابقت دارد.

آنروا چیست؟
آنروا که مخفف آژانس امداد و کار سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی در خاور نزدیک است، دو سال پس از اخراج یا فرار حدود 750000 فلسطینی از خانه های خود در ماه های منتهی به تشکیل کشور اسرائیل در سال 1948 تأسیس شد. 

مردی که چمدانی را حمل می کند از میان آب عبور می کند در حالی که دیگری مردی مسن را روی شانه هایش بلند می کند.

مردی که چمدانی را حمل می کند از میان آب عبور می کند در حالی که دیگری مردی مسن را روی شانه هایش بلند می کند. فلسطینیان در جریان جنگ اعراب و اسرائیل در سال 1948 خانه های خود را ترک کردند.
قبل از ایجاد آنروا ، سازمان های بین المللی و محلی، که بسیاری از آنها مذهبی بودند، به فلسطینیان آواره خدمات ارائه می کردند. اما پس از بررسی فقر شدید و وضعیت وخیم فراگیر در کمپ های پناهندگان، مجمع عمومی سازمان ملل متحد، از جمله تمام کشورهای عربی و اسرائیل، به ایجاد آنروا در سال 1949 رأی دادند.

از آن زمان، آنروا سازمان کمک اولیه بوده است که غذا، مراقبت های پزشکی، مدرسه و در برخی موارد مسکن برای 6 میلیون فلسطینی ساکن در پنج حوزه آن: اردن، لبنان، سوریه، و همچنین مناطقی اراضی اشغالی فلسطین: کرانه باختری و نوار غزه که در آن زندگی می کنند..

آوارگی دسته جمعی فلسطینی ها - معروف به نکبه یا "فاجعه" - قبل از کنوانسیون پناهندگان در سال 1951 رخ داد که پناهندگان را به عنوان هر کسی که به دلیل "رویدادهایی که قبل از 1 ژانویه 1951 در اروپا رخ داده است" ترس موجه از آزار و اذیت را تعریف می کرد. با وجود پروتکل 1967 که این تعریف را در سراسر جهان گسترش داد، فلسطینی ها هنوز از سیستم بین المللی اولیه حمایت از پناهندگان مستثنی هستند.

در حالی که آنروا مسئول ارائه خدمات به آوارگان فلسطینی است، سازمان ملل متحد همچنین در سال 1948 کمیسیون مصالحه سازمان ملل را برای فلسطین ایجاد کرد تا به دنبال راه حل سیاسی بلندمدت باشد و «تسهیل بازگرداندن، اسکان مجدد و توانبخشی اقتصادی و اجتماعی پناهندگان و پرداخت غرامت.»

در نتیجه، آنروا مأموریتی ندارد که راه حل های بادوام سنتی موجود در سایر موقعیت های پناهندگی را تحت فشار قرار دهد. همانطور که اتفاق افتاد، کمیسیون مصالحه تنها برای چند سال فعال بود و از آن زمان به نفع فرآیندهای صلح با میانجیگری ایالات متحده کنار گذاشته شد.

آیا آنروا سیاسی است؟
آنروا از بدو تأسیس و به ویژه در دوره های اوج گرفتار در معرض بادهای مخالف سیاسی بوده است

تنش بین فلسطینی ها و اسرائیلی ها

در حالی که این سازمان یک سازمان ملل متحد است و بنابراین ظاهراً غیرسیاسی است، اما مکرراً توسط فلسطینی‌ها، اسرائیلی‌ها و همچنین کشورهای کمک‌کننده، از جمله ایالات متحده، به دلیل اقدام سیاسی مورد انتقاد قرار گرفته است.

آنروا وظایف ایالتی را در پنج زمینه خود - از جمله آموزش، بهداشت و زیرساخت - انجام می دهد، اما در وظایف خود از انجام فعالیت های سیاسی یا امنیتی محدود شده است.

اعتراضات اولیه فلسطینیان به آنروا ناشی از تمرکز اولیه این سازمان بر ادغام اقتصادی پناهندگان در کشورهای میزبان بود.

اگرچه آنروا رسماً به قطعنامه 194 مجمع عمومی سازمان ملل متحد پایبند بود که خواستار بازگشت آوارگان فلسطینی به خانه‌هایشان بود، مقامات سازمان ملل، بریتانیا و ایالات متحده به دنبال ابزاری برای اسکان مجدد و ادغام فلسطینی‌ها در کشورهای میزبان بودند و این موضوع را مطلوب سیاسی می‌دانستند. راه حلی برای وضعیت پناهندگان فلسطینی و درگیری گسترده تر اسرائیل و فلسطین. از این نظر، فلسطینی ها آنروا را به شدت سیاسی و فعالانه علیه منافع آنها می دانستند.

در دهه‌های بعد، آنروا با اصرار پناهندگان فلسطینی تمرکز اصلی خود را از شغل به تحصیل تغییر داد. اما مواد آموزشی آنروا توسط اسرائیل به عنوان تغذیه بیشتر برای ستیزه جویان فلسطینی تلقی می شد و دولت اسرائیل اصرار داشت که همه مواد در غزه و کرانه باختری را که از سال 1967 اشغال کرده است بررسی و تأیید کند.

زنی پوستری را در دست دارد که روی آن نوشته شده است: «هزینه آنروا را کم نکنید»

زنی پوستری را در دست دارد که روی آن نوشته شده است: «هزینه آنروا را کم نکنید» یک معترض توسط اعضای پلیس کنگره ایالات متحده در جلسه استماع مجلس در 30 ژانویه 2024 حذف می شود. 
در حالی که اسرائیل مدت‌ها به نقش آنروا در اردوگاه‌های آوارگان و ارائه آموزش مشکوک بوده است، عملیات این سازمان، که بودجه بین‌المللی دارد، سالانه میلیون‌ها دلار در خدمات اسرائیل صرفه‌جویی می‌کند که به عنوان قدرت اشغالگر موظف به ارائه آن است.

از دهه 1960، ایالات متحده - اهدا کننده اصلی آنروا - و دیگر کشورهای غربی بارها تمایل خود را برای استفاده از کمک برای جلوگیری از رادیکال شدن در میان پناهندگان ابراز کرده اند.

در پاسخ به افزایش حضور گروه‌های مخالف مسلح، ایالات متحده در سال 1970 مضامینی را به کمک آنروا ضمیمه کرد که در آن از آنروا خواسته بود که «آنروا تمام اقدامات ممکن را برای اطمینان از اینکه هیچ بخشی از کمک ایالات متحده برای ارائه کمک به هیچ‌یک استفاده نمی‌شود، اتخاذ کند. پناهنده ای که به عنوان عضوی از ارتش آزادیبخش فلسطین (PLA) یا هر سازمان دیگر از نوع چریکی آموزش نظامی می بیند.

آنروا به این الزام پایبند است و حتی فهرست سالانه کارکنان خود را منتشر می کند تا دولت های میزبان بتوانند آنها را بررسی کنند، اما همچنین 30000 نفر را استخدام می کند که اکثریت قریب به اتفاق آنها فلسطینی هستند.

پرسش‌ها در مورد ارتباط آنروا با هرگونه ستیزه‌جویی منجر به ظهور گروه‌های دیده‌بان اسرائیلی و بین‌المللی شده است که فعالیت‌های رسانه‌های اجتماعی کارکنان بزرگ فلسطینی این سازمان را مستند می‌کنند.

انروا

کاهش مکرر بودجه
ایالات متحده از پول و قدرت خود در سازمان ملل برای جلوگیری از انتقاد از اسرائیل استفاده کرده و حداقل 45 قطعنامه سازمان ملل در انتقاد از اسرائیل را وتو کرده است.

و توقف اخیر اولین بار نیست که ایالات متحده کمک های مالی به آنروا یا دیگر آژانس های سازمان ملل را در پاسخ به مسائل مربوط به وضعیت فلسطینیان قطع می کند.

در سال 2011، ایالات متحده تمام کمک های مالی خود را به یونسکو، آژانس سازمان ملل که برنامه های آموزشی و فرهنگی در سراسر جهان ارائه می دهد، پس از رای این آژانس به پذیرش کشور فلسطین به عنوان یک عضو کامل، قطع کرد.

دولت اوباما از این اقدام دفاع کرد و مدعی شد که طبق قانون دهه 1990 باید بودجه هر نهاد سازمان ملل را که فلسطین را به عنوان عضو کامل می پذیرد، کاهش دهد.

اما تأثیر این اقدام به هر حال شدید بود. تنها در عرض چهار سال، یونسکو مجبور شد کارکنان خود را به نصف کاهش دهد و فعالیت‌های خود را به تعویق بیندازد. دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا بعداً ایالات متحده را به طور کامل از یونسکو خارج کرد.

در سال 2018، دولت ترامپ کمک 60 میلیون دلاری خود به آنروا را متوقف کرد. ترامپ مدعی شد این مکث باعث ایجاد فشار سیاسی برای فلسطینیان برای مذاکره خواهد شد. رئیس جمهور جو بایدن کمک های ایالات متحده به آنروا را در سال 2021 از سر گرفت.

سیاسی کردن کمک به پناهندگان
فلسطینی ها تنها گروهی نیستند که از سیاسی شدن بودجه پناهندگان رنج می برند.

پس از جنگ جهانی دوم، دولت‌ها سازمان‌های بین‌المللی مختلفی را برای کمک به پناهندگان تأسیس کردند، اما برخی از گروه‌ها را از نظر استراتژیک از تعریف پناهنده حذف کردند. برای مثال، ایالات متحده از اداره امداد و توانبخشی سازمان ملل برای کمک به اسکان آوارگان پس از جنگ جهانی دوم حمایت مالی کرد، اما در برابر فشار شوروی برای بازگرداندن اجباری شهروندان شوروی مقاومت کرد.

ایالات متحده همچنین یک سازمان جداگانه ایجاد کرد که پیش درآمد سازمان بین المللی مهاجرت بود تا نفوذ شوروی را دور بزند. از بسیاری جهات، وجود آنروا و طرد پناهندگان فلسطینی از رژیم پناهجویان به موازات این پویایی است.

کمک های مالی برای پناهندگان نیز از طریق اختصاص کمک های داوطلبانه به آژانس های سازمان ملل سیاسی شده است. برخی از آژانس ها دریافت می کنند

تأمین مالی از حقوق سازمان ملل؛ اما آنروا در کنار کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد و سازمان بین المللی مهاجرت، اکثریت بودجه خود را از کمک های داوطلبانه کشورهای عضو دریافت می کنند.

این کمک‌ها می‌تواند برای فعالیت‌ها یا مکان‌های خاص اختصاص داده شود، که منجر به کمک‌کنندگانی مانند ایالات متحده یا اتحادیه اروپا می‌شود که به پناهندگان کمک می‌کنند و کدام نه. کمک‌های اختصاص‌یافته تقریباً 96 درصد از بودجه کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل، 96 درصد از بودجه IOM و 74 درصد از بودجه آنروا در سال 2022 بوده است.

در نتیجه، هرگونه کاهش بودجه آنروا بر توانایی آن در خدمت رسانی به پناهندگان فلسطینی در غزه تأثیر می گذارد - به ویژه در زمانی که بسیاری از آنها در نتیجه جنگ با گرسنگی، بیماری و آوارگی روبرو هستند.

ارتباط با تبریز امروز

اخبار ، گزارشات ، عکسها و فیلم های خود را برای ما ارسال دارید . برای ارسال میتوانید از طریق آدرس تلگرامی یا ایمیل استفاده کنید.

info@tabriz-emrooz.ir

اشتراک در خبرنامه

برای اطلاع از آخرین خبرهای تبریز امروز در کانال تلگرام ما عضو شوید.

کانل تلگرام تبریز امروز

فرم تماس با تبریز امروز

کلیه حقوق این سایت متعلق به پایگاه خبری تبریز امروز بوده و استفاده از مطالب آن با ذکر منبع بلامانع است.
طراحی وتولید توسططراح وب سایت