خبر های ویژه

ایمان ائتمدیکجه جنته ! گیره مّه سینیز! بیر بیرینیزیده سئومدیکجه ده، ایمان ائتمیش اَلاماسینیز!

2 فروردین 1403

تلاش یونسکو برای نجات میراث ناملموس جهان ؛میراث ناملموس بستر زندگی انسان ها

13 اسفند 1402

خواجه نصیرالدین طوسی ، روز مهندس را دریادها زنده داشت.

4 اسفند 1402

دیدن شرق و مشرق زمین با وقار در دانشگاه هنر اسلامی تبریز -- آیا تبدیل بناهای دانشگاهی مابین بناهای زیبای شرقی به خوابگاه ممکن است؟

23 بهمن 1402

مجلس ایالتی فلوریدا لایحه ای را برای ممنوعیت حساب های رسانه های اجتماعی برای کودکان زیر 16 سال تصویب کرد

5 بهمن 1402

آموزش مهارت های روانشناسی مثبت در مدرسه ممکن است یکی از راه های کمک به سلامت روان و شادی دانش آموزان باشد

27 آذر 1402

زنان هندی برای گاربا در گجرات آماده می شوند

23 مهر 1402

جان (یون) فوسه ​​​​​​​برنده جایزه نوبل ادبیات

13 مهر 1402

بازار میراث کهن تبریز را با مهر و علم گرم کنیم ! کمی ایده پردازی ، اندکی دقت راه حل گرمایش بازار یافت می شود

21 شهریور 1402

گل های رز در نمای خانه

9 شهریور 1402

گاز کشی بازار تاریخی تبریز خطر برای تخریب اثر ارزشمند ملی و جهانی

31 تیر 1402

سرمایه خطرپذیر و ارتباط آن با بازده سرمایه گذاری

15 تیر 1402

تخریب میراث فرهنگی حمله به گذشته و حال بشریت است -- باید از آن جلوگیری کرد

2 خرداد 1402

باد های مخرب در لنج های چوبی جزیره قشم ، سنت قایق سازی چوبی را تحت تاثیر قرار داده است

30 اردیبهشت 1402

ابطال مقرره تبعیض آمیز میان دانش آموزان عادی و استعدادهای درخشان

24 اردیبهشت 1402

ریاضیات زیبایی خود را قط به دنبال کنندگان صبورتر نشان می دهد

22 اردیبهشت 1402

2 خرداد 1402

تخریب میراث فرهنگی حمله به گذشته و حال بشریت است -- باید از آن جلوگیری کرد

پیتر استون کرسی یونسکو در حفاظت از اموال فرهنگی و صلح، دانشگاه نیوکاسل - برگردان به فارسی توفیق وحیدی آذر

هنگامی که دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، در اوج مناقشه ادامه دار آمریکا با ایران، توئیت کرد و میراث فرهنگی بی نظیر ایران را تهدید کرد، واکنش هولناکی در سراسر جهان داشت. وی نوشت: آمریکا 52 مکان از جمله بناهای تاریخی و آثار باستانی مهم را شناسایی کرده است که اگر ایران در موضوع (سردار) قاسم سلیمانی فرمانده ارشد نظامی خود در 3 ژانویه انتقام بگیرد، هدف قرار خواهند گرفت. پس از اینکه مشاوران ترامپ - از جمله پنتاگون - به او گفتند که این غیرقانونی است، او از آن سمت عقب نشینی کرد. اما چرا هیاهو؟ بناها و مکان‌های تاریخی در جریان درگیری از طریق ضربه‌های جانبی (یا تصادفی) آسیب دیده و تخریب می‌شوند و آثار تاریخی غارت می‌شوند. این جنگ برای صدها سال، اگر نگوییم هزاران سال است، ارتش ها با اجازه غارت و شورش پس از پیروزی در یک نبرد، حقوق دریافت می کردند. ذهن نظامی به چیزی جز پیروزی در جنگ و بردن ثروت به خانه به چیزی دیگر اهمیت نمی داد. دلایل فرهنگی و آکادمیک زیادی برای تلاش برای حفاظت از میراث فرهنگی در طول درگیری های مسلحانه وجود دارد که بیشتر آنها به کسانی که در حال جنگ هستند بی ربط هستند. ما باید بدانیم که حفاظت از اموال فرهنگی (CPP) تنها در صورتی مؤثر خواهد بود که نظامیان و اربابان سیاسی آنها آن را جدی بگیرند................................از زمانی که سون تزو در قرن ششم قبل از میلاد، هنر جنگ را در چین نوشت، نویسندگان نظامی استدلال کرده اند که نابود کردن میراث فرهنگی دشمن، عمل نظامی بدی است. این اولین دلیل برای جنگ بعدی را نشان می دهد و غالباً اداره یک جمعیت شکست خورده را سخت تر می کند. از سوی دیگر، حفاظت از میراث فرهنگی جمعیتی که تسخیر کرده‌اید، به آنها احترام می‌گذارد و اداره آنها راحت‌تر است. این چیزی است که سربازان مدرن اغلب از آن به عنوان "ضریب افزایش نیرو" یاد می کنند، چیزی که کار اصلی آنها را برای پیروزی در یک درگیری بسیار آسان می کند........ حفاظت از اموال فرهنگی همچنین بخشی جدایی ناپذیر از پروتکل الحاقی 1977 به کنوانسیون‌های ژنو، اساسنامه 1998 رم و قطعنامه 2347 شورای امنیت سازمان ملل متحد است. ” و برای همه طرف ها در هر درگیری اعمال می شود. فرماندهان نظامی به دلیل حمله عمدی به میراث فرهنگی تحت دادگاه کیفری بین المللی یوگسلاوی سابق مجرم شناخته و زندانی شدند. در همین حال، احمد الفقی المهدی، یکی از اعضای انصار دین، یک گروه افراطی مرتبط با القاعده در مغرب اسلامی، در سال 2016 به 9 سال حبس و جریمه قابل توجهی از سوی دادگاه کیفری میراث فرهنگی بین المللی در تیمبوکتو، مالی به دلیل تخریب عمدی محکوم شد. .

تبریز امروز:

تاریخ انتشار: 10 ژانویه 2020 ساعت 4:13 صبح EST
نویسنده
پیتر استون
کرسی یونسکو در حفاظت از اموال فرهنگی و صلح، دانشگاه نیوکاسل

ساختمان کنسولگری آلمان  در تبریز

ساختمان کنسولگری آلمان در تبریز که ثبت ملی شده بود بعد از تخریب دیوارها و شکستن شیشه ها دیده می شود

هنگامی که دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، در اوج مناقشه ادامه دار آمریکا با ایران، توئیت کرد و میراث فرهنگی بی نظیر ایران را تهدید کرد، واکنش هولناکی در سراسر جهان داشت. وی نوشت: آمریکا 52 مکان از جمله بناهای تاریخی و آثار باستانی مهم را شناسایی کرده است که اگر ایران در موضوع (سردار) قاسم سلیمانی فرمانده ارشد نظامی خود در 3 ژانویه انتقام بگیرد، هدف قرار خواهند گرفت.


پس از اینکه مشاوران ترامپ - از جمله پنتاگون - به او گفتند که این غیرقانونی است، او از آن سمت عقب نشینی کرد. اما چرا هیاهو؟ بناها و مکان‌های تاریخی در جریان درگیری از طریق ضربه‌های جانبی (یا تصادفی) آسیب دیده و تخریب می‌شوند و آثار تاریخی غارت می‌شوند. این جنگ  برای صدها سال، اگر نگوییم هزاران سال است، ارتش ها با اجازه غارت و شورش پس از پیروزی در یک نبرد، حقوق دریافت می کردند. ذهن نظامی به چیزی جز پیروزی در جنگ و بردن ثروت به خانه به چیزی دیگر اهمیت نمی داد.

دلایل فرهنگی و آکادمیک زیادی برای تلاش برای حفاظت از میراث فرهنگی در طول درگیری های مسلحانه وجود دارد که بیشتر آنها به کسانی که در حال جنگ هستند بی ربط هستند. ما باید بدانیم که حفاظت از اموال فرهنگی (CPP) تنها در صورتی مؤثر خواهد بود که نظامیان و اربابان سیاسی آنها آن را جدی بگیرند.

شاید تعجب آور باشد که 'حفاظت از اموال فرهنگی'  سابقه طولانی در حقوق نظامی دارد. اولین آیین نامه انضباطی باقی مانده برای ارتش انگلیسی، احکام دورهام 1385، برای تهاجم ریچارد دوم به اسکاتلند تنظیم شد. این شامل یک ماده برای آسیب نرساندن به بناهای مذهبی یا دیگر فرهنگی بود. اخیراً، و از قضا با توجه به توییت ترامپ، ایالات متحده به عنوان اولین کشوری پذیرفته شده است که 'حفاظت از اموال فرهنگی'را از طریق «کد لیبر» 1863 که برای نیروهای فدرال در طول جنگ داخلی آمریکا نوشته شده بود، بخشی از سیاست نظامی خود قرار داده است.

امروزه هدف قرار دادن عمدی اماکن فرهنگی و مذهبی که اهداف نظامی نیستند، هیچ کارکرد نظامی ندارند و هیچ کمکی به اقدام نظامی نمی‌کنند، به طور خاص در حقوق بشردوستانه بین‌المللی، به ویژه در کنوانسیون ۱۹۵۴ لاهه در مورد حفاظت از اموال فرهنگی، ممنوع است. در رویداد درگیری مسلحانه و پروتکل دوم آن که در سال 1999 تنظیم شد.

ویرانه های پل ونیار

پل ثبت شده ی ونیار بر روی "آجی جای "  که متعلق به دوره صفویه  بود و بر روی چای تخریب گردید


 حفاظت از اموال فرهنگی همچنین بخشی جدایی ناپذیر از پروتکل الحاقی 1977 به کنوانسیون‌های ژنو، اساسنامه 1998 رم و قطعنامه 2347 شورای امنیت سازمان ملل متحد است. ” و برای همه طرف ها در هر درگیری اعمال می شود.

فرماندهان نظامی به دلیل حمله عمدی به میراث فرهنگی تحت دادگاه کیفری بین المللی یوگسلاوی سابق مجرم شناخته و زندانی شدند. در همین حال، احمد الفقی المهدی، یکی از اعضای انصار دین، یک گروه افراطی مرتبط با القاعده در مغرب اسلامی، در سال 2016 به 9 سال حبس و جریمه قابل توجهی از سوی دادگاه کیفری میراث فرهنگی  بین المللی در تیمبوکتو، مالی به دلیل تخریب عمدی محکوم شد. 

قلب ها و ذهن ها
از زمانی که سون تزو در قرن ششم قبل از میلاد، هنر جنگ را در چین نوشت، نویسندگان نظامی استدلال کرده اند که نابود کردن میراث فرهنگی دشمن، عمل نظامی بدی است. این اولین دلیل برای جنگ بعدی را نشان می دهد و غالباً اداره یک جمعیت شکست خورده را سخت تر می کند. از سوی دیگر، حفاظت از میراث فرهنگی جمعیتی که تسخیر کرده‌اید، به آنها احترام می‌گذارد و اداره آنها راحت‌تر است. این چیزی است که سربازان مدرن اغلب از آن به عنوان "ضریب افزایش نیرو" یاد می کنند، چیزی که کار اصلی آنها را برای پیروزی در یک درگیری بسیار آسان می کند.

بریتانیا یک واحد CPP را در سال 2018 تأسیس کرد. در اولین دوره آموزشی خود که با مشارکت ناتی بریتانیا توسعه یافت.

کمیته ملی سپر آبی (یک نهاد مشورتی یونسکو در مورد CPP)، اعضای واحد بریتانیایی توسط همکارانی از شش کشور دیگر که همگی در حال ایجاد یا تقویت واحدهای مشابه هستند، پیوستند.

مشارکت بسیار مهم است
نمی توان از ارتش انتظار داشت که به تنهایی CPP خوبی ارائه دهد – اگر می خواهیم از اموال فرهنگی محافظت کنیم، مهم است که کسانی که در بخش میراث فرهنگی هستند همکاری نزدیکی با نیروهای مسلح بر سر حفاظت از اموال فرهنگی داشته باشند. این بدان معنا نیست که کارشناسان میراث نیاز به حمایت از طرف خاصی در یک درگیری خاص دارند، اما آنها باید آماده همکاری با همه طرف باشند.

مسجد آغدام

مسجد آغدام که توسط ارامنه در زمان اشغال قره باغ مورد تخریب  واقع شده است

این مشارکت باید در طول زمان توسعه یابد - به اندازه کافی خوب نیست که پس از شروع یک درگیری در مورد آن فکر کنید. سپر آبی چهار نقطه را شناسایی کرده است که این مشارکت باید در آنها وجود داشته باشد: آموزش طولانی مدت و مداوم. بلافاصله قبل از استقرار، ارائه درک میراث در یک منطقه عملیاتی خاص؛ در طول خود درگیری؛ و پس از درگیری

اغلب پس از پایان جنگ واقعی، ارتش اغلب تنها سازمانی است که منابع لازم برای حفاظت از میراث فرهنگی را دارد. این می تواند از پشتیبانی مهندسی برای تثبیت ساختمان، تا ارائه نیرو برای محافظت از مکان ها یا موزه ها در برابر غارت، تا ارتباط با متخصصان میراث محلی، و تخلیه مجموعه ها به مکان های امن تر و پایدارتر باشد.

اینها همه متفاوت هستند و ممکن است نیاز به تخصص متفاوتی داشته باشند. از آنجایی که کشورهای بیشتری در رابطه با CPP توانایی نظامی خود را توسعه می دهند، چنین واحدهایی ممکن است در حین و پس از درگیری، رهبری حفاظت از میراث را به عهده بگیرند، اگرچه آنها همچنان به حمایت قابل توجهی از سوی جامعه میراث فرهنگی نیاز دارند.

کاهش تهدید
همچنین واضح است که میراث فرهنگی نه تنها با آسیب های جانبی (تصادفی) بلکه توسط طیفی از اقدامات تصادفی یا عمدی دیگر تهدید می شود. سپر آبی هشت خطر را برای میراث فرهنگی شناسایی کرده است که اگر به آنها رسیدگی شود، ممکن است به میزان قابل توجهی این تهدید را کاهش دهد. این خطرات عبارتند از: عدم برنامه ریزی، عدم آگاهی نظامی، آسیب تصادفی، هدف گیری عمدی، غارت، استفاده مجدد عمدی از سایت ها، بی توجهی اجباری و توسعه.

بیشتر بخوانید: میراث فرهنگی ایران نشان دهنده عظمت و زیبایی دوران طلایی امپراتوری ایران است.

میراث فرهنگی چیزی است که ما را انسان می سازد. به ما حس مکان و هویت می دهد. گاهی اوقات از آن به عنوان سلاحی برای نشان دادن تفاوت استفاده می شود، مانند هدف قرار دادن گروه های مذهبی اقلیت و ساختمان های آنها، مانند ایزدی ها در عراق توسط دولت اسلامی. اما می‌توان و باید از آن برای توضیح و کشف گذشته مشترک انسانی استفاده کرد - چیزی که ما را شبیه به هم می‌کند. اگر میراث فرهنگی در طول جنگ نابود شود، یا بدتر از آن عمدا هدف قرار گیرد، نمی توانیم این کار را انجام دهیم.

ارتباط با تبریز امروز

اخبار ، گزارشات ، عکسها و فیلم های خود را برای ما ارسال دارید . برای ارسال میتوانید از طریق آدرس تلگرامی یا ایمیل استفاده کنید.

info@tabriz-emrooz.ir

اشتراک در خبرنامه

برای اطلاع از آخرین خبرهای تبریز امروز در کانال تلگرام ما عضو شوید.

کانل تلگرام تبریز امروز

فرم تماس با تبریز امروز

کلیه حقوق این سایت متعلق به پایگاه خبری تبریز امروز بوده و استفاده از مطالب آن با ذکر منبع بلامانع است.
طراحی وتولید توسططراح وب سایت