خبر های ویژه

ایمان ائتمدیکجه جنته ! گیره مّه سینیز! بیر بیرینیزیده سئومدیکجه ده، ایمان ائتمیش اَلاماسینیز!

2 فروردین 1403

تلاش یونسکو برای نجات میراث ناملموس جهان ؛میراث ناملموس بستر زندگی انسان ها

13 اسفند 1402

خواجه نصیرالدین طوسی ، روز مهندس را دریادها زنده داشت.

4 اسفند 1402

دیدن شرق و مشرق زمین با وقار در دانشگاه هنر اسلامی تبریز -- آیا تبدیل بناهای دانشگاهی مابین بناهای زیبای شرقی به خوابگاه ممکن است؟

23 بهمن 1402

مجلس ایالتی فلوریدا لایحه ای را برای ممنوعیت حساب های رسانه های اجتماعی برای کودکان زیر 16 سال تصویب کرد

5 بهمن 1402

آموزش مهارت های روانشناسی مثبت در مدرسه ممکن است یکی از راه های کمک به سلامت روان و شادی دانش آموزان باشد

27 آذر 1402

زنان هندی برای گاربا در گجرات آماده می شوند

23 مهر 1402

جان (یون) فوسه ​​​​​​​برنده جایزه نوبل ادبیات

13 مهر 1402

بازار میراث کهن تبریز را با مهر و علم گرم کنیم ! کمی ایده پردازی ، اندکی دقت راه حل گرمایش بازار یافت می شود

21 شهریور 1402

گل های رز در نمای خانه

9 شهریور 1402

گاز کشی بازار تاریخی تبریز خطر برای تخریب اثر ارزشمند ملی و جهانی

31 تیر 1402

سرمایه خطرپذیر و ارتباط آن با بازده سرمایه گذاری

15 تیر 1402

تخریب میراث فرهنگی حمله به گذشته و حال بشریت است -- باید از آن جلوگیری کرد

2 خرداد 1402

باد های مخرب در لنج های چوبی جزیره قشم ، سنت قایق سازی چوبی را تحت تاثیر قرار داده است

30 اردیبهشت 1402

ابطال مقرره تبعیض آمیز میان دانش آموزان عادی و استعدادهای درخشان

24 اردیبهشت 1402

ریاضیات زیبایی خود را قط به دنبال کنندگان صبورتر نشان می دهد

22 اردیبهشت 1402

7 اردیبهشت 1402

وضعیت اضطراری جهانی: اقدام فوری ضروری است

فدریکو مایور؛ دبیرکل سابق یونسکو

برای خلق آینده و غلبه بر اینرسی، ضروری است که «ما، مردمان...» جرأت داشته باشیم که بدانیم و بدانیم چگونه جرأت کنیم. اگر ما همچنان تماشاچی، بی حوصله، حواس پرت، ربوده شده توسط شبکه های اجتماعی و هوش "مصنوعی" باقی بمانیم، نمی توانیم همانطور که پروفسور خوزه لوئیس سامپدرو از آن دفاع می کرد، "مسیر خود را تغییر دهیم و کشتی را عوض کنیم". حالا ما می توانیم. ما باید همین الان و به فکر نسل های آینده عمل کنیم. در غیر این صورت، ما مستحق آن جمله وحشتناک آلبر کامو بودیم که اغلب نقل می‌کنم: «آنها را تحقیر می‌کنم، زیرا وقتی می‌توانستند کارهای زیادی انجام دهند، جرأت کمی داشتند».

تبریز امروز:

سه شنبه 18 آوریل 2023
وضعیت جهانی به سطح بی‌سابقه‌ای از پیچیدگی رسیده است و روندهای کنونی که نیاز به رسیدگی فوری دارند، از نظر تعداد و ابعاد بیشتر از گذشته هستند. با جمعیتی بالغ بر 8 میلیارد نفر در جهان، راه‌حل‌هایی که تاکنون برای ارائه غذای کافی، خدمات بهداشتی کارآمد، آموزش باکیفیت برای همه و مهم‌تر از همه، «رفتار انسانی» برای همه به کار گرفته شده است، به تدریج فرسودگی و نارسایی خود را نشان داده است. ... اگر همچنان فکر کنیم که «هیچ کس نمی تواند این را درست کند» و ما به جای بازیگرانی که کاملاً در کشف و ابداع راه حل ها مشارکت داشته باشند، نظاره گر آنچه اتفاق می افتد، چشم انداز بسیار تیره و تار است.

بله: برای اولین بار در تاریخ، نوع بشر به تدریج از نظر کرامت، با هر جنسیت، قومیت، ایدئولوژی، اعتقادات، حساسیت جنسی و غیره برابر شناخته می شود و علاوه بر این، به لطف فن آوری دنیای دیجیتال می تواند آزادانه خود را ابراز کند.. شهروندان با آگاهی از تهدیدات جهانی، به ویژه تهدیدات بالقوه غیرقابل برگشت، اکنون می توانند به نفع چندجانبه گرایی موثر در مقیاس سیاره ای عمل کنند، اکنون می توانند وظایف فوری بین نسلی خود را انجام دهند، اکنون می توانند از حفظ قابلیت سکونت زمین اطمینان حاصل کنند، اکنون می توانند تبادل نظر کنند. 

برای همه اینها باید دانست، به یاد آورد و عمل کرد. وظیفه خاطره... جنایت سکوت... بارها نوشته ام و الان هم تکرار می کنم. برای خلق آینده و غلبه بر اینرسی، ضروری است که «ما، مردمان...» جرأت داشته باشیم که بدانیم و بدانیم چگونه جرأت کنیم. اگر ما همچنان تماشاچی، بی حوصله، حواس پرت، ربوده شده توسط شبکه های اجتماعی و هوش "مصنوعی" باقی بمانیم، نمی توانیم همانطور که پروفسور خوزه لوئیس سامپدرو از آن دفاع می کرد، "مسیر خود را تغییر دهیم و کشتی را عوض کنیم".

حالا ما می توانیم. ما باید همین الان و به فکر نسل های آینده عمل کنیم. در غیر این صورت، ما مستحق آن جمله وحشتناک آلبر کامو بودیم که اغلب نقل می‌کنم: «آنها را تحقیر می‌کنم، زیرا وقتی می‌توانستند کارهای زیادی انجام دهند، جرأت کمی داشتند».

اتو شرمر در مقاله پر زرق و برق اخیر خود با عنوان «محافظت از شعله» نشان داد که ما در نهایت، دستورالعمل ها و معیارهای به خوبی تثبیت شده، مانند دستور کار 2030 و توسعه پایدار برای هدایت رفتار روزانه خود داریم. او می نویسد: «ما باید بدانیم چه اتفاقی می افتد، خلاقانه پاسخ دهیم... و بسیج جمعی کنیم». بدان... و انجام بده! علم، وجدان و استفاده کامل از استعدادهای متمایز نوع بشر...

همانطور که در موارد دیگر اظهار نظر کرده ام، تغییر رویارویی برای میانجیگری و گفتگو ضروری است. حرکت از "آماده شدن برای جنگ" به " آماده شدن برای گفتگو " مستلزم ائتلاف بین نسلی و اتحاد با رسانه ها برای امکان پذیر ساختن دموکراتیک کردن چندجانبه گرایی است، که با سیستم سازمان ملل متحد - تصویب اعلامیه جهانی دموکراسی، با حذف پنج حق وتوی رد صلاحیت از آن زمان آغاز می شود.  - و ادامه آن با اتحادیه اروپا، از زمانی که به دام "اتفاق" افتاد - یا از آن رانده شد - قادر به تصمیم گیری نبود.

علم و وجدان به نفع نوع بشر، حصول اطمینان از اینکه تصمیمات سیاسی در آینده دارای مبنای علمی خواهد بود که برای انجام دگرگونی های بنیادی مورد نیاز وضعیت فعلی در مقیاس سیاره ای ضروری است. همانطور که خوزه مانوئل موران، نایب رئیس بخش اسپانیایی باشگاه رم، تاکید کرد، "مسئله نه تنها روشن بودن در مورد آنچه باید انجام شود، بلکه در مورد چگونگی انجام آن نیز مهم است."

قبلاً متذکر شدم که یکی از چالش‌های بزرگی که باید بدون تأخیر به آن پرداخته شود، مهاجرت در مقیاس جهانی است. از اول ژانویه سال جاری تا 9 مارس، 4500 مهاجر تنها به سواحل بریتانیا رسیده اند. همه انسان ها از نظر کرامت برابرند و سزاوار رفتار برابر هستند. این یک شرمساری واقعی است، من هرگز از تکرار خسته نمی شوم، که هر روز 4 میلیارد دلار صرف تسلیحات و هزینه های نظامی می شود، در حالی که هزاران نفر از گرسنگی، فقر شدید و ریشه کن کردن بی رحمانه جان خود را از دست می دهند... هزاران نفر می میرند. راه حل در یک پیمان جهانی در مورد مهاجرت و تمدید کنوانسیون سازمان ملل متحد در مورد حقوق پناهندگان نهفته است. ما باید یک بار برای همیشه به دست های دراز و مسلح پایان دهیم و دست های باز را زیاد کنیم. اکنون علاوه بر امنیت سرزمینی، امنیت انسانی نیز وجود دارد، امنیت انسان هایی که در چنین سرزمین های به خوبی محافظت شده زندگی می کنند.

به‌ویژه ضروری است که اطمینان حاصل شود که دریای مدیترانه به جای توافق -- برای استقرار چندین زیردریایی هسته‌ای در اقیانوس آرام که هر یک حدود 3.5 میلیارد دلار هزینه دارد، همانطور که ایالات متحده، بریتانیا و استرالیا اخیراً انجام داده‌اند ، گورستانی ناگوار برای بسیاری از مهاجران نخواهد بود.  ...

بهره گیری از پیشرفت فوق العاده فناوری دیجیتال ضروری است، اما اطمینان حاصل شود که روبات سازی هرگز از محدودیت های خود فراتر نمی رود و باعث غیرانسانی سازی بسیار خطرناک می شود، به خصوص در مورد تصمیم گیری هایی که همیشه باید حداکثر استفاده را از توانایی های خارق العاده و امیدوارکننده داشته باشد.  نوع انسان را متمایز کند موضوع ارتقای کیفیت زندگی و ظرفیت تولید با شهروندی آگاهانه و مسئولانه است و رکن اساسی آن آزادی کامل است و همیشه خواهد بود،  داده ها را  به دانش  و دانش را به خرد تبدیل  کند.

اکنون سرانجام - و این امید ماست - می توانیم در نهایت اولین جمله منشور ملل متحد را عملی کنیم: "ما مردمان... تصمیم گرفته ایم نسل های بعدی را از وحشت جنگ نجات دهیم". تا همین اواخر «مردم» وجود نداشتند... و قدرت مردانه مطلق بود. حالا بالاخره ما خودمان را برابر می‌دانیم و می‌توانیم آزادانه خودمان را بیان کنیم. اکنون می‌توانیم از تماشاگری آنچه در حال رخ دادن است دست برداریم و اکنون بدون معطلی در حرکت از فرهنگ تقابل، تحمیل، سلطه و جنگ به فرهنگ برخورد، گفت‌وگو، میانجیگری و صلح شرکت کنیم تا همه درگیری‌ها، فعال یا نهفته فعال باشند. ، با حرف و نه با زور حل می شوند.

نیاز مبرمی به جایگزینی حکمرانی پلتوکراتیک و برتری طلبانه گروه G با حکومت دموکراتیک وجود دارد. اولین گام دستیابی به اتحادیه اروپا بدون وتوی آشکار «اتفاق آرا» و سازمان ملل متحد تجدید شده و کاملاً چندجانبه است. در هفتاد و پنجمین سالگرد اعلامیه جهانی حقوق بشر، ما باید همزمان با اجرای قاطعانه موافقت‌نامه‌های تغییر اقلیم و دستور کار 2030، فریاد مردمی را به دلیل اعتبار و احترام گسترده آن فعال کنیم. سازمان ملل به تازگی اعلام کرده است: «دریچه‌های تضمین آینده‌ای پایدار بسته می‌شوند...» و «ما مردمان» به نادیده گرفتن درخواست‌های مبرم در مورد قابلیت سکونت زمین ادامه می‌دهیم...، ما وظایف اساسی در مورد آینده فرزندان و فرزندانمان  همچنان به تعویق می‌اندازیم. ... شبکه های اجتماعی و رسانه ها ما را مطیع، ساکت، پریشان نگه می دارند... در حالی که "پنجره ها در حال بسته شدن هستند"!

تلاطم محسوس دانشجویان دانشگاه می تواند آغازگر این روند باشد. "سکوت روشنفکران": این عنوان مقاله عالی بوآونتورا د سوزا سانتوس در سایر اخبار در 28 فوریه است که به طور شفاف به ما در مورد نگرش به اتخاذ هشدار می دهد.

وظیفه به یاد آوردن. اسکار آریاس (دسامبر 2022) افزود: "بیایید به خاطر داشته باشیم تا بتوانیم زندگی بهتری را امکان پذیر کنیم"... "درس های تاریخ ما، با تجربیاتی که به ما آموخته اند، به ما نشان می دهد که صلح با هیچ یک از آنها حاصل نمی شود. نه با اسلحه نه با جنگ نه با مرگ و نه با نفرت نه با فراموشی و نه با بی تفاوتی... صلح با قرار دادن انسان در مرکز دغدغه های ما حاصل می شود صلح با دفاع از زندگی به دست می آید صلح با سرمایه گذاری بر روی ما به دست می آید. مردم و نه در ارتش های ما، با تبادل افکار و نه بمب، با حفظ جنگل ها و نه تعصبات، صلح با تغییر فرهنگ جنگ به فرهنگ صلح در جوامع ما حاصل می شود.
حالا ما می دانیم. حالا ما می توانیم. حالا ما باید عمل کنیم!

 

فدریکو مایور

ارتباط با تبریز امروز

اخبار ، گزارشات ، عکسها و فیلم های خود را برای ما ارسال دارید . برای ارسال میتوانید از طریق آدرس تلگرامی یا ایمیل استفاده کنید.

info@tabriz-emrooz.ir

اشتراک در خبرنامه

برای اطلاع از آخرین خبرهای تبریز امروز در کانال تلگرام ما عضو شوید.

کانل تلگرام تبریز امروز

فرم تماس با تبریز امروز

کلیه حقوق این سایت متعلق به پایگاه خبری تبریز امروز بوده و استفاده از مطالب آن با ذکر منبع بلامانع است.
طراحی وتولید توسططراح وب سایت