سیل در دوبی

دبی پس از باران های شدید که شهر صحرایی پر زرق و برق را باتلاق کرد، پاکسازی می شود

تاریخ انتشار : ۱۲:۴۷ ۳۰-۰۱-۱۴۰۳

باران در امارات متحده عربی و سایر نقاط شبه جزیره عربستان که معمولاً به دلیل آب و هوای خشک بیابانی معروف است، نادر است. دمای هوا در تابستان می تواند به بالای 50 درجه سانتیگراد برسد. پس از وقایع روز سه‌شنبه، این سؤال مطرح شد که آیا بارورسازی ابرها، فرآیندی که امارات متحده عربی اغلب انجام می‌دهد، می‌تواند باعث بارش شدید باران شود یا خیر. اما کارشناسان آب و هوا گرمایش زمین را عامل چنین رویدادهای شدید آب و هوایی می دانند. محققان پیش بینی می کنند که تغییرات آب و هوایی منجر به افزایش دما، افزایش رطوبت و خطر بیشتر سیل در بخش هایی از منطقه خلیج فارس شود. کشورهایی مانند امارات که در آن‌ها زیرساخت‌های زهکشی برای مقابله با باران‌های شدید وجود ندارد، می‌توانند بیشترین آسیب را ببینند.

تبریز امروز:

توسط رویترز
دبی، 18 آوریل (رویترز) - دبی، شهری در صحرا که به درخشندگی آینده‌نگر خود افتخار می‌کند، روز پنجشنبه مشغول پاکسازی جاده‌های پر آب و خشک کردن خانه‌های سیل‌زده دو روز پس از یک طوفان بی‌سابقه بود که یک سال باران در یک روز بارید.
فرودگاه بین‌المللی دبی، یک مرکز مهم مسافرتی، برای راه اندازی تعداد زیادی از پروازها با مشکل مواجه شد و بسیاری از جاده‌ها همچنان در پی سیل روز سه‌شنبه دچار سیل شدند.
باران‌ها شدیدترین بارندگی‌ها در امارات متحده عربی در 75 سالی است که سوابق ثبت شده است. آنها بخش اعظم کشور را به بن بست کشاندند و خسارت قابل توجهی به بار آوردند.
سیل ساکنان را در ترافیک، ادارات و منازل به دام انداخت. بسیاری از نشت در خانه‌های خود گزارش دادند، در حالی که فیلم‌هایی که در رسانه‌های اجتماعی پخش شد نشان می‌دهد که مراکز خرید با آب از پشت بام‌ها سرازیر شده‌اند.
ترافیک همچنان به شدت مختل شده است. یک بزرگراه از طریق دبی به یک خط در یک جهت کاهش یافت، در حالی که جاده اصلی که دبی را به پایتخت ابوظبی متصل می کند در جهت ابوظبی بسته شد.
جاناتان ریچاردز، ساکن دوبی از بریتانیا، به رویترز گفت: "این شبیه هیچ چیز دیگری نبود. شبیه یک تهاجم بیگانگان بود."
صبح روز دیگر با افرادی که در کایاک سوار شده بودند، با سگ‌های خانگی، گربه‌های خانگی، چمدان‌های بیرون از خانه‌ام بیدار شدم.
یکی دیگر از ساکنان، رینکو ماخچا، گفت که باران خانه تازه بازسازی شده او را که دو هفته پیش در آن نقل مکان کرده بود، فرا گرفت.
او گفت: "تمام اتاق نشیمن من دقیقاً مانند ... تمام مبلمان من در حال حاضر شناور است."
در خیابان های دبی، برخی از وسایل نقلیه، از جمله اتوبوس ها، تقریبا به طور کامل در آب غوطه ور دیده می شوند. صف های طولانی در پمپ بنزین ها تشکیل شد.
فرودگاه دبی پس از طوفان سیل خطوط تاکسی‌راهی که باعث تغییر مسیر پروازها، تاخیرها و لغو پروازها شد، هنوز کار عادی خود را از سر نگرفته بود.
ماجد الجوکر، مدیر اجرایی فرودگاه‌های دبی به تلویزیون العربیه گفت که انتظار دارد فرودگاه بین‌المللی دبی تا پایان روز پنجشنبه به 60 تا 70 درصد ظرفیت برسد و ظرف 24 ساعت به ظرفیت کامل عملیاتی برسد.
فرودگاه برای رساندن غذا به مسافران سرگردان با مشکلاتی که جاده‌های اطراف آب گرفتگی داشتند و دسترسی بیش از حد به مسافرانی که رزروهایشان را تایید کرده بودند محدود بود.
بازگرداندن لوازم
طوفان که روز یکشنبه عمان را درنوردید، امارات را در روز سه‌شنبه نیز درنوردید و 20 نفر در عمان و یک نفر در امارات کشته شدند.
در حالی که برخی از جاده‌ها به جوامع آسیب‌دیده همچنان پر آب هستند، خدمات تحویل در سراسر دبی، که ساکنان آن عادت دارند همه چیز را با کلیک ماوس سفارش دهند، به آرامی به خیابان‌ها بازگشتند.
باران در امارات متحده عربی و سایر نقاط شبه جزیره عربستان که معمولاً به دلیل آب و هوای خشک بیابانی معروف است، نادر است. دمای هوا در تابستان می تواند به بالای 50 درجه سانتیگراد برسد.
پس از وقایع روز سه‌شنبه، این سؤال مطرح شد که آیا بارورسازی ابرها، فرآیندی که امارات متحده عربی اغلب انجام می‌دهد، می‌تواند باعث بارش شدید باران شود یا خیر.
اما کارشناسان آب و هوا گرمایش زمین را عامل چنین رویدادهای شدید آب و هوایی می دانند.
محققان پیش بینی می کنند که تغییرات آب و هوایی منجر به افزایش دما، افزایش رطوبت و خطر بیشتر سیل در بخش هایی از منطقه خلیج فارس شود. کشورهایی مانند امارات که در آن‌ها زیرساخت‌های زهکشی برای مقابله با باران‌های شدید وجود ندارد، می‌توانند بیشترین آسیب را ببینند.
یک آژانس دولتی امارات متحده عربی که بر بارورسازی ابرها نظارت می کند - فرآیندی برای دستکاری ابرها برای افزایش بارندگی - انجام چنین عملیاتی را قبل از طوفان رد کرد.
رئیس جمهور شیخ محمد بن زاید آل نهیان در بیانیه ای گفت که به مقامات دستور داده است خسارات وارده را ارزیابی کرده و از خانواده های آسیب دیده از طوفان حمایت کنند.
ولیعهد دبی، شیخ حمدان بن راشد آل مکتوم در روز X گفت که امنیت شهروندان، ساکنان و بازدیدکنندگان بیشترین اولویت را دارد.
وی گفت: در جلسه ای با مقامات دولتی در دبی، دستورالعمل هایی را برای تهیه طرح های جامع در پاسخ به بحران های طبیعی مانند شرایط جوی غیرمنتظره فعلی تنظیم کردیم.


نظرات کاربران


@