خبر های ویژه

باغ پاییز حکم آباد

10 آذر 1403

گل قاصد پاییزی کوهستان عینالی

9 آذر 1403

جاده پاییزی خلخال به پونل

27 آبان 1403

صدای پای پدر از گذشته

9 آبان 1403

خار کبود عینالی و موسیقی دومانلی تبریز

26 مرداد 1403

خارکبود کوهستان عینالی با موسیقی چایکوفسکی

24 مرداد 1403

ملخ چینی کوهستان عینالی

23 مرداد 1403

گل زرد عینالی ، آلتین گول در دو ویدئو

21 تیر 1403

ختمی گل لطیف عینالی با موسیقی باخ

10 تیر 1403

کوه سرخاب؛ عینالی حریم منظر شهر تبریز است؛ دستکاری کوهستان و ساخت و ساز بر پهنه گسلی آن غیر اخلاقی ، غیر علمی و تقابل با شهر و مردمانش است ا

30 خرداد 1403

رقص علف های سبز عینالی با نوای نسیم کوهستان

22 خرداد 1403

لاله های سرخ وحشی کوهستان سرخ عینالی

21 خرداد 1403

آقا ولی ، چوپان تازه کند نهند

11 خرداد 1403

ساری گول ، قیرمیزی توپراخ ، ساری گلین

9 خرداد 1403

لی لی زرد کوه سرخاب عینالی

27 اردیبهشت 1403

دیوارهای باغ گلستان تبریز را دوباره اجرا کردند ، اما  این دیوارها آن دیوار نمی شود!

24 اردیبهشت 1403

20 اردیبهشت 1403

پایان یولی ، راه تاریخی در حال فروپاشی است

توفیق وحیدی آذر

پایان یولی راه قدیم اهر از میان کوه های سرخاب عینالی و از منطقه و زمین های روستای ونیار می گذشت ، این راه سال های بسیار با قلم پا و قدم های مسافران صاف و هموار گردیده بود. محمدجواد مشکور در کتاب تبریز تا پایان قرن نهم هجری می نویسد؛ و نیز راهی وجود داشت که از شمال شرقی تبریز گذشته به اهر منتهی می شد و از آنجا از طریق معابر کوهستانی به شهر باجروان (نزدیک تازه کند) امروز در کنار ارس می رسد و از آنجا به قره باغ منتهی می شد . آثار این راه قدیمی، پل های سالم و گاه مدفون در مسیر خود و همچین سنگ چینی های راه هستند که سال ها باقی مانده اند . اما راه هم نیاز به مراقبت دارد مخصوصا وقتی که عمری از آن در فراموشی مانده باشد حال راه و پل هایش نیاز به ثبت ملی دارند ، راه و شهرسازی می بایست در حفظ و مرمت آن در راستای وظایف سازمانی خود عمل کند ، گاه مسیر راه آنچنان بر اساس فرسایش با آب باران آسیب دیده است که همواره با کمترین خطا امکان سقوط در مسیر آن است و ..................... در نهایت پایان یولی موزه ی زنده راه در تبریز است که اکنون در طبیعت زیبای کوهستان عینالی می تواند جاذب بسیاری از مردمان در یک پیاده روی شاد باشد.

تبریز امروز:

 

پایان یولی راه قدیم اهر از میان کوه های سرخاب عینالی و از منطقه و زمین های روستای ونیار می گذشت ، این راه سال های بسیار با قلم پا و  قدم های مسافران صاف و هموار گردیده بود.

محمدجواد مشکور در کتاب تبریز تا پایان قرن نهم هجری می نویسد؛ و نیز راهی وجود داشت که از شمال شرقی تبریز گذشته به اهر منتهی می شد و از آنجا از طریق معابر کوهستانی به شهر باجروان (نزدیک تازه کند)  امروز در کنار ارس می رسد و از آنجا به قره باغ منتهی می شد .

پایان یولی-Payan Ypli

آثار این راه قدیمی، پل های سالم و گاه مدفون در مسیر خود و همچین سنگ چینی های راه  هستند که سال ها باقی مانده اند . اما راه هم نیاز به مراقبت دارد مخصوصا وقتی که عمری از آن در فراموشی مانده باشد

payan yoli-پایان یولی - عینالی

حال راه و پل هایش نیاز به ثبت ملی دارند ، راه و شهرسازی می بایست در حفظ و مرمت آن در راستای وظایف سازمانی خود عمل کند ، گاه مسیر راه آنچنان بر اساس فرسایش با آب باران آسیب دیده است که همواره با کمترین خطا امکان سقوط در مسیر آن است و ..................... در نهایت پایان یولی موزه ی زنده راه در تبریز است که اکنون در طبیعت زیبای کوهستان عینالی می تواند جاذب بسیاری از مردمان در یک پیاده روی شاد باشد.

ارتباط با تبریز امروز

اخبار ، گزارشات ، عکسها و فیلم های خود را برای ما ارسال دارید . برای ارسال میتوانید از طریق آدرس تلگرامی یا ایمیل استفاده کنید.

info@tabriz-emrooz.ir

اشتراک در خبرنامه

برای اطلاع از آخرین خبرهای تبریز امروز در کانال تلگرام ما عضو شوید.

کانل تلگرام تبریز امروز

فرم تماس با تبریز امروز

کلیه حقوق این سایت متعلق به پایگاه خبری تبریز امروز بوده و استفاده از مطالب آن با ذکر منبع بلامانع است.
طراحی وتولید توسططراح وب سایت