خبر های ویژه

کابينه بايد صداي بي‌صدايان باشد

5 مرداد 1403

کاهش ساعت کاری مراکز دولتی در سراسر کشور

5 مرداد 1403

آیین نامه اجرایی متناسب سازی حقوق بازنشستگان

2 مرداد 1403

حجت الاسلام و المسلمین احمد مطهری اصل ، نماینده ولی فقیه در استان آذربایجان شرقی و امام جمعه تبریز منصوب شد

21 تیر 1403

شوراي نگهبان در برابر دو تفسير

19 تیر 1403

کار دشوار رئيس‌ جمهور جديد

17 تیر 1403

«مسعود پزشکیان» نهمین رئیس جمهوری اسلامی ایران شد

16 تیر 1403

رهبر انقلاب رأی خود را در دور دوم انتخابات ریاست جمهوری به صندوق انداختند

15 تیر 1403

تجديد نظر در مصداق «رجل سياسي»

8 تیر 1403

مردم برای حضور در انتخابات هیچ تردیدی به خود راه ندهند

8 تیر 1403

انتخابات ریاست جمهوری برای چهاردهمین دوره آغاز شد

8 تیر 1403

آن روز مجلس شورای ملی بعد از انقلاب مشروطیت توسط ولادیمیر لیاخوف به توپ بسته شد

2 تیر 1403

چین ماهواره نجومی جدیدی را که با همکاری فرانسه ساخته شده است به فضا پرتاب کرد

2 تیر 1403

دیدار جمعی از مدال‌آوران المپیادهای علمی با رهبر انقلاب

26 خرداد 1403

در نام گذاری اماکن و مراکز عمومی نام و اعتبار واقفان وسازندگان را خدشه دار نکنیم.

23 خرداد 1403

سوابق و وعده‌های نامزدهای انتخابات ریاست‌جمهوری

20 خرداد 1403

3 مرداد 1402

عمل صالح، کاربردي‌ترين تبليغ

اسلام در عين حال که در قرآن بارها با بکار بردن کلمات مشتق از «تبليغ» وظيفه تبليغات را مشخص کرده و بر آن تأکيد مي‌کند، چند برابر آن بر «عمل صالح» برخاسته از ايمان «الَّذِينَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصّالِحَات» تکيه دارد. پيشوايان معصوم سلام‌الله عليهم اجمعين نيز با بياني روشن، تقدم عمل بر سخن را گوشزد و آيات مربوط به تبليغ را تفسير فرموده‌اند «کُونُوا دُعَاةً لِلنَّاسِ بِغَیْرِ ألْسِنَتِکُمْ» مردم را نه با زبان بلکه با عمل خود به صراط مستقيم الهي دعوت کنيد. اشتباه بزرگي که متوليان امور ديني و حکومتي ما با همسان دانستن تبليغات مادي و معنوي مرتکب مي‌شوند، موجب بي‌اثر شدن اصل تبليغ شده است. در مناسبت‌هاي مختلف، مهماني خياباني به راه مي‌اندازيم، در کنار خيابان‌ها و معابر مشغول پذيرائي از عابرين با شربت و چاي و ميوه مي‌شويم، پول زيادي براي توزيع و نصب اقلام تبليغاتي هزينه مي‌کنيم، بسته‌هاي کمک معيشتي تهيه مي‌بينيم و به همراه فيلم و عکس آنها را توزيع مي‌کنيم و البته خودمان را هم در اين صدقه دادن‌ها مطرح مي‌فرمائيم! مردم، اينها را مي‌بينند و مي‌بينند که چيزي عوض نمي‌شود و تغيير نمي‌کند. علت اينست که در هيچ زمينه‌اي عدالت در جامعه ما جاري نيست. اگر عدالت وجود داشته باشد، مردم بدون آنکه نيازي به سروصداهاي تبليغاتي و هزينه کردن پول‌هاي گزاف باشد، به احکام ديني پاي‌بندي نشان خواهند داد و خودشان مبلغ دين خواهند بود. اينکه از بودجه ارگان‌ها و نهادهاي دولتي و غيردولتي متعلق به بيت‌المال اينهمه هزينه تبليغات مذهبي کنيم و چنين وانمود نمائيم که در فلان مناسبت، يک وعده غذا به عده‌اي از مردم داده‌ايم و در همان حال خودمان در ناز و نعمت زندگي کنيم، نه‌تنها اعتقاد مردم به دين و مذهب را تقويت نمي‌کنيم بلکه آنها را به اساس ديانت و معنويت بدبين خواهيم کرد. اگر با مردم صادقانه رفتار کنيم، علاوه بر تقويت دين‌داري در جامعه، مردم خودشان براي تبليغ دين هر کاري که لازم باشد انجام مي‌دهند و علاوه بر آن، به دولت و حکمرانان نيز براي مديريت بهتر کشور نيز کمک خواهند کرد. ايجاد عدالت و رفتار صادقانه با مردم، عمل صالح و کاربردي‌ترين تبليغ است.

تبریز  امروز:

عمل صالح

 تبليغات، يکي از مهم‌ترين ارکان عرضه هر متاعي است. متاع، چه مادي باشد يا معنوي، کفر باشد يا دين، به تبليغ نياز دارد ولي انواع تبليغات متفاوتند.
يکي از بزرگ‌ترين اشتباهات متوليان امور ديني و حکومتي به ويژه در نظام جمهوري اسلامي اينست که دچار خلط گمراه‌‌ کننده‌اي ميان تبليغات مادي و معنوي شده‌اند. تبليغ کالاهاي تجاري به گفتن، به راه انداختن سر و صدا و به هزينه کردن پول نياز دارد. در اين نوع تبليغات، حتي از جاذبه‌هاي جنسي هم استفاده مي‌شود و بخش قابل توجهي از سرمايه‌ گذاري‌هاي تجاري به همين موضوع اختصاص مي‌يابد. همسان دانستن امور معنوي با امور مادي در مسائل تبليغاتي از لغزش‌هاي خطرناکي است که نه‌تنها به تحقق هدف مورد نظر منجر نمي‌شود بلکه در اغلب موارد برعکس نتيجه مي‌دهد.
منظور اين نيست که براي تبليغ امور معنوي و ديني نبايد از زبان و قلم استفاده کرد و نبايد پولي براي آن هزينه شود. نکته مورد نظر اينست که اينها نبايد اصل باشند. در تبليغ امور معنوي و ديني، اصل بايد رفتار و کردار باشد. طبعاً اگر براي مطلع ساختن مردم از وجود يک جلسه که در آن مي‌توانند با انسان درست ‌کردار و خوش ‌رفتاري آشنا شوند پول مختصري لازم است تا به اندازه ضرورت اطلاع‌ رساني شود، نبايد از آن مضايقه کرد. يا اگر براي تبيين مباني ديني و معنوي به نوشتن مقاله و مطلبي نياز باشد، بايد اين کار را انجام داد و به اندازه ضرورت آن را منتشر کرد. در عين حال و در کنار اين اقدامات، تکيه اصلي بايد بر عملکرد صحيح و صادقانه باشد. پشتوانه واقعي تمام آن گفتن‌ها و نوشتن‌ها و هزينه‌هاي مادي مرتبط با آنها، همين عملکرد صحيح و صادقانه است. بدون آنکه صداقت و انطباق عمل بر گفتار وجود داشته باشد، هرگز مردم به اصحاب تبليغات و آنچه آنها به مردم عرضه مي‌کنند اعتماد نخواهند کرد.
اسلام در عين حال که در قرآن بارها با بکار بردن کلمات مشتق از «تبليغ» وظيفه تبليغات را مشخص کرده و بر آن تأکيد مي‌کند، چند برابر آن بر «عمل صالح» برخاسته از ايمان «الَّذِينَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصّالِحَات» تکيه دارد. پيشوايان معصوم سلام‌الله عليهم اجمعين نيز با بياني روشن، تقدم عمل بر سخن را گوشزد و آيات مربوط به تبليغ را تفسير فرموده‌اند «کُونُوا دُعَاةً لِلنَّاسِ بِغَیْرِ ألْسِنَتِکُمْ» مردم را نه با زبان بلکه با عمل خود به صراط مستقيم الهي دعوت کنيد.
اشتباه بزرگي که متوليان امور ديني و حکومتي ما با همسان دانستن تبليغات مادي و معنوي مرتکب مي‌شوند، موجب بي‌اثر شدن اصل تبليغ شده است. در مناسبت‌هاي مختلف، مهماني خياباني به راه مي‌اندازيم، در کنار خيابان‌ها و معابر مشغول پذيرائي از عابرين با شربت و چاي و ميوه مي‌شويم، پول زيادي براي توزيع و نصب اقلام تبليغاتي هزينه مي‌کنيم، بسته‌هاي کمک معيشتي تهيه مي‌بينيم و به همراه فيلم و عکس آنها را توزيع مي‌کنيم و البته خودمان را هم در اين صدقه دادن‌ها مطرح مي‌فرمائيم! مردم، اينها را مي‌بينند و مي‌بينند که چيزي عوض نمي‌شود و تغيير نمي‌کند. علت اينست که در هيچ زمينه‌اي عدالت در جامعه ما جاري نيست. اگر عدالت وجود داشته باشد، مردم بدون آنکه نيازي به سروصداهاي تبليغاتي و هزينه کردن پول‌هاي گزاف باشد، به احکام ديني پاي‌بندي نشان خواهند داد و خودشان مبلغ دين خواهند بود. اينکه از بودجه ارگان‌ها و نهادهاي دولتي و غيردولتي متعلق به بيت‌المال اينهمه هزينه تبليغات مذهبي کنيم و چنين وانمود نمائيم که در فلان مناسبت، يک وعده غذا به عده‌اي از مردم داده‌ايم و در همان حال خودمان در ناز و نعمت زندگي کنيم، نه‌تنها اعتقاد مردم به دين و مذهب را تقويت نمي‌کنيم بلکه آنها را به اساس ديانت و معنويت بدبين خواهيم کرد. اگر با مردم صادقانه رفتار کنيم، علاوه بر تقويت دين‌داري در جامعه، مردم خودشان براي تبليغ دين هر کاري که لازم باشد انجام مي‌دهند و علاوه بر آن، به دولت و حکمرانان نيز براي مديريت بهتر کشور نيز کمک خواهند کرد. ايجاد عدالت و رفتار صادقانه با مردم، عمل صالح و کاربردي‌ترين تبليغ است.

ارتباط با تبریز امروز

اخبار ، گزارشات ، عکسها و فیلم های خود را برای ما ارسال دارید . برای ارسال میتوانید از طریق آدرس تلگرامی یا ایمیل استفاده کنید.

info@tabriz-emrooz.ir

اشتراک در خبرنامه

برای اطلاع از آخرین خبرهای تبریز امروز در کانال تلگرام ما عضو شوید.

کانل تلگرام تبریز امروز

فرم تماس با تبریز امروز

کلیه حقوق این سایت متعلق به پایگاه خبری تبریز امروز بوده و استفاده از مطالب آن با ذکر منبع بلامانع است.
طراحی وتولید توسططراح وب سایت