خبر های ویژه

ماه توت فرنگی که ریشه بومی آمریکا دارد، نام خود را از توت فرنگی های وحشی گرفته است که در این ماه می رسند.

31 خرداد 1403

دانشمندان منطقه ای از فضای تحت تأثیر خورشید را هلیوسفر می نامند - اما بدون کاوشگر بین ستاره ای، آنها چیز زیادی در مورد شکل آن نمی دانند.

19 خرداد 1403

سقوط هواپیمای فضانوردی که از کره زمین عکس گرفت

19 خرداد 1403

ابر زمین! جیمز وب برای اولین بار جوی را در سیاره فراخورشیدی راکی پیدا کرد

23 اردیبهشت 1403

برای دیدن شفق قطبی در بخش هایی از جهان از دوربین تلفن می توان استفاده کرد

23 اردیبهشت 1403

خورشید گرفتگی در هیوستون ؛ امریکا

20 فروردین 1403

ناسا می‌خواهد یک ساعت جدید برای ماه ارائه کند، جایی که ثانیه‌ها سریع‌تر از زمین می‌گذرند

16 فروردین 1403

ماموریت ناسا به یک قمر پوشیده از یخ حاوی پیامی بین دنیاهای آبی خواهد بود

11 فروردین 1403

فرودگر خصوصی اولین فرود روی ماه در ایالات متحده را در بیش از 50 سال انجام داد

4 اسفند 1402

با نشستن SLIM ژاپن برای فرود بر ماه، پیش بینی ها افزایش می یابد

30 دی 1402

ژاپن با فرود فضاپیما روی ماه تاریخ می نویسد

30 دی 1402

تاتوئین، : "شهاب سنگ "جنگ ستارگان" بر منظومه شمسی اولیه روشن می کند

4 دی 1402

کاوشگران رباتیک ناسا به دانشمندان کمک می کنند تا بفهمند سیارک ها از چه چیزی ساخته شده اند - زمینه را برای معدنچیان فراهم می کند تا روزی از آنها استخراج شود.

11 آبان 1402

سنگ های فضایی و گرد و غبار سیارک ها گران هستند، اما اینها گران ترین مواد مورد استفاده در علم نیستند

3 آبان 1402

خورشید گرفتگی

23 مهر 1402

منظره سیاره فراخورشیدی پروکسیما قنطورس

8 مهر 1402

4 خرداد 1401

سفری در کیهان ، مقایسه فاصله ها در جهان

نگاهی به کهکشان

نپتون هشتمین و دورترین سیاره شناخته شده از خورشید در منظومه شمسی است. در منظومه شمسی، چهارمین سیاره بزرگ از نظر قطر، سومین سیاره پرجرم و متراکم ترین سیاره غول پیکر است. جرم نپتون 17 برابر زمین است و جرم آن کمی بیشتر از اورانوس دوقلوی آن است. نپتون چگال تر و از نظر فیزیکی کوچکتر از اورانوس است زیرا جرم بیشتر آن باعث فشرده شدن گرانشی بیشتر جو آن می شود. نپتون هر 164.8 سال یک بار به دور خورشید در فاصله متوسط ​​30.1 au (4.5 میلیارد کیلومتر؛ 2.8 میلیارد مایل) می چرخد. این نام از خدای دریای رومی گرفته شده است و دارای نماد نجومی ♆ است که یک نسخه سبک شده از سه گانه خدای نپتون است.

تبریز امروز:

 

 

یک سال نوری = 9 460 730 472 580.8 کیلومتر است

سحابی: سحابی ابر غول پیکری از غبار و گاز در فضا است. برخی از سحابی ها (بیش از یک سحابی) از گاز و غباری که در اثر انفجار یک ستاره در حال مرگ، مانند یک ابرنواختر به بیرون پرتاب می شود، به وجود می آیند. سحابی های دیگر مناطقی هستند که ستارگان جدید در آنجا شروع به تشکیل شدن می کنند

کهکشان: کهکشان مجموعه عظیمی از گاز، غبار و میلیاردها ستاره و منظومه شمسی آنهاست که همگی توسط گرانش در کنار هم قرار دارند.

کیهان: کیهان همه فضا و زمان و محتویات از جمله سیارات، ستارگان، کهکشان ها و سایر اشکال ماده و انرژی آنهاست.

 پلوتو: پلوتون توسط کلاید تومبا در سال 1930 به عنوان نهمین سیاره از خورشید کشف شد. پس از سال 1992، وضعیت آن به عنوان یک سیاره پس از کشف چندین جرم با اندازه مشابه در کمربند کویپر مورد تردید قرار گرفت. در سال 2005، اریس، یک سیاره کوتوله در دیسک پراکنده که 27 درصد جرم از بیشتر از پلوتون است، کشف شد. این امر باعث شد که اتحادیه بین المللی نجوم (IAU) در سال 2006 در بیست و ششمین مجمع عمومی خود، اصطلاح "سیاره" را به طور رسمی تعریف کند. این تعریف پلوتو را حذف کرد و آن را به عنوان یک سیاره کوتوله طبقه بندی کرد.

ماه: ماه یک جسم نجومی است که به عنوان تنها ماهواره طبیعی خود به دور زمین می چرخد. این پنجمین ماهواره بزرگ در مشترنظومه شمسی، و بزرگترین در میان ماهواره های سیاره ای نسبت به اندازه سیاره ای است که به دور آن می چرخد ​​(اصلی آن). ماه، پس از ماهواره مشتری Io، دومین قمر چگال منظومه شمسی در میان ماهواره هایی است که چگالی آنها مشخص است.

مرکوری یا تیر: عطارد کوچکترین و درونی ترین سیاره منظومه شمسی است. گردش آن به دور خورشید تنها 87.97 روز طول می کشد که کوتاه ترین زمان گردش سیارات منظومه شمسی است. این نام از نام خدای رومی مرکوری، پیام آور خدایان، گرفته شده است.

مریخ: مریخ چهارمین سیاره از خورشید و دومین سیاره کوچک منظومه شمسی پس از عطارد است. در زبان انگلیسی، مریخ نام خدای جنگ رومی را یدک می کشد و اغلب به عنوان "سیاره سرخ" نامیده می شود. مورد دوم به تأثیر اکسید آهن رایج در سطح مریخ اشاره دارد که به آن ظاهری متمایز به رنگ قرمز در میان اجرام نجومی قابل مشاهده با چشم غیر مسلح می دهد. مریخ یک سیاره زمینی با جو نازک است که دارای ویژگی های سطحی است که یادآور دهانه های برخوردی ماه و دره ها، بیابان ها و کلاهک های یخی قطبی زمین است.

زهره: زهره دومین سیاره از خورشید است. این نام از الهه رومی عشق و زیبایی گرفته شده است. زهره به عنوان دومین جسم درخشان طبیعی در آسمان شب پس از ماه، می تواند سایه ایجاد کند و به ندرت در روز روشن با چشم غیر مسلح قابل مشاهده است. زهره در مدار زمین قرار دارد، و بنابراین به نظر می رسد که هرگز از خورشید دور نمی شود، درست پس از غروب در غرب غروب می کند و کمی قبل از طلوع آفتاب در شرق طلوع می کند. زهره هر 224.7 روز زمینی به دور خورشید می چرخد. با دوره چرخشی 243 روز زمینی، چرخش حول محور خود نسبت به هر سیاره ای در منظومه شمسی بیشتر طول می کشد و در جهت مخالف تمام سیاره ها به جز اورانوس می چرخد ​​(یعنی خورشید از غرب طلوع می کند و در شرق غروب می کند). زهره هیچ گونه ماهواره طبیعی ندارد و در میان سیارات منظومه شمسی تنها با عطارد تفاوت دارد.

زمین:
زمین سومین سیاره از خورشید و تنها جرم نجومی شناخته شده است که دارای حیات است.

KEPPLER 22 B: همچنین با نام شی مورد علاقه کپلر KOI-087.01 شناخته می شود، یک سیاره فراخورشیدی است که در منطقه قابل سکونت ستاره شبیه به خورشید Kepler-22 می چرخد. در فاصله 587 سال نوری (180 pc) از زمین در صورت فلکی ماکیان قرار دارد. این سیاره توسط تلسکوپ فضایی کپلر ناسا در دسامبر 2011 کشف شد و اولین سیاره گذری شناخته شده ای بود که در منطقه قابل سکونت یک ستاره شبیه به خورشید چرخید. کپلر-22 خیلی کم نور است که با چشم غیر مسلح دیده نمی شود.

نپتون: نپتون هشتمین و دورترین سیاره شناخته شده از خورشید در منظومه شمسی است. در منظومه شمسی، چهارمین سیاره بزرگ از نظر قطر، سومین سیاره پرجرم و متراکم ترین سیاره غول پیکر است. جرم نپتون 17 برابر زمین است و جرم آن کمی بیشتر از اورانوس دوقلوی آن است. نپتون چگال تر و از نظر فیزیکی کوچکتر از اورانوس است زیرا جرم بیشتر آن باعث فشرده شدن گرانشی بیشتر جو آن می شود. نپتون هر 164.8 سال یک بار به دور خورشید در فاصله متوسط ​​30.1 au (4.5 میلیارد کیلومتر؛ 2.8 میلیارد مایل) می چرخد. این نام از خدای دریای رومی گرفته شده است و دارای نماد نجومی ♆ است که یک نسخه سبک شده از سه گانه خدای نپتون است.

 

کاوه وحیدی آذر

ارتباط با تبریز امروز

اخبار ، گزارشات ، عکسها و فیلم های خود را برای ما ارسال دارید . برای ارسال میتوانید از طریق آدرس تلگرامی یا ایمیل استفاده کنید.

info@tabriz-emrooz.ir

اشتراک در خبرنامه

برای اطلاع از آخرین خبرهای تبریز امروز در کانال تلگرام ما عضو شوید.

کانل تلگرام تبریز امروز

فرم تماس با تبریز امروز

کلیه حقوق این سایت متعلق به پایگاه خبری تبریز امروز بوده و استفاده از مطالب آن با ذکر منبع بلامانع است.
طراحی وتولید توسططراح وب سایت