خبر های ویژه

آگاهی افکار عمومی از مسائل اساسی کشور، زمینه ساز فعال شدن جوانانِ صاحب فکر و اصحاب اندیشه و خِرد

1 فروردین 1402

سه اصله نهال

15 اسفند 1401

روایت شکست نقشه منطقه‌ای آمریکا به‌وسیله تفکر بسیجی و پرچمداری حاج قاسم سلیمانی

5 آذر 1401

رفتار پدرانه با همه،سلوک مردمی، مقابله با شبهات و تبیین مبانی انقلاب بویژه عدالت

5 مرداد 1401

یکشنبه اول ماه رمضان خواهد بود

12 فروردین 1401

اگر اجازه قطع بازوهای قدرت ملی داده می‌شد امروز کشور با خطرات بزرگ مواجه بود

19 اسفند 1400

کسی که زندگی اشرافی دارد یا دم از تسلیم می‌زند نمی‌تواند به انقلاب پایبند باشد

28 بهمن 1400

اگر مدیران کارآمد، پرتلاش و دلسوز از این ظرفیت‌ها استفاده صحیح کنند، یقیناً وضع چندین برابر متفاوت خواهد شد.

10 بهمن 1400

می‌توان برای همه مشکلات کشور راه‌حل علمی پیدا کرد

1 آذر 1400

شعار انقلابی جهش تولید امسال باید با حمایت همه‌جانبه و رفع موانع کاملاً محقق شود

30 اسفند 1399

دو هدف دشمن در جنگ نرم؛ «شکستن زنجیره تواصی» و «وارونه نمایی از حقایق»

21 اسفند 1399

حد غنی‌سازی ایران ۲۰درصد نیست متناسب با نیاز کشور ممکن است به ۶۰درصد هم برسد

4 اسفند 1399

علاج دردهای مزمن کشور در انتخابات پر شور و انتخاب صحیح و اصلح است

29 بهمن 1399

هنر فرصت‌سازي از تهديد

24 دی 1399

رهبر انقلاب اسلامی در سخنرانی تلویزیونی به‌مناسبت سالروز قیام ۱۹ دی ۱۳۵۶ مردم قم:

19 دی 1399

از عراق ابومهدي تا عراق الکاظمي

13 دی 1399

12 خرداد 1399

مکتب مديريتي امام خميني

مسیح مهاجری

امروز، کساني که درک صحيحي از نيازهاي معيشتي مردم ندارند تصميم‌سازان و تصميم‌گيرندگان مسائل اقتصادي ما هستند. به همين دليل است که اينان هر اقدامي براي حل مشکلات اقتصادي مي‌کنند، نه‌تنها نتيجه‌بخش نيست و راه به جائي نمي‌برد بلکه اوضاع اقتصادي بدتر مي‌شود. کساني که سامان‌دهي امور سياسي کشور را برعهده دارند، با فيلترگذاري‌هائي که در امور مختلف مي‌کنند فضاي سياسي را بسته‌تر و تنوع افکار و آراء را محدودتر مي‌کنند. کساني که تمشيت امور رسانه ملي را در دست دارند، آن را به ظرف محدودي تبديل کرده‌اند که فقط يک جناح و يک فکر و يک نگاه را مي‌تواند در خود جاي دهد و تاب تحمل نظر و رأي ديگر را ندارد. در ميان آن دسته از علماي دين که دستي در امور حکومتي دارند نيز کساني پيدا مي‌شوند که شيوه‌‌نامه‌هاي بهداشتي و ضوابط ستادهاي ملي مقابله با کرونا در ايران و جهان را توطئه‌اي بزرگ معرفي مي‌کنند و در ميان راه‌يافتگان به مجلس قانونگذاري افرادي ديده مي‌شوند که پيشنهاد ختم قرآن در صحن مجلس مي‌دهند درحالي که مردم در انتظار حل مشکلات معيشتي و بيکاري و بي‌عدالتي هستند و مي‌دانند که قرآن را در خانه هم مي‌توان خواند و مجلس، جاي عمل به محتواي قرآن است که اگر مجلس‌هاي ما به این وظیفه خود عمل کرده بودند، امروز جامعه ما 60 ميليون نفر يارانه‌بگير معيشتي نداشت. ما موظفيم براي حفاظت از نظام جمهوري اسلامي که ميراث گران‌سنگ امام خميني و شهداست، در روش‌هاي مديريتي کشور تجديدنظر کنيم. اين تجديدنظر با جابجا کردن افراد و سر دادن شعار و توصيه و رهنمود، صورت نمي‌گيرد. در خود مديران و در دستگاه‌هاي نظارتي بايد تجديدنظر شود و معيارهاي موردنظر امام خميني براي حکمراني صحيح اسلامي به عرصه عمل بيايند. غير از اين، هر کار ديگري فقط فاصله ما با مکتب مديريتي امام خميني را بيشتر مي‌کند.

تبریز امروز:


⬅️ کاري که امام خميني با ريشه‌کن ساختن رژيم منحط و فاسد شاهنشاهي و تأسيس نظام مردمي جمهوري اسلامي در ايران کرد، يکي از مهم‌ترين و سرنوشت‌سازترين حوادث تاريخ اين کشور است. امام به اين دليل موفق به انجام اين کار بزرگ شد که عالم زمان‌شناس و مردم‌شناس بود و نيازهاي جامعه را تشخيص مي‌داد.
خود امام درباره اينکه چه کساني توانائي مديريت جوامع را دارند مطالب جالبي در پيام‌ها، سخنراني‌ها و نامه‌هاي خود دارد که يکي از آنها اينست:
«در حکومت اسلامي هميشه بايد باب اجتهاد باز باشد و طبيعت انقلاب و نظام‌‎ ‌‏همواره اقتضا مي‌کند که نظرات اجتهادي - فقهي در زمينه‌هاي مختلف ولو مخالف با‌‎ ‌‏يکديگر آزادانه عرضه شود و کسي توان و حق جلوگيري از آن را ندارد ولي مهم‌‎ ‌‏شناخت درست حکومت و جامعه است که براساس آن، نظام اسلامي بتواند به نفع‌‎ ‌‏مسلمانان برنامه‌ريزي کند که وحدت رويه و عمل ضروري است و همين‌‌جاست که‌‎ ‌‏اجتهاد مصطلح در حوزه‌ها کافي نمي‌باشد بلکه يک فرد اگر اعلم در علوم معهود‌‎ ‌‏حوزه‌ها هم باشد ولي نتواند مصلحت جامعه را تشخيص دهد و يا نتواند افراد صالح و‏ ‌‏مفيد را از افراد ناصالح تشخيص دهد و به طور کلي در زمينه اجتماعي و سياسي فاقد‌‎ ‌‏بينش صحيح و قدرت تصميم‌گيري باشد، اين فرد در مسائل اجتماعي و حکومتي مجتهد‌‎ ‌‏نيست و نمي‌تواند زمام جامعه را به دست گيرد». (صحيفه امام، جلد 21، صفحه 177 و 178)
در اين جملات، نگاه باز به مسائل از يکطرف و داشتن شناخت صحيح از مصالح جامعه و مردم از طرف ديگر، دو شرط مهم زمامداري دانسته شده‌اند. تکيه امام بر اجتهاد در مسائل اجتماعي و حکومتي براي کساني که مي‌خواهند مديريت و حکمراني را برعهده بگيرند، نگاه ايشان به ويژگي لازم براي تمام کساني که از حوزه و دانشگاه و ساير لايه‌هاي اجتماعي درصدد مسئوليت‌پذيري برمي‌آيند را نشان مي‌دهد. به عبارت روشن‌تر، اجتهاد مصطلح در حوزه‌ها براي عهده‌دار شدن مسئوليت کافي نيست کمااينکه صاحبنظران و متخصصان دانشگاهي يا صاحبان تجربه در فنون مختلف در صورتي که فاقد قدرت درک مسائل اجتماعي و حکومتي باشند نيز صلاحيت عهده‌دار شدن مسئوليت‌هاي حکومتي و زمامداري را ندارند.
با اين معيار اگر به سراغ بررسي وضعيت مسئوليت‌ها در بخش‌هاي مختلف کشورمان برويم، به اين نتيجه خواهيم رسيد که ما از آنچه امام خميني براي زمامداري در نظر داشت، فاصله زيادي داريم. امروز، کساني که درک صحيحي از نيازهاي معيشتي مردم ندارند تصميم‌سازان و تصميم‌گيرندگان مسائل اقتصادي ما هستند. به همين دليل است که اينان هر اقدامي براي حل مشکلات اقتصادي مي‌کنند، نه‌تنها نتيجه‌بخش نيست و راه به جائي نمي‌برد بلکه اوضاع اقتصادي بدتر مي‌شود. کساني که سامان‌دهي امور سياسي کشور را برعهده دارند، با فيلترگذاري‌هائي که در امور مختلف مي‌کنند فضاي سياسي را بسته‌تر و تنوع افکار و آراء را محدودتر مي‌کنند. کساني که تمشيت امور رسانه ملي را در دست دارند، آن را به ظرف محدودي تبديل کرده‌اند که فقط يک جناح و يک فکر و يک نگاه را مي‌تواند در خود جاي دهد و تاب تحمل نظر و رأي ديگر را ندارد. در ميان آن دسته از علماي دين که دستي در امور حکومتي دارند نيز کساني پيدا مي‌شوند که شيوه‌‌نامه‌هاي بهداشتي و ضوابط ستادهاي ملي مقابله با کرونا در ايران و جهان را توطئه‌اي بزرگ معرفي مي‌کنند و در ميان راه‌يافتگان به مجلس قانونگذاري افرادي ديده مي‌شوند که پيشنهاد ختم قرآن در صحن مجلس مي‌دهند درحالي که مردم در انتظار حل مشکلات معيشتي و بيکاري و بي‌عدالتي هستند و مي‌دانند که قرآن را در خانه هم مي‌توان خواند و مجلس، جاي عمل به محتواي قرآن است که اگر مجلس‌هاي ما به این وظیفه خود عمل کرده بودند، امروز جامعه ما 60 ميليون نفر يارانه‌بگير معيشتي نداشت.
ما موظفيم براي حفاظت از نظام جمهوري اسلامي که ميراث گران‌سنگ امام خميني و شهداست، در روش‌هاي مديريتي کشور تجديدنظر کنيم. اين تجديدنظر با جابجا کردن افراد و سر دادن شعار و توصيه و رهنمود، صورت نمي‌گيرد. در خود مديران و در دستگاه‌هاي نظارتي بايد تجديدنظر شود و معيارهاي موردنظر امام خميني براي حکمراني صحيح اسلامي به عرصه عمل بيايند. غير از اين، هر کار ديگري فقط فاصله ما با مکتب مديريتي امام خميني را بيشتر مي‌کند.

ارتباط با تبریز امروز

اخبار ، گزارشات ، عکسها و فیلم های خود را برای ما ارسال دارید . برای ارسال میتوانید از طریق آدرس تلگرامی یا ایمیل استفاده کنید.

info@tabriz-emrooz.ir

اشتراک در خبرنامه

برای اطلاع از آخرین خبرهای تبریز امروز در کانال تلگرام ما عضو شوید.

کانل تلگرام تبریز امروز

فرم تماس با تبریز امروز

کلیه حقوق این سایت متعلق به پایگاه خبری تبریز امروز بوده و استفاده از مطالب آن با ذکر منبع بلامانع است.
طراحی وتولید توسططراح وب سایت