24 بهمن 1398

کولاک ، توفان برف الکساندر پوشکین

یک داستان ، یک موسیقی و یک فیلم

کولاک اثر الکساندر پوشکین همراه با موسیقی گئورگی سویریدیف در فیلمی با همین نام به کارگردانی ولادیمیر باسف به تصویر در می آید.

تبریز امروز:


کولاک داستان کوتاهی از الکساندر پوشکین در سال 1830 است. کولاک یا طوفان برفی Мете́ль دومین داستان از پنج داستان کوتاه است که داستان های کوتاه ایوان پتروویچ بلکین نوشته الکساندر پوشکین را تشکیل می دهد. نسخه خطی داستان در 20 اکتبر 1830 به پایان رسید. اما پوشکین تصمیم گرفت تصویر داستان را به روی جلد آن آورد، این رمان ، آنقدر جذاب و در عین حال بسیار نمایشی است که  یکی از شاهکارهای ادبیات روسیه به حساب می آید. 


پرتره الكساندر پوشكين (اورست كيپرنسكي ، 1827)

 

ماجرای این داستان  مربوط به زن جوانی اشرافی به نام ماریا گاوریلووا و تصادفات غیرمعمولی است که با آنها در زندگی اش همراه است.

در سال 1811 ، یک دختر هفده ساله به نام ماریا گاوریلووا ، عاشق یک افسر جوان به نام ولادیمیر نیکولایویچ شد. والدین او از رابطه دوستی که از طریق نامه نگاری تا به زمستان ادامه می یابد ، مخالفت می کنند. سرانجام آنها تصمیم می گیرند که با هم به سرعت ازدواج کنند ، و سپس خود را به پای پدر و مادر بیندازند تا استغفار کنند با این اطمینان که ازدواجی که در کلیسای ارتدکس روسیه انجام شده است ابدی و ناگسستنی تلقی می شود.
نقشه آنها برای این برنامه برای ماریا گاوریولونا این بود که در وسط یک شب زمستان او با سریدن از خانه بیرون برود و سورتمه او به یک کلیسایی در یک روستای دوردست برد ، جایی که عشقش را برای عروسی ملاقات می کند. در شب مورد نظر ، کولاک در حال باریدن بود ، اما دختر موفق شد تمام آنچه را که وعده داده بود انجام دهد و به کلیسا برسد. از طرف دیگر عاشق او که به تنهایی به سمت ریزگردها می راند ، در تاریکی و طوفان گم می شود و ساعت ها دیر وارد کلیسا می گردد و معشوق را آنجا نمی یابد.
صبح روز بعد ، ماشا یک بار دیگر در خانه بود ، اما بسیار بیمار شده بود. او در یک هذیان دلهره آور اسرار عشق خود را در نزد مادرش فاش می کند که او ناامیدانه عاشق افسر جوان بوده است. والدینش با تصمیم گیری که این یک عشق سرنوشت ساز است ، اجازه عروسی خود را دادند. اما هنگامی که آنها برای اطلاع واقعیت را به افسر جوان نوشتند ، پاسخ وی تقریباً نا هماهنگ بود. او بخشش آنها را التماس كرد و تأكيد كرد كه تنها اميد او مرگ است. وی دوباره به ارتش ملحق شد ؛ اکنون سال سرنوشت ساز سال 1812 بود که ناپلئون حمله خود را به روسیه انجام داد ، در نبرد بورودینو زخمی شد و درگذشت.

تصویری از کتاب کولاک  در چاپ به زبان فرانسه

 
در همین حال ، پدر ماشا درگذشت و وی را ثروتمندترین زن جوان منطقه خود قرار داد. اشراف و مالکان فشار زیادی برای راضی کردن او برای ازدواج  آوردند ، اما او حاضر به قبول کسی نشد. به نظر می رسید او فقط به خاطر خاطر عشق گمشده اش زندگی می کند.
سرانجام ، او با بورمین یک کلنل زخمی از هوسارس که در حال گذر از املاک اوست ؛ آشنا می شود. بورمین مردی خوش تیپ بود که روزگاری به عنوان یک مرد بدنام شهرت داشت ، اما هم اکنون در شخصیت خود آرام و متواضع است. بین این دو یک دوستی گرم ایجاد می گردد ولی وی هرگز اعلام عشق یا پیشنهاد رسمی به ماشا نمی کند. ماریا شرایطی رای صحبتی آزادانه ایجاد می کند. سرانجام او سكوت خود را می شكند: بورمین او را عاشقانه دوست دارد اما نمی تواند به هرگونه خوشبختی با ماشا امیدوار باشد زیرا بورمین قبلاً ازدواج كرده است ، چهار سال است كه بورمین ازدواج كرده است ، با زنی كه او را  نمی شناسد و انتظار ندارد كه بتواند دوباره او را ببیند.
باتعجب ماریا ، او توضیح می دهد که در زمستان 1812 ، او سعی داشت مجدداً به هنگ خود بپیوندد ، وقتی که کولاک وحشتناک روی داد. با سوار شدن به یک سورتمه  با یک راهنما ، آنها در یک سرزمین ناآشنا گم شدند. با دیدن یک نور از راه دور ، آنها به سمت آن راندند و خود را در یک کلیسای دهکده یافتند که در آن مردم گریه می کردند ؛ هنگامی که او به کلیسا وارد شد ، به او گفته شد که عروس غش کرده است و کشیش نمی داند چه کاری انجام دهد. وقتی این سرباز جوان را دیدند ، از او سؤال کردند که آیا او آماده ازدواج است یا خیر؟ بورمین ، جوان ، متوجه جذابیت عروس شد و تصمیم گرفت با طی کردن مراسم ، یک بازی کند. کلیسا تاریک بود و فقط توسط چند شمع روشن می شد و همه افراد در آن چیزی بیش از یک سایه بودند. هنگامی که در پایان به او گفته شد عروس خود را ببوسد ، عروس متوجه موضوع شده و او دوباره غش کرد. در همان زمان  شاهدان با وحشت به او خیره شدند ، او از آنجا خارج شد و رفت .
او به ماریا توضیح می دهد که آنقدر مسیرش را گم کرده بود که هنوز نام روستایی را که در آن ازدواج کرده ، نمی داند و یا اینکه عروس چه کسی بوده است. با پایان دادن به داستان ، ماریا گاوریولوا دست مردی را که عاشقش شده است می گیرد و خودش را به عنوان عروس "دیر گمشده" معرفی می کند. 

***

پوشکین در داستان خود مضامین کلاسیک گوتیک را به کار می گیرد  در این حکایت های عاشقانه ، معشوق تنها می تواند در خواب و رویا با معشوق از دست رفته؛ زندگی خود را تصور کند. پوشکین با ارائه همان وضعیت برای ماریا روی این ایده کارمی کند. با این حال ماریا در واقع با معشوق زندگی خود ازدواج کرده است. پوشکین از سبک اشعار گوتیک تقلید می کند ، اما آن را از طریق مجموعه ای از شرایط واقع گرایانه ایجاد می کند. 

این داستان در فیلمی در سال 1964 به کارگردانی ولادیمیر باسوف با نام کولاک در شوروی ساخته شده است. موسیقی متن فیلم توسط گئورگی سویریدوف نوشته شده است ، که بعداً موسیقی متن فیلم را در یک مجموعه موسیقی به همین نام تغییر داد. بازیگران فیلم والنتینا تیتووا ، اولگ ویدوف و فیلم برداری برعهده سرگئی ورونسکی بود.

قهرمان
در داستان های اخر ایوان پتروویچ بلکین ، پوشکین از انواع و اقسام افراد کلیشه ای به عنوان قهرمان داستان استفاده می کند. بورمن در این داستان کوتاه به عنوان قهرمان عمل می کند. مردی وحشی که برای ازدواج با عروس ناشناخته در کلیسا آماده است اما در نهایت او به ازدواج با زن رویاهای خود سوق داده می شود .

ضد قهرمان
ولادیمیر کاراکتر اول داستان یا همان ضد قهرمان است. او مالک یک اشیاء کوچک می تواند باشد ، وی خیلی ضعیف است که دست ماریا را در ازدواج بگیرد . برنامه های ولادیمیر برای ازدواج با شرایط ناگوار متوقف می گردد ، کولاک و جراحت مهلک در طول جنگ. با این حال ، همان اتفاقات ناگوار همان چیزی است که به بورمین توانایی هدایت یک ازدواج موفق با ماریا را می دهد. 

ساختار
بیش از هفتاد درصد از جملات درون داستان از یک جمله ساده ایجاد می شوند ، که شامل بخش هایی از جملات ساده است که توسط یک کلمه  کوتاه شده است. طرح داستان را می توان به 13 قسمت منحصر به فرد تقسیم کرد: 

موسیقی

این موسیقی در قطعات  

موسیقی کامل کولاک

 در قطعه های

1 - Тройка ترویکا

 

 2 - Вальс والس

 

 3- Весна и осень قطعات بهار و پائیز

4- Романс رومانس

 

5 - Пастораль پاستورال

6- Военный марш مارش نظامی

7- Венчаниеمراسم وداع

8- Отзвуки Вальса طنین والس

9- Зимняя дорога راه زمستان

توسط گئورگی سویریدف  نوشته شده است که قطعه والس آن از آثار مشهور در جامعه شوروی و حال در روسیه به شمار می رود.

 

 

توفیق وحیدی آذر

ارتباط با تبریز امروز

اخبار ، گزارشات ، عکسها و فیلم های خود را برای ما ارسال دارید . برای ارسال میتوانید از طریق آدرس تلگرامی یا ایمیل استفاده کنید.

info@tabriz-emrooz.ir

اشتراک در خبرنامه

برای اطلاع از آخرین خبرهای تبریز امروز در کانال تلگرام ما عضو شوید.

کانل تلگرام تبریز امروز

فرم تماس با تبریز امروز

کلیه حقوق این سایت متعلق به پایگاه خبری تبریز امروز بوده و استفاده از مطالب آن با ذکر منبع بلامانع است.
طراحی وتولید توسططراح وب سایت