خبر های ویژه

آگاهی افکار عمومی از مسائل اساسی کشور، زمینه ساز فعال شدن جوانانِ صاحب فکر و اصحاب اندیشه و خِرد

1 فروردین 1402

سه اصله نهال

15 اسفند 1401

روایت شکست نقشه منطقه‌ای آمریکا به‌وسیله تفکر بسیجی و پرچمداری حاج قاسم سلیمانی

5 آذر 1401

یکشنبه اول ماه رمضان خواهد بود

12 فروردین 1401

اگر اجازه قطع بازوهای قدرت ملی داده می‌شد امروز کشور با خطرات بزرگ مواجه بود

19 اسفند 1400

کسی که زندگی اشرافی دارد یا دم از تسلیم می‌زند نمی‌تواند به انقلاب پایبند باشد

28 بهمن 1400

اگر مدیران کارآمد، پرتلاش و دلسوز از این ظرفیت‌ها استفاده صحیح کنند، یقیناً وضع چندین برابر متفاوت خواهد شد.

10 بهمن 1400

می‌توان برای همه مشکلات کشور راه‌حل علمی پیدا کرد

1 آذر 1400

شعار انقلابی جهش تولید امسال باید با حمایت همه‌جانبه و رفع موانع کاملاً محقق شود

30 اسفند 1399

دو هدف دشمن در جنگ نرم؛ «شکستن زنجیره تواصی» و «وارونه نمایی از حقایق»

21 اسفند 1399

حد غنی‌سازی ایران ۲۰درصد نیست متناسب با نیاز کشور ممکن است به ۶۰درصد هم برسد

4 اسفند 1399

علاج دردهای مزمن کشور در انتخابات پر شور و انتخاب صحیح و اصلح است

29 بهمن 1399

هنر فرصت‌سازي از تهديد

24 دی 1399

رهبر انقلاب اسلامی در سخنرانی تلویزیونی به‌مناسبت سالروز قیام ۱۹ دی ۱۳۵۶ مردم قم:

19 دی 1399

از عراق ابومهدي تا عراق الکاظمي

13 دی 1399

روحانيت و نگاه به مردم

20 آذر 1399

28 دی 1397

پروپاگاندای جنگ جهانی دوم با شاهنامه در ایران

شکل دهی ذهن مردم در جنگ

با برگزاری نمایشگاه ، "پروپاگاندا ؛ قدرت و باوراندن" شامل بخش های نمایشگاهی مختلف مربوط به مطالعات آسیایی و افریقایی در کتابخانه بریتانیا ، مجموعه ای از کارت پستال هایی نیز در این موضوع انتشار یافته بودند که بخش مربوط به جنگ جهانی دوم و ایران آن براساس " شاهنامه " فردوسی تصویر گردیده بود.

تبریز امروز:

 با برگزاری نمایشگاه ، "پروپاگاندا ؛ قدرت و باوراندن" شامل بخش های نمایشگاهی مختلف مربوط به مطالعات آسیایی و افریقایی در کتابخانه بریتانیا ، مجموعه ای از کارت پستال هایی نیز در این موضوع انتشار یافته بودند که بخش مربوط به جنگ جهانی دوم و ایران آن براساس " شاهنامه " فردوسی تصویر گردیده بود.

 ضحاک

ضحاک در یک شاهنامه عصر تیموری

 شاهنامه فردوسی  (1025-940) تاریخ ایران در 55 هزار بیت با ریشه های افسانه و اسطوره پیش تاریخی تا پایان حکومت ساسانیان را تصویر پردازی می کند و شامل بسیاری از  داستان های کلاسیک عاشقانه و پهلوانی ایرانی است  مانند خسرو و شیرین و بیژن و منیژه و یا پهلوانی های رستم و تراژدی مرگ پسرش سهراب که وارد فرهنگ زبان فارسی و دیگر زبان های ایرانی شده است. 

به غیر این مبحث فردوسی توانست با شاهنامه خود زبان فارسی را در زمان استیلای عرب حفظ نماید.

  شاهنامه و پروپاگاندای جنگ جهانی

 تصویر سمت چپ لحظه ای را نشان می دهد که در آن اهریمن گوبلز غذای ضحاک هیتلر را آماده می سازد؛ کله موسولینی و توجو به عنوان مارهای شانه های ضحاک هستند. در تصویر سمت راست ضحاک هیتلر سر مردمان بیگناه را قطع می کند. 

کارت پستال های نمایش داده شده در نمایشگاه از افسانه های مظالم ضحاک در تلاش برای ارائه تبلیغات ضد آلمانی استفاده شده است که بیشتر به حساسیت های فرهنگی ایرانی مربوط می شود. محقق ایرانی مجتبی مینوی (1903-1976) در خدمت سرویس بی بی سی فارسی در جنگ جهانی دوم بود و در روزنامه نگاری طرفدار متفقین می نوشت. هنگامی که از مشاوره او در مورد مبارزات تبلیغاتی موثر برای ایران خواسته شد، او برای ایجاد نگرش متفاوت در مردم ایران داستان ها و تصاویری از شاهنامه را پیشنهاد کرد ، توصیه مجتبی مینوی بکار گرفته شد و تصاویر در سال 1942 توسط کیمون ایوان مارنگو  (1904-1988) Kimon Evan Marengo ایجاد شد، که توسط Sobriquet Kem منتشر و در ایران ارائه گردید ، این شرکت تولید کننده پرکار کارتون تبلیغاتی برای بریتانیا در طول جنگ جهانی بود.

ضحاک ستمکار که در کارت پستال ها هیتلر را به نمایش می گذارد، حاکمیت ظالمانه و وحشیانه را به تصویر می کشد که حکومت روشنگر جمشید را به پایان می رساند. یک درک از داستان ماردوشی این است که ضحاک نمادی از مهاجمان به ایران است که به تمدن ایرانی پایان دادند. پس از اینکه ضحاک به طور کامل توانایی خود را برای توحش نشان داد، اهریمن با بوسه ای بر شانه های ضحاک سبب رشد مارها از شانه هایش میشود که نیاز به تغذیه روزانه مغز انسان دارد و قربانیان آن از میان جوانان ایران انتخاب شده اند. پس از سالها حکومت در ترس، ضحاک خوابی از سقوط خود را که در آن سه جنگجو بر روی اسب سوار می شوند، می بیند. یکی از آنها فریدون است که از چهره اش (نور پادشاهی و عدالت) بیرون می آید. پس از این خواب، یک آهنگر، به نام کاوه، به دادگاه ضحاک می رود و درخواست رهایی تنها پسرش را می دهد، پسر او یکی از جوانانی است که باید به مارها شانه های ضحاک تحویل داده شود. در مقابل دادگاه خود، ضحاک با رحم و شفقت پسر کاوه را آزاد می کند ، اما بعد به کاوه می گوید که باید یک سند تائیدیه رحمتش را امضا کند. کاوه از سر اشتباه عدالت مستبد را تایید می کند و وقتی متوجه این سند می شود. پس از آن، پوشش آهنگری خود را بر روی یک قاب قرار می دهد، شورش های مردمی را آغاز می کند و در جستجوی فریدون ، پادشاه آینده است که می تواند ایران را از بی عدالتی و خشونت ضحاک خلاص کند. در پایان این قسمت، فریدون، ضحاک را ربوده ، اما به جای کشتن او، وی را در کوه دماوند به زنجیر می کشد تا توسط مارها در شانه هایش تا پایان تاریخ شکنجه شود.

 شاهنامه  و پروپاگاندای جنگ جهانی

سمت چپ: خواب ضحاک- هیتلر، که در آن سه جنگجو باعث مرگ او می شوند، به شکل چرچیل، استالین و روزولت نمایش داده می شود. سمت راست: کاوه، نماد آزادی برای مردم ایران، پیش ضحاک -هیتلر و برافراشتن پرچم انقلاب با پیش بند اهنگری
شاهنامه و پروپاگاندای جنگ جهانی

سمت چپ: ورود جنگجویان وعده داده شده، چرچیل راه خود را با سیگار کشیدن طی می کند، به دنبالش استالین با پیپ خود و روزولت با سیگار نشان داده می شوند. البته این سه نفر به وسیله نماد آزادی ملی ایران توسط کاوه با پرچم خود رهبری می شود که نشان می دهد پیروزی متفقین یک پیروزی برای مردم ایران و نه اشغال است. تصویر سمت راست: ضحاک-هیتلر توسط مردم آزاد ایران در دماوند به بند کشیده می شود، در این حال که مارهای موسولینی و توجو بر روی شانه هایش ظاهر می شود و به عنوان سه گانه رهبران متحدین به تصویر در می آید.

 

Nur Sobers-Khan، مطالعات آسیایی و آفریقا

ترجمه توفیق وحیدی آذر

 

ارتباط با تبریز امروز

اخبار ، گزارشات ، عکسها و فیلم های خود را برای ما ارسال دارید . برای ارسال میتوانید از طریق آدرس تلگرامی یا ایمیل استفاده کنید.

info@tabriz-emrooz.ir

اشتراک در خبرنامه

برای اطلاع از آخرین خبرهای تبریز امروز در کانال تلگرام ما عضو شوید.

کانل تلگرام تبریز امروز

فرم تماس با تبریز امروز

کلیه حقوق این سایت متعلق به پایگاه خبری تبریز امروز بوده و استفاده از مطالب آن با ذکر منبع بلامانع است.
طراحی وتولید توسططراح وب سایت