خبر های ویژه

عراق: برقراری خط مسافری دریایی خرمشهر به بصره اولویت وزارت حمل‌ونقل است

10 اردیبهشت 1403

اعلام آمادگی مشروط حماس برای کنار گذاشتن سلاح

6 اردیبهشت 1403

جمعیت مصر طی 70 روز 250 هزار نفر افزایش یافت

4 اردیبهشت 1403

عبور پهباد و موشک های ایرانی از بالای مسجد الاقصی

1 اردیبهشت 1403

دبی پس از باران های شدید که شهر صحرایی پر زرق و برق را باتلاق کرد، پاکسازی می شود

30 فروردین 1403

تنها راه تأمين ثبات در منطقه

26 فروردین 1403

دیپلمات ارشد آمریکایی به اسرائیل درباره انزوای جهانی در صورت حمله به رفح هشدار داد

5 فروردین 1403

آیا چشم داماد ترامپ به دنبال املاک ساحلی نوار غزه است؟

1 فروردین 1403

حماس پیشنهاد آتش بس مبنی بر تبادل گروگان ها و اسیران را ارائه می کند

25 اسفند 1402

جنگ در غزه ادامه خواهد داشت

25 اسفند 1402

از سیاست تا کارگری و مزدوری؛ چرا هند از اسراییل حمایت می‌کند؟

14 اسفند 1402

کاخ عنکبوت ، کاخ صدام

14 اسفند 1402

محمد شتیه نخست وزیر فلسطین در جلسه کابینه با اشاره به واقعیت جدید جنگ غزه استعفا داد

7 اسفند 1402

مبارزه روزانه خانواده من برای یافتن غذا در غزه

5 اسفند 1402

حمله رفح: اسرائیل چگونه قصد دارد به حماس ضربه بزند و جنگ را کمتر کند

1 اسفند 1402

حمله به رفح در غزه

22 بهمن 1402

11 بهمن 1402

خطرات حمله به حوثی ها در یمن

نیویورکر - برگردان به فارسی توفیق وحیدی آذر

آنها به عنوان یک گروه خانوادگی مبارزه خود را شروع کردند، اما به جنبشی با ده ها هزار مبارز و به یک نیروی ژئوپلیتیکی قدرتمند تبدیل شدند.

تبریز امروز:

نوشته نیکلاس نیارکوس

31 ژانویه 2024

مقاله نیویورکر یک نگاه از زاویه دیگر به حوثی هاست و در کنار آن در مورد ایران نیز به بحث اندکی می پردازد ! نویستذه به تجربه عربستان سعودی و حوثی ها اشاره دارد !برای داشتن تحلیل غرب در مورد منطقه خاورمیانه و بحران فلسطین کل مقاله ارائه می گردد! غربی ها علاقه به اتصال دادن هرگونه مقاومت به ایران هستند، اما خاطره درگیری جمال عبدالناصر با حوثی ها و خوی و توانمندی جنگجویی آنها و عدم اطاعت از دیگران آنان را به یک نیروی ژئوپلتیک قوی تبدیل کرده است!  که اتصال آنان به ایران را سخت می نماید.  " تبریز امروز"

عکس پرچم یمن و فردی با سلاح از پشت.

یکی از اعضای مسلح شبه نظامیان حوثی مورد حمایت ایران در تظاهرات روز دوشنبه در صنعا، یمن شرکت می کند

اواخر روز دوشنبه هفته گذشته، ایالات متحده و بریتانیا حملاتی را به یمن، بمباران مکان‌های ذخیره تجهیزات نظامی، پرتاب‌کننده‌های موشک و تأسیسات راداری در شمال این کشور انجام دادند که بیشتر آن توسط یک شبه نظامی سیاسی و مذهبی  معروف به حوثی ها اداره می‌شود. ریشی سوناک، نخست وزیر بریتانیا، به مجلس عوام گفت: ایالات متحده پیش از این بیش از نیم دوجین بار به یمن حمله کرده بود و این دومین بار بود که با بریتانیا  مطابق با قوانین بین المللی، در دفاع از خود و در پاسخ به یک تهدید مداوم.» در ماه اکتبر این کار را انجام می داد.، حوثی‌ها، ظاهراً در واکنش به حملات اسرائیل به غزه، پس از کشتار و حمله هفتم اکتبر، شروع به پرتاب موشک‌های بالستیک و پهپادهای انتحاری به سمت اسرائیل کردند که همگی اهداف خود را از دست دادند یا سرنگون شدند. (یکی از آنها که گفته می شود یک موشک بالستیک قادر پنجاه فوتی است، توسط یک سیستم دفاع موشکی جدید اسرائیل منهدم شد که طبق گزارش ها اولین نمونه نبرد در فضا بود).

در ماه نوامبر، حوثی‌ها کشتی‌های متعلق به اسرائیل را در دریای سرخ هدف قرار دادند. کماندوهای تحت رهبری حوثی ها سوار بر یک ناو حامل خودرو که قادر به حمل پنج هزار خودرو بود، گلکسی لیدر (کشتی با پرچم باهاما است، اما حداقل بخشی از آن متعلق به یکی از شرکت های تابعه یک شرکت کشتیرانی میلیاردر اسرائیلی است) را ربودند. در دسامبر یک گروه ضربت چند ملیتی به نام عملیات شکوفایی نگهبان برای مبارزه با این حملات راه اندازی شد. با اوج‌گیری جنگ در غزه، حوثی‌ها هدف‌گیری خود را گسترش داده‌اند و به یک کشتی جنگی فرانسوی، یک کشتی فله‌بر یونانی، یک تانکر نفت و مواد شیمیایی با پرچم نروژ، و در 15 ژانویه به یک کشتی باربری ایالات متحده حمله کردند. ایالات متحده و بریتانیا حوثی ها را با دزدان دریایی سومالیایی مقایسه کرده اند که هر دو دولت در دو دهه گذشته درگیر جنگ با آنها بوده اند. نرخ جهانی حمل و نقل افزایش یافته است و اقتصاددانان نگران هستند که تورم ممکن است با کشیده شدن زنجیره های تامین بازگردد. به گفته فلکسپورت، یک پلت فرم لجستیک جهانی، حدود یک چهارم ظرفیت حمل و نقل در سراسر جهان تحت تاثیر قرار گرفته است و غول کشتیرانی دانمارکی مرسک گفته است که مسیر کشتی های خود را در اطراف دماغه امید آغاز کرده است. با این حال، به نظر می رسد که حملات هوایی به حوثی ها مخالفت با سیاست خارجی ایالات متحده در سراسر خاورمیانه و یمن را برانگیخته است، جایی که بسیاری بمباران غزه را با خشم تماشا کرده اند و از اقدامات حوثی ها حمایت می کنند که گفته اند . حمله به کشتی ها زمانی که اسرائیل حمله به غزه را متوقف می کند متوقف خواهند شد.

حسین البخیتی، تحلیلگر و مفسر سیاسی است که خود را یکی از اعضای جنبش حوثی می داند. برادرش محمد یکی از اعضای دفتر سیاسی این گروه است. در ساعات اولیه 12 ژانویه، حسین در خانه خود در نزدیکی صنعا، پایتخت یمن، خواب بود که یک انفجار مهیب او را از تخت تکان داد. حملات هوایی به یک تأسیسات نظامی در حدود 9 مایلی مرکز شهر حمله کرده بود. بلافاصله برای او مشخص شد که حوثی ها مورد حمله قرار گرفته اند. حملات غیرمنتظره نبودند. گرانت شاپس، وزیر دفاع بریتانیا، و آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده، هر دو در روزهای قبل در مورد آنها هشدار داده بودند. (درست ساعاتی قبل از شروع حملات، تایمز لندن گزارش داد که آنها در جلسه کابینه بریتانیا مورد بحث قرار گرفته اند؛ گزارش شده است که افشای این حملات باعث "ناامیدی" در واشنگتن شده است.)

بخیتی به من گفت: "من حتی برای یک لحظه احساس ترس نکردم، یا فکر نکردم، اوه، ما چه کرده ایم، این ممکن است خطری برای خانواده من باشد. آن را از دست بدهیم، حتی اگر همه ما بمیریم." (دختران چهار و شش ساله او در اتاق کناری خوابیده بودند.) همانطور که او دید، حوثی ها برای آنچه که به آن اعتقاد داشتند ایستادگی کردند. » از او پرسیدم که آیا او نگران است که رویارویی با ایالات متحده و بریتانیا در نهایت منجر به پایان جنبش حوثی ها شود؟ او به من گفت: «آنچه اینجا در یمن می گویند این است که در واقع این زمان است که ما با شیطان رو در رو می جنگیم.

در هر صورت، یمنی ها به حملات  برای تقریباً نه سال عادت کرده اند.، این کشور جنگ داخلی بین حوثی‌ها و ائتلاف  دولت شناخته شده بین‌المللی، جدایی‌طلبان جنوب و شبه‌نظامیان مذهبی و قبیله‌ای مختلف را تحمل کرده است. حوثی ها همچنین با ائتلافی که توسط عربستان سعودی رهبری می شد و امارات متحده عربی به شدت درگیر آن بودند، جنگیده اند. کشور تقسیم شده است

در امتداد مرزهایی که بسیار شبیه به مرزهایی است که قبل از اتحاد یمن شمالی و جنوبی در سال 1990 وجود داشت. حدود چهارصد هزار نفر در جنگ کشته شده اند و 3.2 میلیون نفر در حال حاضر در معرض خطر قحطی به سر می برند. با این حال، حوثی‌ها با معیارهای خود فوق‌العاده موفق بوده‌اند: آنها کنترل خود را بر کشور گسترش داده‌اند - آنها اکنون بر منطقه‌ای از غرب یمن به وسعت آرکانزاس حکومت می‌کنند - مناطقی را در صنعا تصرف کردند و دیدگاه محافظه‌کارانه خود را نسبت به اسلام بر آن تحمیل کردند. جمعیت محلی در مناطق تحت کنترل آنها. به گفته تحلیلگران، آنها تخصص ایرانی را به کار گرفته اند و در حال تولید سلاح های پیچیده خودشان هستند. پیروان آنها فکر می کنند منطقی است که اکنون با ابرقدرتی مانند ایالات متحده که حسین الحوثی، بنیانگذار این گروه، از آن به عنوان شیطان بزرگ یاد می کند، بجنگند.

جنبش حوثی نام خود را از خانواده بنیانگذار این گروه، الحوثی ها گرفته است. (این گروه خود را انصار الله می نامند، به معنای «حامیان خدا».) خانواده الحوثی، مسلمانان زیدی، زیرگروه شیعه یمن هستند و نسب خود را به حضرت محمد (ص) می رسانند. آنها معتقدند که مسلمانان باید توسط یکی از اولاد او اداره شوند. (یک امام زیدی تا زمان اعلام جمهوری در سال 1962 بر یمن شمالی به عنوان یک کشور مذهبی حکومت می کرد.) بیست میلیون نفر در سرزمین هایی زندگی می کنند که حوثی ها کنترل می کنند و زیدی ها اکثریت هستند، اگرچه جنوب و شرق یمن جمعیت زیادی را از اهل سنت در خود جای داده است. 

حوثی ها به عنوان یک گروه قبیله ای توصیف شده اند، اما، اگرچه آنها از شبکه های قبیله ای و ازدواج برای ایجاد اتحاد و تقویت قدرت خود استفاده کرده اند، اما شبه نظامیان یک گروه خانوادگی هستند که به ارتشی متشکل از ده ها هزار جنگجو و جنگجو تبدیل شده است. که خود را به عنوان یک نیروی ژئوپلیتیکی قدرتمند وارد صحنه کرد. در طول دهه 1980، برخی زیدیان از سوی عناصر سلفی که به سمت شمال حرکت کرده بودند، احساس خطر می کردند، اما حوثی ها هنوز یک گروه سازمان یافته نبودند که بتواند جلوی پیشروی آنها را بگیرد. در اوایل دهه نود، اعضای خانواده الحوثی شروع به سازماندهی اردوهای تابستانی برای جوانان مذهبی کردند تا با ایدئولوژی های بیرونی مبارزه کنند. آنها مطالعات قرآنی را با فعالیت های ورزشی و فرهنگی تلفیق کردند. حمایت حوثی‌ها از احیای زیدی‌ها، آنها را به درگیری با دولت یمن سوق داد که تلاش می‌کرد بین طیفی از حوزه‌های قبیله‌ای و مذهبی تعادل برقرار کند. رهبران جنبش به سودان و ایران سفر کردند و از نظر ایدئولوژیک با تهران و شبه‌نظامیان شیعه حزب‌الله لبنان که هر دو با بودجه، سلاح و اطلاعات از آنها حمایت می‌کنند، همسو شدند. الهیات زیدی تفاوت قابل توجهی با نوع اصلی تشیع در ایران و لبنان دارد، اما حوثی ها طی سالیان متمادی مذهب خود را به ایران نزدیک کرده و آداب و رسوم ایرانی را وارد کرده اند.

این گروه هرگز صرفاً در مورد آموزش دینی نبود. سیاست را با ایمان در هم آمیخت. در طول دهه 1990، حسین الحوثی، رهبر آن، برای مدت کوتاهی به عنوان نماینده یک حزب اسلامگرای زیدی در پارلمان خدمت کرد. از سال 2002، زمانی که الحوثی در مدرسه امام الهادی، در کوه‌های شمال یمن سخنرانی کرد، هواداران حوثی شعار می‌دادند: «خدا بزرگ است! مرگ بر آمريكا! مرگ بر اسرائیل! لعنت بر یهودیان! پیروزی برای اسلام!» (بخیئتی به من گفت که در مدرسه دخترانش، پرچم های اسرائیل و آمریکا بر روی زمین نقاشی شده است تا بچه ها روی آن پا بگذارند.) در سال 2004، حوثی ها در ارتفاعات شمالی یمن شورش کردند. اندکی بعد، الحوثی توسط نیروهای وفادار به رئیس جمهور وقت یمن کشته شد. (براساس افسانه حوثی ها، او پس از ریختن بنزین به داخل غاری که او و برخی از پیروانش در آن مخفی شده بودند، کشته شد و آن را شعله ور کردند.) اما این گروه توانست دوباره متحد شود و در پنج جنگ دیگر علیه دولت بجنگد. در دور آخر، قبل از بهار عربی در سال 2011، حوثی‌ها توسط عربستان سعودی بمباران شدند و ایالات متحده را به طراحی اصلی درگیری متهم کردند. عبدالقادر هلال الدباب، یک سیاستمدار یمنی که من درباره او برای این مجله نوشته ام، در سال 2009 به سفارت ایالات متحده گفت که مردم از پایگاه شمالی این گروه "به طور فزاینده ای درگیری را مذهبی می بینند و معتقدند که حوثی ها در میدان جنگ به پیروزی می رسند زیرا خدا در کنار آنهاست.» پس از اعتراض‌ها که رئیس‌جمهور دیرینه یمن را مجبور به کناره‌گیری کرد، در سال 2012، یک روند انتقال سیاسی که به شدت به دلیل نابرابری بودن مورد انتقاد قرار گرفت آغاز شد. حوثی ها با ادعای ایستادگی در برابر فساد و انتقال ناعادلانه، قلمروهای بیشتری را تصرف کردند و طرفدارانی به دست آوردند. آنها وظایف دولتی را بر عهده گرفته اند و اتحادهای سیاسی تشکیل داده اند و کشور اکنون دارای دولت های موازی است: یک دولت تحت کنترل حوثی ها در صنعا و یک دولت به رسمیت شناخته شده بین المللی در جنوب.

این روزها، عبدالمالک الحوثی، برادر حسین، سازمان را اداره می‌کند و حوثی‌ها بخشی از محور مقاومت هستند، شبه‌نظامیان همسو با ایران که تهران متهم شده است از آنها برای پیشبرد منافع خود استفاده می‌کند. بنا بر گزارش ها، یک کشتی ایرانی در دریای سرخ در حال ارائه اطلاعات جهت هدف گیری حوثی ها است

 اما این درگیری لزوماً نباید به عنوان یک جنگ نیابتی تلقی شود: به نظر می‌رسد حوثی‌ها قبلاً برخلاف توصیه‌های ایران عمل کرده‌اند - به عنوان مثال، زمانی که کنترل صنعا را در سال 2014 به دست گرفتند - و برنامه‌های خود را دارند. فریاء المسلمی، پژوهشگر یمنی در چتم هاوس در لندن، درباره این حملات به من گفت: «چه ایرانی‌ها از آنها بخواهند یا نه، حوثی‌ها همچنان این کار را انجام می‌دهند. حوثی‌ها دیگر نیازی ندارند که ایرانی‌ها دستشان را بگیرند.»

حمایت کنونی حوثی‌ها از فلسطین، افسانه‌های آنها را به‌عنوان یک جنبش مستضعف مطرح می سازد، که به گفته مسلمی در واقع، در استراتژی تبلیغاتی این گروه قرار می‌گیرد.  شبه‌نظامیان از طریق ترکیبی از عوامل، از جمله شورای انسجام قبیله‌ای که پایبندی به اصول گروه‌ها، جلسات تلقین، و دستگیری و شکنجه مدافعان حقوق بشر و روزنامه‌نگاران را به اجرا در می‌آورد، اعمال می‌کنند، که برخی از آنها تهدید شده‌اند. اجرا. آنها - مانند بسیاری از طرف‌های دیگر در جنگ یمن - به نقض قوانین جنگ متهم شده‌اند، برای مثال در جریان محاصره تعز، که در آن گزارش اخیر دیده‌بان حقوق بشر توضیح داد که چگونه آنها «آب را به سلاح» بر علیه آن تبدیل کرده‌اند. غیرنظامیان شهر مسلمی گفت: حکومت حوثی ها «ترکیبی از کره شمالی، ایران، طالبان و با قانون اساسی «1984» جورج اورول است. به جز اینکه بر خلاف ایرانی‌ها یا کره‌شمالی‌ها، آنها هیچ مسئولیت دولتی را انجام نمی‌دهند، زیرا به رسمیت شناختن بین‌المللی که آن هم تعهدات و هنجارها و قوانین بین‌المللی است، ندارند. آنها هیچ کتاب مرجعی برای هیچ چیز ندارند.»

ایالات متحده همیشه در اطراف درگیری در یمن عمل کرده است. موشک های حوثی در سال 2016 یک ناوشکن نیروی دریایی آمریکا را در دریای سرخ هدف قرار دادند و پنتاگون با حمله به سه تأسیسات راداری پاسخ داد. ایالات متحده در طول جنگ کنونی به عربستان تسلیحات فروخت و پشتیبانی لجستیکی ارائه کرد. در سال 2019، کنگره قطعنامه اختیارات جنگی را تصویب کرد که به دخالت ایالات متحده پایان داد، اما رئیس جمهور دونالد ترامپ آن را وتو کرد. (یکی از حامیان آن لایحه در مجلس، نماینده رو خانا، در نشریه  The Nation استدلال کرد که رئیس جمهور بایدن باید قبل از حملات اخیر با کنگره مشورت می کرد.)

گرگوری دی. جانسن، معاون مدیر مؤسسه درگیری های آینده در آکادمی نیروی هوایی ایالات متحده، به من گفت: «در تحلیل من، حوثی ها اساساً ایالات متحده را طعمه می گرفتند تا وارد یک رویارویی نظامی شود. (جانسن که از سال 2016 تا 2018 در یکی از هیئت کارشناسان سازمان ملل متحد برای یمن نیز خدمت کرده است، تأکید کرد که نظرات خود را ارائه می دهد، نه اینکه از طرف آکادمی نیروی هوایی صحبت می کند.) او پنج گزینه را بیان کرد که تاکتیک دانان آمریکایی در مقابل خود داشت. اولین مورد، بدون انجام هیچ کاری، ممکن است باعث حملات بیشتر حوثی ها شود. دومی، اجرای حملات محدود، احتمالاً برای «بازدارندگی و تحقیر» حوثی‌ها مفید نخواهد بود. سوم، "یک پاسخ نظامی نامتناسب" ممکن است خطر یک جنگ بزرگتر را به همراه داشته باشد. چهارم  روش حمایت از مبارزان ضد حوثی است. جانسن گفت، اما آنها "نوعی یک فرانکشتاین هستند، یک ائتلاف بسیار غلیظ،" با سوابق وحشتناک حقوق بشری خودشان. و گزینه پنجم، ضربه زدن یا فشار به ایران، که از حوثی‌ها حمایت مالی، لفاظی و کمک‌های نظامی می‌کند، خطر یک جنگ منطقه‌ای گسترده‌تر را به دنبال دارد. جانسن گفت: «هیچ یک از این پنج گزینه واقعاً آنقدر خوشایند نیستند. من فکر می‌کنم از میان این فهرست گزینه‌های بد، دولت بایدن چیزی را که امیدوار بود کمترین بدی را داشت، انتخاب کرد.»

به نظر می رسد در حال حاضر هیچ کس در تشکیلات ایالات متحده از استفاده از نیروهای زمینی علیه حوثی ها حمایت نمی کند. مناطق کوهستانی ناهموار یمن و حمایت از حوثی ها در بسیاری از مناطق، چنین مأموریتی را دشوار می کند. در دهه 1960، مصر پس از حمایت از کودتای افسران نظامی که امامت این کشور را سرنگون کرد و جمهوری را برپا کرد، درگیر جنگ در یمن شمالی شد. (رئیس جمهور مصر، جمال عبدالناصر، امیدوار بود دولتی را تحمیل کند که از فلسفه پان عربیسم او پیروی کند.) این درگیری ارتش مدرن قاهره را در مقابل قبایل مصمم، اجداد حوثی ها قرار داد که از نفوذ یک قدرت خارجی ناراضی بودند و می خواستند. بازگشت به امامت از قضا، آنها توسط عربستان سعودی حمایت می شدند. با وجود استقرار سلاح های قدرتمند، از جمله گاز سمی، مصری ها متحمل تلفات وحشتناکی شدند و در سال 1967 عقب نشینی کردند. این درگیری به ویتنام مصر معروف شد.

علاوه بر این، به نظر نمی رسد که حملات اخیر ایالات متحده و بریتانیا تأثیر زیادی در کاهش توانایی های نظامی حوثی ها داشته باشد. در 12 ژانویه، پس از موج اول، حوثی ها در بیانیه ای گفتند که به توانایی های تهاجمی آنها به سختی آسیب وارد شده است ولی آنها به حملات خود ادامه دادند. همانطور که عبدالملک الحوثی، رهبر کنونی حوثی‌ها گفته است: «هر چه مردم ما بیشتر بجنگند، قوی‌تر می‌شوند و هر چه دشمنان بیشتر به آنها حمله کنند، توانایی‌های نظامی خود را برای مقابله با آنها بیشتر می‌کنند».

با این حال، به نظر می رسد که این حملات باعث حمایت از حوثی ها شده است.  حوثی ها تنها کسانی هستند که در مقابل جنگ اسرائیل در غزه ایستادگی می‌کنند – افرادی که من در سراسر یمن ملاقات کرده‌ام، حتی در بخش‌هایی از کشور که سال‌ها به آن‌ها حمله کرده‌اند، تکرار شد. مسلمی، همکار چتم هاوس، به من گفت که حمایت از اقدامات آنها بالاست. او گفت: «آنها تلاش می کنند از این برای تغییر نام تجاری و ایجاد مجدد مشروعیت، نه فقط در داخل، بلکه در سطح منطقه و بین المللی استفاده کنند». اساساً همه اکنون همه هولناک بودن حوثی ها را فراموش کرده اند و در مورد آنها خیال پردازی می کنند.

از سال 2022، پیشرفت هایی در جهت امضای توافقنامه صلح بین طرف های جنگ یمن حاصل شده است. در سپتامبر 2023، مذاکره کننده ارشد حوثی ها، محمد عبدالسلام، به ریاض سفر کرد که اولین سفر رسمی حوثی ها به پایتخت عربستان از زمان آغاز حملات عربستان سعودی به یمن بود. موارد اختلافی وجود داشت، اما مسلمی به من گفت که در حال آماده سازی برای توافق صلح است. او گفت: «آنها در آستانه برگزاری مراسم بودند و عربستان سعودی می‌گفت که این کار انجام شد، و خالاص - و انجام شد». اما این کار تا 7 اکتبر قطع شد.» اواخر سال گذشته، دیپلمات‌های آمریکایی هشدار دادند که حملات کشتیرانی این روند را مختل می‌کند.

در حال حاضر، جنگ ادامه دارد، حوثی‌ها به حمله به کشتی‌ها ادامه می‌دهند و ایالات متحده و بریتانیا به حمله به یمن ادامه می‌دهند. به نظر می رسد آتش بس پایدار در غزه دور از دسترس باشد. در این شرایط بعید به نظر می رسد که حوثی ها، گروهی که از سال 2004 تا کنون با اندکی مهلت می جنگند، بتوانند صلح برقرار کنند، یا حتی اگر بخواهند. ♦

ارتباط با تبریز امروز

اخبار ، گزارشات ، عکسها و فیلم های خود را برای ما ارسال دارید . برای ارسال میتوانید از طریق آدرس تلگرامی یا ایمیل استفاده کنید.

info@tabriz-emrooz.ir

اشتراک در خبرنامه

برای اطلاع از آخرین خبرهای تبریز امروز در کانال تلگرام ما عضو شوید.

کانل تلگرام تبریز امروز

فرم تماس با تبریز امروز

کلیه حقوق این سایت متعلق به پایگاه خبری تبریز امروز بوده و استفاده از مطالب آن با ذکر منبع بلامانع است.
طراحی وتولید توسططراح وب سایت