17 شهریور 1402

شهر دارا ، شهری سال های دور ترکیه

دارا را به داریوش نسبت می دهند ، اما در دوره ساسانیان تاریخ را با خود همراه داشته است

شهر باستانی دارا در دوران ساسانی و در زمان امپراتور بیزانس آناستاسیوس اول، در آغاز قرن ششم، در منطقه شمالی بین النهرین، در مرز ایران، به یک شهر قلعه مهم تبدیل شد. رومیان شرقی مقبره های صخره ای، آب انبارهای بسیار، کلیساها را پشت سر گذاشتند. امروزه ویرانه‌های دارا باستانی در روستای اوغوز استان ماردین در جنوب شرقی آناتولی و تقریباً در مرز سوریه قرار دارد.

تبریز امروز:

 

 

دارا یا داراس یک شهر قلعه مهم روم شرقی در شمال بین النهرین در مرز با امپراتوری ساسانی بود. به دلیل اهمیت استراتژیک بسیار، در درگیری‌های روم و ایران (در سال‌های 530، 540، 544، 573 و 604) نقش برجسته‌ای داشت.امروزه دارا در  روستای اوغوز استان ماردین جایگاه خود را دارد.

تاریخ

شهر باستانی دارا در دوران ساسانی و در زمان امپراتور بیزانس آناستاسیوس اول، در آغاز قرن ششم، در منطقه شمالی بین النهرین، در مرز ایران، به یک شهر قلعه مهم تبدیل شد. رومیان شرقی مقبره های صخره ای، آب انبارهای بسیار، کلیساها را پشت سر گذاشتند. امروزه ویرانه‌های دارا باستانی در روستای اوغوز استان ماردین در جنوب شرقی آناتولی و تقریباً در مرز سوریه قرار دارد.

در اکتبر 2022 با کیفیت 4K Ultra HD با Sony AX700 و Osmo Pocket 2 ضبط شد.

موسیقی:
State Azure - Stellar Descent - 6 - A Function of Time
https://stateazure.bandcamp.com/album...
Attribution 3.0 مجوز منتقل نشده (CC BY 3.0)، https://creativecommons.org/licenses/...


بنیاد توسط آناستازیوس
در طول جنگ آناستازیان در 502–506، ارتش روم در برابر ایرانیان ساسانی عملکرد ضعیفی داشت. بر اساس تواریخ سریانی زکریا از میتیلین، سرداران رومی مشکلات خود را به دلیل نبود پایگاه قوی در این منطقه، در مقابل ایرانیان که شهر بزرگ نیسیبیس را در اختیار داشتند (که تا زمان واگذاری آن در سال 363 در خدمت بود، می‌دانستند. همین هدف برای رومیان).[2]

بنابراین، در سال 505، در حالی که پادشاه ایران کاواد اول در شرق منحرف شده بود، امپراتور آناستاسیوس اول تصمیم گرفت تا روستای دارا را که تنها 18 کیلومتری غرب از نیسیبیس و فقط 5 کیلومتر از مرز واقعی با ایران فاصله دارد، بازسازی کند تا "پناهگاه" باشد. برای لشکری که در آن استراحت کنند، و برای تهیه سلاح، و برای محافظت از کشور اعراب از تاخت و تاز پارسیان و ساراسین ها».[2] ماسون ها و کارگران از سراسر بین النهرین جمع شده بودند و با عجله زیادی کار می کردند. شهر جدید بر روی سه تپه ساخته شد که بر بلندترین آنها ارگ قرار داشت و دارای انبارهای بزرگ، حمام عمومی و آب انبارها بود.[2] این شهر نام آناستازیوپلیس (به یونانی: Ἀναστασιούπολις) را گرفت و مقر دوکس رومی بین النهرین شد.

بازسازی توسط ژوستینیان

بقایای آب انبارها
به گفته پروکوپیوس، ساخت و ساز عجولانه دیوارهای اولیه منجر به بی کیفیتی شد و شرایط جوی شدید منطقه این مشکل را تشدید کرد و برخی از بخش ها را خراب کرد. بنابراین، امپراتور بیزانس، ژوستینیان اول، مجبور شد تعمیرات گسترده ای در شهر انجام دهد، و پس از آن نام آن را به یوستینیانا نووا تغییر داد.[3] دیوارها بازسازی شدند و دیوار داخلی توسط یک طبقه جدید برافراشته شد و ارتفاع آن دو برابر شد و به حدود 20 متر (66 فوت) رسید. برج ها مستحکم شدند و تا سه طبقه (حدود 35 متر) بلند شدند و خندقی کنده شد و پر از آب شد.[4]

مهندسان ژوستینیان همچنین با حفر یک کانال، رودخانه نزدیک کوردس را به سمت شهر منحرف کردند. رودخانه در حال حاضر از میان شهر می گذشت و تامین آب کافی را تضمین می کرد. در همان زمان، پادگان با انحراف جریان خود به یک کانال زیرزمینی که از 65 کیلومتری (40 مایلی) به سمت شمال خارج می شد، توانست آب را به دشمن محاصره کننده منع کند، واقعیتی که در چندین نوبت شهر را نجات داد. 5] برای جلوگیری از خطر سیل، که قبلاً بخش‌های بزرگی از شهر را ویران کرده بود، یک سد قوسی استادانه برای مهار آن ساخته شد،[6] که یکی از اولین سدهای شناخته شده در نوع خود بود.[7] علاوه بر این، پادگان هایی برای پادگان ساخته شد و دو کلیسای جدید به نام «کلیسای بزرگ» و یکی به سنت بارتولمیوس ساخته شد.[8]

تاریخ بعد
این شهر بعداً توسط خسرو اول در 573-574 محاصره و تصرف شد، اما خسرو دوم پس از عهدنامه روم و ایران در سال 591 به رومیان بازگردانده شد. پس از 9 بار در 604-05 دوباره توسط خسرو دوم تصرف شد. یک ماه محاصره، دوباره برای امپراتوری روم توسط هراکلیوس بهبود یافت. سرانجام در سال 639 توسط مسلمانان عرب تسخیر شد، سپس این شهر اهمیت نظامی خود را از دست داد، رو به زوال گذاشت و در نهایت متروک شد.

تاریخ مدرن
دارا در زمان نسل کشی ارامنه محل قتل عام شد. بر اساس برخی گزارش ها، در بهار و تابستان 1915، آب انبارها از اجساد ارامنه سلاخی شده از دیاربکر، ماردین و ارزروم پر شده است.[9

ارتباط با تبریز امروز

اخبار ، گزارشات ، عکسها و فیلم های خود را برای ما ارسال دارید . برای ارسال میتوانید از طریق آدرس تلگرامی یا ایمیل استفاده کنید.

info@tabriz-emrooz.ir

اشتراک در خبرنامه

برای اطلاع از آخرین خبرهای تبریز امروز در کانال تلگرام ما عضو شوید.

کانل تلگرام تبریز امروز

فرم تماس با تبریز امروز

کلیه حقوق این سایت متعلق به پایگاه خبری تبریز امروز بوده و استفاده از مطالب آن با ذکر منبع بلامانع است.
طراحی وتولید توسططراح وب سایت