28 آذر 1400

تاسیسات جدید پرتاب بایکنور به نام نظربایف نامگذاری می شود

قزاقستان

یک مقام بلندپایه گفت، تاسیسات پرتاب موشکی که قرار است در سال آینده در جنوب قزاقستان آغاز شود، قرار است به نام نورسلطان نظربایف، رئیس جمهور سابق این کشور نامگذاری شود. نظربایف استارت، که به طور مشترک با روسیه در فضاپیمای بایکونور ساخته می‌شود، نسل جدیدی از کشتی‌های طراحی شده را در خود جای می‌دهد که در مقایسه با نمونه‌هایی که در حال حاضر استفاده می‌شوند، اثرات زیست‌محیطی کمتری داشته باشند.

تبریز امروز:

Heavy cargo is currently sent to space on Proton rockets. (Photo: Russian Emergency Services Ministry)

در حال حاضر محموله های سنگین با موشک های پروتون به فضا فرستاده می شود. (عکس: وزارت خدمات اضطراری روسیه)


یک مقام بلندپایه گفت، تاسیسات پرتاب موشکی که قرار است در سال آینده در جنوب قزاقستان آغاز شود، قرار است به نام نورسلطان نظربایف، رئیس جمهور سابق این کشور نامگذاری شود.

نظربایف استارت، که به طور مشترک با روسیه در فضاپیمای بایکونور ساخته می‌شود، نسل جدیدی از کشتی‌های طراحی شده را در خود جای می‌دهد که در مقایسه با نمونه‌هایی که در حال حاضر استفاده می‌شوند، اثرات زیست‌محیطی کمتری داشته باشند.

بغدات موسین، وزیر توسعه دیجیتال، نوآوری و هوافضا، وزیر صنعت هوافضا، در 14 دسامبر گفت که تصمیم قطعی در مورد اینکه آیا تاسیسات نام نظربایف را حفظ خواهد کرد یا نه، پس از تکمیل کار ساخت و ساز اولیه گرفته خواهد شد.

به نظر می رسد ایده اعطای نام رهبر سابق قزاقستان به سکوی پرتاب با رئیس جمهور روسیه ولادیمیر پوتین در سال 2019 اتخاذ شده است.

هدف از پلت فرم جدید پرتاب خودروهای سایوز-5 است که با سوخت نفتیل نسبتاً تمیز کار می کنند، به جای هپتیل سمی مورد نیاز موشک سنگین پروتون که در حال حاضر برای حمل محموله های سنگین به فضا استفاده می شود.

نشت سوخت موشک هپتیل بر فراز سرزمین قزاقستان در گذشته باعث نارضایتی شدید از عملیات در بایکونور شده است که تا سال 2050 در اجاره روسیه است.

ساخت مجتمع جدید از زمان توافق اولیه در مورد پروژه بین قزاقستان و روسیه در سال 2004 به تعویق افتاده است. برآورد هزینه ها حدود 7 برابر شده و به 2 میلیارد دلار رسیده است زیرا توسعه دهندگان مشترک در مورد اینکه چه وسیله پرتابی قرار است در تاسیسات استفاده شود به توافق نرسیدند. 

نورسلطان و مسکو تنها در اکتبر 2020 توانستند تمام اختلافات خود را حل کنند و در این مرحله توافقنامه قطعی را امضا کردند.

قزاقستان متعهد شده است 91 میلیارد تنگه (208 میلیون دلار) را برای تعمیرات اساسی مجتمع پرتابی که قرار است نظربایف استارت در آن ساخته شود، هزینه کند، در حالی که روسیه در حال توسعه و ساخت سایوز-5 با هزینه تخمینی 916 میلیون دلار است. موسین در نوامبر به قانونگذاران گفت که روسیه متعهد شده است که حداقل دو بار در سال در طول یک دهه،  درآمد قابل پیش بینی برای قزاقستان را تضمین کند.

تفکر مقامات قزاقستانی این است که این پروژه نه تنها یک سرمایه‌گذار خواهد بود، بلکه قزاقستان به مرور زمان از یک اجاره‌دهنده صرف زیرساخت‌های پرتاب فضایی به یک اپراتور تمام عیار مجهز به مهارت‌های ارائه مستقل خدمات پرتاب به فضا سایر مشتریان پرداخت کننده تبدیل خواهد شد. 

ساخت آن چیزی که در حال حاضر به عنوان استارت نظربایف شناخته می شود، قرار است در ماه مارس آغاز شود و چند ماه قبل از شروع آزمایش های پروازی در دسامبر 2023 تکمیل شود.

روسیه به ویژه مشتاق است که این ضرب الاجل ها را از دست ندهد.

دیمیتری روگوزین، رئیس آژانس فضایی روس کوسموس در نشست کمیسیون بین دولتی در نورسلطان در 13 دسامبر گفت: «برای ما بسیار مهم است که نور را در انتهای تونل ببینیم.

 

ارتباط با تبریز امروز

اخبار ، گزارشات ، عکسها و فیلم های خود را برای ما ارسال دارید . برای ارسال میتوانید از طریق آدرس تلگرامی یا ایمیل استفاده کنید.

info@tabriz-emrooz.ir

اشتراک در خبرنامه

برای اطلاع از آخرین خبرهای تبریز امروز در کانال تلگرام ما عضو شوید.

کانل تلگرام تبریز امروز

فرم تماس با تبریز امروز

کلیه حقوق این سایت متعلق به پایگاه خبری تبریز امروز بوده و استفاده از مطالب آن با ذکر منبع بلامانع است.
طراحی وتولید توسططراح وب سایت