خبر های ویژه

به نظر می‌رسد که ارمنستان و آذربایجان در آستانه یک صلح گرم قرار دارند،

12 خرداد 1404

عشق یک‌طرفه دولت گرجستان به «دولت پنهان» ترامپ بی‌پاسخ مانده است

30 اردیبهشت 1404

گرجستان در سال‌های اخیر در برخی از بررسی‌های بین‌المللی مربوط به آزادی اقتصادی، رتبه‌های بالایی در منطقه اوراسیا کسب کرده است.

25 اسفند 1403

آذربایجان مسیری برای آشتی با روسیه ایجاد می‌کند

19 اسفند 1403

حضور رهبران اروپا و کانادا در کی‌یف برای اعلام همبستگی با اوکراین

6 اسفند 1403

پوتین با تاج الدین مفتی اعظم روسیه دیدار کرد

6 اسفند 1403

داده های تجاری نشان می دهد که گرجستان و قرقیزستان مظنون به تامین کنندگان خودرو برای روسیه هستند

14 بهمن 1403

پلیس بریتانیا رانندگان مست را با استفاده از دوربین‌هایی که با هوش مصنوعی کار می‌کنند، شناسایی می‌کند

29 آذر 1403

بازسازی کلیسای تاریخی نوتردام

17 آذر 1403

مبارزه با نیکوتین در مدرسه

11 آذر 1403

مخالفان همچنان در حال مبارزه با نتایج انتخابات هستند، زیرا حزب فعلی رویای گرجستان در حال پیشروی است

3 آذر 1403

تغییرات بزرگ دولتی در ارمنستان

3 آذر 1403

شورای واتیکان درها را کمی بیشتر به روی زنان کاتولیک باز می کند - اما آنها بیش از 100 سال است که در را می زنند.

21 مهر 1403

روسیه نقش اقتصادی رو به رشد ایالات متحده در آسیای مرکزی را دوست ندارد، اما به نظر می رسد توان متوقف کردن آن را ندارد

16 شهریور 1403

صادرات گاز آذربایجان افزایش می یابد، اما باکو همچنان برای دستیابی به هدف اتحادیه اروپا چالش برانگیز است

2 شهریور 1403

ورود سگ ممنوع

28 مرداد 1403

19 اسفند 1400

ارمنستان در انتظار هجوم تجارت و سرمایه روسیه

ایروان فعالانه روس ها را تشویق می کند که محل زندگی خود را جابجا کنند.

در حالی که آنها برای مدیریت دستورالعمل های تحریم های جدید تلاش می کنند، بسیاری از شرکت های فناوری اطلاعات روسیه به ارمنستان به عنوان یک خانه جدید بالقوه نگاه می کنند..............تهاجم روسیه به اوکراین و تحریم‌های بی‌سابقه غرب علیه روسیه، خطرات بی‌شماری را برای اقتصادهای منطقه ایجاد کرده است. اما در ارمنستان، بسیاری فرصت را می بینند. از آنجایی که کسب‌وکارهای روسی برای اجتناب از تحریم‌ها از کشور خود فرار می‌کنند، ارمنستان خود را به عنوان مقصدی جذاب برای آن‌ها - به‌ویژه کسانی که در صنعت فناوری اطلاعات هستند، قرار می‌دهد. دنیس، یک کارمند 36 ساله فناوری اطلاعات که از او خواست نام خانوادگی یا ماهیت دقیق کسب و کارش استفاده نشود، گفت که ارمنستان چندین مزیت برای مشاغل روسی فناوری اطلاعات دارد که به دنبال جابجایی سریع هستند.

تبریز امروز:

در حالی که روس ها برای مدیریت دستورالعمل های تحریم های جدید تلاش می کنند، بسیاری از شرکت های فناوری اطلاعات روسیه به ارمنستان به عنوان یک خانه جدید بالقوه نگاه می کنند.
Yerevan
ایروان فعالانه روس ها را تشویق می کند که محل زندگی خود را جابجا کنند. 
تهاجم روسیه به اوکراین و تحریم‌های بی‌سابقه غرب علیه روسیه، خطرات بی‌شماری را برای اقتصادهای منطقه ایجاد کرده است.

اما در ارمنستان، بسیاری فرصت را می بینند.

از آنجایی که کسب‌وکارهای روسی برای اجتناب از تحریم‌ها از کشور خود فرار می‌کنند، ارمنستان خود را به عنوان مقصدی جذاب برای آن‌ها - به‌ویژه کسانی که در صنعت فناوری اطلاعات هستند، قرار می‌دهد.

دنیس، یک کارمند 36 ساله فناوری اطلاعات که از او خواست نام خانوادگی یا ماهیت دقیق کسب و کارش استفاده نشود، گفت که ارمنستان چندین مزیت برای مشاغل روسی فناوری اطلاعات دارد که به دنبال جابجایی سریع هستند.

او به اوراسیانت گفت: «اول اینکه ارمنستان در فاصله کمی از روسیه واقع شده است، بسیاری در اینجا روسی را می‌فهمند و کاملاً خوب صحبت می‌کنند. ثانیاً، به دلیل عضویت ارمنستان در اتحادیه اقتصادی اوراسیا، روس ها نیازی به مجوز کار خاصی ندارند. زندگی در اینجا نیز در مقایسه با مسکو نسبتاً ارزان است.

دنیس در اوایل ماه مارس به همراه خانواده‌اش وارد ایروان شد و پس از مشخص شدن اینکه کار او که شامل معامله با مشتریان خارجی می‌شد، تحت رژیم تحریم‌های جدید غیرقابل دفاع بود، روسیه را ترک کرد. از جمله مهم ترین تحریم ها، محدودیت های بانکی است که تجارت خارج از کشور را به شدت دشوار می کند.

«فقط در چند روز، زندگی خانواده ما به شدت تغییر کرده است. هیچ‌وقت فکر نمی‌کردم برای زندگی در خارج از کشور بروم، اما شرایط مجبورم می‌کند چنین تصمیمی بگیرم.

دولت ارمنستان فعالانه این جابجایی ها را تشویق می کند.

وزارت اقتصاد یک راهنما برای مشاغل روسی که به دنبال نقل مکان به ارمنستان هستند منتشر کرد که همه چیز را از نحوه ثبت کسب و کار گرفته تا اجاره آپارتمان و آوردن حیوانات خانگی به آن سوی مرز را توضیح می دهد. همچنین یک گروه کاری برای پاسخگویی به سؤالات مشاغل علاقه مند به جابجایی راه اندازی کرده است.

گایان آنتونیان، دبیر مطبوعاتی این وزارتخانه به اوراسیا نت گفت: «ما آماده حمایت از این شرکت‌ها برای اسکان در ارمنستان هستیم. طبیعتاً افراد زیادی هستند که می خواهند در شرایط سخت کنونی به ارمنستان مهاجرت کنند و به همین دلیل این وزارتخانه سوالات متداول را منتشر کرد.

یک کانال تلگرامی مرتبط با وزارت اقتصاد ارمنستان اخیراً توصیه هایی را در مورد نحوه انتقال پول به ارمنستان با استفاده از ارز دیجیتال منتشر کرده است. روسیه اخیراً محدودیت‌های شدیدی را برای انتقال پول به خارج از کشور وضع کرده است.

در ارمنستان، دریافت و برداشت ارز دیجیتال بسیار راحت است، حتی پایانه هایی برای برداشت و دریافت وجه نقد نیز نصب شده است. همچنین می توانید هزینه مسکن را با ارز دیجیتال و حتی دفاتر اجاره کنید.

کسب و کارها به سرعت شروع به حرکت کردند. در اول مارس، زمانی که تهاجم هموز از یک هفته نگذشته بود، وهان کروبیان، وزیر اقتصاد گفت که «در واقع حدود 12 شرکت [از روسیه به ارمنستان] نقل مکان کرده‌اند و چندین شرکت در راه هستند». او گفت که بسیاری از کشورهای دیگر برای کسب اطلاعات در مورد جابجایی به این وزارتخانه مراجعه کرده بودند. او به خبرنگاران گفت: «در مجموع، شرکت‌های متعددی ده‌ها، شاید حتی صدها شرکت درخواست دادند  .

وی گفت: اکثر شرکت‌های علاقه‌مند در حوزه فناوری اطلاعات که در حال حاضر صنعت قابل توجهی در ارمنستان است، فعالیت می‌کردند. محدودیت های امروز آنها را از انجام کارشان از کشور خودشان باز می دارد.»

آمار دقیقی از ورود به ارمنستان در دسترس نیست. در روزهای اخیر، روزانه بیش از 30 پرواز از روسیه به فرودگاه زوارتنوتس ایروان وارد می شود که افزایش قابل توجهی را نشان می دهد. واهه هاکوبیان، رئیس کمیته امور اقتصادی مجلس در 7 مارس گفت که روزانه حدود 6000 روس و اوکراینی وارد این کشور می شوند.

سایت های رزرو اقامتگاه شاهد تجارت بی سابقه ای هستند. به گفته هایکاز فانیان، اقتصاددان، در اواسط ماه مارس، ایروان 80 درصد در booking.com رزرو شده است، رقمی که شهر حتی در اوج فصل توریستی هم نمی بیند. او به اوراسیا نت گفت: طبیعتا چنین تقاضایی در بازار مسکن و اجاره منجر به افزایش قیمت ها شده است.

یکی دیگر از کارآفرینان روسی، اوگنیا، در اوایل ماه مارس وارد ایروان شد تا امکان انتقال دائمی شرکت حقوقی کوچک خود در کراسنودار را بررسی کند.

اوگنیا به اوراسیانت گفت: «به دلیل تحریم‌ها، کسب‌وکار و مشتریان ما با این واقعیت مواجه می‌شوند که حداقل تا زمانی که وضعیت تحریم‌ها در روسیه مشخص شود، باید یا تعطیل شوند یا کسب‌وکار خود را برای ادامه فعالیت به کشور دیگری منتقل کنند.» او به دنبال فضای اداری بود، قوانین تجاری محلی را بررسی می کرد و وضعیت مسکن کارمندان را بررسی می کرد. او گفت: «به طور کلی، شرایط بد نیست و به زودی تصمیم نهایی را در مورد محل نقل مکان خواهیم گرفت.

در حالی که سهولت انجام تجارت باعث جذب بسیاری از شرکت های روسی به ارمنستان شده است، برخی از مشکلات نیز به طور خاص در بانکداری وجود داشته است.

از زمان ورود به ایروان، کارمندان شرکت Evgenia سعی در افتتاح حساب در بانک های ارمنستان داشته اند. وی گفت: درخواست های ما چندین روز بررسی می شود و اغلب رد می شود، مشخص نیست چرا بانک ها اینقدر محتاط هستند.

چندین منبع در بانکداری ارمنستان به شرط ناشناس ماندن به اوراسیانت گفتند که بانک های ارمنستان واقعاً محتاطانه با شهروندان روسی رفتار می کنند.

یکی از این منابع گفت: «ممکن است به تحریم ها مربوط باشد. یعنی بانک‌ها از تبدیل شدن به کانالی برای ورود یا خروج سرمایه‌های تحریمی می‌ترسند که آن‌ها را هم تحریم کند.»

برخی از حامیان تجارت گفتند که دولت به اندازه کافی برای جذب تجارت روسیه انجام نمی دهد.

نیری سرکیسیان، رئیس اتاق حسابرسان ارمنستان، به اوراسیا نت گفت: «تاکنون ما فقط شاهد روابط عمومی هستیم، نه تلاش های سیستماتیک. وی همچنین هشدار داد که شرکت های روسی اکنون در حال آزمایش شرایط در کشورهای مختلف از جمله گرجستان و آذربایجان همسایه هستند.

او گفت: «نباید انتظارات زیادی داشته باشیم. اینکه کارآفرینان روسی چه تصمیمی خواهند گرفت به عوامل زیادی بستگی دارد، در درجه اول به شرایطی که این کشورها ارائه می دهند، طول جنگ و مدت زمان تحریم ها.

 

آرشالویس مگدسیان روزنامه نگار مقیم ایروان است.

منبع اوراسیانت 

ارتباط با تبریز امروز

اخبار ، گزارشات ، عکسها و فیلم های خود را برای ما ارسال دارید . برای ارسال میتوانید از طریق آدرس تلگرامی یا ایمیل استفاده کنید.

info@tabriz-emrooz.ir

اشتراک در خبرنامه

برای اطلاع از آخرین خبرهای تبریز امروز در کانال تلگرام ما عضو شوید.

کانل تلگرام تبریز امروز

فرم تماس با تبریز امروز

کلیه حقوق این سایت متعلق به پایگاه خبری تبریز امروز بوده و استفاده از مطالب آن با ذکر منبع بلامانع است.
طراحی وتولید توسططراح وب سایت