خبر های ویژه

روسیه مرگ وزیر حمل و نقل خود را تأیید کرد، 

16 تیر 1404

منازعه ایران و اسرائیل، موقعیت دشوار ژئوپلیتیکی ارمنستان را برجسته می‌کند

4 تیر 1404

منازعه دولت و کلیسا در ارمنستان به سوی جنون پیش می‌رود

4 تیر 1404

خاطره ی جنگی از خنجرهای پشت پرده

26 خرداد 1404

سارکوزی نشان لژیون دونور، بالاترین نشان افتخار فرانسه را از دست داد

26 خرداد 1404

کاهش شدید تجارت الماس و طلا، ضربه‌ای به گردش تجاری ارمنستان

22 خرداد 1404

ارمنستان با دستیابی به پیشرفت در هوش مصنوعی، در تلاش برای تبدیل شدن به قطب نوآوری منطقه‌ای است

22 خرداد 1404

چهل درصد والدین دانمارکی، در مدیریت الکل نوجوانان با مشکل مواجه‌اند

19 خرداد 1404

عملیات «تار عنکبوت» اوکراین فقط هواپیماها را نابود نکرد – بلکه این ایده که پایگاه‌هایی دور از خط مقدم امن هستند را نیز زیر سوال برد

16 خرداد 1404

تارعنکبوت چگونه تنیده شد

12 خرداد 1404

موسیقی علیه سکوت، موزیسین‌ها برای فلسطین می‌نوازند

11 خرداد 1404

آیا گرجستان به دستور روسیه، ارمنستان را تحت فشار قرار میدهد؟

11 خرداد 1404

مقامات ارمنستان مهلت ارسال اظهارنامه مالیاتی را تمدید کردند؛ تنها ۶ درصد از شهروندان به موقع ثبت کرده‌اند

9 خرداد 1404

آیا تحریم‌ها علیه روسیه نتیجه معکوس داشته‌اند؟ تجربه آفریقای جنوبی در دوران آپارتاید چه چیزهایی درباره سودبرندگان به ما می‌گوید؟

8 خرداد 1404

آلمان جایگزین آمریکا به‌عنوان ضامن «قابل‌اعتمادتر» امنیت اروپا می‌شود

8 خرداد 1404

اروپایی‌ها نگرانند که ایالات متحده حمایت خود را از ناتو قطع کند. آنها حق دارند نگران باشند - آمریکایی‌ها نیز باید نگران باشند.

7 خرداد 1404

8 آذر 1400

دیدار رهبران ارمنستان و آذربایجان در سوچی و توافق برای کار دوجانبه+ ویدئو

نشست علیف و پاشینیان با نظارت برادر بزرگ

بیش از یک سال پس از پایان جنگ، بحث های زیادی وجود داشت، از جمله تنش های مداوم مرزی، برنامه هایی برای بازگشایی مرزها و حمل و نقل، و سرنوشت اسرای ارمنی. رهبران ارمنستان و آذربایجان برای اولین بار در نزدیک به یک سال گذشته و دومین بار پس از جنگ در سال گذشته با یکدیگر دیدار کردند. در حالی که آنها توافق نامه های مدت ها مورد انتظار را برای کاهش تنش های جاری بین دو کشور امضا نکردند، اما رسماً قول تشکیل کمیسیونی دوجانبه برای تحدید و تعیین مرزهای مشترک خود را دادند. هم پاشینیان و هم علی اف از ماموریت حافظ صلح روسیه با وجود نارضایتی از نیروهای حافظ صلح از هر دو طرف تمجید کردند. ارامنه از شکست خود در جلوگیری از ادامه فشار آذربایجان و از طرف آذربایجان به خاطر این واقعیت که آنها در واقع مانع از تسلط کامل آنها بر بقیه قلمروهای خود می شوند، ناراحت هستند. (قابل توجه، در حالی که مقامات آذربایجان از جمله علی اف مرتباً حضور روسیه را «موقت» توصیف می‌کنند، علی‌اف این کلمه را در چهره پوتین به کار نمی‌برد. «امیدواریم که این کار [صلح‌بانان روسی] در سال آینده ادامه یابد و وجود داشته باشد. نتایج خوب بیشتری داشت.»

تبریز امروز:

 

بیش از یک سال پس از پایان جنگ، بحث های زیادی وجود داشت، از جمله تنش های مداوم مرزی، برنامه هایی برای بازگشایی مرزها و حمل و نقل، و سرنوشت اسرای ارمنی.
رهبران ارمنستان و آذربایجان برای اولین بار در نزدیک به یک سال گذشته و دومین بار پس از جنگ در سال گذشته با یکدیگر دیدار کردند. در حالی که آنها توافق نامه های مدت ها مورد انتظار را برای کاهش تنش های جاری بین دو کشور امضا نکردند، اما رسماً قول تشکیل کمیسیونی دوجانبه برای تحدید و تعیین مرزهای مشترک خود را دادند.

الهام علی اف رئیس جمهور آذربایجان و نیکول پاشینیان نخست وزیر ارمنستان در روز 26 نوامبر در سوچی با ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه دیدار کردند. : تنش مداوم مرزی، برنامه ریزی برای باز کردن مرزها و راه های مواصلاتی، و اسرای جنگی ارمنی همچنان در آذربایجان نگهداری می شوند.

پوتین ابتدا با علی اف به تنهایی ملاقات کرد، سپس پاشینیان به آنها پیوست، سپس پوتین بدون علی اف با پاشینیان گفتگو را ادامه داد. بخش عمومی این نشست سه جانبه، مانند جلسه اول، با پوتین در یک طرف میز و دو رهبر قفقاز در طرف دیگر برگزار شد که به سختی یکدیگر را تحویل می گرفتند.

علیرغم افزایش شدید تنش بین دو طرف، از جمله درگیری‌های شدید کمتر از دو هفته قبل، پوتین تصمیم گرفت بر نکات مثبتی که از زمان میانجی‌گری او برای آتش‌بس در 9 نوامبر 2020 انجام شده است تأکید کند. او بر این واقعیت تأکید کرد که 53000 [ارمنی] پناهندگان پس از جنگ به خانه های خود بازگشته اند. که گروه 2000 نفری نیروهای حافظ صلح روسیه که اکنون در قره باغ کوهستانی مستقر هستند با شکلی مناسب  کار می کنند و "فعالیت های نظامی در مقیاس بزرگ صورت نگرفته است."

هم پاشینیان و هم علی اف از ماموریت حافظ صلح روسیه با وجود نارضایتی از نیروهای حافظ صلح از هر دو طرف تمجید کردند. ارامنه از شکست خود در جلوگیری از ادامه فشار آذربایجان و از طرف آذربایجان به خاطر این واقعیت که آنها در واقع مانع از تسلط کامل آنها بر بقیه قلمروهای خود می شوند، ناراحت هستند. (قابل توجه، در حالی که مقامات آذربایجان از جمله علی اف مرتباً حضور روسیه را «موقت» توصیف می‌کنند، علی‌اف این کلمه را در چهره پوتین به کار نمی‌برد. «امیدواریم که این کار [صلح‌بانان روسی] در سال آینده ادامه یابد و وجود داشته باشد. نتایج خوب بیشتری داشت.»

پوتین گفت که این نشست به بحث در مورد "احیای" منطقه اختصاص دارد تا مردم بتوانند احساس امنیت کنند و فعالیت های اقتصادی را به طور عادی انجام دهند و بتوانند اقتصاد را توسعه دهند.

پیش از این نشست گمانه زنی های زیادی وجود داشت مبنی بر اینکه این سه توافق نامه های اضافی را امضا خواهند کرد، به ویژه یکی در مورد تعیین رسمی و تعیین مرزهای بین ارمنستان و آذربایجان، و دیگری در مورد باز کردن مسیرهای حمل و نقل جدید بین دو کشور، به ویژه یک مسیر از طریق ارمنستان. اتصال سرزمین اصلی آذربایجان به منطقه آن نخجوان.

در حالی که آنها این کار را نکردند، اما سندی را امضا کردند که قصد خود را برای ایجاد یک کمیسیون دوجانبه برای تعیین حدود مرزهای دولتی بین ارمنستان و آذربایجان و متعاقباً تعیین مرزهای آن، با مشورت روسیه بنا به درخواست طرفین ابراز می‌کرد. "


پوتین گفت که این کمیسیون تا پایان سال تشکیل خواهد شد.

بنا بر گزارش ها، هر دو طرف آماده امضای توافقنامه های جدید در 9 نوامبر، یکسالگی امضای آتش بس بودند، اما پاشینیان از آن خارج شد.

پوتین گفت که "به زودی" توافقی در مورد حمل و نقل حاصل خواهد شد و او بر علاقه خود روسیه به این اتفاق تاکید کرد. او گفت: "همکارانم به من در مورد چگونگی پیش رفتن کار توضیح داده اند - دشوار است، اما با این وجود این کار در مرحله پیشرفته است."

در ادامه این نشست، پاشینیان همچنین گفت که طرفین به توافق در مورد حمل و نقل بسیار نزدیک هستند، اما جزئیاتی ارائه نکرد.

«این یک جلسه بسیار مثبت بود، ما عملاً در مورد هر موضوعی که در دستور کار بود بحث کردیم. ما مواضع خود را در مورد بسیاری از مسائل روشن کردیم. معلوم می شود که در بسیاری از مسائل ما هیچ اختلاف نظری نداریم. در مورد موضوع باز شدن حمل و نقل و ارتباطات اقتصادی در منطقه، ما به این نتیجه رسیدیم که درک مشترکی از نحوه کار این ارتباطات داریم.

پاشینیان و علی اف به زودی دوباره دیدار می کنند: در 15 دسامبر در بروکسل، تحت حمایت اتحادیه اروپا. آن جلسه در واقع قبل از این جلسه اعلام شده بود، و بسیاری از تحلیلگران منطقه ای نشست مسکو را که با عجله ترتیب داده شده بود - که فقط چهار روز زودتر از زمان اعلام شده بود - به عنوان تمایل روسیه برای حفظ کنترل هر چه بیشتر بر روند تفسیر کردند.

 

آخرین دیدار بین این دو نفر نیز با میانجیگری پوتین انجام شد: در 11 ژانویه آنها در مسکو ملاقات کردند و یک کمیسیون سه جانبه (متشکل از معاونان نخست وزیر سه کشور) تشکیل دادند تا جزئیات برنامه های حمل و نقل را بررسی کنند.

پوتین در ادامه این نشست گفت، این کمیسیون در نظر دارد هفته آینده برای "خلاصه و گزارش تصمیماتی که امروز توافق شد" تشکیل جلسه دهد.

پلتفرم های مذاکره چندگانه نشان دهنده نوعی فرانزاع ژئوپلیتیکی کم شدت بر سر حل مناقشه است که روسیه تا حد زیادی بر آن مسلط است.

ارتباط با تبریز امروز

اخبار ، گزارشات ، عکسها و فیلم های خود را برای ما ارسال دارید . برای ارسال میتوانید از طریق آدرس تلگرامی یا ایمیل استفاده کنید.

info@tabriz-emrooz.ir

اشتراک در خبرنامه

برای اطلاع از آخرین خبرهای تبریز امروز در کانال تلگرام ما عضو شوید.

کانل تلگرام تبریز امروز

فرم تماس با تبریز امروز

کلیه حقوق این سایت متعلق به پایگاه خبری تبریز امروز بوده و استفاده از مطالب آن با ذکر منبع بلامانع است.
طراحی وتولید توسططراح وب سایت