خبر های ویژه

ماه در کنار قلب شیر تصویر نجومی تبریز در دوشنبه 14 اردیبهشت است

15 اردیبهشت 1404

ماه با نصف روشنایی می درخشد

14 اردیبهشت 1404

امشب ماه نیمه و مریخ در کنار خوشه کندو در بالای باغات حکم آباد تبریز دیده خواهد شد

13 اردیبهشت 1404

جمعه، 12 اردیبهشت - نپتون در نزدیکی ناهید و زحل در آسمان بامدادی تبریز

12 اردیبهشت 1404

سیاره‌کوتوله وستا در آسمان تبریز در یازده اردیبهشت ماه

11 اردیبهشت 1404

شب بدون ماه ، فرصتی برای دیدن ستارگان شب در حکم آباد

7 اردیبهشت 1404

جهان پر از کهکشان‌ها، ستارگان و سیارات بی‌شمار است. اخترشناسان ممکن است روزی حیات را کشف کنند، اما به شواهد خارق‌العاده‌ای نیاز دارند.

6 اردیبهشت 1404

هلال ماه در دیدار با سیارات پیش از طلوع خورشید در سحرگاه 6 اردیبهشت تبریز

5 اردیبهشت 1404

پدیده‌ی کشیدگی غربی عطارد در تبریز برروی آشیانه لک لک ها

1 اردیبهشت 1404

فاز سومین ماه در آسمان 31 فروردین تبریز بر فراز باغات سبزی حکم آباد

31 فروردین 1404

آسمان شب 30 فروردین با خرس بزرگ در پشت کوه عینالی

30 فروردین 1404

پدیده نادر "مقارنه سه‌گانه" ! دو سیاره و ماه در 5 اردیبهشت "صورتک خندان" در آسمان تشکیل می‌دهند

29 فروردین 1404

آسمان تبریز در 29 فروردین کدام سیارات و ستاره ها و کهکشان ها راخواهد داشت

28 فروردین 1404

انرژی تاریک ممکن است زمانی «فنری‌تر» از حالا بوده باشد – کیهان‌شناسان توضیح می‌دهند که اندازه‌گیری جدید آن‌ها چه چیزی درباره تاریخچهٔ جهان می‌گوید

27 فروردین 1404

ماه شب تبریز در حال عبور از چنگال‌های عقرب در گورستان پینه شالوار

24 فروردین 1404

آی چیچکی ،ماه کامل کوچک صورتی در آسمان تبریز، ستاره اسپایکا را می‌پوشاند

23 فروردین 1404

23 مهر 1403

جستجوی حیات فرازمینی در قمر مشتری

ماموریت «اروپا کلیپر» ناسا

دانشمندان ناسا فضاپیمای «اروپا کلیپر» را برای ماموریت تحقیق در مورد یکی از قمرهای سیاره مشتری آماده می‌کنند. این ماموریت طبق برنامه قرار بود روز یکشنبه با پرتاب «اروپا کلیپر» به فضا آغاز شود اما وقوع طوفان میلتون در ایالت فلوریدای آمریکا این برنامه را به تعویق انداخته است. طبق برنامه جدید قرار است فضاپیمای «اروپا کلیپر» روز دوشنبه به فضا پرتاب شود. هدف ماموریت «اروپا کلیپر» بررسی احتمال وجود یا پیدایش حیات در زیر سطح یخی قمر «اروپا» اعلام شده است. «اروپا» یکی از ۹۵ قمر سیاره مشتری است که تاکنون شناسایی شده‌اند. دانشمندان تا پیش از این وجود آب در سطح سیاره‌ها را شرط وجود یا احتمال پیدایش حیات در آنها ارزیابی می‌کردند. این نتیجه‌گیری بر این اساس صورت گرفته بود که آب در سیاره‌های خیلی نزدیک به خورشید تنها به صورت گاز و بخار در خواهد آمد و در سیاره‌های خیلی دور از خورشید نیز سطحی یخ‌زده وجود خواهد داشت.

تبریز امروز:

 

تصویرسازی ناسا از ماموریت «اروپا کلیپر»

 

دانشمندان ناسا فضاپیمای «اروپا کلیپر» را برای ماموریت تحقیق در مورد یکی از قمرهای سیاره مشتری آماده می‌کنند.

 این ماموریت طبق برنامه قرار بود روز یکشنبه با پرتاب «اروپا کلیپر» به فضا آغاز شود اما وقوع طوفان میلتون در ایالت فلوریدای آمریکا این برنامه را به تعویق انداخته است. طبق برنامه جدید قرار است فضاپیمای «اروپا کلیپر» روز دوشنبه به فضا پرتاب شود.

هدف ماموریت «اروپا کلیپر» بررسی احتمال وجود یا پیدایش حیات در زیر سطح یخی قمر «اروپا» اعلام شده است. «اروپا» یکی از ۹۵ قمر سیاره مشتری است که تاکنون شناسایی شده‌اند.

دانشمندان تا پیش از این وجود آب در سطح سیاره‌ها را شرط وجود یا احتمال پیدایش حیات در آنها ارزیابی می‌کردند. این نتیجه‌گیری بر این اساس صورت گرفته بود که آب در سیاره‌های خیلی نزدیک به خورشید تنها به صورت گاز و بخار در خواهد آمد و در سیاره‌های خیلی دور از خورشید نیز سطحی یخ‌زده وجود خواهد داشت.

 

با این حال بررسی سطح‌های یخ‌زده از جمله سطح قمر «اروپا» باعث شده است تا دانشمندان در این فرضیه تجدید نظر کنند زیرا این احتمال نیز وجود دارد که زیر سطح‌های یخ‌زده اقیانوسی از آب وجود داشته باشد.

طبق تعریف کلاسیک وجود شرایط حیات، این امکان در منظومه شمسی تنها کره زمین و کره مریخ وجود دارد. اما اکنون دانشمندان امیدوارند تا بتوانند به کمک ماموریت «اروپا کلیپر» امکان وجود یا پیدایش حیات در عمق سطح یخ‌زده «اروپا» را محک بزنند.

فضاپیمای «اروپا کلیپر» مجهز به ۹ ابزار علمی است تا بیشترین اطلاعات در زمینه‌های مختلف از «اروپا» به دست بیاید. این قمر مشتری تقریبا اندازه کره ماه است.

سفر «اروپا کلیپر» به دور قمر «اروپا» بیش از پنج سال طول خواهد کشید. این فضاپیما پس از آنکه در سال ۲۰۳۰ به «اروپا» رسید کار خود را در سال ۲۰۳۱ آغاز می‌کند. «اروپا کلیپر» کار خود را در سال ۲۰۳۴ با برخورد به یکی از قمرهای مشتری به نام «گانیمد» به پایان خواهد رساند.

«گانیمد» بزرگترین قمر مشتری محسوب می‌شود. دانشمندان احتمال می‌دهند که این قمر نیز مانند «اروپا» اقیانوسی از آب را زیر سطح یخی خود پنهان کرده باشد. این در حالی است که ضخامت سطح یخی «گانیمد» بسیار بیشتر از «اروپا» است.

ارتباط با تبریز امروز

اخبار ، گزارشات ، عکسها و فیلم های خود را برای ما ارسال دارید . برای ارسال میتوانید از طریق آدرس تلگرامی یا ایمیل استفاده کنید.

info@tabriz-emrooz.ir

اشتراک در خبرنامه

برای اطلاع از آخرین خبرهای تبریز امروز در کانال تلگرام ما عضو شوید.

کانل تلگرام تبریز امروز

فرم تماس با تبریز امروز

کلیه حقوق این سایت متعلق به پایگاه خبری تبریز امروز بوده و استفاده از مطالب آن با ذکر منبع بلامانع است.
طراحی وتولید توسططراح وب سایت