خبر های ویژه

پناهنده ایرانی‌تبار در یک‌ قدمی رهبری کلیسای انگلستان؛

28 اردیبهشت 1404

گرجستان در سال‌های اخیر در برخی از بررسی‌های بین‌المللی مربوط به آزادی اقتصادی، رتبه‌های بالایی در منطقه اوراسیا کسب کرده است.

25 اسفند 1403

آذربایجان مسیری برای آشتی با روسیه ایجاد می‌کند

19 اسفند 1403

حضور رهبران اروپا و کانادا در کی‌یف برای اعلام همبستگی با اوکراین

6 اسفند 1403

پوتین با تاج الدین مفتی اعظم روسیه دیدار کرد

6 اسفند 1403

داده های تجاری نشان می دهد که گرجستان و قرقیزستان مظنون به تامین کنندگان خودرو برای روسیه هستند

14 بهمن 1403

پلیس بریتانیا رانندگان مست را با استفاده از دوربین‌هایی که با هوش مصنوعی کار می‌کنند، شناسایی می‌کند

29 آذر 1403

بازسازی کلیسای تاریخی نوتردام

17 آذر 1403

مبارزه با نیکوتین در مدرسه

11 آذر 1403

مخالفان همچنان در حال مبارزه با نتایج انتخابات هستند، زیرا حزب فعلی رویای گرجستان در حال پیشروی است

3 آذر 1403

تغییرات بزرگ دولتی در ارمنستان

3 آذر 1403

شورای واتیکان درها را کمی بیشتر به روی زنان کاتولیک باز می کند - اما آنها بیش از 100 سال است که در را می زنند.

21 مهر 1403

روسیه نقش اقتصادی رو به رشد ایالات متحده در آسیای مرکزی را دوست ندارد، اما به نظر می رسد توان متوقف کردن آن را ندارد

16 شهریور 1403

صادرات گاز آذربایجان افزایش می یابد، اما باکو همچنان برای دستیابی به هدف اتحادیه اروپا چالش برانگیز است

2 شهریور 1403

ورود سگ ممنوع

28 مرداد 1403

ناتو در برابر چین

22 تیر 1403

22 تیر 1403

ناتو در برابر چین

رهبران ناتو روز چهارشنبه گفتند که چین یک «پشتیبانی کننده قاطع» جنگ روسیه علیه اوکراین است، زیرا ائتلاف دفاعی مواضع خود را در قبال پکن و «چالش‌های سیستمی» که آنها می‌گویند برای امنیت کشورهایشان ایجاد می‌کند، سخت‌تر می‌کند.

تبریز امروز:

رهبران ناتو روز چهارشنبه گفتند که چین یک «پشتیبانی کننده قاطع» جنگ روسیه علیه اوکراین است، زیرا ائتلاف دفاعی مواضع خود را در قبال پکن و «چالش‌های سیستمی» که آنها می‌گویند برای امنیت کشورهایشان ایجاد می‌کند، سخت‌تر می‌کند.

 این بیانیه مشترک برجسته‌ترین لحن ناتو تاکنون در مورد نقش چین در جنگی است که این بلوک 75 ساله را که سالگرد تشکیل خود را در این هفته در نشست سه روزه رهبران در واشنگتن به میزبانی جو بایدن، رئیس‌جمهور ایالات متحده جشن گرفت، تجلیل کرد.

 در بیانیه رهبران ناتو آمده است که شراکت "بدون محدودیت" چین با روسیه و "حمایت گسترده آن از پایگاه صنعتی دفاعی روسیه" مسکو را قادر می سازد تا جنگ خود را آغاز کند، زیرا آنها از پکن خواستند تا "تمام حمایت های مادی و سیاسی از روسیه را متوقف کند." تلاش جنگی."

 رهبران آمریکا و اروپا در ماه‌های اخیر چین را به تقویت بخش دفاعی روسیه با صادرات کالاهای با کاربرد دوگانه متهم کرده‌اند. پکن تامین تسلیحات را رد کرده و همچنان کنترل های سختگیرانه ای را بر روی چنین کالاهایی اعمال می کند.

 رهبران ناتو همچنین تا حد زیادی نسبت به گذشته نگرانی‌ها را در مورد توانایی‌ها و فعالیت‌های رو به رشد چین در فضای ماورای جو تشریح کردند و نگرانی قبلی خود را در مورد آنچه «فعالیت‌های مخرب سایبری و ترکیبی» گسترش زرادخانه هسته ای پکن از جمله اطلاعات نادرست و «سریع» نامیدند، تکرار کردند. 

 در این بیانیه با اشاره به چین با حروف اول نام رسمی آن، آمده است: «ما برای تعامل سازنده با جمهوری خلق چین، از جمله ایجاد شفافیت متقابل با دیدگاه حفاظت از منافع امنیتی اتحاد، باز هستیم».

در عین حال، ما آگاهی مشترک خود را افزایش می‌دهیم، انعطاف‌پذیری و آمادگی خود را افزایش می‌دهیم و در برابر تاکتیک‌ها و تلاش‌های اجباری جمهوری خلق چین برای ایجاد تفرقه در اتحاد محافظت می‌کنیم.»

 بیانیه رهبران ناتو در روز چهارشنبه در حالی منتشر می شود که ائتلاف 32 عضوی - که از لحاظ تاریخی بر امنیت در آمریکای شمالی و اروپا متمرکز است - در سال های اخیر تعامل خود را با متحدان ایالات متحده در آسیا افزایش داده است و امنیت خود را به طور فزاینده ای مرتبط با منطقه حتی به عنوان عضو می بیند. کشورها سیاست های متفاوتی را در قبال چین دنبال کرده اند.

 برای سومین سال متوالی، رهبران نیوزلند، ژاپن و کره جنوبی در نشست سران ناتو شرکت کردند که نشانه دیگری از روابط نزدیکتر بین این اتحادیه و این کشورها و همچنین استرالیا است.

 روز پنجشنبه، چین از بیانیه ناتو به عنوان «مملو از ذهنیت جنگ سرد و لفاظی های جنگ طلبانه» انتقاد کرد و گفت که این بیانیه «تحریک آمیز با دروغ ها و تهمت های آشکار» است.

 چین خالق بحران اوکراین نیست. موضع چین در مورد اوکراین باز و فراتر از سطح است. در بیانیه هیئت این اتحادیه در اتحادیه اروپا آمده است: هدف ما ترویج گفتگوهای صلح و به دنبال حل و فصل سیاسی است.

 بیانیه چین همچنین موضع پکن مبنی بر اینکه هرگز سلاح های مرگبار در این درگیری ارائه نکرده است و کنترل های صادراتی دو منظوره سختگیرانه دارد، تاکید کرد و از تجارت خود با روسیه به عنوان "عادی" دفاع کرد.

 رهبران ایالات متحده و اروپا در ماه‌های اخیر هشدار داده‌اند که چنین صادراتی باعث احیای بخش دفاعی روسیه شده و به این کشور اجازه می‌دهد علی‌رغم تحریم‌های شدید بین‌المللی زنده بماند. ایالات متحده گفته است که صادرات دو منظوره به طور خاص امکان تولید تانک، مهمات و خودروهای زرهی را فراهم کرده است.

 هم ایالات متحده و هم اتحادیه اروپا، نهادهای چینی را که ادعا می کنند از تلاش های جنگی حمایت می کنند، تحریم کرده اند.

 پکن با احتیاط شاهد رشد تعامل ناتو با دیگر قدرت‌ها در آسیا و اقیانوسیه است. چین به طور گسترده توسط ناظران به عنوان امیدوار است که بتواند نیروی مسلط در منطقه باشد و  ایالات متحده در آنجا عقب نشینی کند، زیرا واشنگتن مشارکت ها و منافع امنیتی دیرینه هند و اقیانوس آرام خود را تقویت می کند.

 چین و روسیه بر سر مخالفت مشترک خود با ناتو، بخشی از آرزوی گسترده‌تر هر دو برای تغییر نظم جهانی که آنها به‌طور غیرمنصفانه تحت سلطه ایالات متحده می‌دانند، متحد شده‌اند، و هر دو ائتلاف امنیتی غربی را به تحریک مسکو برای حمله به اوکراین سرزنش کرده‌اند.

 بیانیه رهبران ناتو آخرین گام در سخت‌تر شدن تدریجی لحن این اتحادیه در مورد چین در سال‌های اخیر است.

 رهبران ناتو ابتدا به لزوم پرداختن به فرصت‌ها و چالش‌های ایجاد شده توسط چین در بیانیه سال 2019، قبل از اشاره به «چالش‌های سیستمی» این کشور در سال 2021 اشاره کردند.

ارتباط با تبریز امروز

اخبار ، گزارشات ، عکسها و فیلم های خود را برای ما ارسال دارید . برای ارسال میتوانید از طریق آدرس تلگرامی یا ایمیل استفاده کنید.

info@tabriz-emrooz.ir

اشتراک در خبرنامه

برای اطلاع از آخرین خبرهای تبریز امروز در کانال تلگرام ما عضو شوید.

کانل تلگرام تبریز امروز

فرم تماس با تبریز امروز

کلیه حقوق این سایت متعلق به پایگاه خبری تبریز امروز بوده و استفاده از مطالب آن با ذکر منبع بلامانع است.
طراحی وتولید توسططراح وب سایت