26 خرداد 1403
ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه روز جمعه وعده داد در صورت موافقت کیف و متحدان غربی اش با یک سری شرایط، دستور آتش بس فوری در اوکراین و آغاز مذاکرات صلح را بدهد. اینها شامل خروج اوکراین از تمام نیروهای خود از چهار سرزمین تحت اشغال روسیه یعنی دونتسک، خرسون، لوهانسک و زاپوریژژیا است. غرب تمام تحریم های اعمال شده بر مسکو را لغو می کند. و کیف درخواست عضویت در ناتو را کنار خواهد گذاشت. مسکو تمام قلمرو این چهار منطقه را کنترل می کند، به این معنی که تسلیم اوکراین در این شرایط به روسیه زمین بیشتری نسبت به آنچه در حال حاضر اشغال کرده است می دهد. در ترکیب با شبه جزیره کریمه، که روسیه به طور غیرقانونی در فوریه 2014 آن را ضمیمه کرد، این امر باعث از دست رفتن بیش از یک پنجم قلمرو مستقل اوکراین خواهد شد. پوتین گفت: «موضع اصولی ما این است که وضعیت اوکراین باید بیطرف، غیرمتعهد و عاری از سلاحهای هستهای باشد». پیشنهاد روز جمعه ملموس ترین مجموعه شرایط برای توقف درگیری است که پوتین از زمان آغاز جنگ در فوریه 2022 ارائه کرده است. او قبلاً پیشنهاد کرده بود که مذاکرات "واقعیت های امروز" را در نظر بگیرد، که برخی کارشناسان آن را به معنای خطوط نبرد فعلی تفسیر کرده اند. وزارت خارجه اوکراین بلافاصله پیشنهاد پوتین را محکوم کرد و گفت که هدف رئیس جمهور روسیه «فریب دادن جامعه بینالمللی، تضعیف تلاشهای دیپلماتیک با هدف دستیابی به صلح عادلانه و تقسیم وحدت جهان بر سر اهداف و اصول منشور ملل متحد است». ” کیف موضع خود را تکرار کرد که روسیه باید تمام نیروهای خود را از مرزهای بین المللی به رسمیت شناخته شده اوکراین خارج کند.
تبریز امروز:
ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، در 13 ژوئن با دانشمندان موسسه مشترک تحقیقات هسته ای در دوبنا، استان مسکو، ملاقات کرد. میخائیل متزل/ خبرگزاری فرانسه از طریق گتی ایماژ
ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه روز جمعه وعده داد در صورت موافقت کیف و متحدان غربی اش با یک سری شرایط، دستور آتش بس فوری در اوکراین و آغاز مذاکرات صلح را بدهد. اینها شامل خروج اوکراین از تمام نیروهای خود از چهار سرزمین تحت اشغال روسیه یعنی دونتسک، خرسون، لوهانسک و زاپوریژژیا است. غرب تمام تحریم های اعمال شده بر مسکو را لغو می کند. و کیف درخواست عضویت در ناتو را کنار خواهد گذاشت.
مسکو تمام قلمرو این چهار منطقه را کنترل می کند، به این معنی که تسلیم اوکراین در این شرایط به روسیه زمین بیشتری نسبت به آنچه در حال حاضر اشغال کرده است می دهد. در ترکیب با شبه جزیره کریمه، که روسیه به طور غیرقانونی در فوریه 2014 آن را ضمیمه کرد، این امر باعث از دست رفتن بیش از یک پنجم قلمرو مستقل اوکراین خواهد شد.
پوتین گفت: «موضع اصولی ما این است که وضعیت اوکراین باید بیطرف، غیرمتعهد و عاری از سلاحهای هستهای باشد». پیشنهاد روز جمعه ملموس ترین مجموعه شرایط برای توقف درگیری است که پوتین از زمان آغاز جنگ در فوریه 2022 ارائه کرده است. او قبلاً پیشنهاد کرده بود که مذاکرات "واقعیت های امروز" را در نظر بگیرد، که برخی کارشناسان آن را به معنای خطوط نبرد فعلی تفسیر کرده اند.
وزارت خارجه اوکراین بلافاصله پیشنهاد پوتین را محکوم کرد و گفت که هدف رئیس جمهور روسیه «فریب دادن جامعه بینالمللی، تضعیف تلاشهای دیپلماتیک با هدف دستیابی به صلح عادلانه و تقسیم وحدت جهان بر سر اهداف و اصول منشور ملل متحد است». ” کیف موضع خود را تکرار کرد که روسیه باید تمام نیروهای خود را از مرزهای بین المللی به رسمیت شناخته شده اوکراین خارج کند.
این پیشنهاد درست یک روز قبل از اینکه سوئیس میزبان کنفرانس صلح دو روزه درباره جنگ روسیه و اوکراین باشد، مطرح شد. نمایندگانی از حداقل 90 کشور و سازمان با مهمانان کلیدی از جمله رئیس جمهور اوکراین ولودیمیر زلنسکی حضور خواهند داشت. کامالا هریس، معاون رئیس جمهور ایالات متحده؛ رهبران کانادا، فرانسه، آلمان، ایتالیا، ژاپن و بریتانیا؛ وزرای خارجه ترکیه و مجارستان؛ و هیئتی از هند.
هیئتی از چین که دعوت را رد کرد، و پوتین که دعوت نشده بود و گفت که این رویداد "فقط یک ترفند دیگر برای منحرف کردن توجه همه، معکوس کردن علت و معلول بحران اوکراین، و تنظیم شرایط است، غایب قابل توجهی است. بحث در مسیر اشتباه.» وزارت امور خارجه اوکراین گفت زمان بندی پیشنهاد آتش بس پوتین نشانه آن است که کرملین تلاش می کند تلاش های کنفرانس را تضعیف کند و پوتین را متهم کرد که «از صلح واقعی می ترسد».
در نوامبر 2022، زلنسکی پیشنهاد صلح 10 مادهای را ارائه کرد که شامل احیای «تمامیت ارضی» اوکراین بر اساس منشور سازمان ملل و همچنین بازگرداندن کریمه میشد. در فوریه گذشته، پکن یک طرح صلح 12 مادهای را منتشر کرد که علیرغم حمایت پوتین، به شتاب کمی دست یافته است.
در همین حال، متحدان اوکراین تعهد خود را به کیف دو برابر کرده اند. روز جمعه، وزرای دفاع ناتو توافقنامه ای را نهایی کردند که به این ائتلاف کنترل بیشتری بر کمک نظامی و آموزش به اوکراین می دهد. ینس استولتنبرگ، رئیس این ائتلاف گفت، کشورهای ناتو بیش از 99 درصد از کل حمایت نظامی کیف را تامین میکنند، «بنابراین منطقی است که ناتو نقش بیشتری در این تلاشها ایفا کند». روز پنجشنبه، G-7 موافقت کرد که با استفاده از بهره از دارایی های مسدود شده روسیه، 50 میلیارد دلار وام به کیف صادر کند.
اخبار ، گزارشات ، عکسها و فیلم های خود را برای ما ارسال دارید . برای ارسال میتوانید از طریق آدرس تلگرامی یا ایمیل استفاده کنید.