خبر های ویژه

کاوشگران رباتیک ناسا به دانشمندان کمک می کنند تا بفهمند سیارک ها از چه چیزی ساخته شده اند - زمینه را برای معدنچیان فراهم می کند تا روزی از آنها استخراج شود.

11 آبان 1402

سنگ های فضایی و گرد و غبار سیارک ها گران هستند، اما اینها گران ترین مواد مورد استفاده در علم نیستند

3 آبان 1402

خورشید گرفتگی

23 مهر 1402

منظره سیاره فراخورشیدی پروکسیما قنطورس

8 مهر 1402

خاکی به عمر چندین میلیارد سال

2 مهر 1402

ماه و ابر در آسمان تیره

31 شهریور 1402

تیر در حین عبور از مقابل خورشید

24 شهریور 1402

ماه سحرگاهان بر آسمان شهر

17 شهریور 1402

هند ایستگاه تحقیقاتی خورشیدی Aditya-L1 را به فضا پرتاب کرد.

11 شهریور 1402

یک صد و سی و سه روز در روی خورشید !

5 شهریور 1402

ثبت تصویری نجومی که بیش از ۳ میلیارد ستاره و کهکشان در آن دیده می‌شوند

18 مرداد 1402

ستاره‌ای با دو چهره

30 تیر 1402

موتور موشک در حین آزمایش آژانس فضایی ژاپن منفجر شد

25 تیر 1402

تلسکوپ جیمز وب برای نخستین بار یک مولکول سازنده حیات را در فضا پیدا کرد

6 تیر 1402

ماه شب چهاردهم ذی القعده 1444 مصادف با 13 خردادماه 1402

13 خرداد 1402

ماه جمعه در تبریز ساعت 8 و 50 دقیقه

15 اردیبهشت 1402

4 اسفند 1401

تلسکوپ فضایی کهکشان های عظیم را در نزدیکی طلوع کیهانی کشف می کند

فضای دور دست ها

ستاره‌شناسان کهکشان‌های عظیمی را کشف کرده‌اند که قدمت آن‌ها به 600 میلیون سال پس از انفجار بزرگ یا همان بیگ بنگ بازمی‌گردد، که نشان می‌دهد جهان اولیه احتمالاً دارای یک مسیر سریع ستاره‌ای بوده است که این "هیولاها" را تولید کرده است. در حالی که تلسکوپ فضایی جیمز وب جدید حتی کهکشان‌های قدیمی‌تری را نیز مشاهده کرده است که قدمت آن‌ها به 300 میلیون سال از آغاز جهان می‌رسد، اندازه و بزرگی این شش ابر کهکشان است که دانشمندان را متحیر می‌کند. آنها یافته های خود را چهارشنبه گزارش کردند.........

تبریز امروز:

این تصویر که توسط ناسا و آژانس فضایی اروپا ارائه شده است، تصاویری از شش کهکشان عظیم نامزد را نشان می دهد که 500 تا 800 میلیون سال پس از انفجار بزرگ دیده شده اند. یکی از منابع نوری (پایین سمت چپ) می تواند به اندازه کهکشان راه شیری امروزی ما ستاره داشته باشد، اما 30 برابر فشرده تر است (ناسا از طریق AP)

این تصویر که توسط ناسا و آژانس فضایی اروپا ارائه شده است، تصاویری از شش کهکشان عظیم نامزد را نشان می دهد که 500 تا 800 میلیون سال پس از انفجار بزرگ دیده شده اند. یکی از منابع (پایین سمت چپ) می تواند به اندازه کهکشان راه شیری امروزی ما ستاره داشته باشد، اما 30 برابر فشرده تر است 


کیپ کاناورال، فلوریدا (AP) - ستاره‌شناسان کهکشان‌های عظیمی را کشف کرده‌اند که قدمت آن‌ها به 600 میلیون سال پس از انفجار بزرگ بازمی‌گردد، که نشان می‌دهد جهان اولیه احتمالاً دارای یک مسیر سریع ستاره‌ای بوده است که این "هیولاها" را تولید کرده است.

در حالی که تلسکوپ فضایی جیمز وب جدید حتی کهکشان‌های قدیمی‌تری را نیز مشاهده کرده است که قدمت آن‌ها به 300 میلیون سال از آغاز جهان می‌رسد، اندازه و بزرگی این شش ابر کهکشان دانشمندان را متحیر می‌کند. آنها یافته های خود را چهارشنبه گزارش کردند.

محقق اصلی ایوو لابه از دانشگاه فناوری سوین بورن استرالیا و تیمش انتظار داشتند که کهکشان‌های کوچک کوچک را در نزدیکی طلوع کیهان پیدا کنند - نه این بزرگ‌ها.

او در ایمیلی گفت: «در حالی که اکثر کهکشان‌ها در این دوره هنوز کوچک هستند و به تدریج در طول زمان بزرگ‌تر می‌شوند، «چند هیولا وجود دارند که به سرعت به بلوغ می‌رسند. چرا این مورد یا چگونه این کار می کند ناشناخته است."

وزن هر یک از شش جرم میلیاردها برابر خورشید ما بیشتر است. به گفته دانشمندانی که یافته‌های خود را در مجله نیچر منتشر کرده‌اند، در یکی از آنها، وزن کل ستارگان آن ممکن است 100 میلیارد برابر بیشتر از خورشید ما باشد.


با این حال، به گفته لابه، اعتقاد بر این است که این کهکشان‌ها بسیار فشرده هستند و اما در یک برش نسبتاً کوچک از فضا به اندازه کهکشان راه شیری ما ستاره‌ها را در خود می‌فشارند،.

لابه گفت که او و تیمش در ابتدا فکر نمی‌کردند نتایج واقعی باشد - کهکشان‌هایی به بلوغ کهکشان راه شیری به این زودی وجود ندارند - و هنوز باید تایید شوند. اجسام آنقدر بزرگ و درخشان به نظر می رسیدند که برخی از اعضای تیم فکر می کردند اشتباه کرده اند.

لابه گفت: «ما متحیر بودیم، به نوعی ناباور بودیم.

جوئل لجا از دانشگاه ایالتی پنسیلوانیا، که در این مطالعه شرکت کرد، آنها را "جهان شکن" می نامد.

لجا در بیانیه‌ای گفت: «آشکار شدن این که تشکیل کهکشان‌های عظیم در اوایل تاریخ کیهان آغاز شد، آنچه را که بسیاری از ما فکر می‌کردیم علم مستقر بود، بر هم می‌زند. «معلوم شد که ما چیزی آنقدر غیرمنتظره پیدا کردیم که در واقع مشکلاتی را برای علم ایجاد می کند. این تصویر کل شکل گیری کهکشان های اولیه را زیر سوال می برد."

این مشاهدات کهکشانی جزو اولین مجموعه داده‌هایی بودند که از تلسکوپ 10 میلیارد دلاری وب که کمی بیش از یک سال پیش پرتاب شد، به دست آمد. ناسا و وب آژانس فضایی اروپا جانشین تلسکوپ فضایی هابل در نظر گرفته می شود که در سی و سومین سالگرد پرتاب آن به فضا می آید.

بر خلاف هابل، وب بزرگتر و قدرتمندتر می تواند با دید مادون قرمز خود از میان ابرهای غبار عبور کند و کهکشان هایی را که قبلا دیده نشده بود کشف کند. دانشمندان امیدوارند در نهایت بتوانند اولین ستاره ها و کهکشان هایی را که پس از ایجاد جهان در 13.8 میلیارد سال پیش تشکیل شده اند، مشاهده کنند.

محققان هنوز در انتظار تایید رسمی از طریق طیف‌سنجی حساس هستند و مراقب هستند که این کهکشان‌های نامزد را فعلاً کهکشان‌های عظیم بخوانند. لجا گفت که ممکن است تعدادی از اجرام کهکشان نباشند، بلکه سیاهچاله های ابرپرجرم پنهان شده باشند.

لابه گفت، در حالی که ممکن است برخی از آنها کوچکتر باشند، "احتمالا برخی از آنها غول های کهکشانی هستند". "سال آینده به ما پاسخ ها را خواهد گفت."

او گفت: یک درس اولیه از وب این است که "توقعات خود را رها کنید و آماده باشید که غافلگیر شوید."

 

برگردان به فارسی : کاوه وحیدی آذر

 

ارتباط با تبریز امروز

اخبار ، گزارشات ، عکسها و فیلم های خود را برای ما ارسال دارید . برای ارسال میتوانید از طریق آدرس تلگرامی یا ایمیل استفاده کنید.

info@tabriz-emrooz.ir

اشتراک در خبرنامه

برای اطلاع از آخرین خبرهای تبریز امروز در کانال تلگرام ما عضو شوید.

کانل تلگرام تبریز امروز

فرم تماس با تبریز امروز

کلیه حقوق این سایت متعلق به پایگاه خبری تبریز امروز بوده و استفاده از مطالب آن با ذکر منبع بلامانع است.
طراحی وتولید توسططراح وب سایت