16 مهر 1400
کشورهای جهان در حالی برای تجلیل از روز جهانی کودک آمادگی میگیرند که بر اساس گزارشها اکثر کودکان افغانستان از نگاه امنیت غذایی و جسمی در وضعیت نامناسبی قرار دارند. تحول بزرگ سیاسی و نظامی، فقر و بیچارگی فزاینده، نبود برنامه و پالیسی برای رفع مشکلات اجتماعی و فشارهای روانی و جسمی، کودکان افغانستان را در حالت بی سرنوشتی و تحیر قرار داده است. بر اساس گزارشهای نهادهای بینالمللی 45 درصد از نفوس افغانستان را کودکان تشکیل میدهد و از این مجموعهی بزرگ تقریباً نیمی از آنها در وضعیتی نامطلوب قرار دارند. امروز عده زیادی از کودکان از تعلیم و تربیت محرومند، گرسنگی تهدیدشان میکند و از سوءتغذیه رنج میبرند، افزون بر آن تنها یک میلون کودک معتاد به مواد مخدر هستند.
تبریز امروز:
کشورهای جهان در حالی برای تجلیل از روز جهانی کودک آمادگی میگیرند که بر اساس گزارشها اکثر کودکان افغانستان از نگاه امنیت غذایی و جسمی در وضعیت نامناسبی قرار دارند.
تحول بزرگ سیاسی و نظامی، فقر و بیچارگی فزاینده، نبود برنامه و پالیسی برای رفع مشکلات اجتماعی و فشارهای روانی و جسمی، کودکان افغانستان را در حالت بی سرنوشتی و تحیر قرار داده است.
بر اساس گزارشهای نهادهای بینالمللی 45 درصد از نفوس افغانستان را کودکان تشکیل میدهد و از این مجموعهی بزرگ تقریباً نیمی از آنها در وضعیتی نامطلوب قرار دارند.
امروز عده زیادی از کودکان از تعلیم و تربیت محرومند، گرسنگی تهدیدشان میکند و از سوءتغذیه رنج میبرند، افزون بر آن تنها یک میلون کودک معتاد به مواد مخدر هستند.
دولت اسلامی طالبان پس از تسلط بر افغانستان در حالی که همه چیز از هم پاشیده بود وعدههایی به مردم دادند، و به تازگی امیرخان متقی وزیر خارجه افغانستان نیز گفته است که به زودی وضعیت اقتصادی کشور بهبود پیدا میکند؛ این در حالی است که هیچ برنامهای را برای رشد اقتصادی و بهبود وضعیت اجتماعی تا هنوز ارایه نکرده و فقر و بیکاری همچنان در حال افزایش است.
عبدالعزیز حکیمی نماینده پشین ولایت پروان در ولسی جرگه به آوا میگوید که در کنار ناهنجاریهای سیاسی و اقتصادی، ساختارهای اجتماعی نیز در حال فروپاشی است.
به گفته او وضعیت اجتماعی رابطهای ارگانیک با چگونگی وضعیت سیاسی اقتصادی در کشور دارد، اکنون که چرخ اقتصاد کشور ازگردش بازمانده است مسلم است که تمام ساختارهای اجتماعی، تحصیل و تعلیم، اصناف کاری و مجموعههای فرهنگی و مدنی آسیب میبیند.
به گفته او یکی از خطرهای اجتماعی، آسیبپذیری کودکان در سایه فقر و بیکاری است، هرچند که در زمان حکومت جمهوریت نیز اطفال روز خوشی نداشتند و همواره به کارهای شاقه مصروف بودند و بسیاری از آنان از درس و تعلیم محروم بودند، اما پس از روی کار آمدن طالبان این خطر شدیدتر شده است.
وی اظهار داشت: سازمانهای حمایت از کودکان میگویند که یک میلیون کودک در افغانستان معتاد هستند، اما این آمار شاید دقیق نباشد اگر 45 درصد نفوس افغانستان را کودکان تشکیل میدهد یقیناً آمار مبتلایان به مواد مخدر نیز بیشتر خواهد بود که قطعاً نگرانکننده است.
او از جامعه جهانی بویژه نهادهای مدافع حقوق اطفال میخواهد که کودکان قشر آسیبپذیر جامعه هستند و در عین حال هیچ ربطی به مسائل سیاسی و امنیتی ندارند، از این جهت باید مورد حمایت جدی قرار گیرند و زمینه تعلیم و تربیت و سرپناه برای آنان فراهم شود تا در آینده افغانستان از نگاه منابع بشری و افراد متخصص و باسواد در تنگناه قرار نداشته باشد.
در همین حال، محمد نادر ابراهیمی فعال مدنی و اجتماعی در مصاحبه با آوا میگوید که مردم افغانستان چگونه از روز جهانی کودک تجلیل کنند در حالی که حکومتها هیچ خدمتی برای این قشر آسیبپذیر جامعه انجام نداده و نمیدهند.
به گفته او در حکومت گذشته با سرازیر شدن ملیاردها دالر نتوانستند که کودکان خیابانی و اطفالی که مشغول به کارهای شاقه بودند را جمعآوری کرده و زمینه زندگی بهتر را برایشان فراهم کنند.
از دید او، امروز که دولت اسلامی در افغانستان حاکم شده است نیز وضعیت کودکان هر روز بدتر از گذشته میشود و جمع کثیری از آیندهسازان کشور در میان انبوهی از غم و اندوه و گرسنگی و بدور از درس و تعلیم بزرگ میشوند.
به باور او، چگونه انتظار یک افغانستان مترقی و مرفه را داشته باشیم در حالی که اکثر کودکان و نسل آینده کشور در بیسرنوشتی و بدور از تعلیم تربیت بزرگ میشوند.
لازم به ذکر است که هشتم اکتبر مصادف است با روز جهانی کودک و از این روز در تمام کشورهای جهان به اشکال مختلف تجلیل به عمل میآید.
اخبار ، گزارشات ، عکسها و فیلم های خود را برای ما ارسال دارید . برای ارسال میتوانید از طریق آدرس تلگرامی یا ایمیل استفاده کنید.