خبر های ویژه

رژیم‌های تک‌غذایی : مؤثر، بی‌فایده یا خطرناک؟

23 مرداد 1404

چگونه رژیم غذایی می‌تواند از آسیب‌های عضلانی در افراد بالای ۵۰ سال پیشگیری کند

19 خرداد 1404

مواد شیمیایی مضر اغلب به غذاهای کنسروی مهاجرت می‌کنند – چگونه از خوردن آنها اجتناب کنید

17 خرداد 1404

«من حشره‌ها را نخواهم خورد»: بررسی یک روایت راست‌گرایانه درباره کمبود منابع و مصرف حشرات

28 اردیبهشت 1404

بسیاری از غذاهای فاقد گلوتن، کالری و قند بالا، فیبر و پروتئین کم دارند و گرانتر هستند

1 اسفند 1403

والدین به زودی می‌توانند از کدهای QR برای آشکار کردن محتوای فلزات سنگین در غذای کودک استفاده کنند

28 بهمن 1403

روغن‌های دانه‌ای سمی هستند!

19 بهمن 1403

املت انار خوش رنگ و خوش طعم

29 آذر 1403

چرا خوردن روزانه هویج توصیه می شود؟

6 آبان 1403

خواص مفید فلفل سیاه

4 آبان 1403

فواید دانه کنجد

3 آبان 1403

سیر برای ما بسیار مفید است

1 آبان 1403

فواید انگور

1 آبان 1403

فصل خربزه

8 شهریور 1403

نوسانات قند خون بعد از غذا خوردن نقش مهمی در اضطراب و افسردگی دارد

31 مرداد 1403

حشرات: آینده غذا؟ اگر بتوان بر بیزاری مصرف کننده غلبه کرد، یک صنعت پر رونق امیدوارکننده به نظر می رسد

28 تیر 1403

9 فروردین 1400

کاهش مصرف گوشت؛ سهم پروتئین‌های گیاهی تا سال ۲۰۳۵ در اروپا بیشتر می‌شود 

رشد گیاه خواری در اروپا

پژوهش انجام شده از سوی گروه مشاوره بوستون و شرکت بلو هورایزن نشان می‌دهد که مصرف گوشت در اروپا تا سال ۲۰۳۵ سیر نزولی خواهد داشت چرا که پروتئین‌های گیاهی جایگزین از نظر قیمت و کیفیت با گوشت برابری خواهند کرد. تنها در سال ۲۰۲۰ در سراسر جهان ۵۷۴ میلیون تن گوشت، غذاهای دریایی، لبنیات و تخم مرغ مصرف شده است که تقریبا به ازای هر نفر برابر با ۷۵ کیلوگرم است. از سوی دیگر سال گذشته حدود ۱۳ میلیون تن پروتئین جایگزین در سطح جهان مصرف شده است که سهمی دو درصدی در بازار دارد. تحقیق صورت گرفته پیش‌بینی می‌کند که تا سال ۲۰۳۵ سهم پروتئین‌های گیاهی به ۱۱ درصد یعنی ۹۷ میلیون تن از بازار گوشت، غذاهای دریایی و لبنیات برسد. اما این سهم حتی می‌تواند در دهه آینده بیشتر شود و به ۲۲ درصد برسد چرا که با نوآوری‌های فنی می‌توان پروتئین گیاهی ارزان‌تر و با کیفیت بهتری عرضه کرد.

تبریز امروز:

طبق مطالعات جدید، گزینه‌های جایگزین گوشت حیوانی تا سال ۲۰۳۵ در اروپا سهم بیشتری پیدا خواهند کرد.

پژوهش انجام شده از سوی گروه مشاوره بوستون و شرکت بلو هورایزن نشان می‌دهد که مصرف گوشت در اروپا تا سال ۲۰۳۵ سیر نزولی خواهد داشت چرا که پروتئین‌های گیاهی جایگزین از نظر قیمت و کیفیت با گوشت برابری خواهند کرد.

 تنها در سال ۲۰۲۰ در سراسر جهان ۵۷۴ میلیون تن گوشت، غذاهای دریایی، لبنیات و تخم مرغ مصرف شده است که تقریبا به ازای هر نفر برابر با ۷۵ کیلوگرم است. از سوی دیگر سال گذشته حدود ۱۳ میلیون تن پروتئین جایگزین در سطح جهان مصرف شده است که سهمی دو درصدی در بازار دارد.
 تحقیق صورت گرفته پیش‌بینی می‌کند که تا سال ۲۰۳۵ سهم پروتئین‌های گیاهی به ۱۱ درصد یعنی ۹۷ میلیون تن از بازار گوشت، غذاهای دریایی و لبنیات برسد.

اما این سهم حتی می‌تواند در دهه آینده بیشتر شود و به ۲۲ درصد برسد چرا که با نوآوری‌های فنی می‌توان پروتئین گیاهی ارزان‌تر و با کیفیت بهتری عرضه کرد.

مزایای زیست محیطی گیاهخواری مطلق

با رشد گیاهخواری در سراسر جهان، شمار زیادی از مردم پیش از این در سبد غذایی خود گزینه‌های جایگزین گیاهی را قرار داده‌اند.

 طبق تحقیقی که در سال ۲۰۲۰ از سوی سوپرمارکت‌های زنجیره‌ای وگانز در آلمان که مخصوص غذاهای گیاهی است انجام شده است، نشان می‌دهد شمار گیاهخواران تنها در آلمان در طی چهار سال دو برابر شده است و از ۱.۳ میلیون نفر به ۲.۶ میلیون نفر رسیده است که ۳.۲ درصد جمعیت این کشور است.

علاوه بر آلمان، این مطالعه همچنین عادات مصرف‌کنندگان در شش کشور اروپایی از جمله اتریش، پرتغال و فرانسه را بررسی کرده‌ است. به طور متوسط، حدود یک سوم افراد در این سه کشور به عنوان افراد «نیمه‌گیاهخواری» (فلکسیترین) شناخته شده‌اند که تصمیم گرفته‌اند گوشت کمتری بخورند.

دانشمندان می‌گویند، مزایای استفاده از پروتئین گیاهی شامل انتشار کربن کمتر، نگرانی‌های اخلاقی کمتر و کاهش تاثیرات زیست محیطی در دام پروشی است.

 
طبق گزارش گروه مشاوره بوستون، کاهش مصرف گوشت می‌تواند به اندازه از بین رفتن انتشار سالانه گاز دی‌اکسید کربن در جو کشوری مانند ژاپن کمک کند و آب را برای مصرف ۴۰ ساله شهروندان لندنی ذخیره کند.

تاد بردبری، مدیر کارزاری در دفاع از حقوق حیوانات در این زمینه می‌گوید: «زمانی در آینده نزدیک فرا می‌رسد مصرف گوشت به اندازه‌ای کم می‌شود که پروتئین‌های گیاهی بخش قابل توجهی از مصرف پروتئین جهانی را تشکیل می‌دهد.»

وی اضافه می‌کند: «تولید پروتئین‌های گیاهی و غذاهای گیاهی به منابع کمتری نیاز دارد و گازهای گلخانه‌ای کمتری نسبت به گوشت و محصولات لبنی تولید می‌کند و البته نیازی به کشتار و بهره‌برداری غیرضروری از حیوانات نیست.»

ارتباط با تبریز امروز

اخبار ، گزارشات ، عکسها و فیلم های خود را برای ما ارسال دارید . برای ارسال میتوانید از طریق آدرس تلگرامی یا ایمیل استفاده کنید.

info@tabriz-emrooz.ir

اشتراک در خبرنامه

برای اطلاع از آخرین خبرهای تبریز امروز در کانال تلگرام ما عضو شوید.

کانل تلگرام تبریز امروز

فرم تماس با تبریز امروز

کلیه حقوق این سایت متعلق به پایگاه خبری تبریز امروز بوده و استفاده از مطالب آن با ذکر منبع بلامانع است.
طراحی وتولید توسططراح وب سایت