11 بهمن 1398
کار پرورش شتر بسیار مشکل و پرهزینه است ، کاری مانند دیگر صنایع ! صنعتی که بخش خصوصی برای حفظ و توسعه آن باید فشار زیادی را تحمل کند . تولیدات صنعتی زنده و در حال حیات که تا زمان رسیدن به نهایت خود و تبدیل به محصول و ورود به بازار ، نیازمند سوز دل و پرستاری انسانی دارند و این مشکلات تنها در کنار استقامت آقایان عبدی ممکن است. برادرانی که در حال تفکر و پردازش ایده های خود برای توسعه کسب و کار خود هستند.
تبریز امروز:
شتر گونه کوهان دار حیوانات است که مدت هاست که اهلی شده اند و به عنوان دام در تامین مواد غذایی (شیر و گوشت) و منسوجات مورد استفاده قرار می گیرند. شترها حیواناتی در حال کار هستند که به ویژه در زیستگاه بیابانی خود مناسب هستند و وسیله ای مهم برای حمل و نقل مسافر و محموله بکار می روند. سه گونه شتر زنده اکنون وجود دارند. شتر Dromedary یک کوهان 94 درصد از جمعیت شتر دنیا را تشکیل می دهد و شتر دو کوهان 6 درصد را تشکیل می دهد. شتر Wild Bactrian یک گونه جداگانه است و اکنون مورد تهدید جدی قرار گرفته است.
شتر درومدری (C. dromedarius) که به شتر عرب نیز معروف است ، در خاورمیانه و شاخ آفریقا سکونت دارد ، در حالی که باکتریان (C. bactrianus) در آسیای میانه از جمله منطقه تاریخی باکتریا ساکن است. شتر باكتري وحشي در معرض خطر فقط در مناطق دور افتاده شمال غرب چين و مغولستان يافت مي شود. گونه ای در حال انقراض شتر در جنس جداگانه Camelops ،در غرب آمریکای شمالی زندگی می كرد تا اینكه انسانها در انتهای پلیستوسن وارد قاره شدند.
خروس مزرعه پرورش شتر
***
در قراملک تبریز در منطقه صنعتی غرب تبریز ، برادران عبدی مزرعه پرورش شتر خود را با 55 نفر شتر در حال مدیریت هستند ، چندین شتر دو کوهانه و چند شتر دورگه و شترهای تک کوهان در مزرعه پرورش شتر ده هکتاری که بخشی از آن به باغ درختان بادام اختصاص دارد ، نگهداری می شوند.
هنوز تجربه کافی علمی و طبی در مورد شترها در تبریز تکمیل نشده است و برادران عبدی بیشتر با اتکا به تجارب شخصی مشکلات خود را در حفظ و نگهداری شترها حل می کنند.
مراقبت آنان از آلودگی ها و بیماری کار دشوار است وقتی که تعداد شتر کم و تجربه در مورد رفتارهای آنان زیاد نباشد.
در ماه آینده قرار برتولد چندین شتر در مزرعه است و.....
مصرف گوشت شتر و شیر کم چرب آن هنوز چندان در تبریز متداول نشده است و برادران عبدی تنها در یک فروشگاه در داخل قراملک محصولات خود را عرضه می کنند و یک مغازه کباب گوشت شتر نیز در چایکنار در این زمینه فعال است.
***
کار پرورش شتر بسیار مشکل و پرهزینه است ، کاری مانند دیگر صنایع ! صنعتی که بخش خصوصی برای حفظ و توسعه آن باید فشار زیادی را تحمل کند . تولیدات صنعتی زنده و در حال حیات که تا زمان رسیدن به نهایت خود و تبدیل به محصول و ورود به بازار ، نیازمند سوز دل و پرستاری انسانی دارند و این مشکلات تنها در کنار استقامت آقایان عبدی ممکن است.
برادرانی که در حال تفکر و پردازش ایده های خود برای توسعه کسب و کار خود هستند.
اخبار ، گزارشات ، عکسها و فیلم های خود را برای ما ارسال دارید . برای ارسال میتوانید از طریق آدرس تلگرامی یا ایمیل استفاده کنید.