خبر های ویژه

پدیده‌ی کشیدگی غربی عطارد در تبریز برروی آشیانه لک لک ها

1 اردیبهشت 1404

فاز سومین ماه در آسمان 31 فروردین تبریز بر فراز باغات سبزی حکم آباد

31 فروردین 1404

آسمان شب 30 فروردین با خرس بزرگ در پشت کوه عینالی

30 فروردین 1404

پدیده نادر "مقارنه سه‌گانه" ! دو سیاره و ماه در 5 اردیبهشت "صورتک خندان" در آسمان تشکیل می‌دهند

29 فروردین 1404

آسمان تبریز در 29 فروردین کدام سیارات و ستاره ها و کهکشان ها راخواهد داشت

28 فروردین 1404

انرژی تاریک ممکن است زمانی «فنری‌تر» از حالا بوده باشد – کیهان‌شناسان توضیح می‌دهند که اندازه‌گیری جدید آن‌ها چه چیزی درباره تاریخچهٔ جهان می‌گوید

27 فروردین 1404

ماه شب تبریز در حال عبور از چنگال‌های عقرب در گورستان پینه شالوار

24 فروردین 1404

آی چیچکی ،ماه کامل کوچک صورتی در آسمان تبریز، ستاره اسپایکا را می‌پوشاند

23 فروردین 1404

امروز عصر ماه سفید در شرق تبریز و همزمان خورشید در غرب بود

22 فروردین 1404

آسمان شب تبریز در عصر جمعه 22 فروردین زهره را در کنار عطارد و زحل خواهد دید

21 فروردین 1404

فلات آریستارخوس ماه در آسمان تبریز

20 فروردین 1404

انرژی تاریک ممکن است ثابت نباشد – این کشف می‌تواند کل مدل تاریخ کیهان‌شناسی ما را زیر سؤال ببرد

17 فروردین 1404

مثلث زمستانی سه ستاره درخشان؛ در 17 فروردین در آسمان تبریز خواهد بود

16 فروردین 1404

امشب در آسمان تبریز ماه نیمه به مریخ نزدیک می‌شود

14 فروردین 1404

دو خورشید در یک طلوع

14 فروردین 1404

14 فروردین - دهانه‌های ماه: تئوفیلوس، سیریلوس و کاتارینا در تبریز دیده خواهند شد

13 فروردین 1404

20 فروردین 1404

فلات آریستارخوس ماه در آسمان تبریز

مهندس کاوه وحیدی آذر

امشب ماه به زیبایی در آسمان تبریز می‌درخشید. در ساعت ۱۸، همزمان با غروب خورشید، ماه کاملاً سفید و روشن در آسمان نمایان بود. اگر ماه مورد دقت واقع می شد ، منطقه تاریک و گسترده‌ای به نام «اقیانوس توفان‌ها» در سمت چپ ماه دیده می شد.تا آنکه ابرها ی بارانی روی آسمان را پوشانیدند که در صورت کنار رفتن ابرها باردیگر ماه درخشندگی خود را به زمین و شهر تبریز نشان خواهد داد. دهانه‌های درخشان ماه امشب: آریستارخوس: درخشان‌ترین دهانه ماه که در نزدیکی خط سایه‌روشن (ترمیناتور) قرار دارد. کوپرنیک و کپلر: دو دهانه بزرگ دیگر که با پرتوهای تابیده از آنها قابل تشخیص هستند. فلات الماس‌شکل آریستارخوس: این منطقه با تلسکوپ‌های کوچک هم قابل مشاهده است و شیارهای جالبی مانند «دره شروتر» دارد که مانند یک مار پیچیده است.

تبریز امروز:

 اقیانوس توفان‌ها  - تبریز - عینالی

دهانه آریستارخوس درخشان‌ترین دهانه روی ماه است. (اعتبار تصویر: Starry Night)

سه دهانه برجسته، گستره «اقیانوس توفان‌ها» (Oceanus Procellarum) — ناحیه تاریک و وسیع در سمت چپ ماه — را قطع می‌کنند. دهانه بزرگ «کوپرنیک» شرقی‌ترین این دهانه‌هاست. سیستم پرتوهای گسترده و نامنظم آن با دهانه کوچک‌تر «کپلر» در جنوب غربی آن درهم آمیخته است. دهانه کوچک اما بسیار درخشان «آریستارخوس» که در شمال غربی آنها قرار دارد، در چهارشنبه 20 فروردین دقیقاً در سمت آفتابیِ خط پایان روز (ترمیناتور) ماه قرار خواهد گرفت. آریستارخوس در گوشه جنوب شرقی یک فلات الماس‌شکل خیره‌کننده واقع شده است. یک تلسکوپ خانگی با بزرگنمایی بالا می‌تواند ویژگی‌هایی مانند «دره شروتر» (Vallis Schröteri) — یک شیار بزرگ و پیچ‌دار — را نشان دهد. این دره که شکلی مارمانند دارد، بین آریستارخوس و دهانه مجاورش «هرودوت» آغاز می‌شود و در سراسر فلات امتداد می‌یابد.

امشب ماه به زیبایی در آسمان تبریز می‌درخشید. در ساعت ۱۸، همزمان با غروب خورشید، ماه کاملاً سفید و روشن در آسمان نمایان بود. اگر ماه مورد دقت واقع می شد ، منطقه تاریک و گسترده‌ای به نام «اقیانوس توفان‌ها» در سمت چپ ماه دیده می شد.تا آنکه ابرها ی بارانی روی آسمان را پوشانیدند که در صورت کنار رفتن ابرها باردیگر ماه درخشندگی خود را به زمین و شهر تبریز نشان خواهد داد.

دهانه‌های درخشان ماه امشب:

  • آریستارخوس: درخشان‌ترین دهانه ماه که در نزدیکی خط سایه‌روشن (ترمیناتور) قرار دارد.

  • کوپرنیک و کپلر: دو دهانه بزرگ دیگر که با پرتوهای تابیده از آنها قابل تشخیص هستند.

  • فلات الماس‌شکل آریستارخوس: این منطقه با تلسکوپ‌های کوچک هم قابل مشاهده است و شیارهای جالبی مانند «دره شروتر» دارد که مانند یک مار پیچیده است.

اگر تلسکوپ دارید، امشب فرصت خوبی است تا این بخش‌های جذاب ماه را با جزئیات بیشتر ببینید. ماه در آسمان تبریز کاملاً واضح و پرنور است، پس از تماشای آن لذت ببرید!

دهانه آریستارخوس، با قطر حدود ۴۰ کیلومتر و عمق ۲۷۰۰ متر، یکی از درخشان‌ترین و برجسته‌ترین ویژگی‌های سطح ماه است. این دهانه در گوشه جنوب‌شرقی فلات آریستارخوس قرار دارد که منطقه‌ای مرتفع و پیچیده از نظر زمین‌شناسی در ماه محسوب می‌شود. در نزدیکی این دهانه، دره سینوسی والیس شرتر (Vallis Schröteri) قرار دارد که به‌عنوان بزرگ‌ترین ریل سینوسی ماه شناخته می‌شود و از نزدیکی دهانه‌های آریستارخوس و هرودوتوس آغاز شده و به‌صورت مارپیچی در فلات امتداد می‌یابد.

ماه  در 20 فروردین - دهانه آریستاخورس

در تاریخ چهارشنبه، 20 فروردین ، دهانه آریستارخوس در سمت روشن ماه و نزدیک به خط ترمیناتور قرار خواهد گرفت، که این موقعیت مشاهده جزئیات آن را با تلسکوپ‌های کوچک ممکن می‌سازد. برای ساکنان تبریز، ماه در این تاریخ در ساعات اولیه شب در آسمان قابل مشاهده خواهد بود.

برای مشاهده دهانه آریستارخوس و والیس شرتر، یک تلسکوپ با بزرگ‌نمایی متوسط کافی است. دهانه آریستارخوس به‌دلیل درخشش بالا به‌راحتی قابل تشخیص است و دره والیس شرتر به‌صورت یک ساختار مارپیچی در نزدیکی آن دیده می‌شود.

 

ارتباط با تبریز امروز

اخبار ، گزارشات ، عکسها و فیلم های خود را برای ما ارسال دارید . برای ارسال میتوانید از طریق آدرس تلگرامی یا ایمیل استفاده کنید.

info@tabriz-emrooz.ir

اشتراک در خبرنامه

برای اطلاع از آخرین خبرهای تبریز امروز در کانال تلگرام ما عضو شوید.

کانل تلگرام تبریز امروز

فرم تماس با تبریز امروز

کلیه حقوق این سایت متعلق به پایگاه خبری تبریز امروز بوده و استفاده از مطالب آن با ذکر منبع بلامانع است.
طراحی وتولید توسططراح وب سایت