خبر های ویژه

یک فضاپیمای شوروی پس از ۵۳ سال در مدار زمین، به زودی به جو برخورد خواهد کرد

11 اردیبهشت 1404

خرید هواپیمای کهنه و 15 ساله ایرباس

31 فروردین 1404

هر ایرانی خارج از کشور می تواند یک خودرو وارد کند

30 فروردین 1404

پرداختن به ردپای رو به رشد چین در بازار خودروهای برقی آذربایجان

11 فروردین 1404

تویوتا لند کروزر پرادو پرمیوم ۴WD ۲۰۲۵ - جزئیات شاسی‌بلند لوکس

12 اسفند 1403

پورشه نمی داند چه کند

23 بهمن 1403

ای آف نه خودروی پرنده آماده پرواز می شود

26 دی 1403

تویوتا راوفور جدید خود را نشان خواهد داد

26 آذر 1403

میکرو کمپر دوست داشتنی تویوتا آینده شگفت انگیزی را برای زندگی ون کوچک متصور است

10 آبان 1403

این اولین کوسه نهنگ رباتیک هوشمند جهان است

21 مرداد 1403

ماسک به تاخیر در رونمایی روباتاکسی برای تغییر طراحی کلیدی اشاره می کند

26 تیر 1403

ماشین مورد علاقه مائو به اروپا می آید

26 تیر 1403

رسوایی در بین خودروسازان مشهور ژاپنی

16 خرداد 1403

خودروی اتوپایلوت تسلا به سمت یک قطار راند

2 خرداد 1403

بالگرد یا هلی کوپتر 212

30 اردیبهشت 1403

هلیکوپتر یا بالگرد بل 412

30 اردیبهشت 1403

11 فروردین 1404

پرداختن به ردپای رو به رشد چین در بازار خودروهای برقی آذربایجان

مزایای فراوان، همراه با خطر تله کسری تجاری

چین نقش غالبی در بازار خودروهای برقی آسیای مرکزی ایفا کرده است. اکنون، پکن به دنبال تکرار موفقیت خود در قفقاز است. آذربایجان به‌عنوان نقطه ورود پکن به این منطقه در حال ظهور است. طی ۱۰ ماه اول سال ۲۰۲۴، آذربایجان ۲,۵۹۲ خودروی برقی وارد کرد که مدل‌های ساخت چین ۷۷ درصد از این سهم را تشکیل می‌دهند. روند حرکت به سمت برقی‌سازی آشکار است: سال گذشته، آذربایجان ۱۵,۴۷۱ خودروی هیبریدی و برقی از چین به ارزش ۳۹۶ میلیون دلار وارد کرد، که افزایش چشمگیری نسبت به ۴,۶۳۶ خودرو به ارزش ۱۵۴ میلیون دلار در سال ۲۰۲۳ نشان می‌دهد. حضور رو به رشد خودروهای برقی تنها به خودروهای سواری محدود نمی‌شود: باکو همچنین اتوبوس‌های برقی از تولیدکنندگان چینی یوتونگ و BYD وارد کرده است. افزایش صادرات به آذربایجان بازتابی از تسلط روزافزون چین بر بازار جهانی خودروهای برقی است؛ مدل‌های چینی اکنون سهم خیره‌کننده ۷۶ درصدی از فروش جهانی خودروهای برقی و هیبریدی پلاگین را به خود اختصاص داده‌اند، که این امر به لطف گسترش تهاجمی در بازارهای جدید ممکن شده است. در آذربایجان، سیاست‌های مساعد، پذیرش خودروهای برقی را تشویق کرده است. از سال ۲۰۱۹، خودروهای برقی وارداتی از مالیات بر ارزش افزوده معاف شده‌اند و از سال ۲۰۲۲، عوارض گمرکی بر واردات باتری‌ها و تجهیزات شارژ حذف شده است. این سیاست‌ها مصرف‌کنندگان را ترغیب کرده تا تمرکز خود را از خودروهای معمولی به خودروهای برقی چینی معطوف کنند.

تبریز امروز:

ظر: 
یونس شریفی، ۲۷ مارس ۲۰۲۵
یک اتوبوس برقی ساخت چین در باکو. (عکس: gov.az)
چین نقش غالبی در بازار خودروهای برقی آسیای مرکزی ایفا کرده است. اکنون، پکن به دنبال تکرار موفقیت خود در قفقاز است. آذربایجان به‌عنوان نقطه ورود پکن به این منطقه در حال ظهور است.
طی ۱۰ ماه اول سال ۲۰۲۴، آذربایجان ۲,۵۹۲ خودروی برقی وارد کرد که مدل‌های ساخت چین ۷۷ درصد از این سهم را تشکیل می‌دهند. روند حرکت به سمت برقی‌سازی آشکار است: سال گذشته، آذربایجان ۱۵,۴۷۱ خودروی هیبریدی و برقی از چین به ارزش ۳۹۶ میلیون دلار وارد کرد، که افزایش چشمگیری نسبت به ۴,۶۳۶ خودرو به ارزش ۱۵۴ میلیون دلار در سال ۲۰۲۳ نشان می‌دهد. حضور رو به رشد خودروهای برقی تنها به خودروهای سواری محدود نمی‌شود: باکو همچنین اتوبوس‌های برقی از تولیدکنندگان چینی یوتونگ و BYD وارد کرده است.
افزایش صادرات به آذربایجان بازتابی از تسلط روزافزون چین بر بازار جهانی خودروهای برقی است؛ مدل‌های چینی اکنون سهم خیره‌کننده ۷۶ درصدی از فروش جهانی خودروهای برقی و هیبریدی پلاگین را به خود اختصاص داده‌اند، که این امر به لطف گسترش تهاجمی در بازارهای جدید ممکن شده است.
در آذربایجان، سیاست‌های مساعد، پذیرش خودروهای برقی را تشویق کرده است. از سال ۲۰۱۹، خودروهای برقی وارداتی از مالیات بر ارزش افزوده معاف شده‌اند و از سال ۲۰۲۲، عوارض گمرکی بر واردات باتری‌ها و تجهیزات شارژ حذف شده است. این سیاست‌ها مصرف‌کنندگان را ترغیب کرده تا تمرکز خود را از خودروهای معمولی به خودروهای برقی چینی معطوف کنند.
سرعت واردات خودروهای برقی چینی به آذربایجان آماده شتاب گرفتن است. در جولای گذشته، شرکت Electrify Azerbaijan LLC، زیرمجموعه گروه SARDA مستقر در باکو، توافقی با BYD چین امضا کرد که شامل خرید اتوبوس‌های برقی و ایجاد تولید اتوبوس برقی در آذربایجان می‌شود. بر اساس این توافق، ۱۶۰ اتوبوس برقی مجهز به موتورهای BYD به آذربایجان آورده شد تا برنامه آزمایشی آغاز شود، که برخی از این اتوبوس‌ها در کنفرانس زیست‌محیطی COP29 در نوامبر گذشته به کار گرفته شدند.
توافق BYD شامل سرمایه‌گذاری کلی ۶۰ میلیون دلاری است که ۱۷.۱ میلیون دلار اولیه برای تأسیس یک سرمایه‌گذاری مشترک برای تولید اتوبوس برقی در پارک صنعتی شیمیایی سومقاییت استفاده شد و ۶۰۰ فرصت شغلی ایجاد کرد. انتظار می‌رود BYD همچنین تولید قطعات یدکی را در سال جاری در آذربایجان آغاز کند، و پیش‌بینی می‌شود که تا سال ۲۰۳۰، قطعات تولیدشده محلی ۴۰ درصد از هزینه‌های کل مونتاژ اتوبوس را پوشش دهند. در نهایت، این شرکت قصد دارد ظرفیت تولید سالانه در تأسیسات سومقاییت را به ۵۰۰ اتوبوس افزایش دهد.
در حاشیه COP29، یک تولیدکننده دیگر خودروهای برقی چینی، Nio، توافقی با شرکت Green Car LLC مستقر در آذربایجان امضا کرد. بر اساس این توافق، Green Car به‌عنوان توزیع‌کننده Nio در آذربایجان عمل خواهد کرد و انتظار می‌رود این خودروساز چینی از سه‌ماهه دوم سال ۲۰۲۵ تحویل خودروها را آغاز کند.
چین روی آذربایجان حساب باز کرده تا به‌عنوان پایگاهی برای گسترش فروش خودروهای برقی ساخت چین در بازارهای همسایه در سراسر منطقه عمل کند. برای آذربایجان، حضور رو به رشد خودروهای برقی چین مزایای متعددی ارائه می‌دهد، از جمله کمک به کاهش ردپای کربن و دستیابی به هدف کاهش انتشار گازهای مضر. خودروهای برقی همچنین به‌خوبی با برنامه‌های دولت برای افزایش تولید انرژی تجدیدپذیر همخوانی دارند.
از نظر اقتصادی، خودروهای برقی چینی برای مصرف‌کنندگان آذربایجانی مقرون‌به‌صرفه‌تر از مدل‌های رقیب غربی هستند. علاوه بر این، هزینه عملیاتی یک خودروی برقی تقریباً پنج برابر کمتر از یک خودروی بنزینی است. کاهش تقاضای داخلی، به نوبه خود، می‌تواند به‌طور بالقوه به آذربایجان کمک کند تا حجم بیشتری از انرژی را صادر کند.
رشد مشارکت با چین در بخش خودروهای برقی برای باکو خطراتی به همراه دارد. در درجه اول، افزایش واردات خودروهای برقی چینی می‌تواند چین را در موقعیتی قرار دهد که تسلط شدیدی بر بازار آذربایجان داشته باشد، تسلطی که می‌تواند به روش‌های مختلفی به ضرر آذربایجان استفاده شود و همچنین تله کسری تجاری ایجاد کند. برخی ناظران صنعت اشاره می‌کنند که این احتمال وجود دارد که آذربایجان در نهایت به‌عنوان یک مرکز مونتاژ و توزیع عمل کند بدون اینکه به‌طور قابل‌توجهی قابلیت‌های تولید با ارزش افزوده بالا مانند سیستم‌های باتری پیشرفته و سایر اجزای الکترونیکی را توسعه دهد.
برای محافظت در برابر این احتمال، آذربایجان باید در این مرحله نسبتاً اولیه، چین را تحت فشار قرار دهد تا تولید محلی اجزای خودروهای برقی را گسترش دهد و انتقال جزئی فناوری را تضمین کند. مقامات در باکو همچنین باید مراکز تحقیقاتی محلی را تأسیس کنند تا اشتراک دانش و ظرفیت‌سازی محلی را تسهیل کنند. مهم‌تر از همه، آذربایجان باید تنوع در بازار خودروهای برقی خود را ترویج دهد. ایجاد روابط دوجانبه با تولیدکنندگان مختلف خودروهای برقی در اروپا و کره جنوبی می‌تواند خطر وابستگی به چین را کاهش دهد و شرایط متعادل‌تری را در بازار خودروهای برقی در درازمدت برقرار کند.
یونس شریفی، پژوهشگر غیرمقیم در پروژه چین و جنوب جهانی برای آسیای مرکزی است. او تحلیل‌گر سیاست خارجی است که در تعامل چین با آسیای مرکزی و قفقاز جنوبی، با تمرکز بر انرژی و ارتباطات، تخصص دارد. او پیش‌تر به‌عنوان پژوهشگر در بارومتر آسیای مرکزی و مرکز قفقازی روابط بین‌الملل و مطالعات استراتژیک فعالیت کرده است.

ارتباط با تبریز امروز

اخبار ، گزارشات ، عکسها و فیلم های خود را برای ما ارسال دارید . برای ارسال میتوانید از طریق آدرس تلگرامی یا ایمیل استفاده کنید.

info@tabriz-emrooz.ir

اشتراک در خبرنامه

برای اطلاع از آخرین خبرهای تبریز امروز در کانال تلگرام ما عضو شوید.

کانل تلگرام تبریز امروز

فرم تماس با تبریز امروز

کلیه حقوق این سایت متعلق به پایگاه خبری تبریز امروز بوده و استفاده از مطالب آن با ذکر منبع بلامانع است.
طراحی وتولید توسططراح وب سایت