خبر های ویژه

که دوشم قدر بود، امروز نوروز

2 فروردین 1404

تاثیر ابر نوروزی

1 فروردین 1404

چگونه بنیاد هنر و فرهنگ خواله خطاطی عربی و «موضوعات منطقه» را برجسته می‌کند

9 اسفند 1403

حسن چلبی خوشنویس ترک نقطه ای برآخرین سطرزندگی اش گذاشت!

9 اسفند 1403

برای نخستین بار نمایشگاه دایمی هنر خطاطی و خوشنویسی از سوی ریاست اطلاعات و فرهنگ هرات در قلعه اختیار الدین افتتاح گردید.

9 اسفند 1403

گوزلمک وقتی دئیل ساقی

14 دی 1403

قومی متفکرند در مذهب و دین

11 آذر 1403

درون آینه‌ها درپی چه می‌گردی؟ بیا ز سنگ بپرسیم .....

1 آذر 1403

به جانت ای بتِ شیرین دهن

23 آبان 1403

خوشنویسی درویش عبدالمجید بر روی تصویری مینیاتوری از خویش

3 اردیبهشت 1403

نامه ای به شیوه نگارش قاجار

3 تیر 1402

تذکرة الأولیاء ، ذکر جنید بغدادی قدس اللّه روحه العزیز- شیخ فریدالدین عطار

25 خرداد 1402

من عهد تو سخت سست می‌دانستم

23 خرداد 1402

نمایشگاه بین‌المللی خطاطی و تذهیب به نام حامد آمدی خطاط ترک

11 خرداد 1402

جودت همه آن کند که دریا نکند

9 اردیبهشت 1402

ز رشک قدت ای سرو سمن بَر

7 اردیبهشت 1402

9 اسفند 1403

حسن چلبی خوشنویس ترک نقطه ای برآخرین سطرزندگی اش گذاشت!

حسن چلبی چشم بر دنیا بست!

حسن چلبی در سال ۱۹۳۷ در روستای اینجی ، در شرق آناتولی، در شهرستان اولتو از استان ارزروم ترکیه به دنیا آمد. در سال ۱۹۴۵، در سن هشت سالگی، به همراه خانواده‌اش به استانبول مهاجرت کرد تا تحصیلات دینی و قرآنی خودش رو ادامه بده. او در مدرسه اوزباش مستقر شد و در اونجا با اصول اولیه خطاطی آشنا شد. چلبی هنر خطاطی رو زیر نظر استاد برجسته، حامد آیتاچ ، که به نام حامد العامدی هم شناخته می‌شه، فرا گرفت و در سبک‌های ثلث و نسخ به مهارت بالایی رسید. او بعد از سال‌ها تمرین و آموزش، در سال ۱۹۷۵ مجوز تدریس خطاطی (اجازه‌نامه یا ایجازت) رو از استادش دریافت کرد و از اون زمان شروع به آموزش شاگردان کرد. او هر شنبه در مسجد سلمی علی در استانبول، جایی که به‌عنوان امام جماعت فعالیت می‌کرد، کلاس‌های خطاطی برگزار می‌کرد. از اولین شاگردانش می‌شود به مخلص اسلو ، برات کولین و داوود بکتاش اشاره کرد که تحت تعلیم او مهارت‌های خطاطی رو آموختن. چلبی همچنین به‌عنوان عضو هیئت داوران در مسابقات خوشنویسی که توسط مرکز تحقیقات تاریخ، هنر و فرهنگ اسلامی در استانبول برگزار می‌شد، همکاری داشت و نقش مهمی در ترویج این هنر در سطح بین‌المللی ایفا کرد. او تا پایان عمرش در ۲۴ فوریه ۲۰۲۵ در سن ۸۸ سالگی، به‌عنوان یکی از برجسته‌ترین خوشنویسان معاصر ترکیه شناخته می‌شد و آثارش در مساجد سراسر جهان، از جمله ترکیه، مالزی، عربستان و اروپا، به چشم می‌خوره. چلبی در قبرستان کاراجا احمد در استانبول، کنار استادش حامد آیتاچ، به خاک سپرده شد.

تبریز امروز:

هَلْ جَزَٓاءُ الْاِحْسَانِ اِلَّا الْاِحْسَانُۚ

 

هَلْ جَزَٓاءُ الْاِحْسَانِ اِلَّا الْاِحْسَانُۚ - İyiliğin karşılığı da ancak işte böyle iyiliktir. (Rahmân 60.)

حسن چلبی در سال ۱۹۳۷ در روستای اینجی ، در شرق آناتولی، در شهرستان اولتو از استان ارزروم ترکیه به دنیا آمد. در سال ۱۹۴۵، در سن هشت سالگی، به همراه خانواده‌اش به استانبول مهاجرت کرد تا تحصیلات دینی و قرآنی خودش رو ادامه بده. او در مدرسه اوزباش  مستقر شد و در اونجا با اصول اولیه خطاطی آشنا شد.
چلبی هنر خطاطی رو زیر نظر استاد برجسته، حامد آیتاچ ، که به نام حامد العامدی هم شناخته می‌شه، فرا گرفت و در سبک‌های ثلث و نسخ  به مهارت بالایی رسید. او بعد از سال‌ها تمرین و آموزش، در سال ۱۹۷۵ مجوز تدریس خطاطی (اجازه‌نامه یا ایجازت) رو از استادش دریافت کرد و از اون زمان شروع به آموزش شاگردان کرد. او هر شنبه در مسجد سلمی علی در استانبول، جایی که به‌عنوان امام جماعت فعالیت می‌کرد، کلاس‌های خطاطی برگزار می‌کرد.
حسن چلبی
 
از اولین شاگردان او  به مخلص اسلو ، برات کولین و داوود بکتاش  می توان اشاره کرد که تحت تعلیم او مهارت‌های خطاطی را  آموختند. چلبی همچنین به‌عنوان عضو هیئت داوران در مسابقات خوشنویسی که توسط مرکز تحقیقات تاریخ، هنر و فرهنگ اسلامی در استانبول برگزار می‌شد، همکاری داشت و نقش مهمی در ترویج این هنر در سطح بین‌المللی ایفا کرد.
او تا پایان عمرش در ۲۴ فوریه ۲۰۲۵ در سن ۸۸ سالگی، به‌عنوان یکی از برجسته‌ترین خوشنویسان معاصر ترکیه شناخته می‌شد و آثارش در مساجد سراسر جهان، از جمله ترکیه، مالزی، عربستان و اروپا، به چشم می‌خورد. چلبی در قبرستان کاراجا احمد در استانبول، کنار استادش حامد آیتاچ، به خاک سپرده شد.

ارتباط با تبریز امروز

اخبار ، گزارشات ، عکسها و فیلم های خود را برای ما ارسال دارید . برای ارسال میتوانید از طریق آدرس تلگرامی یا ایمیل استفاده کنید.

info@tabriz-emrooz.ir

اشتراک در خبرنامه

برای اطلاع از آخرین خبرهای تبریز امروز در کانال تلگرام ما عضو شوید.

کانل تلگرام تبریز امروز

فرم تماس با تبریز امروز

کلیه حقوق این سایت متعلق به پایگاه خبری تبریز امروز بوده و استفاده از مطالب آن با ذکر منبع بلامانع است.
طراحی وتولید توسططراح وب سایت