خبر های ویژه

پدیده‌ی کشیدگی غربی عطارد در تبریز برروی آشیانه لک لک ها

1 اردیبهشت 1404

فاز سومین ماه در آسمان 31 فروردین تبریز بر فراز باغات سبزی حکم آباد

31 فروردین 1404

آسمان شب 30 فروردین با خرس بزرگ در پشت کوه عینالی

30 فروردین 1404

پدیده نادر "مقارنه سه‌گانه" ! دو سیاره و ماه در 5 اردیبهشت "صورتک خندان" در آسمان تشکیل می‌دهند

29 فروردین 1404

آسمان تبریز در 29 فروردین کدام سیارات و ستاره ها و کهکشان ها راخواهد داشت

28 فروردین 1404

انرژی تاریک ممکن است زمانی «فنری‌تر» از حالا بوده باشد – کیهان‌شناسان توضیح می‌دهند که اندازه‌گیری جدید آن‌ها چه چیزی درباره تاریخچهٔ جهان می‌گوید

27 فروردین 1404

ماه شب تبریز در حال عبور از چنگال‌های عقرب در گورستان پینه شالوار

24 فروردین 1404

آی چیچکی ،ماه کامل کوچک صورتی در آسمان تبریز، ستاره اسپایکا را می‌پوشاند

23 فروردین 1404

امروز عصر ماه سفید در شرق تبریز و همزمان خورشید در غرب بود

22 فروردین 1404

آسمان شب تبریز در عصر جمعه 22 فروردین زهره را در کنار عطارد و زحل خواهد دید

21 فروردین 1404

فلات آریستارخوس ماه در آسمان تبریز

20 فروردین 1404

انرژی تاریک ممکن است ثابت نباشد – این کشف می‌تواند کل مدل تاریخ کیهان‌شناسی ما را زیر سؤال ببرد

17 فروردین 1404

مثلث زمستانی سه ستاره درخشان؛ در 17 فروردین در آسمان تبریز خواهد بود

16 فروردین 1404

امشب در آسمان تبریز ماه نیمه به مریخ نزدیک می‌شود

14 فروردین 1404

دو خورشید در یک طلوع

14 فروردین 1404

14 فروردین - دهانه‌های ماه: تئوفیلوس، سیریلوس و کاتارینا در تبریز دیده خواهند شد

13 فروردین 1404

9 اسفند 1403

زهره، مشتری، مریخ ،زحل ،عطارد، اورانوس و نپتون در آسمان

عکاس نجومی رژه سیاره‌ای «نادر» را ثبت کرد: ۷ سیاره در آسمان شب هم‌راستا شدند

جاش دوری در ایمیلی اظهار داشت: «این یک فرصت عکاسی فوق‌العاده اما چالش‌برانگیز بود که امکان مشاهده همه سیارات را در بازه زمانی کوتاهی فراهم کرد.» در حال حاضر، رصدگران آسمان فرصتی نادر برای تماشای این رژه سیاره‌ای در آسمان عصرگاهی دارند که در آن هفت سیاره هم‌راستا شده‌اند. برای اکثر افراد، سه سیاره درخشان‌تر - زهره، مشتری و مریخ - به‌راحتی با چشم غیرمسلح قابل مشاهده خواهند بود. کسانی که دید بدون مانعی به افق داشته باشند، ممکن است بتوانند زحل و عطارد را نیز تشخیص دهند، در حالی که اورانوس و نپتون با دوربین دوچشمی، تلسکوپ کوچک یا - همان‌طور که در مورد دوری بود - عکسی با موقعیت و زمان‌بندی دقیق قابل رصد هستند. تلاش‌های دوری با منظره‌ای پانورامیک و خیره‌کننده از آسمان شب که شامل هفت سیاره بود، به ثمر نشست، اما این کار آسان نبود.

تبریز امروز:

عکاس نجومی جاش دوری در عکسی خیره‌کننده، هم‌راستایی هفت سیاره را در آسمان شب ثبت کرد که این منظره از تپه‌های مندیپ در بریتانیا به تصویر کشیده شده است.
عکاس نجومی جاش دوری در عکسی خیره‌کننده، هم‌راستایی هفت سیاره را در آسمان شب ثبت کرد که این منظره از تپه‌های مندیپ در بریتانیا به تصویر کشیده شده است.
جاش دوری، عکاس نجومی، این عکس شگفت‌انگیز از هم‌راستایی هفت سیاره را در تاریخ ۲۲ فوریه از تپه‌های مندیپ در سامرست، بریتانیا، ثبت کرد.
دوری در ایمیلی به Space.com اظهار داشت: «این یک فرصت عکاسی فوق‌العاده اما چالش‌برانگیز بود که امکان مشاهده همه سیارات را در بازه زمانی کوتاهی فراهم کرد.»
در حال حاضر، رصدگران آسمان فرصتی نادر برای تماشای این رژه سیاره‌ای در آسمان عصرگاهی دارند که در آن هفت سیاره هم‌راستا شده‌اند. برای اکثر افراد، سه سیاره درخشان‌تر - زهره، مشتری و مریخ - به‌راحتی با چشم غیرمسلح قابل مشاهده خواهند بود. کسانی که دید بدون مانعی به افق داشته باشند، ممکن است بتوانند زحل و عطارد را نیز تشخیص دهند، در حالی که اورانوس و نپتون با دوربین دوچشمی، تلسکوپ کوچک یا - همان‌طور که در مورد دوری بود - عکسی با موقعیت و زمان‌بندی دقیق قابل رصد هستند.
 
تلاش‌های دوری با منظره‌ای پانورامیک و خیره‌کننده از آسمان شب که شامل هفت سیاره بود، به ثمر نشست، اما این کار آسان نبود.
دوری به Space.com گفت: «ثبت این منظره دشوار بود، زیرا سیارات عطارد، زحل و نپتون در نزدیکی خورشید قرار داشتند.»
برای ثبت این سه سیاره، دوری پانورامایی از چندین «قاب» تهیه کرد. برای قابی که عطارد، زحل و نپتون را ثبت کرد، او از دو نوردهی چندگانه استفاده کرد: یکی پایه پانوراما و دیگری با افزایش نوردهی و حساسیت ISO برای تلاش در جهت ثبت نور سیارات کم‌نورتر. سپس دوری این تصاویر را با نقشه‌های کره‌ای ساده تطبیق داد تا موقعیت آن‌ها را تأیید کند.
دوری توضیح داد: «به دلیل نزدیکی این سه سیاره به خورشید و تلاش برای عکاسی از آن‌ها به محض اینکه به‌طور واضح قابل مشاهده شدند، موقعیت نسبی این سیارات به دلیل دید تقریبی از محل عکاسی و ابرهای پایین در غرب اندکی ناهم‌تراز است.»
 
دوری توضیح داد: «به دلیل نزدیکی این سه سیاره به خورشید و تلاش برای عکاسی از آن‌ها به محض اینکه به‌طور واضح قابل مشاهده شدند، موقعیت نسبی این سیارات به دلیل دید تقریبی از محل عکاسی و ابرهای پایین در غرب اندکی ناهم‌تراز است.»
دوری برای ثبت این تصویر از دوربین Sony A7S II و لنز Sigma 15mm Diagonal Fisheye استفاده کرد.
اگرچه هم‌راستایی‌های سیاره‌ای مانند این به‌طور استثنایی نادر نیستند، اما به اندازه کافی غیرمعمول‌اند که منظره‌ای نفس‌گیر ایجاد کنند - منظره‌ای که تا اواخر اکتبر ۲۰۲۸ دوباره دیده نخواهد شد.
اگر هنوز موفق به تماشای این رژه سیاره‌ای نشده‌اید، نگران نباشید؛ هنوز در این ماه فرصت دارید (هرچند زحل، عطارد و نپتون روزبه‌روز دشوارتر برای رصد می‌شوند).
ساده‌ترین راه برای مشاهده این صف سیاره‌ای این است که هنگام غروب به بیرون بروید و زهره را پیدا کنید، که درخشان‌ترین و برجسته‌ترین سیاره است و در آسمان جنوب‌غربی می‌درخشد. از آنجا، می‌توانید قوسی ملایم را در امتداد دایره‌البروج (خط یا صفحه‌ای که همه سیارات در آسمان از آن عبور می‌کنند) دنبال کنید تا سیارات دیگر را پیدا کنید. مشتری در جنوب بالا خواهد بود، مریخ در شرق نزدیک به دوقلوهای جوزا می‌درخشد، و عطارد و زحل به دیدی بدون مانع به افق نیاز دارند. برای کسانی که دوربین دوچشمی دارند، اورانوس و نپتون چالش بیشتری ارائه می‌دهند. اورانوس با درخشش مایل به سبز کم‌رنگش گاهی در آسمان‌های تاریک بدون ابزار نوری دیده می‌شود، در حالی که نپتون برای تشخیص دیسک آبی دوردستش به تلسکوپ نیاز دارد.
اگر به دنبال تلسکوپ یا دوربین دوچشمی برای رصد آسمان شب هستید، راهنماهای ما برای بهترین معاملات دوربین‌های دوچشمی و بهترین معاملات تلسکوپ‌ها می‌توانند به شما کمک کنند. همچنین بهترین دوربین‌ها برای عکاسی نجومی و بهترین لنزها برای عکاسی نجومی ما می‌توانند به شما در آماده‌سازی برای ثبت منظره بعدی رصدی کمک کنند.
 

ارتباط با تبریز امروز

اخبار ، گزارشات ، عکسها و فیلم های خود را برای ما ارسال دارید . برای ارسال میتوانید از طریق آدرس تلگرامی یا ایمیل استفاده کنید.

info@tabriz-emrooz.ir

اشتراک در خبرنامه

برای اطلاع از آخرین خبرهای تبریز امروز در کانال تلگرام ما عضو شوید.

کانل تلگرام تبریز امروز

فرم تماس با تبریز امروز

کلیه حقوق این سایت متعلق به پایگاه خبری تبریز امروز بوده و استفاده از مطالب آن با ذکر منبع بلامانع است.
طراحی وتولید توسططراح وب سایت