خبر های ویژه

فاز سومین ماه در آسمان 31 فروردین تبریز بر فراز باغات سبزی حکم آباد

31 فروردین 1404

آسمان شب 30 فروردین با خرس بزرگ در پشت کوه عینالی

30 فروردین 1404

پدیده نادر "مقارنه سه‌گانه" ! دو سیاره و ماه در 5 اردیبهشت "صورتک خندان" در آسمان تشکیل می‌دهند

29 فروردین 1404

آسمان تبریز در 29 فروردین کدام سیارات و ستاره ها و کهکشان ها راخواهد داشت

28 فروردین 1404

انرژی تاریک ممکن است زمانی «فنری‌تر» از حالا بوده باشد – کیهان‌شناسان توضیح می‌دهند که اندازه‌گیری جدید آن‌ها چه چیزی درباره تاریخچهٔ جهان می‌گوید

27 فروردین 1404

ماه شب تبریز در حال عبور از چنگال‌های عقرب در گورستان پینه شالوار

24 فروردین 1404

آی چیچکی ،ماه کامل کوچک صورتی در آسمان تبریز، ستاره اسپایکا را می‌پوشاند

23 فروردین 1404

امروز عصر ماه سفید در شرق تبریز و همزمان خورشید در غرب بود

22 فروردین 1404

آسمان شب تبریز در عصر جمعه 22 فروردین زهره را در کنار عطارد و زحل خواهد دید

21 فروردین 1404

فلات آریستارخوس ماه در آسمان تبریز

20 فروردین 1404

انرژی تاریک ممکن است ثابت نباشد – این کشف می‌تواند کل مدل تاریخ کیهان‌شناسی ما را زیر سؤال ببرد

17 فروردین 1404

مثلث زمستانی سه ستاره درخشان؛ در 17 فروردین در آسمان تبریز خواهد بود

16 فروردین 1404

امشب در آسمان تبریز ماه نیمه به مریخ نزدیک می‌شود

14 فروردین 1404

دو خورشید در یک طلوع

14 فروردین 1404

14 فروردین - دهانه‌های ماه: تئوفیلوس، سیریلوس و کاتارینا در تبریز دیده خواهند شد

13 فروردین 1404

ماه و مشتری در 13 فروردین در آسمان تبریز

12 فروردین 1404

23 آذر 1403

با روشن کردن آسمان به وسیله چراغ های زمینی، دیدن راه شیری از شهرها مشکل شده است

مهندس کاوه وحیدی آذر

در اساطیر یونانی، زئوس پسر خود را که توسط یک زن فانی به نام هراکلس نوزاد متولد شده بود، در حالی که هرا در خواب است، روی سینه او می‌گذارد تا نوزاد شیر الهی او را بنوشد و جاودانه شود. هرا هنگام شیر دادن از خواب بیدار می شود و سپس متوجه می شود که در حال شیر دادن به یک نوزاد ناشناس است: او نوزاد را دور می کند، مقداری از شیرش می ریزد و نوار نوری به نام کهکشان راه شیری تولید می شود.

تبریز امروز:

 

راه شیری کهکشانی است شامل منظومه شمسی!  با نامی که ظاهر کهکشان را از چشم بیننده ی زمینی توصیف می‌کند: یک نوار مه‌آلود از نور که در آسمان شب دیده می‌شود. راه شیری از ستارگانی تشکیل شده است که با چشم غیرمسلح نمی‌توان آنها را به‌صورت جداگانه تشخیص داد.

کهکشان راه شیری یک کهکشان مارپیچی میله ای با قطر ایزوفتال D25 است که 1.1 ± 26.8 کیلوپارسک (3600 ± 87400 سال نوری) تخمین زده شده است،  اما ضخامت آن در بازوهای مارپیچی فقط حدود 1000 سال نوری است (بیشتر در برآمدگی). شبیه‌سازی‌های اخیر نشان می‌دهد که یک ناحیه ماده تاریک، همچنین حاوی برخی از ستاره‌های مرئی، ممکن است تا قطر تقریباً 2 میلیون سال نوری (613 kpc) گسترش یابد.کهکشان راه شیری دارای چندین کهکشان اقماری است و بخشی از گروه محلی کهکشان‌ها است که بخشی از ابرخوشه باکره را تشکیل می‌دهند که خود جزئی از ابرخوشه Laniakea است.

تخمین زده می شود که شامل 100-400 میلیارد ستاره و حداقل این تعداد سیاره باشد. منظومه شمسی در شعاع حدود 27000 سال نوری (8.3 kpc) از مرکز کهکشانی، در لبه داخلی بازوی شکارچی، یکی از غلظت‌های مارپیچی شکل گاز و غبار قرار دارد. ستارگان در درونی ترین 10000 سال نوری یک برآمدگی و یک یا چند میله تشکیل می دهند که از برآمدگی تابش می کنند. مرکز کهکشانی یک منبع رادیویی شدید به نام Sagittarius A*، سیاهچاله ای بسیار پرجرم با جرم 4.100 (0.034±) میلیون خورشید است. قدیمی‌ترین ستارگان کهکشان راه شیری تقریباً به اندازه خود کیهان قدمت دارند و بنابراین احتمالاً اندکی پس از عصر تاریکی بیگ بنگ شکل گرفته‌اند.

 گالیله برای اولین بار در سال 1610 با تلسکوپ خود نوار نور را به ستارگان جداگانه تفکیک کرد. تا اوایل دهه 1920، اکثر ستاره شناسان فکر می کردند که کهکشان راه شیری شامل تمام ستارگان کیهان است پس از مناظره بزرگ سال 1920 بین ستاره شناسان هارلو شپلی و هیبر دوست کرتیس، مشاهدات ادوین هابل در سال 1923 نشان داد که کهکشان راه شیری تنها یکی از کهکشان های متعدد است.

ریشه شناسی در اساطیر

در شعر حماسی بابلی انوما الیس Enūma Eliš، کهکشان راه شیری از دم بریده شده اژدهای آب شور اولیه تیامات که توسط مردوک، خدای ملی بابلی، پس از کشتن او در آسمان قرار گرفته است، ایجاد شده است زمانی تصور می شد که این داستان بر اساس نسخه قدیمی سومری است که در آن تیامات در عوض توسط انلیل نیپور کشته می شود،  اما اکنون تصور می شود که صرفاً اختراع مبلغان بابلی است که قصد دارند مردوک را به عنوان نقشی  برتر از خدایان سومری نشان دهند.

در اساطیر یونانی، زئوس پسر خود را که توسط یک زن فانی به نام هراکلس نوزاد متولد شده بود، در حالی که هرا در خواب است، روی سینه او می‌گذارد تا نوزاد شیر الهی او را بنوشد و جاودانه شود. هرا هنگام شیر دادن از خواب بیدار می شود و سپس متوجه می شود که در حال شیر دادن به یک نوزاد ناشناس است: او نوزاد را دور می کند، مقداری از شیرش می ریزد و نوار نوری به نام کهکشان راه شیری تولید می شود. در داستان یونانی دیگری، هراکلس رها شده توسط آتنا برای تغذیه به هرا داده می‌شود، اما قدرت هراکلس باعث می‌شود که هرا او را از درد از سینه‌اش جدا کند.

در فرهنگ غربی، نام "راه شیری" از ظاهر آن به عنوان یک نوار درخشان "شیری" کم رنگ و غیر قابل حل گرفته شده است که در آسمان شب کمان می‌یابد. این اصطلاح ترجمه ای از لاتین کلاسیک است

ارتباط با تبریز امروز

اخبار ، گزارشات ، عکسها و فیلم های خود را برای ما ارسال دارید . برای ارسال میتوانید از طریق آدرس تلگرامی یا ایمیل استفاده کنید.

info@tabriz-emrooz.ir

اشتراک در خبرنامه

برای اطلاع از آخرین خبرهای تبریز امروز در کانال تلگرام ما عضو شوید.

کانل تلگرام تبریز امروز

فرم تماس با تبریز امروز

کلیه حقوق این سایت متعلق به پایگاه خبری تبریز امروز بوده و استفاده از مطالب آن با ذکر منبع بلامانع است.
طراحی وتولید توسططراح وب سایت