13 آذر 1402
برای اولین بار، غذا و کشاورزی در کنفرانس سالانه آب و هوای سازمان ملل در سال 2023 در کانون توجه قرار گرفت. بیش از 130 کشور در اول دسامبر اعلامیه ای را امضا کردند و متعهد شدند که سیستم های غذایی خود را - از تولید تا مصرف - به نقطه کانونی در استراتژی های ملی برای مقابله با تغییرات آب و هوایی تبدیل کنند. این اعلامیه نسبت به اقدامات مشخص برای انطباق با تغییرات آب و هوا و کاهش انتشار گازهای گلخانه ای ضعیف است، اما توجه را به یک موضوع مهم جلب می کند. عرضه جهانی غذا به طور فزاینده ای با اختلالات ناشی از گرمای شدید و طوفان مواجه است. همچنین یکی از عوامل اصلی تغییرات آب و هوایی است که مسئول یک سوم کل انتشار گازهای گلخانه ای ناشی از فعالیت های انسانی است. این تنش به همین دلیل است که نوآوری کشاورزی به طور فزاینده ای در بحث های بین المللی آب و هوا افزایش می یابد.
تبریز امروز:
پل وینترز
استاد امور جهانی، دانشگاه نوتردام
برای اولین بار، غذا و کشاورزی در کنفرانس سالانه آب و هوای سازمان ملل در سال 2023 در کانون توجه قرار گرفت. بیش از 130 کشور در اول دسامبر اعلامیه ای را امضا کردند و متعهد شدند که سیستم های غذایی خود را - از تولید تا مصرف - به نقطه کانونی در استراتژی های ملی برای مقابله با تغییرات آب و هوایی تبدیل کنند.
این اعلامیه نسبت به اقدامات مشخص برای انطباق با تغییرات آب و هوا و کاهش انتشار گازهای گلخانه ای ضعیف است، اما توجه را به یک موضوع مهم جلب می کند.
عرضه جهانی غذا به طور فزاینده ای با اختلالات ناشی از گرمای شدید و طوفان مواجه است. همچنین یکی از عوامل اصلی تغییرات آب و هوایی است که مسئول یک سوم کل انتشار گازهای گلخانه ای ناشی از فعالیت های انسانی است. این تنش به همین دلیل است که نوآوری کشاورزی به طور فزاینده ای در بحث های بین المللی آب و هوا افزایش می یابد.
کشاورزان در مزرعه ای در طول باران های موسمی در مادیا پرادش، هند کار می کنند.
در حال حاضر، کشاورزی غذای کافی برای 8 میلیارد نفر از مردم جهان را فراهم می کند، اگرچه بسیاری از آنها دسترسی کافی ندارند. اما برای تغذیه جمعیت 10 میلیاردی جهان در سال 2050، زمین های زراعی باید 660000 تا 1.2 میلیون مایل مربع (171 میلیون تا 301 میلیون هکتار) نسبت به سال 2010 افزایش یابد. علاوه بر این، برخی از شیوههایی که به طور گسترده برای تولید مواد غذایی کافی به آنها تکیه میشود، مانند استفاده از کودهای مصنوعی، نیز به تغییرات آب و هوایی کمک میکند.
صرفاً حذف جنگلزدایی و این شیوهها بدون راهحلهای جایگزین باعث کاهش عرضه غذا و درآمد کشاورزان در جهان میشود. خوشبختانه، نوآوری هایی در حال ظهور هستند که می توانند کمک کنند.
در گزارشی جدید، کمیسیون نوآوری برای تغییر اقلیم، امنیت غذایی و کشاورزی، که توسط اقتصاددان برنده نوبل، مایکل کرمر تأسیس شد، هفت حوزه اولویتدار برای نوآوری را شناسایی میکند که میتواند به تضمین تولید غذای کافی، به حداقل رساندن انتشار گازهای گلخانهای و افزایش مقیاس برای دستیابی به نوآوری کمک کند. صدها میلیون نفر
من یک اقتصاددان کشاورزی و مدیر اجرایی کمیسیون هستم. به طور خاص سه نوآوری به دلیل توانایی آنها در افزایش سریع و بازده اقتصادی برجسته هستند.
پیش بینی آب و هوای دقیق و در دسترس
با توجه به اینکه آب و هوای شدید باعث آسیب پذیری محصولات کشاورزی می شود و کشاورزان در تلاش برای سازگاری هستند، پیش بینی دقیق آب و هوا بسیار مهم است. کشاورزان باید بدانند چه در روزهای آینده و چه در روزهای دورتر برای تصمیم گیری استراتژیک در مورد کاشت، آبیاری، کوددهی و برداشت چه انتظاری داشته باشند.
با این حال دسترسی به پیش بینی های دقیق و دقیق برای کشاورزان در بسیاری از کشورهای با درآمد کم و متوسط نادر است.
ارزیابی ما نشان میدهد که سرمایهگذاری در فناوری برای جمعآوری دادهها و در دسترس قرار دادن پیشبینیها - مانند رادیو، پیام متنی یا واتساپ - میتواند چندین برابر برای اقتصادها نتیجه دهد.
پیشبینیهای پیامکی میتواند به کشاورزان کمک کند تا برای آب و هوای شدید و زمان کاشت و برداشت خود آماده شوند.
برای مثال، پیشبینیهای دقیق در سطح ایالت از مجموع بارندگی فصلی بارانهای موسمی به کشاورزان هندی کمک میکند زمان کاشت و کاشت را بهینه کنند و حدود 3 میلیارد دلار سود در طول پنج سال به ارمغان میآورند - با هزینه حدود 5 میلیون دلار.
اگر کشاورزان در بنین پیشبینیهای دقیق را از طریق پیامک دریافت میکردند، تخمین میزنیم که آنها میتوانند سالانه 110 تا 356 دلار برای هر کشاورز صرفهجویی کنند که مقدار زیادی در آن کشور است.
به اشتراک گذاری بیشتر اطلاعات بین کشورهای همسایه، با استفاده از پلتفرم هایی مانند سیستم اطلاعات خدمات آب و هوایی سازمان جهانی هواشناسی، می تواند پیش بینی ها را بهبود بخشد.
کودهای میکروبی
یکی دیگر از اولویت های نوآوری شامل گسترش استفاده از کودهای میکروبی است.
کود نیتروژن به طور گسترده ای برای افزایش عملکرد محصول استفاده می شود، اما معمولاً از گاز طبیعی ساخته می شود و منبع اصلی انتشار گازهای گلخانه ای است. کودهای میکروبی از باکتری ها برای کمک به گیاهان و خاک برای جذب مواد مغذی مورد نیازشان استفاده می کنند و در نتیجه مقدار کود نیتروژن مورد نیاز را کاهش می دهند.
مطالعات نشان دادهاند که کودهای میکروبی میتوانند بازده حبوبات را 10 تا 30 درصد در خاک سالم افزایش دهند و میلیاردها دلار سود داشته باشند. سایر کودهای میکروبی با ذرت کار می کنند و دانشمندان در حال کار بر روی پیشرفت های بیشتری هستند.
کشاورزان سویا در برزیل برای چندین دهه از کود میکروبی مبتنی بر ریزوبیا برای بهبود عملکرد خود و کاهش هزینههای کود مصنوعی استفاده میکنند. اما این تکنیک در جاهای دیگر به طور گسترده شناخته شده نیست. افزایش آن نیاز به بودجه برای گسترش آزمایش در کشورهای بیشتری دارد، اما بالقوه بالقوه ای برای کشاورزان، سلامت خاک و آب و هوا دارد.
کاهش گاز متان دام
سومین اولویت نوآوری، دام است که منبع تقریباً دو سوم گازهای گلخانه ای کشاورزی است. با توجه به اینکه پیش بینی می شود تقاضا برای گوشت گاو تا سال 2050 به دلیل ثروتمندتر شدن کشورهای با درآمد کم و متوسط 80 درصد افزایش یابد، کاهش این انتشار گازهای گلخانه ای ضروری است.
چندین روش نوآورانه برای کاهش انتشار متان دام تخمیر روده ای را هدف قرار می دهد که منجر به آروغ زدن متان می شود.
افزودنی های غذایی مانند جلبک ها می توانند تولید متان گاو را کاهش دهند.
افزودن جلبک، جلبک دریایی، لیپیدها، تانن ها یا ترکیبات مصنوعی خاص به خوراک گاو می تواند واکنش های شیمیایی تولید متان را در طول هضم تغییر دهد. مطالعات نشان داده اند که برخی از تکنیک ها پتانسیل کاهش انتشار گاز متان را از یک چهارم تا نزدیک به 100 درصد دارند. هنگامی که گاوها متان کمتری تولید می کنند، انرژی کمتری را نیز هدر می دهند که می تواند به رشد و تولید شیر منجر شود و برای کشاورزان تقویت شود.
این روش هنوز گران است، اما توسعه بیشتر و سرمایه گذاری خصوصی می تواند به افزایش آن و کاهش هزینه کمک کند.
ویرایش ژن، چه دام ها و چه میکروارگانیسم های موجود در معده آنها، می تواند روزی پتانسیل های بالقوه ای را در خود داشته باشد.
افزایش نوآوری در کشاورزی
کمیسیون نوآوری همچنین چهار اولویت دیگر را برای نوآوری مشخص کرد:
کمک به کشاورزان و جوامع برای اجرای بهتر برداشت آب باران.
کاهش هزینه کشاورزی دیجیتال که می تواند به کشاورزان کمک کند تا از آبیاری، کود و آفت کش ها به بهترین شکل استفاده کنند.
تشویق تولید پروتئین های جایگزین برای کاهش تقاضا برای دام.
ارائه بیمه و سایر حمایت های اجتماعی برای کمک به کشاورزان در بهبود حوادث شدید آب و هوایی.
در حالی که نوآوریهای کشاورزی امیدوارکننده وجود دارد، انگیزههای تجاری برای توسعه و افزایش آنها کوتاهی کرده و منجر به سرمایهگذاری کم، به ویژه در کشورهای با درآمد کم و متوسط شده است.
ارائه اطلاعات و فناوری به کشاورزان که می تواند کارایی منابع آنها را افزایش دهد، موضوعات رایج در نوآوری کشاورزی است.
با این حال، بودجه نوآوری سابقه ای در ایجاد نرخ های بازده اجتماعی بسیار بالایی دارد. این فرصتی را برای سرمایه گذاری عمومی و بشردوستانه در توسعه و بکارگیری نوآوری ها در مقیاسی برای دستیابی به صدها میلیون نفر ایجاد می کند. البته، برای مؤثر بودن، هر نوآوری بالقوه باید با استراتژیهای ملی سازگار باشد و توسط آن هدایت شود و در ارتباط با دولت، بخش خصوصی و جامعه مدنی برنامهریزی شود.
دو دهه پیش، رهبران جهانی، از اینکه واکسن های نجات دهنده به صدها میلیون نفری که به آنها نیاز داشتند، ناامید شده بودند، Gavi، The Vaccine Alliance را ایجاد کردند. آنها میلیاردها دلار سرمایه گذاری کردند تا این نوآوری ها را افزایش دهند، به ایمن سازی بیش از 1 میلیارد کودک کمک کردند و مرگ و میر کودکان را در 78 کشور کم درآمد به نصف کاهش دادند.
امسال، مقامات COP28 به دنبال پاسخ جهانی مشابه به تغییرات آب و هوا، امنیت غذایی و کشاورزی هستند.
اخبار ، گزارشات ، عکسها و فیلم های خود را برای ما ارسال دارید . برای ارسال میتوانید از طریق آدرس تلگرامی یا ایمیل استفاده کنید.