20 شهریور 1401
مهندسي كه روي پروژه انرژي جايگزين كار ميكند، ميگويد روستاي كوهستاني تولا در لبنان به سختي سه ساعت برق روزانه با ژنراتور داشت، اما اكنون برق خورشيدي به روشن ماندن چراغها به مدت 17 ساعت كمك ميكند.
تبریز امروز:
مهندسي كه روي پروژه انرژي جايگزين كار ميكند، ميگويد روستاي كوهستاني تولا در لبنان به سختي سه ساعت برق روزانه با ژنراتور داشت، اما اكنون برق خورشيدي به روشن ماندن چراغها به مدت 17 ساعت كمك ميكند.
تولا (لبنان) (خبرگزاری فرانسه) - به لطف انرژی خورشیدی، ساکنان روستای تولا در شمال لبنان بالاخره میتوانند دوباره از بستنی لذت ببرند - یک خوردنی در کشور آفتابزده که گرفتار قطع برق است.
اقتصاد لبنان در سال 2019 پس از چندین دهه فساد و سوءمدیریت سقوط کرد و دولت قادر به تامین برق بیش از یک یا دو ساعت در روز نبود. زمستان گذشته، روستای کوهستانی تولا به سختی سه ساعت برق روزانه با ژنراتور داشت.
مهندسي كه روي پروژه انرژي جايگزين كار ميكند، گفت: برق خورشيدي اكنون به روشن ماندن چراغها به مدت 17 ساعت كمك ميكند.
ژاکلین یونس، مالک مینی مارکت تولا، با شادمانی گفت: «دو سال است که بچهها بستنی میخواهند، حالا بالاخره وقت آن است.
"ما منتظر اولین سفارش بستنی خود هستیم تا برسد."
در حالی که بسیاری از لبنانیها برای تامین برق به ژنراتورهای گران قیمت متکی هستند، تعداد فزایندهای از خانهها، شرکتها و مؤسسات دولتی به انرژی خورشیدی روی میآورند - نه به دلیل نگرانی زیستمحیطی، بلکه به این دلیل که این تنها گزینه آنهاست.
به لطف یک سازمان غیردولتی محلی، پنل های خورشیدی روی پشت بام ها و پارکینگ ها پراکنده شده و کل روستاها و حتی تنها چراغ های راهنمایی فعال بیروت را تامین می کنند.
یک تکنسین روی سیستم پنل خورشیدی نصب شده برای روستای طولا در شمال لبنان کار می کند
انرژی خورشیدی دیگر یک جایگزین نیست، یک ضرورت است. مهندس الی گریگ که در کنار دریایی از پانلها در بالای تپه مشرف به تولا ایستاده است، گفت: اگر ما تابلو نصب نکرده بودیم، روستا هیچ برقی نداشت.
گریگ بخشی از تیمی از داوطلبان است که بیش از 100000 دلار از مهاجران تولا برای ساختن یک مزرعه خورشیدی با 185 پانل نصب شده در زمین کلیسا جمع آوری کردند.
آنها با شهرداری همکاری کردند تا ژنراتور روستا را با انرژی خورشیدی تغذیه کنند و هزینه سوخت را کاهش دهند و در عین حال برق کل جامعه را تامین کنند.
شعبهای از سوپرمارکت اسپینیز نیز در حال نصب پنلهایی در پارکینگ و پشت بام است تا قبضهای ژنراتور خود را کاهش دهد.
حسن عزالدین، رئیس شرکت Grey Mackenzie Retail لبنان که مالک اسپینیز است، گفت: «من فکر میکنم که ما تقریباً نیمی از هزینههای انرژی خود را در جبیل به دلیل پنلهای خورشیدی صرفهجویی خواهیم کرد.
او گفت که این شرکت بین 800000 تا 1.4 میلیون دلار در ماه برای برق سوپرمارکت های زنجیره ای خود هزینه می کند تا ژنراتورهایی که به صورت شبانه روزی با دیزل کار می کنند.
"هزینه ژنراتورها امروز چشمگیر است. این یک فاجعه است."
او گفت که شرکت او سالهاست که به انرژی خورشیدی روی میآورد، اما پس از بحران «ما فکر میکردیم... این کاری است که باید انجام میدادیم و باید فوراً آن را انجام میدادیم».
افراد خصوصی نیز برای کاهش قبوض ژنراتورها، نصب پنل ها و باتری ها در بالکن ها و پشت بام ها به انرژی خورشیدی روی می آورند.
زینا سایق، تابستان گذشته، زمانی که دولت اکثر یارانههای بنزین را لغو کرد، برق خورشیدی را به قیمت حدود 6000 دلار برای آپارتمان خود در بیروت نصب کرد.
او تنها کسی بود که در ساختمان پانل داشت.
امسال، نه همسایه به او ملحق شدهاند و سقف را با میلههای فلزی پوشاندهاند که دهها پانل را به هم متصل میکند.
مصرف انرژی او به طور کامل به خورشیدی تبدیل شده است و مصرف برق در شب را محدود می کند. اما او در تابستان برق بدون وقفه دارد - یک لوکس نادر.
«اینجوری راحت ترم. من احساس می کنم کنترل برق را در دست دارم و نه برعکس.»
در کشوری که فقر بیداد می کند و سپرده گذاران بانکی با پس انداز حساب های خود را بسته اند، نصب برق خورشیدی گران است.
بسیاری از لبنانی ها برای تامین مالی این تغییر به فروش خودرو، جواهرات یا قطعه زمینی متوسل شده اند.
قبل از فروپاشی اقتصاد لبنان، تنها چند شرکت خدمات نصب برق خورشیدی را ارائه می کردند.
آنتونی اسکایم از شرکت انرژی خورشیدی فری انرژی گفت، اما تقاضای بالا در را برای هر کسی باز کرده است تا شروع به فروش سیستم های خورشیدی کند.
او گفت که تقاضا از سوی شهرداری های دارای کمبود نقدینگی افزایش یافته است.
اما آنها در برابر مداخله و حمایت سیاسی آسیب پذیر هستند.
خبرگزاری فرانسه
اخبار ، گزارشات ، عکسها و فیلم های خود را برای ما ارسال دارید . برای ارسال میتوانید از طریق آدرس تلگرامی یا ایمیل استفاده کنید.