خبر های ویژه

عینالی دا، کیچیک بایگوش

15 تیر 1404

پروانه ای نشسته روی قوزوقولاغی گل صورتی عینالی

4 تیر 1404

ماه توت فرنگی در آسمان تبریز

21 خرداد 1404

ظهور و سقوط – و ظهور دوباره – گوزن دم‌سفید

9 خرداد 1404

قاراقولاق سهره عینالی

8 خرداد 1404

نخاله های ساختمانی در ونیار عینالی

31 اردیبهشت 1404

دپو نخاله ساختمانی در کنار اتوبان پاسداران تبریز

30 اردیبهشت 1404

قجله ی عینالی بر روی نخاله های ساختمانی

18 اردیبهشت 1404

زنبورها می‌توانند یاد بگیرند، به خاطر بسپارند، فکر کنند و تصمیم بگیرند – نگاهی به چگونگی پیمایش آن‌ها در جهان

17 اردیبهشت 1404

تشدید آلرژی‌ها توهم نیست − روزهای بادی طوفان گرده‌ای کامل را ایجاد می‌کنند

15 اردیبهشت 1404

چگونه قاصدک‌ها بتن را فتح کردند تا طبیعت را به شهرها بازگردانند

11 اردیبهشت 1404

طلوع زمین- انرژی خورشیدی فرصتی بزرگ برای همه است

4 اردیبهشت 1404

آیا نسل گرگ های منقرض شده احیا گردیده است

21 فروردین 1404

چرا ترامپ از تعرفه‌های گمرکی عقب‌نشینی کرد؟

21 فروردین 1404

زنبور عهد باستان درون یک صمغ

14 فروردین 1404

محافظان محیط‌زیست هشدار می‌دهند: جمهوری‌خواهان به «قانون گونه‌های در معرض انقراض» حمله می‌کنند

10 فروردین 1404

4 آذر 1401

گرگ های آلوده به انگل جسارت پیدا می کنند

بر اساس یک مطالعه جدید، گرگ های آلوده به یک انگل معمولی به احتمال زیاد به رهبر دسته خود تبدیل می شوند و نشان می دهد که مزاحم ساکن مغز؛ به میزبان خود جرات می دهد تا خطرات بیشتری را بپذیرد. انگل تک سلولی، توکسوپلاسما گوندی، تنها از نظر جنسی در گربه ها تکثیر می شود، اما می تواند تمام حیوانات خونگرم را آلوده کند. تخمین زده می شود که بین 30 تا 50 درصد از مردم در سراسر جهان به این انگل آلوده باشند که تا آخر عمر به عنوان کیست بافتی خفته باقی می ماند. با این حال افراد با سیستم ایمنی سالم به ندرت علائمی دارند. در حالی که برخی از مطالعات ارتباط بین افراد مبتلا به این انگل در مغز و افزایش ریسک پذیری را گزارش کرده اند، تحقیقات دیگر این یافته ها را رد کرده اند و هیچ ارتباط قطعی ثابت نشده است.

تبریز امروز:

گرگ خاکستری

گرگ‌هایی که توسط انگل جسارت یافته‌اند احتمال بیشتری برایهدایت گروه دارند

رهبر گروه!؟؟ تحقیقات نشان می دهد که یک انگل ممکن است باعث شود گرگ های خاکستری در پارک ملی یلوستون خطرات بیشتری را پذیرا شوند

پاریس (AFP) - بر اساس یک مطالعه جدید، گرگ های آلوده به یک انگل معمولی به احتمال زیاد به رهبر دسته خود تبدیل می شوند و نشان می دهد که مزاحم ساکن مغز ، میزبان خود را جرات می دهد تا خطرات بیشتری را بپذیرد.

انگل تک سلولی، توکسوپلاسما گوندی، تنها از نظر جنسی در گربه ها تکثیر می شود، اما می تواند تمام حیوانات خونگرم را آلوده کند.

تخمین زده می شود که بین 30 تا 50 درصد از مردم در سراسر جهان به این انگل آلوده باشند که تا آخر عمر به عنوان کیست بافتی خفته باقی می ماند. با این حال افراد با سیستم ایمنی سالم به ندرت علائمی دارند.

در حالی که برخی از مطالعات ارتباط بین افراد مبتلا به این انگل در مغز و افزایش ریسک پذیری را گزارش کرده اند، تحقیقات دیگر این یافته ها را رد کرده اند و هیچ ارتباط قطعی ثابت نشده است.

مطالعه جدید که روز پنجشنبه در ژورنال Communications Biology منتشر شد، از داده‌های 26 ساله در مورد گرگ‌های خاکستری که در پارک ملی یلوستون در ایالات متحده زندگی می‌کردند استفاده کرد تا چگونگی تأثیر این انگل بر رفتار آنها را بررسی کند.

محققان پروژه Yellowstone Wolf نمونه‌های خون نزدیک به 230 گرگ و 62 گربه بزرگ گ را مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند - گربه‌های بزرگ پخش‌کننده‌های شناخته شده انگل هستند.

آنها دریافتند که گرگ های آلوده بیشتر از گرگ های غیر آلوده به عمق بیشتری در قلمرو کوگار نفوذ می کنند.

در این مطالعه آمده است که گرگ های آلوده همچنین ۱۱ برابر بیشتر از گرگ های بدون انگل دسته خود را ترک می کنند که نشان دهنده میزان ریسک پذیری بالاتری است.

محققان تخمین زدند که گرگ آلوده تا 46 برابر بیشتر احتمال دارد که رهبر دسته شود و افزودند که این نقش معمولاً توسط حیوانات تهاجمی تر به دست می آید.

کیرا کسیدی، یکی از نویسندگان این مطالعه، به خبرگزاری فرانسه گفت که اگرچه «جسورتر بودن لزوماً چیز بدی نیست»، اما می‌تواند «بقای جسورترین حیوانات را کاهش دهد، زیرا ممکن است تصمیماتی بگیرند که آنها را بیشتر در معرض خطر قرار دهد».

«گرگ‌ها فضای بقا را ندارند تا بیش از حدی که قبلاً دارند، ریسک کنند.»

کسیدی گفت که این تنها دومین مطالعه در مورد تأثیر T. gondii بر روی یک حیوان وحشی است، پس از آن که تحقیقات سال گذشته نشان داد افزایش جسارت در توله‌های کفتار آلوده باعث می‌شود آنها بیشتر به شیرهای کنیا نزدیک شوند و توسط آنها کشته شوند.

تحقیقات آزمایشگاهی همچنین نشان داده است که جوندگان مبتلا به این انگل ترس غریزی خود را از گربه بزرگ از دست می‌دهند و آنها را به دست تنها میزبانی می‌برند که T. gondii می‌تواند در آنجا تولید مثل کند.

ویلیام سالیوان، استاد فارماکولوژی و سم شناسی در دانشکده پزشکی دانشگاه ایندیانا که بیش از 25 سال است روی T.gondii مطالعه کرده است، گرگ را "گوهر کمیاب" نامید.

با این حال او هشدار داد که چنین مطالعه مشاهده ای نمی تواند علیت را نشان دهد.

او می‌گوید: «گرگی که به‌دنیا آمده ریسک‌پذیر است، ممکن است به سادگی وارد قلمرو کوگار شود و به توکسوپلاسما مبتلا شود».

اما «اگر یافته‌ها درست باشند، نشان می‌دهند که ممکن است تأثیر توکسوپلاسما بر اکوسیستم‌های سراسر جهان را دست کم بگیریم».

- در مورد انسان ها چطور؟ -

سالیوان گفت: "این سوال میلیون دلاری است."

Ajai Vyas، کارشناس T. gondii در دانشگاه فنی نانیانگ سنگاپور، نسبت به استنباط اینکه عفونت می تواند خطرپذیری را در افراد افزایش دهد، هشدار داد.

او به خبرگزاری فرانسه گفت: «خیلی چیزها در مورد رفتار انسان متفاوت از سایر حیوانات است.

مردم اغلب به دلیل خوردن گوشت نیم پز - یا از طریق گربه خانگی خود، به ویژه هنگام تمیز کردن جعبه های زباله، به T. gondii مبتلا می شوند.

در برخی موارد، به ویژه در افراد با سیستم ایمنی ضعیف، T. gondii می تواند منجر به توکسوپلاسموز شود، بیماری که می تواند باعث آسیب مغزی و چشمی شود.

 

ارتباط با تبریز امروز

اخبار ، گزارشات ، عکسها و فیلم های خود را برای ما ارسال دارید . برای ارسال میتوانید از طریق آدرس تلگرامی یا ایمیل استفاده کنید.

info@tabriz-emrooz.ir

اشتراک در خبرنامه

برای اطلاع از آخرین خبرهای تبریز امروز در کانال تلگرام ما عضو شوید.

کانل تلگرام تبریز امروز

فرم تماس با تبریز امروز

کلیه حقوق این سایت متعلق به پایگاه خبری تبریز امروز بوده و استفاده از مطالب آن با ذکر منبع بلامانع است.
طراحی وتولید توسططراح وب سایت