خبر های ویژه

نمایش آسمان این هفته ، ماه و مریخ با هم می‌درخشند

8 تیر 1404

ماه نو در نزدیکی خورشید و مشتری

4 تیر 1404

ستاره دوتایی دوتایی لیرا در آسمان آجی چای

24 خرداد 1404

رویاهای اولیه از مریخ: دیدار با ستاره‌شناس قرن نوزدهم که با داستان‌های علمی-تخیلی سیاره سرخ را تصور کرد

17 خرداد 1404

هلال جوان ماه و همنشینی با مشتری 6 خردادماه پس از غروب خورشید در آسمان تبریز

6 خرداد 1404

نقشه گرافیکی آسمان شب تبریز در 5 خردادماه موقعیت خورشید و ماه را در مرحله ماه نو نشان می‌دهد.

5 خرداد 1404

همنشینی ماه، زهره و زحل در آسمان صبحگاهی تبریزدر روزجمعه دوم خردادماه

2 خرداد 1404

خوشه ستاره‌ای گیسوان برنیس در آسمان شب 26 اردیبهشت بر فراز تبریز خواهد بود

26 اردیبهشت 1404

ماه کامل 22 اردیبهشت در آسمان قاری کورپوسی تبریز دیده می شود

22 اردیبهشت 1404

جمعه 19 اردیبهشت ماه ماه درخشان به اسپایکا نزدیک می‌شود

19 اردیبهشت 1404

ماه در کنار قلب شیر تصویر نجومی تبریز در دوشنبه 14 اردیبهشت است

15 اردیبهشت 1404

ماه با نصف روشنایی می درخشد

14 اردیبهشت 1404

امشب ماه نیمه و مریخ در کنار خوشه کندو در بالای باغات حکم آباد تبریز دیده خواهد شد

13 اردیبهشت 1404

جمعه، 12 اردیبهشت - نپتون در نزدیکی ناهید و زحل در آسمان بامدادی تبریز

12 اردیبهشت 1404

سیاره‌کوتوله وستا در آسمان تبریز در یازده اردیبهشت ماه

11 اردیبهشت 1404

شب بدون ماه ، فرصتی برای دیدن ستارگان شب در حکم آباد

7 اردیبهشت 1404

5 شهریور 1402

یک صد و سی و سه روز در روی خورشید !

سطح خورشید از نگاه ناسا ، برگردان به فارسی کاوه وحیدی آذر

این ویدئو فعالیت های خورشیدی را از 12 اگوست تا 22 دسامبر 2022 که توسط رصدخانه دینامیک خورشیدی ناسا (SDO) گرفته شده است، نشان می دهد . SDO از مدار خود در فضا به دور زمین، نزدیک به 13 سال است که به طور پیوسته از خورشید با وضوح 4K x 4K تصویربرداری کرده است. این اطلاعات اکتشافات جدید بی شماری را در مورد عملکرد نزدیکترین ستاره ما و نحوه تأثیر آن بر منظومه شمسی امکان پذیر کرده است. با سه ابزار، SDO هر 75 صدم ثانیه یک تصویر از خورشید می گیرد. دستگاه تصویربرداری جوی (AIA) به تنهایی هر 12 ثانیه یک بار در 10 طول موج مختلف نور عکس می گیرد. این تایم لپس ۱۳۳ روزه عکس‌های گرفته شده با طول موج ۱۷.۱ نانومتر را به نمایش می‌گذارد که یک طول موج فرابنفش شدید است که بیرونی‌ترین لایه جوی خورشید یعنی تاج را نشان می‌دهد

تبریز امروز:

 

133 روز روی خورشید
این ویدئو فعالیت های خورشیدی را از 12 اگوست تا 22 دسامبر 2022 که توسط رصدخانه دینامیک خورشیدی ناسا (SDO) گرفته شده است، نشان می دهد . SDO از مدار خود در فضا به دور زمین، نزدیک به 13 سال است که به طور پیوسته از خورشید با وضوح 4K x 4K تصویربرداری کرده است. این اطلاعات اکتشافات جدید بی شماری را در مورد عملکرد نزدیکترین ستاره ما و نحوه تأثیر آن بر منظومه شمسی امکان پذیر کرده است. با سه ابزار، SDO هر 75 صدم ثانیه یک تصویر از خورشید می گیرد. دستگاه تصویربرداری جوی (AIA) به تنهایی هر 12 ثانیه یک بار در 10 طول موج مختلف نور عکس می گیرد. این تایم لپس ۱۳۳ روزه عکس‌های گرفته شده با طول موج ۱۷.۱ نانومتر را به نمایش می‌گذارد که یک طول موج فرابنفش شدید است که بیرونی‌ترین لایه جوی خورشید یعنی تاج را نشان می‌دهد: . این فیلم با گردآوری تصاویری که با فاصله 108 ثانیه از یکدیگر گرفته شده است، 133 روز یا حدود چهار ماه رصد خورشیدی را در 59 دقیقه فشرده کرده است.

 این ویدئو مناطق فعال روشنی را نشان می دهد که از روی صورت خورشید در حال چرخش عبور می کنند. خورشید تقریباً هر 27 روز یک بار می چرخد. حلقه‌هایی که در بالای نواحی روشن گسترش می‌یابند، میدان‌های مغناطیسی هستند که پلاسمای داغ و درخشان را به دام انداخته‌اند. این نواحی روشن همچنین منبع شعله های خورشیدی هستند که به صورت فلاش های درخشان ظاهر می شوند که میدان های مغناطیسی در فرآیندی به نام اتصال مجدد مغناطیسی به هم می چسبند. در حالی که SDO یک چشم بدون پلک به سمت خورشید گرفته است، لحظاتی وجود داشته است که از دست داده است. برخی از فریم های تاریک در این ویدئو به دلیل کسوف زمین یا ماه SDO در هنگام عبور از بین فضاپیما و خورشید ایجاد می شود. سایر خاموشی ها به دلیل خاموش بودن ابزار دقیق یا خطاهای داده ایجاد می شوند. SDO هر روز 1.4 ترابایت داده را به زمین ارسال می کند. تصاویری که خورشید در خارج از مرکز قرار دارد، زمانی مشاهده شد که SDO در حال کالیبره کردن ابزار خود بود. SDO و دیگر ماموریت های ناسا به تماشای خورشید ما در سال های آینده ادامه خواهند داد و بینش های بیشتری در مورد مکان ما در فضا و اطلاعاتی برای ایمن نگه داشتن فضانوردان و ابزارهای  ما ارائه می دهند. این موسیقی یک میکس پیوسته از آلبوم موسیقی "اشکال هندسی" لارس لئونهارد است که توسط هنرمند ارائه شده است. 

در سمت چپ کادر دایره کامل خورشید قرار دارد. به رنگ زرد طلایی، اما لکه دار و با ضخامت های زرد نازک از سطح ظاهر می شود. برخی از مناطق بسیار روشن و برخی دیگر تقریبا سیاه هستند. کل خورشید به طور پیوسته می‌چرخد و یک چرخش کامل در این فاصله زمانی 12 دقیقه طول می‌کشد. معمولاً فقط چند منطقه روشن در یک زمان قابل مشاهده هستند و مانند آتش‌های کوچک تغییر می‌کنند و چشمک می‌زنند. از این نواحی، حلقه‌های چرکی به بالای سطح می‌رسند که به سرعت شکل و اندازه را تغییر می‌دهند. در سمت راست قاب دو مربع با خطوط سفید با بزرگ شدن مناطق جالب خورشید دیده می شود

ارتباط با تبریز امروز

اخبار ، گزارشات ، عکسها و فیلم های خود را برای ما ارسال دارید . برای ارسال میتوانید از طریق آدرس تلگرامی یا ایمیل استفاده کنید.

info@tabriz-emrooz.ir

اشتراک در خبرنامه

برای اطلاع از آخرین خبرهای تبریز امروز در کانال تلگرام ما عضو شوید.

کانل تلگرام تبریز امروز

فرم تماس با تبریز امروز

کلیه حقوق این سایت متعلق به پایگاه خبری تبریز امروز بوده و استفاده از مطالب آن با ذکر منبع بلامانع است.
طراحی وتولید توسططراح وب سایت