4 فروردین 1402

بلا چاو ، خداحافظ زیبای من

ترانه ای از آوازهای فولکلور ایتالیا

بلا چاو «Bella ciao» یک آهنگ فولکلور اعتراضی ایتالیایی مربوط به اواخر قرن نوزدهم است که در ابتدا توسط کارگران موندینا در اعتراض به شرایط سخت کار در شالیزارهای شمال ایتالیا خوانده شد. عموماً فرض بر این است که آهنگ موندینا توسط پارتیزان هایی خوانده شدند که مخالف نازیسم و فاشیسم بودند و با نیروهای اشغالگر آلمان نازی که با جمهوری فاشیست و همکار ایتالیایی متحد بودند، بین سالهای 1943 و 1945 در طول جنگ داخلی ایتالیا درگیر بودند ،اصلاح و به عنوان سرود جنبش مقاومت ایتالیا تغییر یافت.

تبریز امروز:

 

بلا چاو «Bella ciao» یک آهنگ فولکلور اعتراضی ایتالیایی مربوط به اواخر قرن نوزدهم است که در ابتدا توسط کارگران موندینا در اعتراض به شرایط سخت کار در شالیزارهای شمال ایتالیا خوانده شد. 

عموماً فرض بر این است که آهنگ موندینا توسط پارتیزان هایی خوانده شدند که مخالف نازیسم و فاشیسم بودند و با نیروهای اشغالگر آلمان نازی که با جمهوری فاشیست و همکار ایتالیایی متحد بودند، بین سالهای 1943 و 1945 در طول جنگ داخلی ایتالیا درگیر بودند ،اصلاح و به عنوان سرود جنبش مقاومت ایتالیا تغییر یافت.  

نسخه های "بلا چاو" همچنان در سراسر جهان به عنوان سرود آزادی و مقاومت خوانده می شود.

منشأ آهنگ نامشخص است، اگرچه یک فرضیه این است که "بلا چاو" در ابتدا به عنوان  "صبح به محض بیدار شدنم" "Alla mattina appena alzata" در دره پو ایتالیا از اواخر قرن 19 تا نیمه اول قرن 20، با اشعار مختلف توسط کارگران فصلی شالیزارها، به ویژه برنج خوانده شده است. . آنها در جمع آوری موندار (علف هرز) مزارع برنج در شمال ایتالیا کار کردند تا به رشد سالم گیاهان جوان برنج کمک کنند. این کار در زمان آبگرفتگی مزارع، از اواخر فروردین تا اوایل خرداد هر سال انجام می شد. در طول این مدت، اولین مراحل رشد خود، شاخه های ظریف باید از تفاوت درجه حرارت بین روز و شب محافظت شوند. این شامل دو مرحله بود: پیوند گیاهان و هرس علف های هرز.

موندار یک کار بسیار خسته کننده بود، که عمدتا توسط زنان معروف به موندیانا ، از فقیرترین طبقات اجتماعی انجام می شد. آنها روزهای کاری خود را با پاهای برهنه در آب تا زانو می گذراندند و پشت خود را به طور مداوم خم می کردند. شرایط کار وحشیانه، ساعات طولانی و دستمزد بسیار کم منجر به نارضایتی مداوم و گاهی به جنبش‌های شورشی و شورش در سال‌های اولیه قرن بیستم شد. مبارزات علیه پادرونی ناظر حتی سخت‌تر بود، زیرا تعداد زیادی از کارگران مخفی آماده بودند تا حتی برای دستمزدهای پایین تر توافق کنند. علاوه بر «بلا چاو»، آهنگ‌های مشابه زنان موندینا شامل «Sciur padrun da li beli braghi bianchi [it]» و «Se otto ore vi sembran poche [it]» بود.

نسخه‌های دیگری از پیشینیان «بلا چاو» در طول سال‌ها ظاهر شد، که نشان می‌دهد «صبح به محض بیدار شدنم» باید در نیمه دوم قرن نوزدهم سروده شده باشد. قدیمی ترین نسخه نوشته شده به سال 1906 برمی گردد و از نزدیکی ورسللی ، پیدمونت می آید.

به عنوان یک آهنگ پارتیزانی
هیچ نشانه ای از ارتباط " بلا چاو" در میان تیپ های پارتیزان و همچنین وجود "نسخه حزبی" قبل از اولین انتشار متن در سال 1953 وجود ندارد. در اسناد پس از جنگ دوره و نه حضور آن در ترانه های مهم هیچ اثری وجود ندارد. . مثلاً در Canzoniere Italiano پازولینی 1955 و یا Canti Politici از Editori Riuniti در 1962 نیست. نسخه 1963 ایو مونتان پس از آن که گروه Il Nuovo Canzoniere Italiano آن را در جشنواره dei Due Mondi در سال 1964 در Spoleto ارائه کرد به شهرت رسید. هم به‌عنوان سرود «موندین» و هم به‌عنوان سرود حزبی، و دومی آنقدر عمومی است که می‌تواند روح‌های مختلف سیاسی مبارزات آزادی‌بخش ملی (کاتولیک‌ها، کمونیست‌ها، سوسیالیست‌ها، لیبرال‌ها...) را در کنار هم نگه دارد و حتی خوانده شود. در پایان کنگره دموکراسی مسیحی (Democrazia Cristiana) در سال 1975 که پارتیزان سابق Zaccagnini را به عنوان دبیر ملی انتخاب کرد.

همانطور که در متن روبرتو باتاگلیا تاریخ مقاومت ایتالیا[7] گزارش شده است، ترانه‌های محبوب آن دوران عبارتند از Fischia il vento و آریا آهنگ فولکلور معروف شوروی Katjuša، که سرود رسمی تیپ‌های پارتیزان گاریبالدی شد

حتی روزنامه‌نگار معروف، پارتیزان سابق و مورخ مبارزات پارتیزانی، جورجیو بوکا علناً اظهار داشت:

"بلا چاو"... آهنگ مقاومت، و "Giovinezza"... آهنگ دوره فاشیست... نه یکی و نه دیگری از پارتیزان ها یا فاشیست ها زاده شده اند، یکی از آهنگ دالماسی و دیگری از توسکانی. روحیه دانشجویی و در طول سال ها به سرود رسمی یا بالفعل ایتالیای ضد فاشیست و رژیم موسولینی تبدیل شده است ... در بیست ماه جنگ پارتیزانی هرگز نشنیده ام که مردم "بلا چاو" را بخوانند

ارتباط با تبریز امروز

اخبار ، گزارشات ، عکسها و فیلم های خود را برای ما ارسال دارید . برای ارسال میتوانید از طریق آدرس تلگرامی یا ایمیل استفاده کنید.

info@tabriz-emrooz.ir

اشتراک در خبرنامه

برای اطلاع از آخرین خبرهای تبریز امروز در کانال تلگرام ما عضو شوید.

کانل تلگرام تبریز امروز

فرم تماس با تبریز امروز

کلیه حقوق این سایت متعلق به پایگاه خبری تبریز امروز بوده و استفاده از مطالب آن با ذکر منبع بلامانع است.
طراحی وتولید توسططراح وب سایت