4 آذر 1401
دانشمندان تعدادی از ویروس های باستانی را که از عصر یخبندان در یخبندان سیبری حبس شده بودند، احیا کرده اند. در حالی که این تحقیق بدون شک خطرناک به نظر می رسد، تیم بر این باور است که وقتی خطرات فزاینده ذوب یخ های دائمی و تغییرات آب و هوایی را در نظر می گیریم، این تهدیدی است که ارزش بررسی آن را دارد.
تبریز امروز:
اسب های یاکوتی که در سرزمین های یخ زده جمهوری ساخا، سیبری زندگی می کنند.
دانشمندان تعدادی از ویروس های باستانی را که از عصر یخبندان در یخبندان سیبری حبس شده بودند، احیا کرده اند. در حالی که این تحقیق بدون شک خطرناک به نظر می رسد، تیم بر این باور است که وقتی خطرات فزاینده ذوب یخ های دائمی و تغییرات آب و هوایی را در نظر می گیریم، این تهدیدی است که ارزش بررسی آن را دارد.
در مقاله جدیدی که هنوز مورد بررسی قرار نگرفته است، محققان توضیح میدهند که چگونه 13 ویروس متعلق به پنج کلاس مختلف را از نمونههای جمعآوریشده در خاور دور روسیه شناسایی و احیا کردند.
در میان این محمولهها، آنها موفق شدند ویروسی را از یک نمونه منجمد دائمی با قدمت حدود 48500 سال زنده کنند.
آنها همچنین سه ویروس جدید را از نمونه 27000 ساله مدفوع منجمد ماموت و تکه ای از منجمد دائمی پر شده با مقدار زیادی پشم ماموت احیا کردند. این سه ویروس به درستی ماموت پیتوویروس، ماموت پاندورا ویروس و ماموت مگا ویروس نامیده شدند.
دو ویروس جدید دیگر از محتویات معده یخ زده یک گرگ سیبری (Canis lupus) به نامهای Pacmanvirus lupus و Pandoravirus lupus جدا شد.
این ویروسها آمیبها را، کمی بیشتر از حبابهای تک سلولی که در خاک و آب زندگی میکنند، آلوده میکنند، اما آزمایشها نشان داد که ویروسها هنوز هم پتانسیل پاتوژنهای عفونی را دارند. این تیم، ویروسها را وارد کشت آمیبهای زنده کردند و نشان دادند که هنوز قادر به حمله به سلول و تکثیر هستند.
این پروژه توسط تیمی از محققان دانشگاه Aix-Marseille در فرانسه انجام شده است که قبلاً یک ویروس 30000 ساله را که در سال 2014 در یخبندان سیبری یافت شده بود احیا کرده بودند. با آخرین دسته از ویروس ها از جمله ویروسی که قدمت آن به 48500 سال پیش می رسد، محققان دریافته اند. احتمالاً قدیمی ترین ویروسی را که تاکنون زنده شده است.
ژان میشل کلاوری، یکی از نویسندگان مقاله و استاد ژنومیک و بیوانفورماتیک در دانشکده پزشکی دانشگاه اکس مارسی، به نیوساینتیست گفت: «48500 سال یک رکورد جهانی است.
محققان در مقاله خود توضیح می دهند که باید کار بیشتری بر روی ویروس های آلوده کننده یوکاریوت متمرکز شود و اشاره کردند که "مطالعات بسیار کمی در این زمینه منتشر شده است." آنها توضیح می دهند که افزایش دما ناشی از تغییرات آب و هوایی احتمالاً بسیاری از تهدیدات میکروبی از جمله ویروس های بیماری زا را از گذشته باستان دوباره بیدار می کند.
نویسندگان مطالعه می نویسند: «همانطور که متأسفانه در همه گیری های اخیر (و در حال انجام) به خوبی ثبت شده است، هر ویروس جدید، حتی مربوط به خانواده های شناخته شده، تقریباً همیشه نیاز به ایجاد پاسخ های پزشکی بسیار خاص، مانند ضد ویروس ها یا واکسن های جدید دارد.
هیچ معادلی برای «آنتیبیوتیکهای طیف وسیع» در برابر ویروسها وجود ندارد، زیرا فرآیندهای دارویی قابل حفاظت جهانی در خانوادههای مختلف ویروسی وجود ندارد. بنابراین، بهتر است که در مورد خطر عفونی ماندن ذرات ویروسی باستانی و بازگشت به گردش خون با ذوب لایههای منجمد باستانی فکر کنیم.»
اخبار ، گزارشات ، عکسها و فیلم های خود را برای ما ارسال دارید . برای ارسال میتوانید از طریق آدرس تلگرامی یا ایمیل استفاده کنید.