تاجیکستان کثیف ترین هوا را در منطقه دارد.

کیفیت هوای آسیای مرکزی نمره پایینی می گیرد

تاریخ انتشار : ۱۳:۵۲ ۱۴-۰۱-۱۴۰۳

بر اساس مطالعه شرکتی که آلودگی را در بیش از 130 کشور در سراسر جهان اندازه گیری کرده است، کیفیت هوا در کشورهای آسیای مرکزی یکی از بدترین ها در جهان است. گزارش جهانی کیفیت هوا در سال 2023 که توسط شرکت IQAir در سوئیس گردآوری شده است، ذرات مضر موجود در هوا، موسوم به PM2.5 را در بیش از 7800 مکان اندازه گیری کرد. یافته ها نشان داد که آسیای مرکزی پس از کشورهای آسیای جنوبی و خلیج فارس به عنوان دارای بدترین کیفیت هوای منطقه ای در جهان است. بنگلادش، پاکستان و هند در جدول کشورهای دارای کثیف ترین هوا در این گزارش رتبه های یک، دو و سه را به خود اختصاص داده اند. تاجیکستان چهارمین بالاترین غلظت قابل اندازه گیری PM2.5 در سال 2023 را داشت. قرقیزستان در رتبه 18، ازبکستان 23 و قزاقستان 40 از 134 کشور و منطقه اندازه گیری شده قرار گرفتند. اطلاعات کافی برای قرار گرفتن ترکمنستان در این فهرست وجود نداشت. همسایه شرقی آسیای مرکزی، چین، در رتبه نوزدهم قرار دارد. در این گزارش آمده است: «آلودگی هوا که باعث یک مورد از هر 9 مرگ در سراسر جهان می شود، بزرگترین تهدید زیست محیطی برای سلامت انسان است. طبق گزارش سازمان جهانی بهداشت (WHO)، آلودگی هوا سالانه عامل مرگ زودرس 7 میلیون نفر در سراسر جهان است.

تبریز امروز:

اوراسیا نت  ، 1 آوریل 2024

دود بر فراز دوشنبه (عکس: شبکه های اجتماعی)
دود بر فراز دوشنبه (عکس: شبکه های اجتماعی)
بر اساس مطالعه شرکتی که آلودگی را در بیش از 130 کشور در سراسر جهان اندازه گیری کرده است، کیفیت هوا در کشورهای آسیای مرکزی یکی از بدترین ها در جهان است.

گزارش جهانی کیفیت هوا در سال 2023 که توسط شرکت IQAir در سوئیس گردآوری شده است، ذرات مضر موجود در هوا، موسوم به PM2.5 را در بیش از 7800 مکان اندازه گیری کرد. یافته ها نشان داد که آسیای مرکزی پس از کشورهای آسیای جنوبی و خلیج فارس به عنوان دارای بدترین کیفیت هوای منطقه ای در جهان است.

بنگلادش، پاکستان و هند در جدول کشورهای دارای کثیف ترین هوا در این گزارش رتبه های یک، دو و سه را به خود اختصاص داده اند. تاجیکستان چهارمین بالاترین غلظت قابل اندازه گیری PM2.5 در سال 2023 را داشت. قرقیزستان در رتبه 18، ازبکستان 23 و قزاقستان 40 از 134 کشور و منطقه اندازه گیری شده قرار گرفتند. اطلاعات کافی برای قرار گرفتن ترکمنستان در این فهرست وجود نداشت. همسایه شرقی آسیای مرکزی، چین، در رتبه نوزدهم قرار دارد.

در این گزارش آمده است: «آلودگی هوا که باعث یک مورد از هر 9 مرگ در سراسر جهان می شود، بزرگترین تهدید زیست محیطی برای سلامت انسان است. طبق گزارش سازمان جهانی بهداشت (WHO)، آلودگی هوا سالانه عامل مرگ زودرس 7 میلیون نفر در سراسر جهان است.

دوشنبه آلوده ترین پایتخت آسیای مرکزی در سال 2023 (در رتبه چهارم در رده بندی IQAir)، پس از آن تاشکند (22)، بیشکک (29) و آستانه (52) قرار گرفتند.

PM2.5 به عنوان ذرات آئروسل ذرات ریز با قطر تا 2.5 میکرون تعریف می شود. در این گزارش آمده است: "PM2.5 که بر حسب میکروگرم بر متر مکعب (μg/m³) اندازه گیری می شود، یکی از شش آلاینده رایج است که به دلیل اثرات قابل توجه بر سلامت انسان و محیط زیست توسط آژانس های زیست محیطی در سراسر جهان نظارت و کنترل می شود.

منابع انسانی متداول PM2.5 عبارتند از اگزوز خودروها، فرآیندهای صنعتی سنگین، تولید برق، کشاورزی، ساخت و ساز و سوزاندن زغال سنگ و چوب. IQAir یک شرکت فن‌آوری کیفیت هوا است که خود را به‌عنوان «بزرگ‌ترین پلت‌فرم اطلاعات کیفیت هوای رایگان و بلادرنگ جهان» اداره می‌کند.


نظرات کاربران


@