طنز ماجرا این است که در حالی که قزاقستان به طور معمول با سیل در بهار دست و پنجه نرم می کند، ماه های بعد اغلب خشکسالی را به همراه دارد.

سیل عظیم قزاقستان را غافلگیر کرد

تاریخ انتشار : ۱۵:۴۵ ۱۰-۰۱-۱۴۰۳

حجم عظیمی از سیلاب روستاها را ویران کرده و دام ها را با خود برده است. رسانه‌های اجتماعی مملو از تصاویری از افرادی است که برای ایمنی از پشت بام خانه‌هایشان بالا می‌روند در حالی که هلیکوپترهای امدادی در بالای آن حلقه می‌زنند. وقتی بهار فرا می رسد، قزاقستان می داند که انتظار آب روان ناشی از ذوب یخ و برف را دارد، اما امسال شوک بود. پل ها ویران شده اند، تمام بخش های بزرگراه اکنون زیر آب است، صدها خانه غیرقابل سکونت شده اند و بسیاری از آنها بدون آب لوله کشی و گاز خانگی مانده اند. گفته می شود حداقل سه نفر جان خود را از دست داده اند. سیل که اوایل این ماه آغاز شد، حداقل هفت منطقه را تحت تاثیر قرار داده است که شمال آن بیشترین آسیب را دیده است. وزارت شرایط اضطراری گفت که تا 29 مارس، حدود 4700 نفر از جمله تقریبا 1700 کودک نجات یافته و تخلیه شده اند. بیش از 500 ساختمان مسکونی زیر آب رفته است. در برخی مناطق، کل ساختمان های دولتی، مدارس و بیمارستان ها زیر آب رفته است. نخست وزیر اولژاس بکتنوف در نشست اضطراری دولت در 29 مارس، این سیل را بزرگترین سیل در سال های اخیر توصیف کرد.

تبریز امروز:

آلماز کومنوف 29 مارس 2024

سرباز به پاکسازی منطقه سیل زده کمک می کند. (عکس: وزارت دفاع قزاقستان)
سرباز به پاکسازی منطقه سیل زده کمک می کند. (عکس: وزارت دفاع قزاقستان)
کل بخش های قزاقستان شبیه صحنه ای از یک فیلم فاجعه آمیز است.

حجم عظیمی از سیلاب روستاها را ویران کرده و دام ها را با خود برده است. رسانه‌های اجتماعی مملو از تصاویری از افرادی است که برای ایمنی از پشت بام خانه‌هایشان بالا می‌روند در حالی که هلیکوپترهای امدادی در بالای آن حلقه می‌زنند.

وقتی بهار فرا می رسد، قزاقستان می داند که انتظار آب روان ناشی از ذوب یخ و برف را دارد، اما امسال شوک بود. پل ها ویران شده اند، تمام بخش های بزرگراه اکنون زیر آب است، صدها خانه غیرقابل سکونت شده اند و بسیاری از آنها بدون آب لوله کشی و گاز خانگی مانده اند. گفته می شود حداقل سه نفر جان خود را از دست داده اند.

سیل که اوایل این ماه آغاز شد، حداقل هفت منطقه را تحت تاثیر قرار داده است که شمال آن بیشترین آسیب را دیده است. وزارت شرایط اضطراری گفت که تا 29 مارس، حدود 4700 نفر از جمله تقریبا 1700 کودک نجات یافته و تخلیه شده اند. بیش از 500 ساختمان مسکونی زیر آب رفته است. در برخی مناطق، کل ساختمان های دولتی، مدارس و بیمارستان ها زیر آب رفته است.

نخست وزیر اولژاس بکتنوف در نشست اضطراری دولت در 29 مارس، این سیل را بزرگترین سیل در سال های اخیر توصیف کرد.

بکتنوف به وزیر شرایط اضطراری، چنگیس آرینوف، که در مورد اقدامات کاهشی اتخاذ شده به کابینه توضیح داد، گفت: «نکته اصلی در حال حاضر نجات جان مردم و به حداقل رساندن پیامدهای فاجعه است.

بکتنوف گفت که تحقیقاتی توسط دادستانی کل انجام خواهد شد تا اینکه آیا مقیاس بحران به دلیل سهل انگاری تشدید شده است یا خیر.

اداره منطقه ای ابای وزارت خدمات اضطراری در 29 مارس گزارش داد که جستجو برای یافتن سه مردی که در جریان سیل مفقود شده بودند در هفته گذشته ادامه دارد. گمان می‌رود یکی از اسب‌هایش به داخل رودخانه‌ای خروشان سقوط کرده باشد که پس از آن ظاهراً توسط جریان آب برده شده است. دو نفر دیگر سعی کردند با تراکتور از همان رودخانه عبور کنند و گیر کردند. غواصان برای جست و جوی مردان گمشده استخدام شدند، اما این تلاش به دلیل شرایط آب و هوایی به حالت تعلیق درآمد.

ساکنان برخی از مناطق آسیب دیده تظاهرات گربه های وحشی را به دلیل تلاش های ناکافی مقامات برای رسیدگی به این وضعیت به راه انداخته اند. آنها با این کار تحریم شده اند.

دادگاهی در شمال منطقه اکمولا در 28 مارس شش نفر از ساکنان روستای کویاندی را به دلیل شرکت در یک تجمع غیرمجاز جریمه کرد. 50 نفر در روستا در اعتراض به عدم پاکسازی برف به موقع توسط مقامات محلی، جاده مجاور را مسدود کرده بودند که به گفته آنها باعث آبگرفتگی خانه هایشان شده است.

اگرچه سیلاب های بهاری هر سال رخ می دهد، اما مقامات اغلب برای عواقب پرهزینه آن آمادگی ندارند. منتقدان دولت استدلال می‌کنند که مقامات از نظر آسیب شناختی قادر به یادگیری از تجربه نیستند و حتی هشدارهای کارشناسان در مورد سیل‌های ورودی را نادیده می‌گیرند. مقامات به نوبه خود استدلال می کنند که بلایای طبیعی در مقیاس بدتر می شوند.

طنز تلخ این است که در حالی که قزاقستان به طور معمول با سیل در ماه های مارس تا آوریل دست و پنجه نرم می کند، ماه های بعدی اغلب دوره ای از خشکسالی را به همراه داشته است.

کریل پاولوف، رهبر یک سازمان لابی کشاورزی مستقر در شیمکنت، می‌گوید که دولت باید مدت‌ها پیش یاد می‌گرفت که چگونه آب ذوب را مدیریت کند.

همه کشورهایی که کمبود آب دارند، هر قطره باران، دانه‌های برف را جمع می‌کنند، اما در کشور ما تمام آب ناشی از سیل از بین می‌رود. ما هرگز یاد نگرفتیم که برای آب ارزش قائل شویم.

آلماز کومنوف یک روزنامه نگار اهل آلماتی است.


نظرات کاربران


@