قره باغ

رئیس جمهور آذربایجان می گوید صلح با ارمنستان از همیشه نزدیکتر است

تاریخ انتشار : ۱۱:۵۳ ۲۹-۱۲-۱۴۰۲

الهام علی اف، رئیس جمهور آذربایجان، روز یکشنبه گفت کشورش «بیش از همیشه» به صلح با ارمنستان، نیم سال پس از آن که آذربایجان منطقه قره باغ خود را از ارمنستان پس گرفت، گفت کشورش «بیش از همیشه» به صلح با ارمنستان نزدیک شده است.

تبریز امروز:

  الهام علی اف، رئیس جمهور آذربایجان، در 14 مارس 2023، در کنفرانس خبری با اولاف شولز، صدراعظم آلمان در صدراعظم آلمان در برلین، آلمان صحبت می کند. رویترز

الهام علی اف، رئیس جمهور آذربایجان، در 14 مارس 2023، در کنفرانس خبری با اولاف شولز، صدراعظم آلمان در صدراعظم آلمان در برلین، آلمان صحبت می کند. رویترز
18 مارس (رویترز) - الهام علی اف، رئیس جمهور آذربایجان، روز یکشنبه گفت کشورش «بیش از همیشه» به صلح با ارمنستان، نیم سال پس از آن که آذربایجان منطقه قره باغ خود را از ارمنستان  پس گرفت، گفت کشورش «بیش از همیشه» به صلح با ارمنستان نزدیک شده است.
علی اف پس از دیدار با ینس استولتنبرگ دبیرکل ناتو در باکو گفت: امروز ما در مرحله فعال مذاکرات صلح با ارمنستان هستیم.
ما اکنون بیش از هر زمان دیگری به صلح نزدیک شده ایم.»
استولتنبرگ گفت که از حرکت به سوی صلح بین دو کشور استقبال می کند.
بر اساس متنی که در وب سایت ناتو منتشر شده است، استولتنبرگ گفت: «از آنچه شما در مورد اینکه بیش از هر زمان دیگری به توافق صلح نزدیک هستید، قدردانی می کنم.
و من فقط می توانم شما را تشویق کنم که از این فرصت برای دستیابی به یک توافق صلح پایدار با ارمنستان استفاده کنید.
در ماه دسامبر، همسایگان قفقاز جنوبی بیانیه مشترکی صادر کردند و گفتند که می خواهند به یک توافق صلح دست یابند و از آن زمان مذاکرات متعددی از جمله مذاکرات دو روزه در برلین در ماه فوریه انجام داده اند.
دفتر مطبوعاتی نیکول پاشینیان، نخست وزیر ارمنستان، بلافاصله به درخواست رویترز برای اظهار نظر درباره اظهارات علی اف پاسخ نداد.
ارمنستان مسیحی و آذربایجان مسلمان برای اولین بار بر سر منطقه جدا شده قره باغ کوهستانی در سال 1988 وارد جنگ شدند. آذربایجان پس از چندین دهه دشمنی، در ماه سپتامبر قره باغ را که از دهه 1990 تحت کنترل ارمنی ها بود، علیرغم اینکه در سطح بین المللی به عنوان بخشی از آذربایجان شناخته شده بود، بازپس گرفت.
این حمله باعث شد که اکثر 120000 ارمنی قومی منطقه به ارمنستان همسایه فرار کنند.
ارمنستان این حمله را پاکسازی قومی توصیف کرد. آذربایجان این موضوع را تکذیب کرد و گفت کسانی که فرار کردند می توانستند در آذربایجان بمانند و در آذربایجان ادغام شوند.
عناصر کلیدی در تضمین یک معاهده، تعیین مرزها و ایجاد کریدورهای حمل و نقل منطقه ای از طریق قلمرو یکدیگر است.


نظرات کاربران


@